Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-18-18, 10:41 AM   #26
阿悶.
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2006
"robot kit 入場費唔平, 紙皮+game $620, 炒一炒可能$800, joycon一般人只得一對, 即係要再買多兩對, 唔炒就$1000, 炒一炒可能要$1200, 未有機連埋機買就$800+$1200+$2300=$4300 以內一定買到, 咁都仲平過PS4 sim+vr1, 炒價可能都會供不應求."

7左, 睇錯野, 原來一對joycon就玩到

此篇文章於 01-18-18 12:04 PM 被 阿悶. 編輯。
阿悶. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-18, 10:50 AM   #27
alien1020hk

註冊日期: Feb 2017
請問現在JOY CON一對幾錢??
alien1020hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-18, 10:55 AM   #28
Eking
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 阿悶. 查看文章
robot kit 入場費唔平, 紙皮+game $620, 炒一炒可能$800, joycon一般人只得一對, 即係要再買多兩對, 唔炒就$1000, 炒一炒可能要$1200, 未有機連埋機買就$800+$1200+$2300=$4300 以內一定買到, 咁都仲平過PS4 sim+vr1, 炒價可能都會供不應求.
呢隻野抄得起? 佢個設計只係FOR 小朋友......

舊 01-18-18, 11:12 AM   #29
rayho

註冊日期: Sep 2006
引用:
作者: 天野 查看文章
係啦
唔知隻game有冇單買呢?
E shop會有瓜
由手機版發出
rayho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-18, 11:21 AM   #30
rayho

引用:
robot kit 入場費唔平, 紙皮+game $620, 炒一炒可能$800, joycon一般人只得一對, 即係要再買多兩對, 唔炒就$1000, 炒一炒可能要$1200, 未有機連埋機買就$800+$1200+$2300=$4300 以內一定買到, 咁都仲平過PS4 sim+vr1, 炒價可能都會供不應求.
一對joycon就夠啦,你想MOC就另計,不過老任講左有紙模download,即係會有Eshop版,完全唔怕炒
由手機版發出
舊 01-18-18, 11:21 AM   #31
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-18, 11:22 AM   #32
CCemi

註冊日期: Dec 2003
紙皮原形都有得免費下載比你自己用適合既材料
SOFTWARE應該都有得比你單買

我們會定期舉行會與比賽, 有興趣請看看我們的專頁吧
CCemi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-18, 11:24 AM   #33
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

此篇文章於 01-18-18 11:30 AM 被 neo2046 編輯。
舊 01-18-18, 11:29 AM   #34
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

舊 01-18-18, 11:31 AM   #35
rayho

引用:
作者: Eking 查看文章
呢隻野抄得起? 佢個設計只係FOR 小朋友......
就係唔想你地炒先用紙皮模型,DIY比初學+親子,神人會玩MOC
由手機版發出
舊 01-18-18, 11:34 AM   #36
Eking

註冊日期: Feb 2006
咁玩法應該有第三方廠唔同MODEL, 到時可以買淨GAME, 不過好有可恣變成大陸老翻多

舊 01-18-18, 11:37 AM   #37
阿悶.

引用:
作者: rayho 查看文章
一對joycon就夠啦,你想MOC就另計,不過老任講左有紙模download,即係會有Eshop版,完全唔怕炒
由手機版發出
有得download都要印到出來先得, 我以前玩過canon creative park, 係印d咭紙出來做模型, 整一舊野都極之花時間, 仲要好化學, 玩兩玩就散曬, 簡單講就唔係一般家用printer+普通厚紙可以做得到, 同埋robot kit其實唔止得紙皮, 仲有其他配件的, 嗰d都唔係紙來, 所以肯定robot kit 一定係要買, 係冇得download 自己diy, 或者taobao會有平價代用品, 因為工廠係可以做到e d 野.

同埋係講緊robot kit, 睇清楚d圖, 清楚先到係插左六隻joycon喺度, 並非一對就玩到.

此篇文章於 01-18-18 11:46 AM 被 阿悶. 編輯。
舊 01-18-18, 11:41 AM   #38
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
好掂。但魚杆玩兩玩實爛。手汗多d又爛。。。

舊 01-18-18, 11:47 AM   #39
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
唔識欣賞

舊 01-18-18, 11:56 AM   #40
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

Project Giant Robot Brought to Life
發佈日期:2014年6月12日
https://www.youtube.com/watch?v=AhRZXdcxhyg
引用:

舊 01-18-18, 11:58 AM   #41
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:

同埋係講緊robot kit, 睇清楚d圖, 清楚先到係插左六隻joycon喺度, 並非一對就玩到.
我剩係見到兩隻(頭、背),手腳嘅紅藍色係繩嚟。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-18, 12:03 PM   #42
阿悶.

引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
我剩係見到兩隻(頭、背),手腳嘅紅藍色係繩嚟。
又好似係一對joycon, 7左-_-, 你地啱
舊 01-18-18, 12:04 PM   #43
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
俾個模你都印唔到啦
用A4紙印咩
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-18, 12:08 PM   #44
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
應該係調轉,比個模就自己裁膠板、3D print乜都得

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-18, 12:09 PM   #45
holsety
http://www

註冊日期: Oct 2003
同笨大合作,以後PG 識自己郁w

舊 01-18-18, 12:12 PM   #46
Kain

引用:
作者: qwe 查看文章
sofar對日本紙皮幾有信心
隻壽屋紙箱人放到而家都無穿無爛無霉無蟲

但唔覺第三廠識玩
齋放點同...
呢隻game完全係損耗度極高既玩法
同埋有幾多人玩爛左會特登去補給紙皮
由手機版發出
舊 01-18-18, 12:14 PM   #47
ROCAS
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2010
印A4出黎,大就分幾張A4印,再放上紙皮上cut
除左紙皮其他好似得繩(可能講埋長度你知等你cut)同白色膠紙
材料黎講都算易得到...

舊 01-18-18, 12:20 PM   #48
Kain

其實要用佢本身果種質地/硬度先玩到
唔係外型做到就得
起碼要摺到先啦
由手機版發出
舊 01-18-18, 12:22 PM   #49
雙日
Game Master

註冊日期: May 2002
的確好有創意,但講真玩就係FOR小朋友...

對成人來講,未有咁有可玩性...

雙日 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-18, 12:24 PM   #50
WAL1

註冊日期: Oct 2002
唔覺得第3廠會SUPPORT,砌紙盒係遊戲一部份,
就好似砌模型咁,砌咗出嚟唔可以當長遠使用嘅遊戲配件。
WAL1 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[出售] Nintendo Labo - Robot Kit verdy_returner 買賣專區 0 04-30-18 11:35 AM
港鐵搶客...2日,25/03~26/03...成人享小童特惠車費,其他乘客一律每程$1 Busconcamp ~清談館~ 1 03-15-16 01:13 PM
收 Creators Labo #025 Evangelion Ayanami Rei Ver.2 genies123 買賣專區 0 12-27-15 03:31 AM
[3DS] Nintendo 3DS 綜合情報討論區 03 ~ 06 | 15,000 Yen | 藍 黑 紅 粉紅 白 | neo2046 手提遊戲機討論版 3362 10-24-11 12:39 AM
天津堂新作- ayumi-chan LABO Hayami H-GAMEの部屋 5 03-31-03 10:52 PM

現在的時間是 02:16 AM

手機版 | APP版