Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-30-08, 09:03 PM   #176
fiendray
God of Gamer
未来は僕らの手の中

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch ID8526-5981-1889
3DS Friend Code0860 3263 4537
引用:
作者: curlyhair囧 查看文章
可唔可以幫我數可 今次隻boss 變左幾多次身? 老伯==> 女==> ???
應該有5次...
開始準備去攻略個boss,不過我就唔信隻boss會被佢地偷襲成功...
fiendray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-08, 10:33 AM   #177
nakakula

註冊日期: Apr 2003
Wii U ID
PSN  ID
XBox Live Gamertag
引用:
作者: marspeople 查看文章
明顯老奧好想GANTZ拍成電影

太有電影感喇

先兩期又發傻畫呀風夫左個MASK扮IRONMAN/

會繼續KUSO落去嗎

出番隻功夫熊貓
老奧畫親既野都係反御たこん 。
nakakula 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-08, 12:15 PM   #178
marspeople
蒙面超人黑

註冊日期: Jan 2002
XBox Live Gamertagmarspeople
意即?

一瞬千撃抜山蓋世 鬼哭啾啾故豪鬼成
marspeople 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-08, 03:49 PM   #179
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
引用:
作者: marspeople 查看文章
意即?
おたく , 打錯字而己 , 佢以前果d比較有文路 , 但之後就開始變 。呢套Gantz機本上係為打而打的

麗香前身 :

要回先睇到
舊 07-07-08, 10:38 PM   #180
豆腐多
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
7次一百郎分屍,
準備全滅ending
豆腐多 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-08, 09:25 AM   #181
colus
Game Master
子龍

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDColus
XBox Live GamertagColusM
引用:
作者: ↗◤豆腐仔◢↙ 查看文章
7次一百郎分屍,
準備全滅ending
會唔會係假人黎?
7次100狼都 ...點打

Falling down, rain flows into my heart
In the pain I'm waiting for you
colus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-08, 10:53 AM   #182
無聞
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: colus 查看文章
會唔會係假人黎?
7次100狼都 ...點打
仲有2件鬼隱左好耐的吸血鬼

ps:復活人員...除左主角和和泉外...首選真是岡八郎...咁死多武器...拿返幾件來用都好

舊 07-08-08, 11:31 PM   #183
colus
Game Master
子龍

引用:
作者: 無聞 查看文章
仲有2件鬼隱左好耐的吸血鬼

ps:復活人員...除左主角和和泉外...首選真是岡八郎...咁死多武器...拿返幾件來用都好
女吸血鬼重傷,
男吸血鬼就打之前兩隻中boss都已經俾人斬左手指...
對住呢隻100分 boss...點睇都唔會有咩大作為呱...

岡八郎死左之後唔駛復活佢,直接笠佢d武器用到得姐...

Falling down, rain flows into my heart
In the pain I'm waiting for you
舊 07-09-08, 09:09 AM   #184
爽神

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: colus 查看文章
女吸血鬼重傷,
男吸血鬼就打之前兩隻中boss都已經俾人斬左手指...
對住呢隻100分 boss...點睇都唔會有咩大作為呱...

岡八郎死左之後唔駛復活佢,直接笠佢d武器用到得姐...
死左之後d武器/衫應該會自動delete,如果唔係大把野執喇
其實復活之後都應該係由0分重頭黎過,d武器仲起唔起度都成問題喇
爽神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-08, 09:40 AM   #185
smallchi
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 爽神 查看文章
死左之後d武器/衫應該會自動delete,如果唔係大把野執喇
其實復活之後都應該係由0分重頭黎過,d武器仲起唔起度都成問題喇

正如和泉揀左武器 ... 之後瓜Q 左...
一件新武器都無出現過

不過復活岡八郎都係有意義的 ...
岡八郎爆7次100分 ... 應該知道唔少Gantz"真相"...

加上係加籐仔佢地復活岡八郎...
順理成章過埋檔 .... 直接放棄埋大板team...

呢個應該係制做一個"知情"既老手角色出黎解謎團 ...
好似和泉咁樣 ... 需然係老手 ... 但無晒記憶都無用 ...

西就直頭係無用的 .....

此篇文章於 07-09-08 09:47 AM 被 smallchi 編輯。
smallchi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-08, 10:15 AM   #186
colus
Game Master
子龍

引用:
作者: 爽神 查看文章
引用:
作者: smallchi 查看文章
正如和泉揀左武器 ... 之後瓜Q 左...
一件新武器都無出現過

不過復活岡八郎都係有意義的 ...
岡八郎爆7次100分 ... 應該知道唔少Gantz"真相"...

