Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-28-17, 09:42 PM   #2651
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
正喎終於出錫菲羅士,不過得5千石十幾張飛 @@ 希望中到,唔知點解FF7 D人逐隻出,FF10係TIDUS 1隻出完之後都連出幾隻啦,FF8仲係冇影 @@

黎緊STEP UP 30連最後有5星保底﹖即係如果冇勁角既話可能儲萬5射30連仲好﹖
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-17, 06:39 PM   #2652
ShinDou

錫生堅屈喎, trust果把正宗 150攻送兩手持,仲有得出8刀1閃,應該就係話可以同聖光爆裂破full chain果招,今次分分鐘又好似上次白lin咁勁多人課到中為止搞到ffbe又上apple store課金榜第1都似

上次係咪1口氣派30張飛同5千石?唔記得係咪仲有5星保底飛派?
舊 08-31-17, 01:54 AM   #2653
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
應該唔洗課咁勁,話哂有stepup...雖然full step都要25000石,不過至少1/2機會係錫哥。。。 我已家12xxx石仲有story未打。。。r埋最多夠3step....希望飛中到唔洗煩 xd

Ff8可能真係7星先出?定2週年?

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-17, 07:10 AM   #2654
ShinDou

唔知係咪以後都會有5STEP POOL,好似話STEP5保5星PICKUP再加5星率3倍,我得6千石主線又打晒要等佢開

而家錫菲整到咁勁應該真係就出7星了

我覺得7星唔係FF13-2奶挺就係FF8雪糕佬,收咁耐雪糕佬應該都係有D野,似係2周年度

CLOUD好似係1周年過幾個月出﹖印象中好似1定2月
舊 08-31-17, 01:48 PM   #2655
ShinDou

出左data了,已經唔可以叫屈機,完全係神人級

https://www.reddit.com/r/FFBraveExvius/wiki/units/906

lb升爆千2%dam 降100%光闇耐

好多招多hit又有反擊,技又順便降埋光闇耐6/70%

有招補1萬血150mp再儲十幾格lb再上暗屬,分分鐘可以隔turn 1次lb, 仲有3次1半機會免死
舊 08-31-17, 09:07 PM   #2656
ShinDou

有冇人打到主線既新版﹖我禁左幾個NEXT而家去到綿毛之草原禁落去冇反應,禁其他版又入到冇事 @@
舊 09-01-17, 12:05 AM   #2657
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDSiulok
5 張券中晒兩隻5星, 石都慳返

舊 09-01-17, 06:59 AM   #2658
ShinDou

中左BUG乜新POOL都冇,連半價都抽唔到,唔知咩事

DATA再DOWNLOAD就得番

第1張4星飛虹左但係暗騎,其他廿幾張飛垃圾,5千石STEP 1有1虹但係溶兵拉冇沙,其實個STEP係咪冇PICKUP到﹖應該射番PICKUP 5千﹖

此篇文章於 09-01-17 07:18 AM 被 ShinDou 編輯。
舊 09-01-17, 08:53 AM   #2659
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
作者: ShinDou 查看文章
中左BUG乜新POOL都冇,連半價都抽唔到,唔知咩事

DATA再DOWNLOAD就得番

第1張4星飛虹左但係暗騎,其他廿幾張飛垃圾,5千石STEP 1有1虹但係溶兵拉冇沙,其實個STEP係咪冇PICKUP到﹖應該射番PICKUP 5千﹖
STEP除了最後一下有二份一機會外,其他5星完全是看人品..

舊 09-01-17, 12:17 PM   #2660
佐藤成樹

註冊日期: Jul 2002
XBox Live Gamertagfujimura
54張飛加一個輪迴,中左3個女格鬥,5個男魔壁,10幾隻妖精,再加隻雲少同另外三隻五星角,但係唔中鍚菲哥.....
佐藤成樹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-17, 12:49 PM   #2661
ShinDou

又射錯pool好黑,得番3千幾石,要執主線再射
舊 09-01-17, 01:00 PM   #2662
wang2009hk
Game Master

15張3星飛:FF15金毛
3張4星飛:0虹
課金EX5星卷:露露(NEW)

跑完1次賽菲STEP:
第一次:舊拳女
第二次:0虹
第三次:妖精人妻(NEW)
第四次:0虹
第五次:賽菲X2

之後手多抽多2次攻擊池
克勞德\030/~終於抽到了..

