Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-30-12, 12:55 AM   #1901
我係我
God of Gamer
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
e家玩返ps1 d 3d game真係頂唔順d畫面........
想問下日服有冇tear ring saga?
and邊到有得買日服既點卡?
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-12, 12:56 AM   #1902
cPak
Junior Member

註冊日期: Dec 2011
引用:
作者: SuperSonic 查看文章
我得bio2係$17, 1同3都係$33
由手機版發出
Bio 1 半價尋日完咗,今個星期做Bio 2半價
cPak 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-12, 01:06 AM   #1903
益優格
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2011
好耐無開過PSV,
而家可以唔FORMAT轉AC???
益優格 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-12, 01:19 AM   #1904
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
PSV有沒有好的藍芽耳機好推介?
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-12, 01:22 AM   #1905
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: 我係我 查看文章
e家玩返ps1 d 3d game真係頂唔順d畫面........
想問下日服有冇tear ring saga?
and邊到有得買日服既點卡?
行哂MK黃金寶源應該最平
5000 yen 499,10000yen 980

舊 08-30-12, 01:25 AM   #1906
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: 李奧涼介 查看文章
好心啦,我真係唔想回,但見你唔知眼殘定腦殘先頂唔順
我都話psp都已經有呢樣野,
就係話唔明白有部份人可以當呢件事係新野仲要好興奮
仲有搭車玩返舊game有幾難?手機都完美模擬再upgrade畫面去玩啦
你知唔知你自己玩緊部機本身可以做咩先得ga
如果你因為部咁強機能嘅手提機玩得到舊game而興奮高潮,
咁你真係幾可憐…
所以咪話你地班任廚小朋友囉
我地開心係因為有我地想玩O既野玩
唔係因為件玩具係N字頭定係S字頭
N機有GAME玩咪玩N機囉,S機有GAME玩咪玩S機囉
銷量?與我何干?更加唔駛好似上面銷量版咁PSV出白機賣過萬要怒吼冇天理
你係要將遊戲分門別派咁只可以話你冇胸襟

新機點解唔玩得舊GAME?
新機一定要玩新GAME咁點解宜家部部機都向下對應?

坦白講,PSV個制我都覺得唔係咁好禁
手機?完美模擬?咩黎O架?SONY個打機手機?個制人用O架?定係你用到?
我俾600羊PS3過落PSV 5MIN連UPGRADE PSV搞掂喇喎,600羊俾唔起呀?

我都知PSV可以畫面好靚好高解象呀
後續冇GAME好玩有咩辦法?我又唔係GAME廠,3DS咪又係一樣,你以為貴公司部機威水好多呀?
我望住個GAME LIST都係得隻PROJECT X想玩咋

機只係你去接觸個遊戲O既平台,我係玩GAME,唔係玩機的

舊 08-30-12, 01:30 AM   #1907
藍鞋子

註冊日期: May 2010
餓得太耐
便便都話好食架啦
PSP又唔係冇得玩PS GAME
咩武藏傳 恐龍危機 FF BIO,PSP都玩到飽啦
想有強大後盾就出PS2 GAME啦好心...

此篇文章於 08-30-12 01:36 AM 被 藍鞋子 編輯。
藍鞋子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-12, 01:37 AM   #1908
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
PS3玩PS2都搞到PAT屎咁都唔駛望PSV玩到

舊 08-30-12, 01:39 AM   #1909
神名レオ
Game Master
紅蓮團

PSN  IDleoayu
引用:
作者: 忍者 查看文章
所以咪話你地班任廚小朋友囉
我地開心係因為有我地想玩O既野玩
唔係因為件玩具係N字頭定係S字頭
N機有GAME玩咪玩N機囉,S機有GAME玩咪玩S機囉
銷量?與我何干?更加唔駛好似上面銷量版咁PSV出白機賣過萬要怒吼冇天理
你係要將遊戲分門別派咁只可以話你冇胸襟

新機點解唔玩得舊GAME?
新機一定要玩新GAME咁點解宜家部部機都向下對應?

坦白講,PSV個制我都覺得唔係咁好禁
手機?完美模擬?咩黎O架?SONY個打機手機?個制人用O架?定係你用到?
我俾600羊PS3過落PSV 5MIN連UPGRADE PSV搞掂喇喎,600羊俾唔起呀?

我都知PSV可以畫面好靚好高解象呀
後續冇GAME好玩有咩辦法?我又唔係GAME廠,3DS咪又係一樣,你以為貴公司部機威水好多呀?
我望住個GAME LIST都係得隻PROJECT X想玩咋

機只係你去接觸個遊戲O既平台,我係玩GAME,唔係玩機的
我講左第二次呢樣野PSP已經有,計埋呢次第三次
你講到咁大義,但上一貼又話3DS GAME幾舊水都唔會買呢啲偏見
唔好意思,完全睇唔出你係玩GAME唔係玩機
我再同你講落去我自己都頂唔順
因為大家LEVEL水平完全唔同,唔駛驚,我係話你高我好多
再見,我認我入錯左嚟

舊 08-30-12, 01:49 AM   #1910
忍者

我只係唔明,多左野玩係好事,只要你係一個真心鍾意打機O既人
是旦一邊有好消息都會開心

你有DL過PS1 GAME O既,你有多部DEVICE可以對應,正常都應該會開心,點解要執到喊3聲?

