Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 18  ... 最後
體育版>NBA 討論區 VOL. 41 - CLOSED
Sar8 10:02 AM 11-30-16
講夾既話melo應該係數一數二難夾
HEAD_HUNTER 10:31 AM 11-30-16
作者: 阿聰:
MELO真係冇辦法⋯⋯依家仲有傳會被交易去CAVS或者BULLS,唔好去BULLS拜託⋯⋯
我睇法相反,Melo去Bulls都有好處,
起碼有Rondo、Wade帶住 (除非Bulls腦殘攞自己啲大牌去換我就真係無話可說 ),
叫多個攻擊利器都好,始終Bulls而家除左Bulter同Wade外其他得分點都唔算太穩
HEAD_HUNTER 10:47 AM 11-30-16
完第3節,AD 35pt、13reb、3stl、2blk.....什麼鬼神數據嘛 (不過近來開始嬴番波,算係值得吧)
阿聰 10:56 AM 11-30-16
作者: HEAD_HUNTER:
我睇法相反,Melo去Bulls都有好處,
起碼有Rondo、Wade帶住 (除非Bulls腦殘攞自己啲大牌去換我就真係無話可說 ),
叫多個攻擊利器都好,始終Bulls而家除左Bulter同Wade外其他得分點都唔算太穩
你唔可以睇少GARPAX腦殘嘅能力,隨時真係夠膽死拎JB去換⋯⋯
作者: HEAD_HUNTER:
完第3節,AD 35pt、13reb、3stl、2blk.....什麼鬼神數據嘛 (不過近來開始嬴番波,算係值得吧)
贏波比數據重要啦⋯⋯不過AD真係好波!
kin~kin 11:25 AM 11-30-16
Clippers回晒塘,係咁輸俾d東岸球隊,今日對Nets都攪到要OT…雖然Blake無出,但都唔係咁掛
搖搖 11:59 AM 11-30-16
灰熊勁慘......Conley唔知傷成點
Penny仔 12:55 PM 11-30-16
作者: kin~kin:
Clippers回晒塘,係咁輸俾d東岸球隊,今日對Nets都攪到要OT…雖然Blake無出,但都唔係咁掛
......大河學隔離walton 做戰術大師
pp開季坐多過打,一黎就正選打29min
Penny仔 01:03 PM 11-30-16

..............一定又係神奇叔叔教既sosad
阿聰 01:44 PM 11-30-16
輸埋⋯⋯
快艇、馬刺、騎士今日全部輸波⋯⋯
kin~kin 01:56 PM 11-30-16
輸埋⋯⋯
快艇、馬刺、騎士今日全部輸波⋯⋯
我覺得騎士輸都ok,公鹿近年都有呢d神經刀feel,上年都係佢地破左Warriors不敗之身。
雖然隊波有好多缺陷,但佢地d平均身高同埋Parker、Greek Freak都可以製造好多麻煩…所以我都幾留意佢地…

有報導指賭場開盤,估計呢三隊今日同時輸波0既可能性係低於1%,但又真係發生左
kin~kin 02:02 PM 11-30-16
作者: Penny仔:
......大河學隔離walton 做戰術大師
pp開季坐多過打,一黎就正選打29min
今日又唔係back to back,除非Blake有傷,否則我都唔知點解要俾佢休息,留力後日打cavs?但對cavs同樣唔係back to back,真係唔make sense。

講真,Doc Rivers除左識同球員相處之外,我認為佢真係overrated,d即場execution 差到呢…

近呢3場係輸俾Pistons、Pacers同Nets呀大佬…呢三隊你根本應該都要贏晒的,仲要三隊都有主力缺陣(Reggie Jackson、PG、Lin)
阿聰 02:04 PM 11-30-16
我覺得騎士輸都ok,公鹿近年都有呢d神經刀feel,上年都係佢地破左Warriors不敗之身。
雖然隊波有好多缺陷,但佢地d平均身高同埋Parker、Greek Freak都可以製造好多麻煩…所以我都幾留意佢地…

有報導指賭場開盤,估計呢三隊今日同時輸波0既可能性係低於1%,但又真係發生左
我覺得公鹿其實一D都唔差!係三分差D。同埋地理上太近芝加哥了,焦點去晒牛棚度⋯⋯
但呢個亦都係小城市小市場球隊嘅悲哀,好難吸引大球星去建立有爭標能力嘅隊伍。
加上過去五至七年D球星都興「組團」,比起以往隊隊都有球星時更難組軍⋯⋯
kin~kin 02:48 PM 11-30-16
我覺得公鹿其實一D都唔差!係三分差D。同埋地理上太近芝加哥了,焦點去晒牛棚度⋯⋯
但呢個亦都係小城市小市場球隊嘅悲哀,好難吸引大球星去建立有爭標能力嘅隊伍。
加上過去五至七年D球星都興「組團」,比起以往隊隊都有球星時更難組軍⋯⋯
今時今日無三分已經好大鑊了,陣中最可靠射手又傷出有排唔出得…

