Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-07-17, 01:12 PM   #26
stephen1980
Game Master

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: aquarius 查看文章
即係手提模式機能上會自動調較?
有demo,自己試最好,個個人要求唔同
stephen1980 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-17, 01:17 PM   #27
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
retail版好似又好D

Dragon Quest heroes i ii Nintendo Switch gameplay DQH2
https://www.youtube.com/watch?v=EzOYBQ7Aysk
引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-17, 01:26 PM   #28
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
引用:
即係手提模式機能上會自動調較?
可能因為電量而改變效能
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-17, 03:59 AM   #29
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
https://www.youtube.com/watch?v=cbRA1mCbrac&t=177s

PS4 NS畫面比較
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-17, 10:48 AM   #30
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
引用:
[YOUTUBE] cbRA1mCbrac[ /YOUTUBE]

PS4 NS畫面比較
[Digital Foundry] Switch vs PS4! Dragon Quest Heroes 2 Graphics Comparison

- Switch Version 1080p docked
- Assets pulled from PS3 version
- 60fps almost locked on PS4, 20~30fps on nintendo switch
- vita version outdoes switch performance in high impact scenes
- Vita ran more smoothly than the Switch in boss battles

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-17, 01:58 PM   #31
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
ns版咁唔掂....

舊 03-08-17, 02:05 PM   #32
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: wing 查看文章
ns版咁唔掂....
呢2部點比呀, PS4效能點都一定羸NS, 用PSV比正常D吧~

舊 03-08-17, 02:10 PM   #33
wing
格鬥低手

引用:
作者: Eking 查看文章
呢2部點比呀, PS4效能點都一定羸NS, 用PSV比正常D吧~
- vita version outdoes switch performance in high impact scenes
- Vita ran more smoothly than the Switch in boss battle

就係連PSV都比唔上呀

舊 03-08-17, 02:23 PM   #34
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
引用:
- Vita ran more smoothly than the Switch in boss battle

就係連PSV都比唔上呀
咁畫面NS 手提版係靚個PSV版既,我覺得寧要流暢,不要太注意畫面
我覺得優化得唔好
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-17, 02:33 PM   #35
wing
格鬥低手

引用:
作者: sonic 查看文章
咁畫面NS 手提版係靚個PSV版既,我覺得寧要流暢,不要太注意畫面
我覺得優化得唔好

無雙類來講, 絕對係流暢重要過多幾條草.

舊 03-08-17, 02:51 PM   #36
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
新機上出舊game重要差左。Se hea耍任記

舊 03-08-17, 03:09 PM   #37
wing
格鬥低手

引用:
作者: holsety 查看文章
印象中唔只第一次了.

當年wiiu 聲稱性能強過ps3同360, 但出番arkham city同cod都窒機, 差過原有的360/ps3版.

講到hea.... 始終dq無雙都算係近年, 而且係2合1, hea唔過capcom隻sf2.................

此篇文章於 03-08-17 03:20 PM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-17, 04:49 PM   #38
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
印象中唔只第一次了.

當年wiiu 聲稱性能強過ps3同360, 但出番arkham city同cod都窒機, 差過原有的360/ps3版.

講到hea.... 始終dq無雙都算係近年, 而且係2合1, hea唔過capcom隻sf2.................
咁sf2除非係平衡之類人手set既野,其他地方我唔信會差過原版

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-17, 05:07 PM   #39
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
引用:
作者: holsety 查看文章
暗榮整作既任系機首發game係咁上下
WiiU隻無雙orochi 2一樣係咁差
wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-17, 05:33 PM   #40
wing
格鬥低手

引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
咁sf2除非係平衡之類人手set既野,其他地方我唔信會差過原版
http://shoryuken.com/2017/01/21/the-...rs-standpoint/

有興趣可以睇睇

舊 03-08-17, 06:20 PM   #41
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
Dl 完demo , lag到唔想玩

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 03-11-17, 10:19 AM   #42
alexc

好彩佢有良心俾個demo 你試,唔係買左先知就真係...

Sent from my iPhone using Gaforum
alexc 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-17, 06:21 AM   #43
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
試完demo, 畫面我無乜問題,Lag我都由佢,但係最大問題係悶

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)

此篇文章於 03-12-17 02:32 PM 被 N0T51B 編輯。
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-17, 12:18 PM   #44
holsety
http://www

同期有隻滿分作,真係唔知呢隻賣點。。。

舊 03-13-17, 04:19 PM   #45
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: alexc 查看文章
好彩佢有良心俾個demo 你試,唔係買左先知就真係...

無demo 都唔買吧
要玩1 早玩左ps4 版 (1 代甚至有ps3 版)
要出街玩1 早買左psv 版

呢隻預左出黎做炮灰。
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-17, 04:25 PM   #46
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: N0T51B 查看文章
試完demo, 畫面我無乜問題,Lag我都由佢,但係最大問題係悶
P4版第二集玩到一半,試咗幾場online後就放咗

真係悶到打呵欠
送俾我都只會原封不動放多次
要揀我情願玩另一隻rpg算
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-17, 04:56 PM   #47
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: 野良猫 查看文章
P4版第二集玩到一半,試咗幾場online後就放咗

真係悶到打呵欠
送俾我都只會原封不動放多次
要揀我情願玩另一隻rpg算
直頭係悶到爆炸
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol 1 neo2046 電視遊戲討論版 8621 07-02-17 10:49 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
[NS] 任天堂 次世代主機 Nintendo Switch (ニンテンドースイッチ) okabe 電視遊戲討論版 2109 01-13-17 12:11 AM
[討論] 你覺得 Nintendo Switch 喺家庭機版定手提機版開 “ TAG ” 好 ? neo2046 電視遊戲討論版 106 01-11-17 04:43 PM
SELL: PS4 DQ H 勇者鬥惡龍 英雄集結 中文版 initial 買賣專區 0 06-22-15 01:35 PM

現在的時間是 03:20 AM

手機版 | APP版