Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-16-17, 01:15 AM   #176
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
係咪可以期待小雲?

舊 06-16-17, 01:16 AM   #177
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
上面呢條片既人心水好清 佢堅講緊系統
仲話畫面既野大家睇慣左就唔會再大驚少怪,作為對戰game系統重要D 正評b
每個人有2~3招超必 有cut-in既大招應該得1招
咁更加即係SS悟空同SSGGSS悟空係分開啦

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-17, 01:21 AM   #178
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: outlineman2003 查看文章
唔同型態,係咪計新角色?
以格game黎講 當然係
JOJO既迪奧大人都有分開迪奧大人同邪惡的化身DIO!!!!兩隻角色啦
以龍珠黎講,好多角色要咁樣分開幾隻出先正路

而且以設計而言
無可能比悟空比達兩條友一個人有6~7招超必就黎用黎變身架嘛
拆開做SS同SSGSS件事合理好多

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-17, 06:20 AM   #179
張飛後代
Ultimate Gamer
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
30個咁我諗都幾多意想之外既角色有得出
下面呢堆應該無得走

SS悟空(超必變SS3)
SSGGSS悟空 (超必界王拳)
超級比達(已包魔人比達)
SSGGSS比達
格古達
格比達
悟飯
野比飯
悟天格斯
大杜
魔童叔叔
16號
17號
18號
菲利大人
斯路
布歐
比魯斯大人
黑悟空(超必變完美撒馬斯)
布羅連(Boss)
超4布羅連(Boss專用)
魔人比達大概係用黎做比達第二服裝(DLC服裝?)吧...
野比飯係指潛能解放後既青年悟飯嗎?
布歐應該可以出三個.(肥布歐,瘦布歐,元祖布歐)

個人覺得還可以再追加以下角色:

龜仙人(程龍)
無閑(光頭道服&有頭髮便服)
天津飯
拿迪斯
納巴
傑鈕
人造人20號
未來悟飯
比迪麗(長髮&短髮兩個造型&撒亞超人2號服裝)
GT小悟空

超級17號
一星龍

舊 06-16-17, 10:40 AM   #180
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001

The Rage of Arc Systems Works?
https://youtu.be/H8Koy021veA
引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-17, 10:56 AM   #181
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
如果講人物我覺得第一集只會係D大路人
好似少年悟飯同大飯已經可以拆兩件
D大路人出到去黑悟空都唔奇

覺得外傳角最大機會得broly會出到...

此篇文章於 06-16-17 10:58 AM 被 Sar8 編輯。
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-17, 11:04 AM   #182
Thaws
God of Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
一模多用可以拖埋古拉....
由手機版發出
Thaws 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-17, 11:36 AM   #183
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
現在要看看布蘿莉 是超4還是蘿莉神 比較強了

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-17, 01:01 PM   #184
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
係咪可以期待小雲?
絕對可以! 但玩下手會係豪華版專用

舊 06-19-17, 12:52 PM   #185
WAL1

註冊日期: Oct 2002
http://nintendoeverything.com/dragon...show-interest/

"Despite what some may say, the game not being on Switch isn’t a matter of the system’s technical specs or lack of power."

反正冇switch版,講乜都得。呢度好多比developer更清楚switch機能嘅版友已經表示冇討論空間,個developer咁講擺明係昆人買Xenoverse2,可恥。
#我信版友多過developer
WAL1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-17, 01:04 PM   #186
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
製作人表示如果有fans request,他們很樂意推出switch既版本(遲一點發售)
另表示switch機能上並沒有問題推出這遊戲

https://www.reddit.com/r/NintendoSwi..._switch_if_we/

簽緊名:
https://www.change.org/p/release-dra...intendo-switch

PS.應該出硬NS版,係差在幾時出.....基本上同我估算完全一樣

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186

此篇文章於 06-19-17 01:08 PM 被 赤武神 編輯。
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-17, 01:10 PM   #187
神名レオ
Game Master
紅蓮團

PSN  IDleoayu
引用:
作者: 赤武神 查看文章
製作人表示如果有fans request,他們很樂意推出switch既版本(遲一點發售)

https://www.reddit.com/r/NintendoSwi..._switch_if_we/

簽緊名:
https://www.change.org/p/release-dra...intendo-switch

PS.應該出硬NS版,係差在幾時出.....基本上同我估算完全一樣
真慘,連制作人都話機能上冇問題
個啲咩又3D有同屏幾個人所以出唔到之類嘅說話
應該唔會再見到吧

舊 06-19-17, 01:17 PM   #188
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: 赤武神 查看文章

簽緊名:

最唔明點解樓上仲有多一段source都係講製作人話switch機能上出得到Fighter Z都要曲解
利申:無追post,之前有post war嗎?

