Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-22-17, 11:27 AM   #451
wongdee
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: Montague 查看文章
想問用舊版PS4玩VR既人隻GAME順唔順
玩咗30分鐘度暫時冇乜問題,
wongdee 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-17, 01:44 PM   #452
saberlam
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
3DS Friend Code3282 2238 7072
PSN  IDsaberlam
XBox Live Gamertagsaberlam
昨晚入手,玩了3小時多玩到遇到一堆黑色喪屍果到,幾難玩,但一直玩到這裡,整個流程也非常新穎有趣。

優點: 遊戲室內做得很到位,聲效一流,各方面也有優秀。

缺點: 唯一差的就是木材貼圖,近一點看就很差了,真的不像本世代的應有的貼圖水準,因為是第一人稱,所以有時特別難看。 我覺得既然遊戲室內有那麼多的木材用料,絕對可以做得好很多。

此篇文章於 01-22-17 01:53 PM 被 saberlam 編輯。
saberlam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-17, 01:50 PM   #453
elac
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2002
用Pro出4K Samsung, 我覺得畫面你好ok!

舊 01-22-17, 01:52 PM   #454
saberlam
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
3DS Friend Code3282 2238 7072
PSN  IDsaberlam
XBox Live Gamertagsaberlam
我也是用4K電視配PS4 Pro ~
saberlam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-17, 02:07 PM   #455
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

註冊日期: Jan 2004
XBox Live GamertagMikekoala
引用:
作者: Montague 查看文章
想問用舊版PS4玩VR既人隻GAME順唔順
隻Game好順,但個人頂唔順

問我點解會釘控~ 究竟點解要苦楚
我笑住回答~ 講一聲~ 我係我
wuxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-17, 02:11 PM   #456
風間鈴木仁
God of Gamer

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
引用:
作者: wuxu 查看文章
打油詩 ! 以上這句都很順 !

CAPCOM !

請問爆機未呀 ! 大大人 ! 編輯部大大人

METOO 感覺 ,第一身 , 我買左未玩 !

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html

此篇文章於 01-22-17 02:19 PM 被 風間鈴木仁 編輯。
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-17, 02:20 PM   #457
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

引用:
作者: 風間鈴木仁 查看文章
打油詩 ! 以上這句都很順 !

CAPCOM !

請問爆機未呀 ! 大大人 ! 編輯部大大人

第一身 , 我買左未玩 !
今次唔係我做+新年趕稿呀哪有時間X老X(依家仲開緊工)

舊 01-22-17, 02:30 PM   #458
YOSHIKI SNAKE
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
昨晚用左約七個鍾左右爆左普通難度,應該有兩條路線行。

舊 01-22-17, 02:33 PM   #459
elac
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2002
引用:
用VR玩要set 選項做平滑,速度set 1或2, 同埋多d自己令個頭,唔好咁多 analog掣轉視点,咁就無咁易暈。
用VR玩真係好很驚,但玩一個鐘已好盡。
用TV玩,畫面靓VR好多,但臨場感就爭好遠。

舊 01-22-17, 03:01 PM   #460
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
用vr玩左陣,唔知係唔係setting 問題,有冇方法視點係跟個頭move?即係我低頭果陣個視點都係向下?而家永遠都係水平位置

Sent from my iPhone using Gaforum
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-17, 03:09 PM   #461
yuhchan5
Crazy Gamer

錯post

此篇文章於 01-22-17 03:40 PM 被 yuhchan5 編輯。
舊 01-22-17, 03:30 PM   #462
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
今次唔係我做+新年趕稿呀哪有時間X老X(依家仲開緊工)
從前的受害者
今年要一次做兩期定三期?
依家還有一期完爆機攻略呢回事嗎?

