Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-24-12, 08:54 PM   #676
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
追加: 官方電袋可以邊叉邊玩

引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
http://asia.playstation.com/tw/cht/n...sDetail/267110

台灣出左香港聲氣都冇,頂......
我前幾個Post先話買左試埋

メモリはプライスレス
My Trophy Road

此篇文章於 03-24-12 09:00 PM 被 草薙さん 編輯。
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-12, 10:09 PM   #677
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
以為你講緊GAME

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-12, 10:12 PM   #678
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 草薙さん 查看文章
試左 iPhone iPad 可叉
如果想同時叉呢舊野+PSV就要2條Vita USB線...
跟機無線?
正版線一條又要幾錢?

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-12, 10:16 PM   #679
草薙さん
The One

引用:
作者: pet3 查看文章
跟機無線?
正版線一條又要幾錢?
佢assume你用跟機果條, 叉機都係
一條$69

メモリはプライスレス
舊 03-24-12, 10:18 PM   #680
pet3
The One

引用:
佢assume你用跟機果條, 叉機都係
一條$69
即係成本價是410元
340+69....

ipad 用番版線充唔充到?

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 03-24-12 10:20 PM 被 pet3 編輯。
舊 03-24-12, 10:33 PM   #681
草薙さん
The One

叉滿左重會自動停止~

引用:
作者: pet3 查看文章
即係成本價是410元
340+69....

ipad 用番版線充唔充到?
用返跟機果條咪得, 你硬係要買多條當然冇人阻你

蘋果d線又冇特別設計...有咩關係...

メモリはプライスレス
舊 03-24-12, 10:50 PM   #682
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
原裝電, SSP 最平$330....

本來打算買.....點知比以下的吸引住...買左她....

可以邊叉邊玩, 個頭送埋, 1 線可以多叉...正, 不枉我跳槽!!!...

原價$598, 但是唔知點解通街都是420-490左右, 星際1/F 就特價中, $398, 大家可以考慮下..
DMRevolution 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-12, 11:06 PM   #683
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

重點那條叉線......有冇散賣???

我就係想搵條豬腸線........

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 03-25-12 12:32 PM 被 亍 ◣ 編輯。
舊 03-24-12, 11:18 PM   #684
cPak
Junior Member

註冊日期: Dec 2011
引用:
作者: dmr5202005 查看文章

可以邊叉邊玩, 個頭送埋, 1 線可以多叉...正, 不枉我跳槽!!!...

原價$598, 但是唔知點解通街都是420-490左右, 星際1/F 就特價中, $398, 大家可以考慮下..
我最後用$330買咗Sony嗰隻,一來平啲,二來輕啲細部啲,三來怕iPowerPro 8000mAh要叉好耐,四來其實SONY 5000MAh都夠用。
cPak 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-12, 12:02 AM   #685
Game Master
ChiHaNa

Nintendo Switch ID6651-6298-2897
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:

唔多見到有得買, 可以SEND MAIL 去問下的....

引用:
作者: cPak 查看文章
我最後用$330買咗Sony嗰隻,一來平啲,二來輕啲細部啲,三來怕iPowerPro 8000mAh要叉好耐,四來其實SONY 5000MAh都夠用。
相差少少買多D mAh 算了, 反正我都拿好多機在身...
我本來等原裝的, 可惜要拿好多條線出街, 唔想煩....
舊 03-25-12, 12:12 AM   #686
kamkw
Insane Gamer

註冊日期: May 2009
引用:

叉機線可以去SSP福仁睇下, 最平$20

今日我都去買左SONY尿袋$320

試左PSV, PSP, 3DS, IPHONE, IPAD2 都差到, 而且都差得OK快(IPAD2大約1-2分鐘有1-2%)

此篇文章於 03-25-12 12:32 AM 被 kamkw 編輯。
kamkw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-12, 12:18 PM   #687
pet3
The One

引用:
sony果個實際幾大?
8000果隻好像好大..

FGO 目標預算
舊 03-25-12, 02:39 PM   #688
卡柏
God of Gamer

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
引用:

點解你可以叉玩架,我果舊唔得,同埋冇呢個頭....
另,我都唔知佢果隻頭係叉tab定ipad的
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-12, 06:12 PM   #689
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
即係幾錢呢?

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-12, 06:25 PM   #690
kyo353
Game Master

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDkyo353
引用:

早知我唔急買住啦...
我買舊版冇VITA個轉頭要自己買多粒品勝...

