Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 21  ... 最後
攻略及心得交流區>機動戰士 Gundam Battle Operation 約戰及討論區 Vol.3
高級嘍囉 11:54 PM 09-07-12
喱期自護贏面大左,因為聯邦太多人試Ez8,但係又唔識用BR。
chow263 12:27 AM 09-08-12
邊過話輸左咩簡單8同老虎改就好出d架?

5連敗la都仲係得副acc之前果50%
主acc隻陸高繼續20%
Kain 12:50 AM 09-08-12
渣1的存在意義是?
50 SLOT?
siuterry 12:54 AM 09-08-12
作者: Kain:
渣1的存在意義是?
50 SLOT?
早又唔出,
而家出黎唔知為咩
HI_Ricky 01:01 AM 09-08-12
渣1的存在意義是?
50 SLOT?
cost 50 , speed 有 200
高級嘍囉 01:11 AM 09-08-12
渣1的存在意義是?
50 SLOT?
用大釜頭?
HI_Ricky 01:13 AM 09-08-12
作者: 高級嘍囉:
用大釜頭?
豆豆Gun, 同釜頭,仲有手留弾
crusty 02:33 PM 09-08-12
喱期自護贏面大左,因為聯邦太多人試Ez8,但係又唔識用BR。
我玩ez8用100mmlv5 裝+10%氾圍果個parts 9射..........lv1甲咁小,食唔到幾多下,又大cost,唔想因為自己玩而整衰大家,射得好開心,d大魔成日比我射到爆腳

不過成日比人踢出房真係好煩........lv1 機姐,我有自覺架....
高級嘍囉 05:29 PM 09-08-12
可能係我見識少,我第一次見用兩架LV4太空坦克,係無人都市打爆人地個基地,我仲奇怪點解冇人放炸彈,原來只係剩幾滴血就爆。

最抵死係兩架太空坦克係喺人地門口個天台狙擊點隔山打牛。

上左少尉級啲人真係勁左好多。
cancerman 07:07 PM 09-08-12
可能係我見識少,我第一次見用兩架LV4太空坦克,係無人都市打爆人地個基地,我仲奇怪點解冇人放炸彈,原來只係剩幾滴血就爆。

最抵死係兩架太空坦克係喺人地門口個天台狙擊點隔山打牛。

上左少尉級啲人真係勁左好多。
咁神奇兩架太空坦克竟然可以安全行到去天台位
高級嘍囉 07:46 PM 09-08-12
作者: cancerman:
咁神奇兩架太空坦克竟然可以安全行到去天台位
敵方部份去左炸我地基地,剩底三四部機,同埋我方啲人好勁,連陸吉WR都走去斬人,三機打哂。

未開場前我見到兩部太空坦克仲諗過想走。
chow263 09:12 PM 09-08-12
頂,原來搶完人部機之後如果被搶機條友拔線既話就算部機爆左都唔會有分加
就係咁逆轉失敗左

[la,都話我永遠只係會有輸少少但唔會有贏少少架la~
我係咪要講定呢week又冇一舖係贏200分以下]

---------------------------

符合國情地仲有1半timing贏緊3000分既時候對面拔線
高級嘍囉 10:09 PM 09-08-12
上左少尉之後,啲對手勁左好多,對住啲格機用火箭炮好難射得中,就算係用汎機都冇咩優勢可言。試吓改用豆槍,單發雖然損害細,但係勝在可以不停發射,加上命中率高,為起上黎輸出仲好過用火箭炮,仲有可以喺人堆中亂射唔怕打到自己人,唯一唔好處係唔可以打停對手,支援時冇咁有效。

仲有係成日執到雞(其實assist都唔少架),名次都排高左。
siuterry 02:09 AM 09-09-12
上左少尉之後,啲對手勁左好多,對住啲格機用火箭炮好難射得中,就算係用汎機都冇咩優勢可言。試吓改用豆槍,單發雖然損害細,但係勝在可以不停發射,加上命中率高,為起上黎輸出仲好過用火箭炮,仲有可以喺人堆中亂射唔怕打到自己人,唯一唔好處係唔可以打停對手,支援時冇咁有效。

