Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-09-17, 12:15 AM   #2626
minazuki
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: ShinDou 查看文章
呢排DFFOO都日日LOGIN派幾百石 XD 係我打過既手機GAME之中派得最豪,5星率又高,有6%,保底果把仲20%,每升1RANK任務又派1百石,求其HEA打1個月都60幾RANK,仲有勁多任務派石,最重要係無限AP XD 過去打下就明
咁應該差唔多
係升rank冇派咁密
連線打唔使AP,所以實際都係無限

VA越改越縮,係得6星石派多左
但係完凸武仍然同技5武差太遠
如果佢肯出個道具係可以升任何武既技LV會好好多

7星ORB派過一次就冇再派
成日派埋的垃圾3,4,5星ORB,用又用唔著,但又唔捨得掉

唔知由幾時開始派5星武只能用專用凸石
搞到5星石變左同垃圾冇分別

自從常設交換所有得用6星武換破片
升技絕對唔會派多過1把6星俾你
只會派的3,4星武俾你升技
抽珠event亦可能因為咁冇再搞

冇啦啦搞個專用ORB出黎,搞到冇專用ORB廢人一截
難得抽倒AF人都仲要抽多1個先叫完成品

雖然有以上種種問題,但唔知點解fd list的人期期都會照抽新武,仲可以升到技5
不過都見倒有幾個技5神FD過年後棄左game
minazuki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-17, 07:20 AM   #2627
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
而家D5星武我有諗過唔留賣晒佢算 XD 好似真係冇1把有用,而家黎講,係HP回有少少用

D新武舊武相差太遠,太唔平衡,舊武升爆千6攻,新武升爆成2千8攻,佢每次新武加2百攻咁上,根本追唔到,舊武變垃圾,俾我就唔課了

不過我都見真係好多課長,太多有錢人了

ORB佢好似都冇理好耐,可能驚出太密個個7星出晒D技太易打﹖

活動5星我冇換好耐了,除非佢有得上6星,有時係個活動太難要換番黎先打到先拎黎用
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-17, 06:33 PM   #2628
minazuki

新武器兩把都好似幾好
大降防+超特大同弓物理+超特大
應該會射金紙,有成200幾張

白麗ORB射多5張銀都係中垃圾

此篇文章於 03-09-17 06:48 PM 被 minazuki 編輯。
舊 03-09-17, 07:35 PM   #2629
ShinDou

大降防降得多過神劍﹖

你唔係中埋白麗ORB喇咩﹖做乜仲射﹖
舊 03-09-17, 07:41 PM   #2630
minazuki

引用:
大降防降得多過神劍﹖

你唔係中埋白麗ORB喇咩﹖做乜仲射﹖
我邊有中白麗ORB

都係寫大きく應該同神劍一樣
最大問題係我神劍都冇 (nref弓降得唔夠神劍黎)
同埋佢超特大
同另一把係少見既物理弓
舊 03-09-17, 07:52 PM   #2631
ShinDou

其實降神劍愈來愈冇用,個降防唔係好感覺到降左,攻又唔係好覺降左好多,打勁野降完都係好痛,出多把X大打人仲好
舊 03-11-17, 02:15 AM   #2632
minazuki

