Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-01-12, 12:15 AM   #2001
連合一等兵
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: 一小英口 查看文章
塊魂, 7個鐘就100%喇, 打完轉日acc啦
遲下出 All Star Battle 個 cross-buy 又點...難道又轉返港服?!!

我覺得 E家似係機玩人多過人玩機...
連合一等兵 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-12, 12:17 AM   #2002
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: diabloex 查看文章
平時唔用twitter, 都係焗住開個flickr
就係唔用先用佢上圖,上完唔要就DEL

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-12, 12:18 AM   #2003
一小英口
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
引用:
作者: 連合一等兵 查看文章
遲下出 All Star Battle 個 cross-buy 又點...難道又轉返港服?!!

我覺得 E家似係機玩人多過人玩機...
打PS3我本身都用開日服的
但由買PSV 果日開始已經決定左用死港服, 其他野當睇唔到
其實扮睇唔到唔係冇好處, 最少可以慳番唔少錢

一小英口 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-12, 01:55 AM   #2004
gun2506
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2005
3DS Friend Code2535 4440 7562
PSN  IDOoJunWaTaRaSeoO
塊魂可以玩很久的

轆一關未過己經會暈但休息夠又會想去轆

最慘上次借別人80HKPSN...別人還我80HKPSN

有點錢在上面又不太想轉

為何1.80要綁記憶卡
gun2506 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-12, 01:56 AM   #2005
一德仔一
Junior Member

註冊日期: Mar 2012
請問psv支援ps1 game,
如果開psv係store裡面搵唔到,要係ps3買完之後過落psv既話 一定要國際版?唔可以日文版?
一德仔一 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-12, 08:44 AM   #2006
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
行完轉旺角,32GB card個個都差唔多600,大家邊度見到500?
其實我都唔肯定用唔用得晒...不過差100左右就skip過16GB直上32

再問問: MGS HD日版同PS3版(非日版) transferring得唔得?

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-12, 10:21 AM   #2007
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:
作者: gun2506 查看文章
塊魂可以玩很久的

轆一關未過己經會暈但休息夠又會想去轆

最慘上次借別人80HKPSN...別人還我80HKPSN

有點錢在上面又不太想轉

為何1.80要綁記憶卡
綁記憶卡!?!?那如果我現在是用8G想轉32G有可能嗎?
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-12, 10:24 AM   #2008
Chitose1987
好孩子不要問

註冊日期: Apr 2010
引用:
作者: yuhchan5 查看文章
可以一帳號綁多張卡

課金毀一生,玩卡窮三代

不要失了你的錢了!你自己只覺得中了一張 SR,就『癩蝦蟆想喫起天鵝肉』來!
我聽見人說,就是中 SR 時,也不是你的運氣,還是 MOBAGE 看見你怒,不過意,捨與你的。如今癡心就想中起 SSR 來!這些中 SSR 的都是天上的『文曲星』!
==節錄《范進中舉》==
Chitose1987 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-12, 12:50 PM   #2009
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: yuhchan5 查看文章
無問題~
細卡過大卡,建議先玩 Back up 後 Restore

引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
行完轉旺角,32GB card個個都差唔多600,大家邊度見到500?
我七月頭買 32GB 平極都 $560, 仲想平啊 m9
已經比四月平多左200啦

此篇文章於 09-01-12 12:54 PM 被 TCS_disable 編輯。
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-12, 01:19 PM   #2010
satogill
Junior Member

註冊日期: Feb 2008
想請教一下, 我本身係一張card 有港服同日服 account.
尋日去日服睇下有咩download, update 埋個1.8 firmware, 之後就因綁定問題, 轉返港account就access唔到張memory card.
咁諗住算啦, 以後港服用另一張card, 但想過返d save出黎. 轉返過日account, 用content manager backup左d港服content save落電腦. 之後換另一張psv 卡, 過返港account. content manager讀唔到有save.
check一下電腦file, 應該係每一個psv account一個folder 如: 5e1b3b9d7e22b607), 我就將d save同game folder, 成個搬過去新account folder, 過然content mager就見到d game 喇)restore返d file 落vista, 但開返隻game就讀唔到d save...
請問有無高手可指點一下, 點先可囉返d save呀??
satogill 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-12, 01:56 PM   #2011
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: satogill 查看文章
想請教一下, 我本身係一張card 有港服同日服 account.
尋日去日服睇下有咩download, update 埋個1.8 firmware, 之後就因綁定問題, 轉返港account就access唔到張memory card.
咁諗住算啦, 以後港服用另一張card, 但想過返d save出黎. 轉返過日account, 用content manager backup左d港服content save落電腦. 之後換另一張psv 卡, 過返港account. content manager讀唔到有save.
check一下電腦file, 應該係每一個psv account一個folder 如: 5e1b3b9d7e22b607), 我就將d save同game folder, 成個搬過去新account folder, 過然content mager就見到d game 喇)restore返d file 落vista, 但開返隻game就讀唔到d save...
請問有無高手可指點一下, 點先可囉返d save呀??
基本你已經 So sad 左
舊 09-01-12, 02:03 PM   #2012
Montague
遺伝子生物工学博士号

