Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-24-15, 01:35 AM   #301
jk5
Insane Gamer
又窮又多嗜好的機迷

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDjk5hk
引用:
作者: outlineman2003 查看文章
Jk, gameplay 順嗎?
呢隻係第1隻PS4 BATMAN GAME,順!
GAMEPLAY 接CG, 無縫。
新招幾正! (賣關子)
今集主力玩車仔(車MODE <> TANK MODE)

JK
P.S. CODES未用得.

舊 06-24-15, 01:48 AM   #302
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: gingq7 查看文章
今次行真係好差,臨出果日先改做24號,攪到偷跑可以狂炒。
本來想買鐵盒,但黄金全線炒到5xx, 最離譜有間6xx, 第二日出過黎就車錢時間都蝕埋,最後買了膠盒版$390
香港人 真係唔死都無用

利字當頭 咩都炒一餐

祝班奸商賺埋唔夠比醫藥費

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-15, 03:29 AM   #303
鷹柳

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: initial 查看文章
有冇人玩緊side quest the perfect crime? 頂一開始已經卡關。個deep scan 都scan 唔到野.....
你係咪指 條屍掛出來個件事?

如困係 ZOOM 埋去再用DEEP SCAN
DEEP SCAN 分三種 每一種唔同部位照 OK
鷹柳 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-15, 06:24 AM   #304
daihamlop
Ultimate Gamer
頭像就係我隻新貓仔

註冊日期: May 2005
PSN  IDdaihamlop
引用:
作者: rokuna 查看文章
香港人 真係唔死都無用

利字當頭 咩都炒一餐

祝班奸商賺埋唔夠比醫藥費
你當我OT一嘢
以我朋友葵芳間舖為例,
之前我朋友叫客落100元訂,
結果大部份人荒死無咗一舊咁唔訂,
噚日有訂嘅鐵盒390元攞走。
出面炒到冚冚聲,你係咪叫佢有錢唔賺呢?
坐貨你比?每個月幾皮租你比?
做人公道啲,唔係著數自己攞到盡就為之啱嘅年青人
我都係比錢買game,唔啱聽你當我無講過

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
自己啱玩嘅games就二千都買, 唔啱嘅兩舊都唔俾
daihamlop 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-15, 07:48 AM   #305
wongdee

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: daihamlop 查看文章
你當我OT一嘢
以我朋友葵芳間舖為例,
咁行公價G抄係咪有D過份先,以前買日版水貨就話啫,座貨就唔會關消費者事啩,係隻G唔爭氣啫,唔訂買行都唔洗一定食抄價呀,你同行入貨都唔係抄價比你啦,之前隻中文版龍如咪又係咁抄,一隻有小小名氣嘅G依家D舖都實炒幾日先,炒唔起又瀬我地D消費者,唔好忘記依家有DL版同你競爭緊
wongdee 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-15, 08:02 AM   #306
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

註冊日期: May 2005
PSN  IDdaihamlop
引用:
作者: wongdee 查看文章
咁行公價G抄係咪有D過份先,以前買日版水貨就話啫,座貨就唔會關消費者事啩,係隻G唔爭氣啫,唔訂買行都唔洗一定食抄價呀,你同行入貨都唔係抄價比你啦,之前隻中文版龍如咪又係咁抄,一隻有小小名氣嘅G依家D舖都實炒幾日先,炒唔起又瀬我地D消費者,唔好忘記依家有DL版同你競爭緊
同我競咩爭?
我自己做環保再生業,DL版同我競爭?咁cute?

我亦可以坦白話你知,我見過老細收咗客訂但代理 cut單,
佢係要用炒價向同行撲貨比客而自己賠,
我只係純粹日日喺老細度吹水見太多呢啲case

都係嗰句,覺得唔公度,真係唔好買,千其唔好買
我好讚成人唔打機唔課金,用多啲時間陪屋企人嘅

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
自己啱玩嘅games就二千都買, 唔啱嘅兩舊都唔俾
daihamlop 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-15, 08:04 AM   #307
黑澤夜
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2002
其實咁講,行今日先出,咁昨天我地買果啲係咩版來?會唔會第時出行DLC 玩唔到?
黑澤夜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-15, 08:19 AM   #308
SHCEHUK
Game Master

