Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 01-28-04, 06:22 PM   #1
岸邊露伴
God of Gamer

註冊日期: Nov 2003
《NIGHTS》續篇正在制作中?

SONIC TEAM制作人飯琢對美國游戲雜志EGM透露消息說道,《NIGHTS》的續篇正在制作當中。

“NIGHTS有一批忠實而狂熱的FANS,自從我到SEGA以來,他(中裕司)就一直說會制作續篇。如果我們能夠得到更多FANS的支持,這就會是我的下一款游戲!”

《NIGHTS》是96年saturn上的一款重量級動作游戲,為了對抗當時的ACT王者《馬里奧64》而誕生。甚至現在,這款游戲還是大多數忠實FANS津津樂道的精品!

純粹只係吹吹水既一個自己友既論壇架咋~~

(廣告)
岸邊露伴 目前離線  
舊 01-28-04, 06:51 PM   #2
唔好記住我
嗚~~

註冊日期: Feb 2003
我記得傳左好多年.....
年年都有新聞...=3=
唔好記住我 目前離線  
舊 01-28-04, 08:18 PM   #3
letmeregister
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2003
Re: 《NIGHTS》續篇正在制作中?

引用:
Originally posted by 岸邊露伴 :
...當時的ACT王者《馬里奧64》...
老實講, 我覺得她永遠都是3d act皇者!!!
letmeregister 目前離線  
舊 01-28-04, 09:45 PM   #4
雪人
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2002
我果時玩呢隻game 覺得勁正
d畫面又覺得好得死靚wo
又夠創新
玩到停唔到手1咁濟
不過講真
真係好似傅左好多年啦wo
雪人 目前離線  
舊 01-28-04, 09:51 PM   #5
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
唔知點解,
Mario64 及 Nights 我都有,
總喜歡 Mario64 多過後者,
前者已爆機,但 Nights 只玩幾版就沒心機玩。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線  
舊 01-28-04, 09:59 PM   #6
Zaku
The One

註冊日期: Jul 2002
引用:
Originally posted by 八仙果 :
唔知點解,
當然啦~
爭成幾班馬喎

雖然我自己都覺得 nights 唔錯
但 mario64 不論遊戲性同深度都高過 nights 太多啦嘛
Zaku 目前離線  
舊 01-28-04, 10:18 PM   #7
qk28
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
引用:
Originally posted by Zaku :

當然啦~
爭成幾班馬喎

雖然我自己都覺得 nights 唔錯
但 mario64 不論遊戲性同深度都高過 nights 太多啦嘛
唔知係咪因為nights係假3D呢?

舊 01-29-04, 04:28 AM   #8
GEESE
Game Master
Ψ血族.狂氣之伯爵Ψ

引用:
Originally posted by qk28 :

唔知係咪因為nights係假3D呢?
點假法呢??

正!!終於等到續集啦~~~~~~期待左好多年~~~~~~~~~

被風吹拂白色的病房中 急落的花瓣隨風飛舞著
最後的時刻來臨 回憶起最重要的人
明天將化為灰燼回歸塵土吧
櫻花於窗中看見了 我要沈睡於他們之下
被溫暖包圍著 在你的手中...
沉靜的搬離304號室之時 似乎把你再次忘記
此後我將與櫻花共舞於風中搖曳回憶著你
GEESE 目前離線  
舊 01-29-04, 04:42 AM   #9
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

引用:
Originally posted by GEESE :

點假法呢??

正!!終於等到續集啦~~~~~~期待左好多年~~~~~~~~~
因為nights既玩法係有條路線,要跟住條路線走,唔係你話去邊就去邊…
(nights首歌好聽)

舊 01-29-04, 04:47 AM   #10
GEESE
Game Master
Ψ血族.狂氣之伯爵Ψ

引用:
Originally posted by 康熙大帝 :

因為nights既玩法係有條路線,要跟住條路線走,唔係你話去邊就去邊…
(nights首歌好聽)
用返果兩隻人仔可以通山跑~~~~~

GEESE 目前離線  
舊 01-29-04, 09:49 AM   #11
任天狂
Account Locked
邪惡最快樂

註冊日期: Dec 2001
成日拎NIGHTS同MARIO 64比,
簡直有辱MARIO 64~
任天狂 目前離線  
舊 01-29-04, 11:41 AM   #12
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
唔知點解,
完全和你一樣~~~加上當買Nights時過幾日就出左N64+mario 64~~