個人覺得都係2018年內出得到,不過可能年尾

PS簽已名

舊 06-19-17, 01:21 PM   #189
WAL1

由始至終我覺得係製作人唔記得超必係3D實時渲染,唔係2D唔係播片,佢咁都唔記得其實呢篇嘢冇乜討論空間。

不過講到尾都係冇switch版,講到部機曉飛都冇用。
舊 06-19-17, 01:23 PM   #190
hell & heaven
Game Master
F=MA

註冊日期: Sep 2005
Nintendo Switch IDSW-5352-2180-7443
3DS Friend Code1075 0677 0623
PSN  IDPrinceXjingXsora
XBox Live GamertagPrinceXsoraXjin
咁咪好lor~
而家Fighter Z終於遲少少就有得係NS上面享受到~
ARRRRRR~~~我唔得啦~成地都係~

舊 06-19-17, 01:33 PM   #191
神名レオ
Game Master
紅蓮團

PSN  IDleoayu
引用:
作者: WAL1 查看文章
由始至終我覺得係製作人唔記得超必係3D實時渲染,唔係2D唔係播片,佢咁都唔記得其實呢篇嘢冇乜討論空間。

不過講到尾都係冇switch版,講到部機曉飛都冇用。
師兄你講緊乜?
曲定直?
「制作人」唔記得自己隻game係3d定2d!!!!?????
有冇咁恐怖!?
咁呢家話樂意出switch又咩玩法?
唔記得左switch原來係任天堂出?

舊 06-19-17, 01:41 PM   #192
WAL1

其實每個人對switch嘅機能都有把尺
隻game一日未出啲說話唔好講得咁死
舊 06-19-17, 01:43 PM   #193
liar
Game Master

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDLastcoin
XBox Live Gamertagbbconlinenews
。。。。。個壇多左班人真係多好多post。。。。war
隻game未出你地都講死左有switch版啦。。。。無人係中立架,版主唔做野咋嘛。

舊 06-19-17, 01:55 PM   #194
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
點解我見到明明講到最死嘅先叫人唔好講到咁死?
係咪我有思覺失調?

其實我地無人係ns主機/game製作人,點估機能都無可能準確得過佢地......囉
而且好多野事在人為
當年SFC又係唔夠機能出街機版街霸,結果咪又係左縮縮右減減之下出左落SFC度......

舊 06-19-17, 03:01 PM   #195
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
是但啦,有咩好拗玩咁耐…

總之有PS4版同唔好好似某GUST咁等埋NS完成先一齊出就冇問題,有NS版又唔會少忽肉既

舊 06-19-17, 03:11 PM   #196
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
如果出NS版 咪等下囉,唔出咪玩ps4版囉
咁都要嘈足幾頁
明明係game thread 都要攞啲spec出講一輪
係咪真係不見血擺休無聊少陣當幫忙啦好無...

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-17, 03:23 PM   #197
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
是但啦,有咩好拗玩咁耐…

總之有PS4版同唔好好似某GUST咁等埋NS完成先一齊出就冇問題,有NS版又唔會少忽肉既
果然真係war左幾版(堅無睇)
其實個spec真係好其次,隻game又唔係鬼佬d AAA巨作,機能問題並非不能解決啦
出唔出結果都係商業策略,有得賺就自然會出

所以同意神人,真係拗黎無意思

舊 06-19-17, 03:27 PM   #198
wong0622
Junior Member

註冊日期: Jan 2012
Wii U IDwong0622
3DS Friend Code3265 5713 2783
睇下 PS4 真係出時, 有無公佈埋 NS 版

如果有公佈又唔同期真係等下先

通常D Game PS4 出先 NS 版後出嘅

Sony 都鍾意在 Switch 版發售開始時在 PS+ 送比大家玩 (好似魔界戰記5)
wong0622 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-17, 03:30 PM   #199
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
作者: wong0622 查看文章
睇下 PS4 真係出時, 有無公佈埋 NS 版

如果有公佈又唔同期真係等下先

通常D Game PS4 出先 NS 版後出嘅

Sony 都鍾意在 Switch 版發售開始時在 PS+ 送比大家玩 (好似魔界戰記5)
恐怕唔會果陣公佈住啦,未俾sony XX過咩
我估即使真係出都要等PS4出左起碼兩三個月先公佈

舊 06-19-17, 04:02 PM   #200
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
多圖,原作比較

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] [強國產] Hidden Dragon: Legend | 2.5D Action Platformer ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 2 07-11-17 11:07 AM
ドラゴンボール タップバトル Dragon Ball Tap Battle ShanTou 手機平板遊戲討論版 14 04-11-13 08:13 AM
[動畫] 「DRAGON BALL」 money 日本動漫畫討論版 1005 05-31-12 05:55 PM
超Dragon Ball Z neo2046 街機遊戲討論版 121 02-01-06 01:25 PM
dragon ball z snowman 街機遊戲討論版 13 09-06-05 09:53 PM

現在的時間是 11:16 PM

手機版 | APP版