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDcshhenry
其實現在仲有人買炒價的嗎?以前就話無PSN下載,就一定要買碟,
而現在隻隻GAME都可以在PSN裏買到,覺得炒價貴未上網下載囉,
而且自己覺得一定玩隻GAME的話,未落訂訂GAME,那麽就不用食炒價啦
SHCEHUK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-15, 08:49 AM   #309
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: yuhchan5 查看文章
想問下有冇人卡左開頭install game果到,我等左10分鐘個time都冇減過.......
HDD有事?唔知關唔關事,我用1TB SSD兩分鐘內搞掂,但有個位係停得幾耐下,係果個位卡左一分鐘左右,可能你要等多陣先得

舊 06-24-15, 09:42 AM   #310
shukei
Game Master
大將軍王

註冊日期: Aug 2002
玩左十几分鐘
有玩前兩集,但估唔到開始得咁突然....無教學就黎...

可以食美餚,睇馬經。無班房之睡意,無校長之叫聲。
故宮夜香凝,紅樓屎結晶,夫子云:「何穢之有?」
shukei 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-15, 09:46 AM   #311
wongdee

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: 黑澤夜 查看文章
其實咁講,行今日先出,咁昨天我地買果啲係咩版來?會唔會第時出行DLC 玩唔到?
籃店都有份買,應該都系行版啩
wongdee 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-15, 09:51 AM   #312
jack850312
Senior Gamer
Jack

註冊日期: Mar 2011
PSN  IDJack-WCK
XBox Live Gamertagjack850312
數位版 成七舊水@@??
jack850312 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-15, 09:54 AM   #313
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: gingq7 查看文章
今次行真係好差,臨出果日先改做24號
呢樣或者唔關香港行的事, 可能係華納要全球同步出. 台灣果面都係一樣.

舊 06-24-15, 10:10 AM   #314
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: jack850312 查看文章
數位版 成七舊水@@??
宜家D下載版大作個定價好似定高D,
之後用嚟搞半價優惠時好似好底玩咁,
其實同當時街價正價無分別…

免費DLC,
以為有52件"衫",其實係個名嚟…

New 52 Skins Pack
Be prepared for the ultimate showdown with New 52 Skins Pack that includes 3 exclusive costumes: Batman, Robin, and Nightwing.

https://store.xbox.com/zh-HK/Xbox-On...9-37414a839868

https://store.playstation.com/#!/en-...CSKINNEW520000

舊 06-24-15, 10:13 AM   #315
古鐵.巨人
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDterryho_PSNJP
引用:
有冇人玩緊side quest the perfect crime? 頂一開始已經卡關。個deep scan 都scan 唔到野.....
查死人果度?
deep scan有得用L1R1較scan到邊層,
由皮膚, 到肌肉, 再到骨,
調模深淺再scan啦, d異物好顯眼的
古鐵.巨人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-15, 10:19 AM   #316
仁魂

註冊日期: Jul 2005
Wii U IDYanwin
3DS Friend Code1676 3830 1057
PSN  IDYanwin
XBox Live GamertagYanwin
引用:
作者: shukei 查看文章
玩左十几分鐘
有玩前兩集,但估唔到開始得咁突然....無教學就黎...
lol 我對住Joker足足30秒, 心諗做咩事?
仁魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-15, 10:24 AM   #317
jk5
又窮又多嗜好的機迷

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDjk5hk
引用:
L2 / R2 = Zoom in / out,有3層要驗:皮膚、肌肉、骨!

Ref: Batman Arkham Knight 難關Q&A (經常賣關子、唔透劇)
http://jk5tudio.blogspot.hk/2015/06/...2015-6-23.html

JK

舊 06-24-15, 10:24 AM   #318
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
[QUOTE=daihamlop;11155371]你當我OT一嘢
以我朋友葵芳間舖為例,

以我朋友葵芳間舖為例,<------ 師兄 明白晒

香港不嬲都係咁 ,慣左

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-15, 10:31 AM   #319
whassupbun

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:
作者: 仁魂 查看文章
lol 我對住Joker足足30秒, 心諗做咩事?
我一路望住佢,做好心理準備迎接佢突然登大眼大笑果d cheap招嚇人,等左勁耐

有冇人覺得畫面好花?係靚,但周圍霓紅燈,又落大雨,又撞爆D野碎片橫飛,又成日有d訊息/教學彈出黎,有d眼花撩亂既感覺 可能琴日眼訓集中力差,玩慣冇事

fear take down 個視覺特效好正

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-15, 10:32 AM   #320
holsety
http://www