射晒225張金紙
中得一把6星
最新物理弓

睇返S乙女粒專用ORB
第二項係攻擊力同暴擊率大幅上升
而物理暫時只出到2下絕大同3下超特大
抽6星物理弓更加應該只有呢一把
所以都算值

此篇文章於 03-11-17 02:23 AM 被 minazuki 編輯。
舊 03-13-17, 05:10 PM   #2633
minazuki

唔出新人
今次可以用金換AF再換破片然後換ORB

RANKING報酬把6星劍真係冇改錯名
純記念用
雖然防抗都好高,但攻同技真係

此篇文章於 03-13-17 05:13 PM 被 minazuki 編輯。
舊 03-19-17, 08:35 AM   #2634
ShinDou

而家有1千金唔知換邊隻人返黎好,定係換專用ORB,其實有冇網有晒所有招加幾多攻果D﹖有D招冇寫加幾多好難比較邊隻勁

點解有D專用ORB有寫加1千攻,有D冇,但明明係同1招名,都係E ACTIVATE? 冇寫果D唔加1千﹖

此篇文章於 03-19-17 08:50 AM 被 ShinDou 編輯。
舊 03-19-17, 05:37 PM   #2635
minazuki

引用:
而家有1千金唔知換邊隻人返黎好,定係換專用ORB,其實有冇網有晒所有招加幾多攻果D﹖有D招冇寫加幾多好難比較邊隻勁

點解有D專用ORB有寫加1千攻,有D冇,但明明係同1招名,都係E ACTIVATE? 冇寫果D唔加1千﹖
的人有得換就換啦
換返黎又有石賺,同party skill
我就一早換齊的人
同換左劍乙女粒ORB
你既話就應該換蘿神ORB最好
舊 03-19-17, 05:40 PM   #2636
ShinDou

神羅利好似唔係好夠力水,而家我主要想換D大力人返黎爆技

唔知黑乙女有專用ORB之後係咪會勁過奧丁,大劍我冇勁人
舊 03-19-17, 05:48 PM   #2637
minazuki

蘿神儲決技快,塔後期冇得用support果的好有用
有專用ORB黑乙梗勁過冇專用ORB既奧丁啦

太複雜我都好少研究

原來專用ORB都有

換果的睇黎都係加500

此篇文章於 03-19-17 05:59 PM 被 minazuki 編輯。
舊 03-19-17, 07:23 PM   #2638
ShinDou

睇完都係唔換住,留住D金先 XD

普通出招幾大力冇乜用,又唔係爭太遠,而家D勁野都係大佬都係靠爆技打啦﹖條友本身多幾招加攻技先有用

不過神羅利真係全GAME最細力,細人成倍咁濟

好耐冇打GATE,估唔到而家深層已經夠力AUTO打 XD

此篇文章於 03-19-17 07:53 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 03-19-17, 08:53 PM   #2639
minazuki

已過68

68陣形 戰力56906
Lv85 S乙女 攻6880 最新物理超特大技1/ + 專用ORB&吸魂ORB
Lv78 劍乙女 攻5735 炎劍技2/ + 專用ORB&潛在ORB
Lv89 奧丁  攻6089 裁劍技3/Sub 榮劍聖強化
Lv79 無痛  攻4540 帝劍技1/Sub 5星麻劍 + 4星麻劍 + 威神力ORB

因為唔夠力,所以技巧係S/L
第1turn
無痛普攻S/L上麻(1隻中就夠,最好係麻放全體火果隻)
敵turn
S/L中麻果隻出唔倒招
第2turn
無痛普攻S/L上麻
決技槽有Lv1
敵turn
S/L中麻果隻出唔倒招
第3turn
放帝劍然後爆技(大約滿血打倒7-8成血)
由於敵方物guard率高,所以盡可能S/L到少俾人擋同多暴擊發生
同埋一定要俾吸魂ORB(ドレインソウル)最少發生一次功效
咁應該可以補返8成至滿血
敵turn
因為吸魂ORB補左血既關係,佢應該點打都打唔死你
第4turn
無痛普攻S/L上麻
普攻打死佢第一隻
敵turn
S/L中麻果隻出唔倒招
之後夠血Loop到佢死

此篇文章於 03-19-17 08:58 PM 被 minazuki 編輯。
舊 03-21-17, 12:38 AM   #2640
minazuki

塔已完

69 氷闇/雷 悪魔 [毒麻呪暗]
  Boss模式
  第1turn 全體debuff+單體麻+單體盲
  第2turn 全體盲+單體普攻x2
  第3turn 單體盲+單體普攻+單體麻
  之後Loop
  對比68之下冇難度,我諗佢要同時有2隻先會係68果個級數 (雖然我有惡魔特效弓)
70 炎氷雷聖闇/- 人型 [毒凍麻呪石暗]
  呢隻野出黎真係俾人虐
  全弱點,狀態全無耐性
  淨係出雷法同無痛已夠玩
71 炎雷/無氷聖闇 水棲 [毒呪暗]
  Boss模式
  第1turn 全體麻+單體普攻x2
  第2turn 全體即死級debuff 4hits,基本要擋倒/上盲/護罩先可以唔死
  第3turn turn up reset+全體盲
  第4turn 弱體化(其他屬變白字)+單體普攻
  第5turn 單體普攻
  第6turn 單體普攻
  第7turn 單體普攻+復活(其他屬變返暗字)
  之後Loop
  隻野中呪後會耐性低下,但連2ch神人都唔知佢邊度低左
  由於唔夠力,所以要帶帝劍幫補…
  補血弓+buff劍+帝劍+封印劍
  變左得1把做大輸出,好彩既係假假地都叫做3下特大技5而且仲係弱點
  主要係第2turn一定要上倒盲
  佢放果的異常可以S/L到唔中為止,尤其係麻特別煩