加上係加籐仔佢地復活岡八郎...
順理成章過埋檔 .... 直接放棄埋大板team...

呢個應該係制做一個"知情"既老手角色出黎解謎團 ...
好似和泉咁樣 ... 需然係老手 ... 但無晒記憶都無用 ...

西就直頭係無用的 .....
但係和泉個情況係佢未入到gantz拎新野,
已經o係外面瓜左...好似有d唔同...

其實西佢係似"知道好多野,但係死都唔肯講你知"果種...
有d古怪,因為佢一開始第一次出場都話,
唔幫你班友,等你地死晒,自己o既生存率就會高d...
逆向思考?

但係e家講乜都冇用,佢地贏到呢個boss先算啦...

舊 07-19-08, 09:47 PM   #187
antainy
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2006
又一回...看完情報圖
睇黎加藤都要幫人養埋個仔了
吸血鬼男..回歸
隻boss要拖多幾回先死呢

次回,大阪篇高潮(?)

自家網站↓
ひデ網站--雛見沢L5崩壞の爆發區!

此篇文章於 07-19-08 09:52 PM 被 antainy 編輯。
antainy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-08, 10:46 PM   #188
himmm
Junior Member

註冊日期: Oct 2006
唉~
快d比返玄野我啦
himmm 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-08, 05:37 PM   #189
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
夠啦 ...估唔到 呢隻boss 可以拖左半年

到下一話 都仲未肯死 d 畫 愈來愈大格 (同某 x靈一樣)

就泥冇咩心機追 等成個月 都係得個吉...
我另可 佢 一次 出多幾隻 boss 分開打
好過 而家呢隻 無限 loop

不如呢套野 一開始打個隻 就係佢 我諗 可以 loop到而家
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-08, 09:42 PM   #190
elmond
女權主義信奉者

註冊日期: Nov 2003
XBox Live Gamertagelmond1986
就快完事了,game over之後有大量重力槍(暫)執,不過唔知有冇人咁做(如果西仲曉行曉走,佢應該第一個執死雞....)
另外,麗佳的第一女主腳地位未被動搖

舊 07-23-08, 01:06 AM   #191
爽神

引用:
作者: elmond 查看文章
就快完事了,game over之後有大量重力槍(暫)執,不過唔知有冇人咁做(如果西仲曉行曉走,佢應該第一個執死雞....)
另外,麗佳的第一女主腳地位未被動搖
把槍既持有人死左應該唔會傳返返黎...
不過唔知渣住佢會唔會一齊傳送埋呢...?a

此篇文章於 07-25-08 10:19 AM 被 爽神 編輯。
爽神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-08, 09:28 AM   #192
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
其實大家唔洗諗咁多呢d
濺奧d野跟本唔洗纙緝性

舊 07-23-08, 09:40 AM   #193
好鬼煩
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2006
隻大佬仲會唔會有新形態啊?
好鬼煩 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-08, 10:49 PM   #194
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
引用:
作者: nakakula 查看文章
其實大家唔洗諗咁多呢d
濺奧d野跟本唔洗纙緝性

可以準備下一型態 無限loop
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-08, 12:40 AM   #195
:bface:
Game Master

註冊日期: Jun 2003
XBox Live GamertagRedowata
冰川斬死大佬->加藤手滑了一下開左H gun->冰川\(^o^)/

隻大佬如果仲有得復生,不如試下打散佢再用捕獲槍傳佢"上去"可能有機

Chain Chronicle(日版):174 393 601
BD版白毛、各種天魔
加左請在gaf down聲
:bface: 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-08, 05:16 PM   #196
norip999
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2005
點解仲意親加藤既靚女都咁快死...............
norip999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-08, 07:16 PM   #197
Mage.千砂望
The One
大神再臨~(‘3’)

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDelf_captain
XBox Live GamertagMage Sora
引用:
作者: norip999 查看文章
點解仲意親加藤既靚女都咁快死...............
未必死~吸血鬼果一刀如果真係了結到~
頂到去傳送就ok~
再講~真係死左~仲有百分起死回生大法~\/

赤子之心 拯救失落時代
Mage.千砂望 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-08, 08:09 PM   #198
某F
我的歌聲裡

...又會比個吸血鬼執雞都有

舊 07-28-08, 08:10 PM   #199