仲有係成日執到雞(其實assist都唔少架),名次都排高左。
但係如果你熟到玩讀心術火箭炮,
五炮有一炮中都好過用豆槍,
我覺得唔係你所講咁難中

用汎用對格機 1on1,
用豆槍, 可以話得番招反格對格機有效,
而且呢招仲好難出,
練熟D火箭讀心好D,
如果唔係汎用可能唔係咁岩你用
高級嘍囉 11:47 AM 09-09-12
作者: siuterry:
但係如果你熟到玩讀心術火箭炮,
五炮有一炮中都好過用豆槍,
我覺得唔係你所講咁難中

用汎用對格機 1on1,
用豆槍, 可以話得番招反格對格機有效,
而且呢招仲好難出,
練熟D火箭讀心好D,
如果唔係汎用可能唔係咁岩你用
試左一日,覺得幾啱我嘅打法,我主要用普吉,打10人以上場,專搵格機或者硬直左嘅黎射,對住狙機會好無力下,要多用劍配合,基本上係做一個附助嘅角色,要留意雷達補位。

有啲格機會輕視我支豆槍而去追擊友方狙機,由於豆槍唔會打停人,佢出三連斬時我就可以輕鬆射哂一排子彈。
Kain 02:12 PM 09-09-12
試左一日,覺得幾啱我嘅打法,我主要用普吉,打10人以上場,專搵格機或者硬直左嘅黎射,對住狙機會好無力下,要多用劍配合,基本上係做一個附助嘅角色,要留意雷達補位。

有啲格機會輕視我支豆槍而去追擊友方狙機,由於豆槍唔會打停人,佢出三連斬時我就可以輕鬆射哂一排子彈。
最想抆線既情景之一:當明明2打1我用炮機比人追斬緊等人救時只見到同伴用豆槍射
高級嘍囉 02:33 PM 09-09-12
最想抆線既情景之一:當明明2打1我用炮機比人追斬緊等人救時只見到同伴用豆槍射
喱啲情況,如果埋到去,我會斬停佢,唔得嘅話只好期望隊友血多甲硬,不幸身亡嘅話我會幫你報仇。

不過搞到狙機被2打1,個陣應該散哂,大家等重生啦。
siuterry 03:04 PM 09-09-12
喱啲情況,如果埋到去,我會斬停佢,唔得嘅話只好期望隊友血多甲硬,不幸身亡嘅話我會幫你報仇。

不過搞到狙機被2打1,個陣應該散哂,大家等重生啦。
如果係咁,用番格機唔係效果唔係仲顯著咩?
VICT 03:56 PM 09-09-12
想用豆不如用格機
奉旨豆人
岩身就格

高級嘍囉 04:36 PM 09-09-12
作者: siuterry:
如果係咁,用番格機唔係效果唔係仲顯著咩?
格機射人唔痛,豆槍係用汎機對格機時可以幫對手放血而又唔打down佢。

不過如果成隊人都用豆就實聽輸。

同埋用豆唔夠力做前鋒,係做中場,隨機應變。

隻game冇話用咩機咩武器最強,最重要係啱自已嘅戰鬥方式,同埋要知自己係做咩角色,同隊友配合。
VICT 04:44 PM 09-09-12
用豆個問題係你射唔停人
又唔可以同隊加做bz連射連到人死
開格又同格機搶好易一齊訓
所以都係bz安定
如果係用陸高, 78-2, ez8
又識用br, 用br其實都好勁
豆真係個人黎講最後先會簡既武器
Kain 05:16 PM 09-09-12
混戰時打停人分分鍾可以瞬間放佢8成血,幾秒內又打少一個
你後面班狙擊手都係等緊你打停人搵食
武藤遊戲 07:39 PM 09-09-12
壓倒勝

高級嘍囉 05:12 PM 09-10-12
用左一排豆槍,轉返用火箭炮之後手風好似比以前順左,估計係用豆槍時被迫多左用劍,依家劍炮轉換更得心應手。
vk1052 05:27 PM 09-10-12
作者: 武藤遊戲:
壓倒勝

試過輸8000分以上......
第一 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 21  ... 最後

返回主題版面