Greek Freak真係好勁,似係強化版AK47,而Jabari Parker暫時對辦的,似係明日之星。

講起佢真係幾有趣,今年22ppg、上年16.9ppg,原來34分已經係career high,打破只係時間問題,不過真係好surprise 34pt 已經係career high
kin~kin 02:52 PM 11-30-16
http://www.espn.com/nba/story/_/id/1...ing-forces-nba

呢單野真係得啖笑,兩條麻煩友想走埋一齊(重拾當年情)…
阿聰 03:24 PM 11-30-16
今時今日無三分已經好大鑊了,陣中最可靠射手又傷出有排唔出得…
無三分,馬上令我諗起灰熊,次次季後賽要追分時就90%輸梗了。
http://www.espn.com/nba/story/_/id/1...ing-forces-nba

呢單野真係得啖笑,兩條麻煩友想走埋一齊(重拾當年情)…
JW我覺得還好,表弟球商真係麻麻⋯⋯
kin~kin 04:40 PM 11-30-16
無三分,馬上令我諗起灰熊,次次季後賽要追分時就90%輸梗了。

JW我覺得還好,表弟球商真係麻麻⋯⋯
John Wall今年都搞出好多問題…同埋佢d turnover真係多到呢…

灰熊而家真係灰喇,Mike Conley傷出6星期…3個Max player裡面得Gasol出得
Penny仔 05:28 PM 11-30-16
John Wall今年都搞出好多問題…同埋佢d turnover真係多到呢…

灰熊而家真係灰喇,Mike Conley傷出6星期…3個Max player裡面得Gasol出得
負負未必會得正(笑)
john wall 同表弟一樣,自身問題一樣咁多
成日話nba唔重視佢,覺得自己懷才不遇咁....又唔諗下自己打法有咩不足
排你前面既, 真係勁好多,死剩把口又有咩用
領導能力又一大問號,同beal鬧不和...仲"傳聞"眼紅人地拎頂薪
我覺得佢帶領下, 隊波感覺死氣沉沉...充滿負能量咁
kin~kin 06:59 PM 11-30-16
作者: Penny仔:
負負未必會得正(笑)
john wall 同表弟一樣,自身問題一樣咁多
成日話nba唔重視佢,覺得自己懷才不遇咁....又唔諗下自己打法有咩不足
排你前面既, 真係勁好多,死剩把口又有咩用
領導能力又一大問號,同beal鬧不和...仲"傳聞"眼紅人地拎頂薪
我覺得佢帶領下, 隊波感覺死氣沉沉...充滿負能量咁
無錯,而且佢今年0係場上紀律都好有問題。
阿聰 09:56 AM 12-01-16

WALL表現都係太唔穩定,同埋場外問題呢下真心難攪⋯⋯

灰熊就打得好地地時又有球員傷,黑氣真係勁⋯⋯
sunnypigdog 10:14 AM 12-01-16
除左熊仔真係好灰之外, 力羊都唔知傷成點, Russell 又唔知幾時先出得返黎, 難得班後生夾得幾好, 唉......
阿聰 10:51 AM 12-01-16
作者: sunnypigdog:
除左熊仔真係好灰之外, 力羊都唔知傷成點, Russell 又唔知幾時先出得返黎, 難得班後生夾得幾好, 唉......
LAKERS比想像中要好,起碼唔係當輸波輸到變家常便飯,WALTON應記一功。
Penny仔 02:33 PM 12-02-16
....對cavs 反而贏, 神經刀clippers
火箭對勇士ot緊
ai 駛唔駛咁淆, 空晒起碼2次都唔射
kin~kin 02:13 AM 12-03-16
JR Smith今年真係差到…簽左份約就現晒形
Penny仔 06:20 PM 12-03-16

找數真漢子
未開波個勢已經輸左, 所以cavs理所當然地3連敗
.....反正下場對速龍又會贏
sunnypigdog 10:11 AM 12-06-16
韋小寶繼續三雙
馬刺第二節得9分
第一 ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 18  ... 最後

返回主題版面