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code2363 6017 4707
PSN  IDultcth
XBox Live GamertagMontagueC
聽聞1.8前無做任何backup的話就真接update就會lost save.....

舊 09-01-12, 02:06 PM   #2013
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: Montague 查看文章
聽聞1.8前無做任何backup的話就真接update就會lost save.....
話說係 香港Account Card 入 日本 Account 會 Lock Card 定 Total Lost?
舊 09-01-12, 02:13 PM   #2014
Montague
遺伝子生物工学博士号

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code2363 6017 4707
PSN  IDultcth
XBox Live GamertagMontagueC
引用:
作者: TCS_disable 查看文章
話說係 香港Account Card 入 日本 Account 會 Lock Card 定 Total Lost?
我自己都係今戈個禮拜先做機主,所以唔係好明psv個system
不過據neogaf所討論得知,今次update去1.8係直頭會total lost....而且switch acc時"好似"會自動同你洗save file

"""See, before this update you could switch accounts with just one memory card and no need of doing a backup of your whole memory card. Now you can't, because everytime you switch accounts all your data is lost """

"""Now I've got lots of data that was associated with my Japanese PSN account, including tons of save data, that I can no longer access. It's all gone."""

http://www.neogaf.com/forum/showthre...=488830&page=4

奶野既人數都不少...樓樓上的唔好太過傷心了.....

此篇文章於 09-01-12 02:16 PM 被 Montague 編輯。
Montague 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-12, 02:15 PM   #2015
TCS_disable
我有車車~

引用:
我自己都係今戈個禮拜先做機主,所以唔係好明psv
明晒~

玩人之前玩 一卡多號 嘛
舊 09-01-12, 02:22 PM   #2016
fhdelibird
Insane Gamer
信使鳥/火雞

註冊日期: Jun 2011
Nintendo Switch ID1401-7745-0619
PSN  IDfhdelibird
對上一次動同一張卡上的港服content已經是重力異想世界出DLC時的事,應該早就backup了
無乜損失掛
fhdelibird 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-12, 02:33 PM   #2017
連合一等兵

引用:
我自己都係今戈個禮拜先做機主,所以唔係好明psv個system
不過據neogaf所討論得知,今次update去1.8係直頭會total lost....

"""See, before this update you could switch accounts with just one memory card and no need of doing a backup of your whole memory card. Now you can't, because everytime you switch accounts all your data is lost """

"""Now I've got lots of data that was associated with my Japanese PSN account, including tons of save data, that I can no longer access. It's all gone."""

http://www.neogaf.com/forum/showthre...=488830&page=4

奶野既人數都不少...樓樓上的唔好太過傷心了.....
真心講句...我係未出行貨時就預訂既機主
但 vita 帶俾我既痛苦已經多過樂趣...

content manager, format 機轉 account, 超貴 memory card, 打機時 screen 最大亮度不能, 超廢 HKPSN, 超貴 JPPSN (對港人來說), save 要跟 Game Card, 無 Game 玩等........樣樣我都忍~~~都係自己意願

但今次唔聲唔聲改 rules lock memory card...攪到我 d save 無哂, 樣樣都好似亂哂咁...我真係忍無可忍...仲好 heart-breaking......點解會咁~貼錢買難受

此篇文章於 09-01-12 02:38 PM 被 連合一等兵 編輯。
舊 09-01-12, 02:40 PM   #2018
TCS_disable
我有車車~