完全沉迷左在mario64上

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線  
舊 01-29-04, 05:11 PM   #13
GEESE
Game Master
Ψ血族.狂氣之伯爵Ψ

引用:
Originally posted by 任天狂 :
每人喜好唔同,咩叫有辱??
做人把口收下好D~~~~~

GEESE 目前離線  
舊 01-29-04, 05:14 PM   #14
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

引用:
MARIO 64我玩到暈喎…同埋好難跳…因為視點問題…成日跳唔到…

此篇文章於 01-29-04 05:22 PM 被 大情大性武大帝 編輯。
大情大性武大帝 目前離線  
舊 01-29-04, 05:22 PM   #15
管家婆
Game Master
wow

註冊日期: Jun 2003
nights 好好玩架喎
如果真係出的話~~實買來玩呀~!

舊 01-29-04, 05:23 PM   #16
修羅Lemon
Game Master
解毒不能 喪屍咬人

註冊日期: Apr 2002
引用:
唔知點解,
玩法取向唔同,Nights係純玩過關動作。
Mario64似盜墓者咁每版有大把謎要解。

舊 01-29-04, 05:28 PM   #17
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
MARIO 64禁巧玩主要係由2D變3D果種進化好驚人
由2D時瑪莉奧只得幾個動作進行至3D林林種種多姿多彩動作,攻擊,跳躍
淨係跳躍都有好多種,每種跳法都好有用同控制都好順暢~~
而變左做3D難度好像降低左,爆機好容易,但想到要儲齊120粒星星真是惡夢呢~.~"

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線  
舊 01-29-04, 07:50 PM   #18
Terry仔

引用:

講得o岩啦!!
Terry仔 目前離線  
舊 01-29-04, 07:56 PM   #19
任天狂
邪惡最快樂

Mario64最厲害之處係佢o既[視點]~
任天狂 目前離線  
舊 01-29-04, 08:00 PM   #20
^-^小人物
Game Master

PSN  IDHero_Infinity
XBox Live GamertagHero Infinity
引用:
Mario64最厲害之處係佢o既[視點]~
講緊Nights...
Mario64係好~但唔好再係度講 唔好off

Nights好細就玩~
好正~但如果而家再出的震撼力一定細左唔少...
但出既話都會買

BlackTEAM
^-^小人物 目前離線  
舊 01-29-04, 08:02 PM   #21
任天狂
邪惡最快樂

引用:

既然你都話每人喜好唔同,
咁我喜好用呢D形容詞又有咩問題?
任天狂 目前離線  
舊 01-29-04, 08:15 PM   #22
吉村小音郎
Game Master

愛nights就去玩nights
愛mario64就玩mario64吧
沒什麼好與不好嘛
反正覺得兩隻都好的大多也就兩隻都玩曬
wkakakakakka

不過有續作也不算壞事
出得唔正先算了 ~~~~
吉村小音郎 目前離線  
舊 01-29-04, 08:41 PM   #23
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
既然你都話每人喜好唔同,
咁我喜好用呢D形容詞又有咩問題?
唔該你講野有禮貌少少啦!
你咁樣講野真係好唔尊重 NiGHTS 既支持者!

雖然我冇玩過 NiGHTS,不過都有見過人地玩,
NiGHTS 其實一點都不失禮,以 SS 來說,真是很高水準的。
如果 NiGHTS 有新作,又有 GC 版的,我會買來玩。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線  
舊 01-29-04, 09:13 PM   #24
任天狂
邪惡最快樂

引用:
Originally posted by 阿聰 :

唔該你講野有禮貌少少啦!
你咁樣講野真係好唔尊重 NiGHTS 既支持者!

我可以話係o係1996年約6,7月開始唔會尊重SEGA/NiGHTS支持者,
原因係我在當時遊戲雜誌上看得太多SEGA/NiGHTS支持者o既續者來信~
NiGHTS 你冇玩過,但我有喎,仲用佢o既[專用]手掣,
記得當年SEGA/NiGHTS支持者可以用哩個[專用]手掣去彈N64個手掣,
結果[專用]即係[專用],之後冇再出現過~
任天狂 目前離線  
舊 01-29-04, 09:18 PM   #25
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
-skip-
結果[專用]即係[專用],之後冇再出現過~
之後冇再出現過d咩,請講清楚d!!

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:55 AM

手機版 | APP版