69陣形 戰力57441
Lv85 S乙 攻6880 最新物理超特大技1/ + 專用ORB
Lv93 白麗 攻5407 buff劍技4
Lv89 奧丁 攻6238 晶劍技2
Lv79 無痛 攻4902 6星大盲劍技3/Sub 5星麻劍 + 威神力ORB

71陣形 戰力55601
Lv93 白麗 攻6316 封印劍技5/Sub 靈弓雷強化大 + 吸魂ORB&潛在ORB
Lv79 劍乙 攻4755 buff劍技4/ + 專用ORB
Lv85 S乙 攻5786 補血弓技3/ + 專用ORB
Lv80 無痛 攻5433 帝劍技1/Sub 6星大盲劍 + 6星大呪弓 + 威神力ORB
其實buff劍或補血弓換黑騎帶獄劍技2應該會再易打的

最難一定係68,3隻同等能力既厚血怪
的全體特大渣的都唔使玩

此篇文章於 03-21-17 06:36 PM 被 minazuki 編輯。
舊 03-21-17, 04:25 PM   #2641
minazuki

魂昇華原來即係轉生,變返1LV
睇FD

黑蘿一轉Lv59
連武器攻6743
Main
減Main後攻4523
Sub
Sub武打6折後
減Sub後攻1205

黑蘿零轉Lv1
素體攻45
每升1Lv加7攻

黑蘿零轉Lv59
素體攻451

黑蘿零轉Lv99
素體攻731

即係
黑蘿一轉Lv1
素體估計攻731
升到Lv59既話攻1137
但實際上仲多左68攻

即係能力完全繼承有凸
仲有party skill又可以再升過
白麗果的真係可以變超人
之前某節目預告仲有Raid Boss
可能1周年先出

此篇文章於 03-21-17 04:29 PM 被 minazuki 編輯。
舊 03-21-17, 05:48 PM   #2642
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: minazuki 查看文章
已過68

68陣形 戰力56906
Lv85 S乙女 攻6880 最新物理超特大技1/ + 專用ORB&吸魂ORB
Lv78 劍乙女 攻5735 炎劍技2/ + 專用ORB&潛在ORB
Lv89 奧丁  攻6089 裁劍技3/Sub 榮劍聖強化
Lv79 無痛  攻4540 帝劍技1/Sub 5星麻劍 + 4星麻劍 + 威神力ORB

因為唔夠力,所以技巧係S/L
第1turn
無痛普攻S/L上麻(1隻中就夠,最好係麻放全體火果隻)
敵turn
S/L中麻果隻出唔倒招
第2turn
無痛普攻S/L上麻
決技槽有Lv1
敵turn
S/L中麻果隻出唔倒招
第3turn
放帝劍然後爆技(大約滿血打倒7-8成血)
由於敵方物guard率高,所以盡可能S/L到少俾人擋同多暴擊發生
同埋一定要俾吸魂ORB(ドレインソウル)最少發生一次功效
咁應該可以補返8成至滿血
敵turn
因為吸魂ORB補左血既關係,佢應該點打都打唔死你
第4turn
無痛普攻S/L上麻
普攻打死佢第一隻
敵turn
S/L中麻果隻出唔倒招
之後夠血Loop到佢死
點樣S/L唔中就QUIT?