舊 01-22-17, 03:35 PM   #463
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
從前的受害者
今年要一次做兩期定三期?
依家還有一期完爆機攻略呢回事嗎?
近三年都係做兩期啦

一期完呢家野又唔係以前做PC Game個陣係唔係都鬥快,仲邊會咁無厘頭咁搏法

舊 01-22-17, 09:34 PM   #464

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: YOSHIKI SNAKE 查看文章
昨晚用左約七個鍾左右爆左普通難度,應該有兩條路線行。
7個鐘咁快… 快速玩?
我剛逃出間屋到室外已經3個鐘有多?
19909696 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-17, 10:42 PM   #465
gingq7

註冊日期: May 2008
竟然有室外?
(買左未玩, 好景行限$408)
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-17, 10:59 PM   #466
ROCAS

註冊日期: Sep 2010
見之前有人話用VR後個解像度低左好多...
大約係差幾多?
好似近視者除左眼鏡後睇野朦查查咁...?

舊 01-23-17, 12:41 AM   #467
yuhchan5
Crazy Gamer

引用:
作者: ROCAS 查看文章
大約係差幾多?
未去到咁差,set好位置係清ge~~~個人講係絕對可以接受
舊 01-23-17, 12:43 AM   #468
bearkat
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011
Bio vr版已經係暫時畫質最好
bearkat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-17, 01:00 AM   #469
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
VR 我頂唔順

行到入屋 一轉右邊analog 制 已經暈........

改番跳格轉向 好少少 但玩左10分鐘好辛苦

但又唔想放棄 可以點攪 ???

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-17, 01:03 AM   #470
rokuna
Crazy Gamer

引用:
作者: ROCAS 查看文章
大約係差幾多?
前2頁 師兄有提

你電視睇 就高清質素

VR 就 落番PS2 貼圖感 但就立體 同代入感 好好多

好似真係置身現場咁 好似我咁想玩但體質頂唔到無計

舊 01-23-17, 01:38 AM   #471

註冊日期: Nov 2006
Delete

此篇文章於 01-23-17 02:02 AM 被 19909696 編輯。
19909696 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-17, 01:45 AM   #472
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: rokuna 查看文章
VR 我頂唔順

行到入屋 一轉右邊analog 制 已經暈........

改番跳格轉向 好少少 但玩左10分鐘好辛苦

但又唔想放棄 可以點攪 ???
樓上有人話唔用右邊analog轉視角,而係用個頭去轉會好d

另外, 如果用ps4pro黎run, 畫面和frame數應該都會好d, 減少頭暈 (不過前排樓上又有人話ps4pro要等capcom整patch, 唔係day 1有)
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-17, 09:05 AM   #473
rokuna
Crazy Gamer

引用:
作者: gingq7 查看文章
樓上有人話唔用右邊analog轉視角,而係用個頭去轉會好d

另外, 如果用ps4pro黎run, 畫面和frame數應該都會好d, 減少頭暈 (不過前排樓上又有人話ps4pro要等capcom整patch, 唔係day 1有)
點 set

舊 01-23-17, 09:35 AM   #474
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
https://psnprofiles.com/trophies/577...il-7-biohazard

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-17, 10:07 AM   #475
YOSHIKI SNAKE
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
引用:
作者: 19909696 查看文章
7個鐘咁快… 快速玩?
我剛逃出間屋到室外已經3個鐘有多?
真正的解謎唔算多,Boss戰死左又會有提示的攻略。但唔知二選一有劇情乜分別。

標籤
Biohazard 7, Resident Evil 7, バイオハザード 7, 惡靈古堡7, 生化危機7

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Biohazard 攻略書 arceela 買賣專區 5 03-12-13 12:48 AM
收 ps 3 game - biohazard orc , chronicle hd selection, biohazard 4+cv, dragon's dogma gameky2012 買賣專區 4 01-05-13 11:37 AM
Biohazard: Miami ahleung ~清談館~ 101 11-26-12 04:12 PM
biohazard outbreak 村雨末子 電視遊戲討論版 1 12-14-03 04:45 PM

現在的時間是 01:21 PM

手機版 | APP版