Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 04-01-17, 01:32 PM   #576
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: f3488 查看文章
請問大家

26話初號機暴走,我見個個都係 5 回合內扣到 10000 以下就有 SR

但係點解我唔係既?

有無人知佢講咩呢?

謝謝大家

因為你gameover過,重玩就一定無得攞sr pt

我從使用 Tapatalk 的 LG-H860 發送

舊 04-01-17, 01:33 PM   #577
拉基亞斯
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2012
DEL..
拉基亞斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-17, 01:35 PM   #578
sund
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2013
Gameover後繼關,不能獲得SR點數……
sund 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-17, 04:09 PM   #579
f3488
中手

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDf3488
謝謝大家

LOAD 過就無事啦

我一直 S/L,咩方法都試過

原來係要 LOAD

舊 04-01-17, 04:35 PM   #580
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
完全攻略本入手
今晚出中文版條件俾大家

識日文可去頭post第三個攻略網睇住先,網主已update

舊 04-01-17, 05:48 PM   #581
血之淚
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDAlvinHang
原來100萬關要第8關用メルダ打死1個以上敵人
唔怪得2周目果陣入唔到
血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-17, 06:14 PM   #582
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
作者: 血之淚 查看文章
原來100萬關要第8關用メルダ打死1個以上敵人
唔怪得2周目果陣入唔到
我都估唔到竟然第8話定生死

舊 04-04-17, 05:28 PM   #583
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

找數遲左
所有隱藏條件已update於#2

搞左我成個下午,今次隱藏野堅多

舊 04-04-17, 05:40 PM   #584
fmptsrhk
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
辛苦了
昨晚先龜速完成一週目(男主)
剛好有完整隱藏條件出了, 可以繼續二週目

少少感想
其實難度方面, 我覺得近代設定還好
想要易, 可以大幅改機, 無視SR
想難, 又可以零改, 逐關追SR
咁樣比玩家有得自由調節其實不俗

劇情方面(我玩的if線)原創組算最後貫通了整個故事, 雖然中間來說都頗影薄, 但都收了畫龍點睛之效
反而大和號其實先算是主角吧
另外明人同百合香的後續總算完了一份多年怨念
整體爽快度比Z系列高, 尤其第二次Z, 可能唔駛賣太多關子都有影響
寺田話版權作唔再開大長篇系列都好, 版權作keep住爽快d, 集中OG那邊埋尾先啦

此篇文章於 04-04-17 05:54 PM 被 fmptsrhk 編輯。
fmptsrhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-17, 05:52 PM   #585
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
找數遲左

辛苦了
多d隱藏野先過癮
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-17, 06:20 PM   #586
PatrickNo42

註冊日期: Nov 2012
引用:
找數遲左

クスィー追加武器果度好似正常50話b有?
我冇入過宇宙線,但去到if路線同全裝甲ZZ、相轉移炮一齊加左
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-17, 07:29 PM   #587
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
作者: PatrickNo42 查看文章
クスィー追加武器果度好似正常50話b有?
我冇入過宇宙線,但去到if路線同全裝甲ZZ、相轉移炮一齊加左
謝提示,改ed

舊 04-05-17, 10:38 PM   #588
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
引用:
作者: fmptsrhk 查看文章
劇情方面(我玩的if線)原創組算最後貫通了整個故事, 雖然中間來說都頗影薄, 但都收了畫龍點睛之效
反而大和號其實先算是主角吧
另外明人同百合香的後續總算完了一份多年怨念
整體爽快度比Z系列高, 尤其第二次Z, 可能唔駛賣太多關子都有影響
寺田話版權作唔再開大長篇系列都好, 版權作keep住爽快d, 集中OG那邊埋尾先啦
感想有捏
原創系列難聽d講句只係大和號既附屬品,設定同劇情都係依附係大和號上面
甚至最後既最後都係大和號既劇情,只係地球再生裝置發動時俾原創最終boss亂入左一下
本來一下子完既劇情,插多場最後決戰咁解

另外想講就係,機戰V既世界觀根本就係天龍舞直接改出黎
天龍舞原作既世界觀同設定係非常方便好用,只係最終BOSS太低能呢個原罪解決唔到
最後要借用黑暗諾亞黎解釋咸濕佬既低能行為,只係巨大之惡係背後操縱,呢部份先處理得無咁難睇