暫時賽菲攻擊力:1459..

正宗
黑頭布
15攻甲
雙手持(一半效果)頸巾
冰女信賴X1
普通雙手持X2
刀極X1
克勞德信賴X1

有多隻冰女或克總應該可以更高吧..

舊 09-01-17, 02:52 PM   #2663
Crazy Gamer
馬弓手

註冊日期: Oct 2006
抽左3X符中錫生
個5STEP係5000x5先叫一週?都幾深....

舊 09-01-17, 07:07 PM   #2664
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
STEP 4 已經中鍚生...

等2周年...睇有咩抽...

舊 09-01-17, 08:20 PM   #2665
okabe

註冊日期: Aug 2002
10張4星卷唔中,反而活動打番來張普通卷一抽就中...

5STEP都唔係必選卷,我覺得食水太深
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-17, 10:08 PM   #2666
ShinDou

衝完主線射多5千0虹,又要刷埋活動D飛再射,希望中到
舊 09-02-17, 12:13 AM   #2667
佐藤成樹

好彩分身爭氣,一次輪迴中晒所有人
舊 09-02-17, 08:46 AM   #2668
ShinDou

呢度仲玩緊既好似得我仲未中到 XD

FD同街客LIST已經俾錫生洗板

出完口術之後打左幾場魔人換埋D飛中左,正,拎左把正宗先 XD

5星LV9已過1千1百攻 XD

升爆左得1405攻,我D裝唔夠勁,見有2個FD攻千6 @@

錫生1隻夠,再多1隻都唔夠兩手持裝谷佢,留石等2周年,今次好似真係好佛心 XD 希望中間忍到手

此篇文章於 09-02-17 09:28 AM 被 ShinDou 編輯。
舊 09-02-17, 09:33 PM   #2669
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

3星石巨人都仲叫易打啲...3星紅寶係咪叫我用固定dam打算....

舊 09-02-17, 11:43 PM   #2670
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

1239攻既2刀錫生......睇見到覺痴線

舊 09-03-17, 12:11 AM   #2671
中考介
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2005
鍚生 八張飛就射中左 見咁順
就全部石抽攻擊type stepup抽雷光 結論得個吉...
雖然總共有四隻虹 但三隻重覆.. 我諗都係唔好強求
而家唯有寄望 遲下復刻舊活動 相關角色會有pick up啦

想問下假如有正宗(我有排都未練到)情況下 錫生玩二刀流定雲少個trust勁?
中考介 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-17, 08:48 AM   #2672
ShinDou

睇過D網話兩手要起碼千6攻先可以超越2刀既千2攻

兩手要勁唔止要CLOUD TRUST,仲要兩隻冰女個TRUST,果個TRUST係攻加40再真兩手持,呢個會加埋兩手佔有武,BARTZ果個廢兩手持唔加,我都抽唔到冰女,所以我玩唔到兩手佔有武

錫生有得上闇屬又降闇耐,如果玩兩手,應該係用佔有武會勁過正宗,雖然睇落低攻D,但兩手佔有武有隱藏修正乘大好多,好似話拎新降臨果把闇弓最勁

我錫生兩手千4攻,2刀得1千攻度,我個情況應該兩樣都差唔多,不過兩隻2刀錫生好似做唔到雷神咁聖光FULL CHAIN 27 HIT,暫時我都係兩手FULL CHAIN算,反正是但打用兩隻錫生都夠秒魔人 XD
舊 09-03-17, 10:58 AM   #2673
佐藤成樹

尋晚等睇波果陣玩左陣,咁岩主ACC.又夠5000石就試多次輪迴,第一STEP就中左2隻菲哥,而家2個ACC都有2隻
舊 09-03-17, 04:57 PM   #2674
wang2009hk
Game Master

這次的拳女完全是隻黑馬...
那招吃精神攻擊超強..

舊 09-03-17, 05:24 PM   #2675
ShinDou

點勁法﹖精神好難谷喎

標籤
FFBE, ファイナルファンタジーブレイブエクスヴィアス

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 21 03-24-24 02:10 AM
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
Final Fantasy Heroines Matamata 收藏品討論版 10 07-14-04 07:37 PM
Final Fantasy i? Exellen 電視遊戲討論版 1 03-15-04 04:07 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 08:55 AM

手機版 | APP版