舊 03-21-17, 06:26 PM   #2643
minazuki

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
點樣S/L唔中就QUIT?
唔係retire
係熄app中斷再開
舊 03-21-17, 06:30 PM   #2644
minazuki

復刻:名もなき花
1 /15AP/EXP30/5花
2 /15AP/EXP50/7花
3 /20AP/EXP80/30花 (隨機2倍?)
4 /20AP/EXP100/22花
5 /20AP/EXP120/23花
6 /20AP/EXP140/24花
1A/25AP/EXP160/37花
2A/30AP/EXP180/47花
3A/35AP/EXP200/64花
4A/35AP/EXP220/67花
5A/40AP/EXP240/81花
6A/40AP/EXP260/87花

原來仲有其他畫改左
怪物前怪物後
聖屬變闇屬
傭兵前傭兵後
舊 03-21-17, 07:31 PM   #2645
ShinDou

而家轉生咁屈即係焗人升LV啦,但呢隻GAME LV超難升喎,打咩都好慢,我隻白麗仲係得80幾LV,已經長出
舊 03-21-17, 09:42 PM   #2646
minazuki

睇完3粒新ORB既顏色
只能說個營運真係好賤
舊 03-22-17, 11:30 AM   #2647
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: minazuki 查看文章
睇完3粒新ORB既顏色
只能說個營運真係好賤
專用一向都係俾最廢色你。

跑完塔,70果隻出黎做咩架
有冰結石化劍真係LV1都打得贏

舊 03-26-17, 05:38 PM   #2648
ShinDou

SUPPORT又有6星凸石換,好彩留定4百幾係度唔駛儲 XD

聽日又有新活動,今次有新玩法喎,打完任之後有機會再出隻勁野要限TURN打﹖咁咪即係打任果隻大佬唔可以出技打要全普攻﹖@@

個活動搞成個月咁濟,打到咁耐咩﹖

同NIER: AUTOMATA合作出隻石抽人喎

此篇文章於 03-26-17 05:43 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 03-26-17, 06:45 PM   #2649
minazuki

引用:
SUPPORT又有6星凸石換,好彩留定4百幾係度唔駛儲 XD

聽日又有新活動,今次有新玩法喎,打完任之後有機會再出隻勁野要限TURN打﹖咁咪即係打任果隻大佬唔可以出技打要全普攻﹖@@

個活動搞成個月咁濟,打到咁耐咩﹖

同NIER: AUTOMATA合作出隻石抽人喎

我都留左300分

我諗隻野係會逃走,要分幾次打果的掛

唔係出Kaine,可以繼續等一周年
舊 03-27-17, 05:50 PM   #2650
minazuki

闇夜の強襲戦
初級/15AP/EXP25/30銀 (隨機3倍,原本10?)
中級/15AP/EXP50/36銀 (隨機3倍,原本12?)
上級/20AP/EXP100/28銀 (普通強襲出現Lv1:限5turn,一招byebye)
極級/20AP/EXP120/30銀
神級/25AP/EXP150/144銀 (隨機3倍,原本48?)
初裏/25AP/EXP175/150銀 (隨機3倍,原本50?)
中裏/30AP/EXP200/210銀 (隨機3倍,原本70?)
上裏/30AP/EXP225/72銀 (普通強襲出現Lv2:限5turn,一招byebye)
極裏/35AP/EXP250/92銀
月食/35AP/EXP300/99銀 (Rare強襲出現Lv1:限5turn,單靠副隊+帝劍1turn係秒唔倒,不過我帶左Lv1 2B FD加特效劍技3,所以1turn秒左)

唔通呢個就係叫Raid Boss
仲惡心過mission board

派果把特效弓既特效
強襲ボス出現確率上昇・中

此篇文章於 03-27-17 06:19 PM 被 minazuki 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] [PS4] Ys Origin 安安 手提遊戲機討論版 8 08-30-17 06:07 PM
徵求:漫畫gundam the origin 安西教練 買賣專區 0 10-31-13 01:46 PM
F.E.A.R. 2: Project Origin 神祕人1號 電視遊戲討論版 98 09-04-09 09:50 AM
Gundam the Origin一問... Metal Gear NT 日本動漫畫討論版 13 05-04-05 11:37 AM
gundam the origin問題 Thursday 日本動漫畫討論版 6 02-08-05 07:41 PM

現在的時間是 07:04 PM

手機版 | APP版