玩家會感覺到大和號貫穿緊整個劇本,都係多得呢個平行世界設定
前半同後半淨係講大和號,中段講其他版權作時都不忘俾沖田艦長出黎刷存在感
加上拯救三個世界既KEY ITEM同最強武器都係出自大和號(本作神格最高既只有魔神ZERO同初號機,令波動炮戰略價值變得無可取代)
基本上寺田已經俾足晒面
本身大和號同其他機戰V既版權作好難match得埋

Z2同Z3其中一樣衰係分割商法,導致大量灌水版面,果120+120版根本係可以縮番做60+60版
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-17, 03:09 PM   #589
真!DC
Banned User
奉行我道

想問問
48話d ELS可唔可以殺?
見佢寫唔好比拉米加斯殺又冇講唔比自軍殺
由手機版發出
由手機版發出
舊 04-14-17, 03:10 PM   #590
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
作者: 真!DC 查看文章
想問問
48話d ELS可唔可以殺?
見佢寫唔好比拉米加斯殺又冇講唔比自軍殺
由手機版發出
由手機版發出
可以

舊 04-14-17, 03:15 PM   #591
真!DC
Banned User
奉行我道

Thx
可以自己殺但唔比人殺咁奇怪
由手機版發出
舊 04-14-17, 03:18 PM   #592
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
作者: 真!DC 查看文章
Thx
可以自己殺但唔比人殺咁奇怪
由手機版發出
為左配合大和號尾聲劇情需要嘛

舊 04-14-17, 04:36 PM   #593
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
相転移砲我睇個版本話二週目無條件提早入手
(雖然正常二週目好難未ACE琉璃)

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-17, 04:56 PM   #594
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
作者: mario0606 查看文章
相転移砲我睇個版本話二週目無條件提早入手
(雖然正常二週目好難未ACE琉璃)
又打漏
已改

舊 04-14-17, 04:58 PM   #595
PatrickNo42

註冊日期: Nov 2012
引用:
為左配合大和號尾聲劇情需要嘛

果段我最初仲以為一部都唔打得,只要00Q去到隻大型ELS度就過關

直到我發現要打隻???血既Boss先知原來可以任打(暈)
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-17, 04:59 PM   #596
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
引用:
作者: PatrickNo42 查看文章
果段我最初仲以為一部都唔打得,只要00Q去到隻大型ELS度就過關

直到我發現要打隻???血既Boss先知原來可以任打(暈)
我關要拎SR堅趕,基本上要谷爆個移動力
唔係正常第2回合已經會比敵人hi爆左D ELS

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-17, 08:27 PM   #597
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: mario0606 查看文章
我關要拎SR堅趕,基本上要谷爆個移動力
唔係正常第2回合已經會比敵人hi爆左D ELS
巴納吉開NTD 就衝左上去
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-17, 09:50 PM   #598
真!DC
Banned User
奉行我道

剛過左
我係入艦加速衝過去
最煩係d超機人配置去下面會趕唔切打大ELS
配上面又會比ELS打扣氣力
由手機版發出
舊 04-14-17, 09:59 PM   #599
怪盜小G
God of Gamer
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
開NTD再覺醒一開始已經清哂右邊D飛機

派傻那奈々由衣同宗介4個夠打大ELS
怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-17, 10:00 PM   #600
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

我係用降氣力part等ガミラス俾ELS一擊即死
再用戰艦搭載+Excバック玩2回移動送人上去無雙

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] スーパーロボット大戦V | PS4 PSV | 中文版同步推出 日版已出 鐵之侍 電視遊戲討論版 583 08-02-19 09:31 PM
賣 PS4/PSV 遊戲 (updated) hokhin 買賣專區 4 01-11-17 01:49 AM
賣 PS4/PSV 遊戲 hokhin 買賣專區 7 10-25-16 08:04 PM
[徵] PS4/PSV 蘇菲的鍊金工房 中文典藏版 7Ya 買賣專區 1 03-10-16 06:25 PM
[多機種] みんなでスペランカーZ PS4/PSV 武藤遊戲 電視遊戲討論版 19 08-05-15 08:20 AM

現在的時間是 05:02 PM

手機版 | APP版