舊 03-25-12, 07:21 PM   #691
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
引用:

呢隻岩我喎, 我IPAD同PSV都得

舊 03-25-12, 07:49 PM   #692
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
買咗SONY尿袋,第一次用尿袋唔知
原來要叉7個鐘先爆

高mAh嗰啲咪要叉十幾個鐘?
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-12, 09:02 PM   #693
他一個人
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2007
PSN  IDNextgo_by_haseo
引用:
作者: 如月刃 查看文章
買咗SONY尿袋,第一次用尿袋唔知
原來要叉7個鐘先爆

高mAh嗰啲咪要叉十幾個鐘?

應該錯唔多啦
因為佢用緊MINI USB頭充電
加上咁高mah
要叉十幾個鐘就多得制
十個鐘頭左右就差唔多啦
不過依家部部智能手機都用雙核
買大個尿袋又點指為一部psv充電咁少野丫
真係俾多少少買個大少少重好
他一個人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-12, 09:19 PM   #694
Game Master
ChiHaNa

引用:
作者: 卡柏 查看文章
點解你可以叉玩架,我果舊唔得,同埋冇呢個頭....
另,我都唔知佢果隻頭係叉tab定ipad的
妳個個可能是舊版呢...

引用:
作者: kyo353 查看文章
早知我唔急買住啦...
我買舊版冇VITA個轉頭要自己買多粒品勝...
我本來等原裝出, 唔知是咪叫好彩...

引用:
作者: >>>>>劉伯<<<<< 查看文章
呢隻岩我喎, 我IPAD同PSV都得
知自己多機, 所以買呢隻...
舊 03-25-12, 10:43 PM   #695
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
作者: 他一個人 查看文章
應該錯唔多啦
因為佢用緊MINI USB頭充電
加上咁高mah
要叉十幾個鐘就多得制
十個鐘頭左右就差唔多啦
不過依家部部智能手機都用雙核
買大個尿袋又點指為一部psv充電咁少野丫
真係俾多少少買個大少少重好
佢唔係用番psv個牛+插叉咩???
咁都要7個鐘???

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 03-25-12, 10:46 PM   #696
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
佢唔係用番psv個牛+插叉咩???
咁都要7個鐘???
係用番牛個插,實際叉咗4個鐘左右(唔知佢入面本身有電定點)
7個鐘係睇說明書寫
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-12, 11:06 AM   #697
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
引用:
叉滿左重會自動停止~

用返跟機果條咪得, 你硬係要買多條當然冇人阻你

蘋果d線又冇特別設計...有咩關係...
跟機果條線插左係坐台度就唔係好想拆- -
tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-12, 02:46 PM   #698
NetNetBoy

註冊日期: Jul 2005
PSN  IDNetNetBoy
XBox Live GamertagNetNetBoy
全句為:
商品代碼之有效期限及線上服務之提供期間預定為發售後6個月以上.服務結束時,將於預定結束日至少30日前於PlayStation宫方網站告知.

解到了:
即我要半年內入code, 而產品個於5個月後於sony webpage提大家個code就快到期.
* 張紙都要解迷... 遊戲性真高...

引用:
作者: 林柏淇 查看文章
佢個意思係唔係online server down之前30日會通知...

舊 03-26-12, 04:45 PM   #699
LemonCoke

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code3823 8824 1251
PSN  IDLemoncoke
XBox Live GamertagLemoncoke
引用:
作者: NetNetBoy 查看文章
全句為:
商品代碼之有效期限及線上服務之提供期間預定為發售後6個月以上.服務結束時,將於預定結束日至少30日前於PlayStation宫方網站告知.

解到了:
即我要半年內入code, 而產品個於5個月後於sony webpage提大家個code就快到期.
* 張紙都要解迷... 遊戲性真高...
我估佢意思只係佢點都會係隻game 推出後六個月以上.
如果真係冇人玩, 佢點都要捱六個月先可以 close.
不過, 佢幾時先終止服務, 就要睇下會唔會仲有大班用戶使用佢地嘅服務.
如果佢地決定終止, 先會在終止前30日出通知.
好似 haro o個D, 一路都有人玩, 就幾年後先關閉服務........
LemonCoke 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-12, 05:33 PM   #700
草薙さん
The One

官方Portable Charger 由12:00一直叉到17:30終於由無電變成滿電
歷時5個半小時 \/
各位可以參考一下

メモリはプライスレス

此篇文章於 03-26-12 05:54 PM 被 草薙さん 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Ps vita 曰版大約几時度會反貨呀?16/12前 可否反貨?? Allen TAKAMINA 手提遊戲機討論版 16 12-01-11 10:02 AM
[PSV] DJMAX Technika FOR PS Vita 月之民 ̄▽ ̄ 手提遊戲機討論版 10 09-11-11 11:31 PM

現在的時間是 10:44 AM

手機版 | APP版