引用:
真心講句...vita 帶俾我既痛苦已經多過樂趣...
超貴 memory card <- 你望返 Micro SD 快卡就會覺得個價好正常
打機時 screen 最大亮度不能 <- 一部份 Game
超廢 HKPSN, 超貴 JPPSN <- 貴得有理bor

但今次唔聲唔聲改 rules lock memory card...攪到我 d save 無哂 (ry <- 睇下 PSP 就知佢 Account Policy, 係你地鑽到罅就以為自己好勁之嘛
舊 09-01-12, 02:43 PM   #2019
連合一等兵

引用:
超貴 memory card <- 你望返 Micro SD 快卡就會覺得個價好正常

但今次唔聲唔聲改 rules lock memory card...攪到我 d save 無哂 (ry <- 睇下 PSP 就知佢 Account Policy, 係你地鑽到罅就以為自己好勁之嘛
哦~原來係我既錯
你總是對的
舊 09-01-12, 02:44 PM   #2020
TCS_disable
我有車車~

換個角度睇野姐
舊 09-01-12, 02:48 PM   #2021
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
真心講句...我係未出行貨時就預訂既機主
但 vita 帶俾我既痛苦已經多過樂趣...

content manager, format 機轉 account, 超貴 memory card, 打機時 screen 最大亮度不能, 超廢 HKPSN, 超貴 JPPSN (對港人來說), save 要跟 Game Card, 無 Game 玩等........樣樣我都忍~~~都係自己意願

但今次唔聲唔聲改 rules lock memory card...攪到我 d save 無哂, 樣樣都好似亂哂咁...我真係忍無可忍...仲好 heart-breaking......點解會咁~貼錢買難受
Sony下下都想逼人跟佢自己訂果套,好等佢可以領導市場嘛,佢以前出影音野已經係咁

引用:

佢張咭確係貴,你話要同MICRO SD快咭個價比??佢又冇人地咁快喎

引用:
哦~原來係我既錯
你總是對的
同正日哥爭奪SONY野就係輸o既開始
冇錯,我已經輸了
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-12, 02:52 PM   #2022
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: teealpha 查看文章
Sony下下都想逼人跟佢自己訂果套,好等佢可以領導市場嘛,佢以前出影音野已經係咁
當初搞UMD

引用:
佢張咭確係貴,你話要同MICRO SD快咭個價比??佢又冇人地咁快喎
無錢未唔好學人打機囉
好簡單, Border Break 同 三國志大戰 玩一鋪就 5蚊5蚊咁去 , 你俾到未玩,俾唔唔到未算數囉,無人揸槍指著你一定要玩

引用:
同正日哥爭奪SONY野就係輸o既開始
冇錯,我已經輸了
其中三隻字你好同我收返
舊 09-01-12, 03:04 PM   #2023
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
當初搞UMD

無錢未唔好學人打機囉
好簡單, Border Break 同 三國志大戰 玩一鋪就 5蚊5蚊咁去 , 你俾到未玩,俾唔唔到未算數囉,無人揸槍指著你一定要玩

其中三隻字你好同我收返
仲好提UMD,呢樣野簡直連SONY自己都想黑歷史左佢

冇錢唔好學人打機呢句都好高壓下喎~唔知同而家D小朋友講會唔會俾佢地#$%
正面D講,冇錢打機咪去搵錢囉

話說,邊三隻字?
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-12, 03:06 PM   #2024
TCS_disable
我有車車~

引用:
仲好提UMD,呢樣野簡直連SONY自己都想黑歷史左佢

冇錢唔好學人打機呢句都好高壓下喎~唔知同而家D小朋友講會唔會俾佢地#$%
正面D講,冇錢打機咪去搵錢囉
Kids, welcome to the REAL WORLD!

引用:
話說,邊三隻字?
我唔鍾果個稱號

此篇文章於 09-01-12 03:11 PM 被 TCS_disable 編輯。
舊 09-01-12, 03:16 PM   #2025
月牙火介
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
原來1.8咁煩..
咁我繼續用港psn算了

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Ps vita 曰版大約几時度會反貨呀?16/12前 可否反貨?? Allen TAKAMINA 手提遊戲機討論版 16 12-01-11 10:02 AM
[PSV] DJMAX Technika FOR PS Vita 月之民 ̄▽ ̄ 手提遊戲機討論版 10 09-11-11 11:31 PM

現在的時間是 11:56 PM

手機版 | APP版