Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-18-17, 11:06 PM   #526
普通人一個
God of Gamer
NEO ZEON萬歲

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDjackasukaHK
XBox Live Gamertagjackasuka
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
終於攞到Final Fantasy XV 主角把劍。Max附加瞬間轉移。堅正!

不過,重係爭好多DATA FILE
把劍好用?

『等價交換』
普通人一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-17, 12:30 AM   #527
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
引用:
作者: 普通人一個 查看文章
把劍好用?
勁正!對Level 99強人完全無難度。(雖然我本身都已經Level 99)

哇,怪唔之得我開唔到最後個任務,要所有武器Max…先有得接。

此篇文章於 05-19-17 05:57 AM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-17, 09:50 AM   #528
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
尋晚終於爆埋E ENDING

玩完感想只有覺得成本同製作時間應該有依隻10倍既FF15完全係一個笑話

SE你以後構思都交晒比構尾,GAMEPLAY都係外判比白金算啦

你間公司除左搞公關個班仲係國際級其他野都唔夠你外判/收購返黎個堆開發組強架啦

英國說大家抱團死

此篇文章於 05-19-17 09:53 AM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-17, 11:13 AM   #529
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
引用:
作者: 細路翔 查看文章

玩完感想只有覺得成本同製作時間應該有依隻10倍既FF15完全係一個笑話

SE你以後構思都交晒比構尾,GAMEPLAY都係外判比白金算啦

你間公司除左搞公關個班仲係國際級其他野都唔夠你外判/收購返黎個堆開發組強架啦
前有P5,後有Nier,都將FF15比下去
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-17, 11:43 AM   #530
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: Sito 查看文章
前有P5,後有Nier,都將FF15比下去
呢隻簡直係SE自打面
獨立遊戲成本,兩年幾三年左右開發,本身呢隻都係冇人(指大眾)留意系列,但依家就入到百萬行列
所以說野村果班人係咪有問題丫,唔好成日拎FF14拎晒資源來面盾牌

舊 05-19-17, 12:04 PM   #531
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
引用:
作者: 細路翔 查看文章

兩樣野黎, FF係受監管嘅光緒, Nier係冇人理嘅勤奮上進野仔

光緒想做乜都會有高層覺得唔夠好. 改來改去, 愈改愈差

情況同chrono trigger / xenogears一樣
自chrono上位, xeno外放就知

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-17, 12:53 PM   #532
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
呢隻簡直係SE自打面
獨立遊戲成本,兩年幾三年左右開發,本身呢隻都係冇人(指大眾)留意系列,但依家就入到百萬行列
所以說野村果班人係咪有問題丫,唔好成日拎FF14拎晒資源來面盾牌
今次唔關野村事吧
睇番2006年啲片其實已經有一定完成度
係唔知邊條粉腸話要搬去ps4重新開發順道換人先搞成咁
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-17, 06:06 PM   #533
ComeLOLoh

終於全劍集齊,加全升上Max Level,可以接那個任務,睇Ending Y。
BACKUP定個save file先…

呢隻真係超晒班作品~!
勁超出我預期既遊戲。

此篇文章於 05-19-17 06:18 PM 被 ComeLOLoh 編輯。
舊 05-19-17, 09:04 PM   #534
Terry
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDTerryLam_HK
引用:
終於全劍集齊,加全升上Max Level,可以接那個任務,睇Ending Y。
BACKUP定個save file先…

呢隻真係超晒班作品~!
勁超出我預期既遊戲。
睇埋音樂會朗讀劇重正, True End係朗讀劇入面
Terry 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-17, 12:40 AM   #535
ComeLOLoh

引用:
作者: Terry 查看文章
睇埋音樂會朗讀劇重正, True End係朗讀劇入面
True END大約講咩?

舊 05-20-17, 01:44 AM   #536
Terry
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDTerryLam_HK
引用:
True END大約講咩?
http://www.weibo.com/ttarticle/p/sho...04209996853704

http://www.bilibili.com/video/av10344669/
Terry 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-17, 01:55 AM   #537
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
剛爆左第一周目
神作確定
這就是誠意
Platinum 功力

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 05-20-17, 03:48 AM   #538
ComeLOLoh

邊道可以搵到「精巧的機械」呢個素材?
睇攻略去個d地方全部都係出呢個素材既?(用黎升第三個POD既Level)

此篇文章於 05-20-17 04:13 AM 被 ComeLOLoh 編輯。
舊 05-20-17, 04:24 AM   #539
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
引用:
作者: 野良猫 查看文章
今次唔關野村事吧
睇番2006年啲片其實已經有一定完成度
係唔知邊條粉腸話要搬去ps4重新開發順道換人先搞成咁
同意, 明眼人一睇就知野村係比人搶走左V13果個