你都識講,PSP都有,不過宜家PSV都得,多左個選擇,點解仲要俾人噴?
兩父子騎驢O既故事咪呢D囉

舊 08-30-12, 01:59 AM   #1911
藍鞋子

註冊日期: May 2010
引用:
作者: Rance 查看文章
PS3玩PS2都搞到PAT屎咁都唔駛望PSV玩到
係SONY自己唔想影響PS2銷量先由皇族機取消對應PS2 GAME
依家PS2都算係息微,PSV出PS2 GAME應該可行
但係SONY唔需要咁做, 你睇下炒PSP冷飯玩PS GAME有幾多人受落?lol
藍鞋子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-12, 02:21 AM   #1912
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:
作者: 藍鞋子 查看文章
係SONY自己唔想影響PS2銷量先由皇族機取消對應PS2 GAME
依家PS2都算係息微,PSV出PS2 GAME應該可行
但係SONY唔需要咁做, 你睇下炒PSP冷飯玩PS GAME有幾多人受落?lol
唔想影響PS2銷量,定想再賺多筆呀?
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-12, 07:59 AM   #1913
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
作者: yuhchan5 查看文章
PSV有沒有好的藍芽耳機好推介?
我就用緊mw600,絕對ok,不過新o既mw1 search過d 網站好似有問題???

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-12, 08:33 AM   #1914
連合一等兵

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: 益優格 查看文章
好耐無開過PSV,
而家可以唔FORMAT轉AC???
錯… 而家係要連張 memory card 都要 format 埋
連合一等兵 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-12, 08:49 AM   #1915
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
作者: sugoteam 查看文章
幾Ok! 日版仲做緊每隻600円, 等特價先, 話說隻 Summon Night 2 做緊半價300円

但最後都係忍唔到手, 因為佢, 咁又無咗600円

其實呢隻點解唔買血之輪回
入面送埋隻月下有maria而且過死神bug一周目已經可以用a

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-12, 09:51 AM   #1916
t-cup
Moderator
CD-ROM

3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
引用:
作者: 藍鞋子 查看文章
餓得太耐
便便都話好食架啦
PSP又唔係冇得玩PS GAME
咩武藏傳 恐龍危機 FF BIO,PSP都玩到飽啦
想有強大後盾就出PS2 GAME啦好心...
support 總好過 not support.. 就是這樣. 而且你用部 vita 玩, 又唔代表 psp 玩唔番... 起碼得閒部 vita upgrade 完都可以過一陣手癮至封番上神台.

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-12, 09:56 AM   #1917
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
忍唔住手dl番bof, 點解我會覺得隻game個title screen咁高清既 (只欠16:9 screen)...
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-12, 10:00 AM   #1918
忍者

引用:
作者: 卡柏 查看文章
忍唔住手dl番bof, 點解我會覺得隻game個title screen咁高清既 (只欠16:9 screen)...
可以拉返填滿畫面個喎

舊 08-30-12, 10:02 AM   #1919
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
我就用緊mw600,絕對ok,不過新o既mw1 search過d 網站好似有問題???
有電話入既話聽完要再連過

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-12, 10:03 AM   #1920
hahahaaaa

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
其實呢隻點解唔買血之輪回
入面送埋隻月下有maria而且過死神bug一周目已經可以用a
原來隻血之輪迴有埋月下

死火!心動添
hahahaaaa 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-12, 10:15 AM   #1921
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
引用:
作者: 忍者 查看文章
可以拉返填滿畫面個喎
拉闊左唔夠原汁原味...
我依家ps1 game只係用標準畫面玩, 冇拉大
另, dino用唔到磨姑玩真係有d失落....
另另, ps1 game唔俾cap screen真係唔開心, 玩dino時d 解謎code要我另外抄.....
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-12, 10:45 AM   #1922
居魯士

註冊日期: Apr 2004
wonder

本人有以下疑問,請各師兄幫忙解答, 謝謝!
請問可否以信用卡購買ps1遊戲?
而市面上是否只有hkd200既psn電子錢(卡)發售?
如用psv玩kof98,可否和第二部psv/psp對戰?

舊 08-30-12, 10:50 AM   #1923
BlackWing
World Order
↘本氣度0

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code3480 2495 6871
PSN  IDgafkalut
引用:
作者: hahahaaaa 查看文章
原來隻血之輪迴有埋月下

死火!心動添
隻game幾抵玩的
執到item就可以開月下同原版血之輪迴玩
BlackWing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-12, 10:59 AM   #1924
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 李奧涼介 查看文章
我講左第二次呢樣野PSP已經有,計埋呢次第三次
你講到咁大義,但上一貼又話3DS GAME幾舊水都唔會買呢啲偏見
唔好意思,完全睇唔出你係玩GAME唔係玩機
我再同你講落去我自己都頂唔順
因為大家LEVEL水平完全唔同,唔駛驚,我係話你高我好多
再見,我認我入錯左嚟
psv 玩ps1 遊戲 有無得倍線 ?
psv 的搖杆比psp 好用太多倍

電話的模擬器就算啦........
第1,這不是正版
第2,無制按的我唔當遊戲機

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-12, 11:18 AM   #1925
t-cup
Moderator
CD-ROM

3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
引用:
作者: pet3 查看文章
psv 玩ps1 遊戲 有無得倍線 ?
psv 的搖杆比psp 好用太多倍
吞食天地2 用唔到搖杆...

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Ps vita 曰版大約几時度會反貨呀?16/12前 可否反貨?? Allen TAKAMINA 手提遊戲機討論版 16 12-01-11 10:02 AM
[PSV] DJMAX Technika FOR PS Vita 月之民 ̄▽ ̄ 手提遊戲機討論版 10 09-11-11 11:31 PM

現在的時間是 10:38 AM

手機版 | APP版