註冊日期: Oct 2003
重諗住等佢赫我。。。

舊 06-24-15, 10:44 AM   #321
saberlam
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
3DS Friend Code3282 2238 7072
PSN  IDsaberlam
XBox Live Gamertagsaberlam
遊戲一樣係用Unreal Engine 3, 到處都是Gears of war 的用色和風格。
saberlam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-15, 10:56 AM   #322
lwmanroy
秀茂坪快昇小王子

註冊日期: Feb 2014
PSN  IDlwm1975
XBox Live GamertagMAN1975
[QUOTE=rokuna;11155441]
引用:
作者: daihamlop 查看文章
你當我OT一嘢
以我朋友葵芳間舖為例,

以我朋友葵芳間舖為例,<------ 師兄 明白晒

香港不嬲都係咁 ,慣左
算啦C兄,炒g一百幾十死唔到人,你要鬧炒嘢的話不如鬧炒樓炒車位炒iphone等等等等等.......
仲有港交所。
香港人唔炒?儍的嗎?你叫誠哥唔炒樓畀間屋我住我一世玩炒G又點話,睇開D啦
lwmanroy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-15, 11:38 AM   #323
bryanlakers

註冊日期: Jun 2008
PSN  IDbryanlakers
引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
HDD有事?唔知關唔關事,我用1TB SSD兩分鐘內搞掂,但有個位係停得幾耐下,係果個位卡左一分鐘左右,可能你要等多陣先得
轉載友壇
PS4 Batman Arkham Knight 0%intsalled解決方法:
1.) 刪走隻game
2.) 重裝Batman Arkham Knight(安裝完成前進行第3步)
3.) 入去『最新資訊』
4.) 揀『下載內容』
5.) 見到Batman Arkham Knight的更新檔正在下載中,按“O”暫停下載
6.) 回去等Batman Arkham Knight安裝完成
7.) 入GAME,中途會提示你未完成更新,無法使用網上服務,無視提示
8.) 入save(如之前已經有save,可開新)
9.) 進入New game
10.) 禁sony掣回主頁
11.) 再次進入『最新資訊』的『下載內容』,確保更新暫停直至完成遊戲內的安裝
bryanlakers 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-15, 12:04 PM   #324
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:
作者: bryanlakers 查看文章
轉載友壇
PS4 Batman Arkham Knight 0%intsalled解決方法:
1.) 刪走隻game
2.) 重裝Batman Arkham Knight(安裝完成前進行第3步)
3.) 入去『最新資訊』
4.) 揀『下載內容』
5.) 見到Batman Arkham Knight的更新檔正在下載中,按“O”暫停下載
6.) 回去等Batman Arkham Knight安裝完成
7.) 入GAME,中途會提示你未完成更新,無法使用網上服務,無視提示
8.) 入save(如之前已經有save,可開新)
9.) 進入New game
10.) 禁sony掣回主頁
11.) 再次進入『最新資訊』的『下載內容』,確保更新暫停直至完成遊戲內的安裝
師兄我解決了,我試過quit game再開都唔得,但係重開部機就ok了
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-15, 12:16 PM   #325
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
宜家D下載版大作個定價好似定高D,
之後用嚟搞半價優惠時好似好底玩咁,
其實同當時街價正價無分別…

免費DLC,
以為有52件"衫",其實係個名嚟…pi/chihiro/00_09_000/container/US/en/19/UP1018-CUSA00133_00-DLCSKINNEW520000/1435109854000/image?_version=00_09_000&platform=chihiro&w=225&h=225&bg_color=000000&opacity=100[/IMG]
"new 52" 係早幾年DC reboot旗下漫畫的大project

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[徵求] PS3 Batman Arkham Origins leochan1986 買賣專區 0 03-07-14 11:15 AM
SELL 360 batman arkham origins DC 97 買賣專區 2 11-26-13 10:05 PM
[WiiU] Batman Arkham City Armored Edition Netnet 電視遊戲討論版 5 06-06-12 10:33 PM
Batman Arkham Asylum [已售] imgahou 電視遊戲討論版 601 08-05-11 08:53 PM
Batman: Arkham Asylum 神祕人1號 PC電腦遊戲討論版 3 12-17-08 02:48 AM

現在的時間是 11:51 PM

手機版 | APP版