09年定唔知10年的TGS V13影片完成度已經極高了
甚至短短10分鐘入面出現的地圖種類已經比15仲要多
遊戲模式同可用角色都唔止咁少

只可以話野村呢隻死貓真係食到應一應, 比人搶左作品, 罪名又食晒
由KH10周年的設本集入面野村的獨白已經感到明顯的怒火

所以D人話SE內部玩緊好嚴重的權鬥我信
淨係果個FF委員會話就話用黎控制作品質量,
但係排斥左SE社內淨返唯一一個有跟過小鬍子的野村, 其成員仲要大多數都係某幾隻糞作的元凶就知跟本就係權鬥的結果

此篇文章於 05-20-17 05:19 AM 被 lineage19 編輯。
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-17, 12:08 PM   #540
ComeLOLoh

我白金了。
估唔到唔洗完成所有side quest(我爭收集個體資料o個個,唔理了呢個好煩。)

原來撫個Duoshock 個PAD多次可以增加POD既好感度!

此篇文章於 05-20-17 01:50 PM 被 ComeLOLoh 編輯。
舊 05-20-17, 08:39 PM   #541
edman27
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: lineage19 查看文章
同意, 明眼人一睇就知野村係比人搶走左V13果個

09年定唔知10年的TGS V13影片完成度已經極高了
甚至短短10分鐘入面出現的地圖種類已經比15仲要多
遊戲模式同可用角色都唔止咁少

只可以話野村呢隻死貓真係食到應一應, 比人搶左作品, 罪名又食晒
由KH10周年的設本集入面野村的獨白已經感到明顯的怒火

所以D人話SE內部玩緊好嚴重的權鬥我信
淨係果個FF委員會話就話用黎控制作品質量,
但係排斥左SE社內淨返唯一一個有跟過小鬍子的野村, 其成員仲要大多數都係某幾隻糞作的元凶就知跟本就係權鬥的結果
野村真係好慘
佢呢家背負FF7re同KH3, 都唔知會唔會俾個班人搞
edman27 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-17, 10:27 PM   #542
ComeLOLoh

呢下好型!
http://cdn.edgecast.steamstatic.com/...g?t=1493741199

舊 05-20-17, 10:50 PM   #543
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
廻避返撃射隻pod 過去好過................

基本上打到中期已經好難抄隻怪上天

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-17, 10:58 PM   #544
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
我好似 2B 初期出過幾次 O 終結技, 之後都無用過, 根本無機會用.

所以話神作就無啦, 整體同 AZOE 或 B2 差幾皮
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-17, 11:34 PM   #545
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
我好似 2B 初期出過幾次 O 終結技, 之後都無用過, 根本無機會用.

所以話神作就無啦, 整體同 AZOE 或 B2 差幾皮
只係廻避返撃 / Down攻撃引發條件問題

另想玩Down攻撃請善用四O式武器..................

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 05-20-17, 11:35 PM   #546
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay

今晚繼續2周目

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 05-20-17, 11:44 PM   #547
Eternal Wind
Game Master

註冊日期: Apr 2005
3DS Friend Code1521 7330 2785
爆埋E Ending,故事同設定都幾用心

今集Hacking太好用

184 944 730 H執行 H光迦梨 H覺光埃 H覺劉備 H紅奧
Eternal Wind 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-17, 05:54 AM   #548
ComeLOLoh

白金晒先知,原來第一、第二武器可以不同組合黎咁玩:
打棒球…Style

舊 05-21-17, 08:09 AM   #549
血之淚
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDAlvinHang
對岸已經有人超唔自重咁掃哂成本攻略放上網俾人免費睇
連之前本美術書都一樣下場
血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-17, 04:22 PM   #550
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: 血之淚 查看文章
對岸已經有人超唔自重咁掃哂成本攻略放上網俾人免費睇
連之前本美術書都一樣下場
出書第一日已經比人scan 左啦

引用:
白金晒先知,原來第一、第二武器可以不同組合黎咁玩:
打棒球…Style
其實今次Nier 動作性同連技變化係比小電電 / B姉更多

你睇d 人玩Speed star 3 可以用幾廿種方法去跑就知

只係d 怪血量問題同隻Pod 射撃力太強根本用唔着d 連技

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NieR︰Automata.小褲褲齊齊看攻略區 野良猫 攻略及心得交流區 320 12-08-17 09:57 AM
收PS4 Nier: Automata 及 ps4 幻に舞う少女の剣純日版(可議) kinpingk 買賣專區 3 04-21-17 07:35 PM
放全新未開連code NieR:Automata (日英文版) EMILA 買賣專區 0 04-12-17 11:18 AM
收 Nier Automata figure (PS4個隻) genies123 買賣專區 1 04-02-17 07:37 PM
放PS4 Nier: Automata 日版 minekaoru 買賣專區 0 03-30-17 03:17 PM

現在的時間是 06:07 PM

手機版 | APP版