Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 10-28-15, 09:42 AM   #926
王小虎
God of Gamer

註冊日期: Apr 2002
喪屍係有d聲就會吸引佢走過去,冇腦去思考究竟係咩聲。而一有屍開始走,其他屍見到的都會跟住做,唔會用腦。其實好多電視電影的喪屍都係暗諷社會上有好多人,都係只會跟風或者跟隨制度,而冇自主思想。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-15, 01:59 PM   #927
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
韓柴大大

舊 10-28-15, 03:39 PM   #928
phil077
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2002
因果報應
韓仔放豬歸山,結果比豬累死
摩根放虎歸山,結果就轉去襲擊RICK

事例一則:大部份人可以步行直接到A地的電影院看電影,有一少部人因為條路被封不能直接步行到達,A地地主怕麻煩叫果一少部人自己想辦法,不會另開B地作電影院給全部人一齊看電影,果一少部人結果又要搭飛機又要轉火車先到A地,果一少部人最後都不看電影算了
phil077 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-15, 05:56 PM   #929
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: phil077 查看文章
因果報應
韓仔放豬歸山,結果比豬累死
摩根放虎歸山,結果就轉去襲擊RICK
摩根放虎歸山,點知佢地遇到恐龍RICK被吃了

舊 10-29-15, 12:24 AM   #930
ryuka
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2005
Wii U IDryuka001
3DS Friend Code0516 7226 8384
PSN  IDrykaryuki
睇完
我覺得Glenn未死,似比Nicholas頂左
下集跳去Morgan回憶,睇來都要拖一輪先返主線
ryuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-15, 10:40 AM   #931
神龍
↘大家比d掌聲

引用:
作者: ryuka 查看文章
睇完
我覺得Glenn未死,似比Nicholas頂左
下集跳去Morgan回憶,睇來都要拖一輪先返主線
咁多隻, 又無路走
咁都唔死講唔過去

舊 10-29-15, 01:43 PM   #932
Eking

得幾隻都可以話隻豬做替死鬼....

舊 10-29-15, 01:58 PM   #933
ryuka
Crazy Gamer

引用:
作者: 神龍 查看文章
咁多隻, 又無路走
咁都唔死講唔過去
其實有流出仲在生
舊 10-29-15, 02:29 PM   #934
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
其實有流出仲在生
咬完無事~最後發現佢有抗體~血清拯救全世界~完~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-15, 03:02 PM   #935
traveller
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
又或者咁"啱"有人挖地道挖到佢個位, 將佢救出...
若果佢最後真係無事... 都唔知開心定好笑... 比咁多walkers圍woo

舊 10-29-15, 03:05 PM   #936
Alata
Insane Gamer
紅髮少年

註冊日期: Oct 2006
唔死唔出奇, 同圍歐同一個道理, 佢喺死角, 就算有一千隻行屍圍著, 咬佢既得面前個幾隻
同埋有尼古丁做佢肉盾
加上以前既T dog無雙, 要講佢無事其實好易

Alata 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-15, 03:44 PM   #937
神龍
↘大家比d掌聲

引用:
其實有流出仲在生
睇咗, 話e06去到e16都重係到
只係接受唔到咁都唔死je

舊 10-29-15, 05:18 PM   #938
ryuka
Crazy Gamer

引用:
睇咗, 話e06去到e16都重係到
只係接受唔到咁都唔死je
我覺得導演特登攪氣氛啫,到解畫時就唔會奇怪架喇
舊 10-29-15, 08:14 PM   #939
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
當初如果贊成rick搵D喪屍比班Lv1既升lv點會搞到而家咁
牛仔帽果個渣鎗都手震

另外黑人正常腳傷+比幾隻咁樣撲都冇事,應該能生存多一陣掛

dumbass好慘,rick成團人見自己死都唔少,但dumbass兩次近距離目擊哂成個全程....

此篇文章於 10-29-15 08:26 PM 被 Sar8 編輯。
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-15, 11:51 PM   #940
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
摩根大叔咁難得可做回一個人,真係唔想佢再殺人了

仲希望會出個和尚教佢少林棍法,點知原來係合氣道
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-15, 02:26 AM   #941
神龍
↘大家比d掌聲

棍王嘅誕生

舊 11-03-15, 11:38 AM   #942
ryuka
Crazy Gamer

Morgan 叔收埋隻長毛肯定出事
師傅出來為便當而便當.....
下集好似講Maggie出去搵老公
舊 11-03-15, 05:05 PM   #943
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
S6#4

今集Morgan大叔的NOW & THEN好有禪味~!
去到尾段"大師"Eastman講47日果件事後,
雖然解釋到Morgan大叔玩不殺的原因,
但我仍覺得Morgan大叔好多餘,
因為TWD個世界已經改變咗,
係咁的情況下我比較buy Carol姨果套果斷的做法。

片尾叫開門果把聲係?

此篇文章於 11-03-15 05:10 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-15, 05:27 PM   #944
ryuka
Crazy Gamer

把聲應該係Rick啦,得返佢到趕緊返去啫,Michonne比傷者拖住,其他人都gg哂啦...
其實Morgan叔覺得Carol似以前既自己所以先咁在意啫,
但我覺得Carol經歷左咁多野一早去左第二個境界啦,只係佢唔知啫
舊 11-03-15, 06:19 PM   #945
Eking

佢係覺得殺生有問題,而唔係似以前自己

舊 11-03-15, 06:37 PM   #946
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

師傅死得好夾硬黎~以佢既身手/經驗~點會唔係打行屍~走去推摩根走架~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-15, 09:41 PM   #947
ryuka
Crazy Gamer

引用:
作者: Eking 查看文章
佢係覺得殺生有問題,而唔係似以前自己
咁佢以前咪又係見人就殺....
只係之後師傅帶左一套新既價值觀比佢先開始變返正常....
但佢地根本就唔知出面個世界係點。
一個人,未試過管team,又未見識過終點站班人,仲停留係末日前既道德觀念上
你睇下長毛點答佢,根本唔係你死就佢亡,點可能仲有和平共存丫,你肯佢都唔制啦....
當然佢可以一騎擋千既話,佢自己再建立到一個新體制領導哂都得。
舊 11-03-15, 10:12 PM   #948
神龍
↘大家比d掌聲

引用:
咁佢以前咪又係見人就殺....
只係之後師傅帶左一套新既價值觀比佢先開始變返正常....
我感受唔到個價值觀有幾正常

舊 11-03-15, 10:33 PM   #949
ryuka
Crazy Gamer

引用:
我感受唔到個價值觀有幾正常
同之前比咁都唔叫正常都唔知應該點叫好.....
舊 11-03-15, 11:02 PM   #950
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
其實啊師傅都講過佢見過八百幾人都見過1個真正心理變態既人
事實上佢都餓死條友

而家個金毛就係呢種人

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Red Dead Redemption《碧血狂殺》 [已售] neo2046 電視遊戲討論版 814 07-11-16 08:35 AM
Left 4 Dead 2 neo 電視遊戲討論版 365 07-04-13 12:51 PM
Left 4 Dead 2 neo PC電腦遊戲討論版 863 11-11-11 09:49 PM
[多機種] ▲▽▲ Red Dead Redemption▲▽▲ 紅色死亡救贖 ◆◇◆◇◆ 1000成就白金攻略討論區 ◆◇◆◇◆ updated ㊣㊣㊣ yKS 攻略及心得交流區 935 10-31-10 01:34 PM

現在的時間是 11:29 PM

手機版 | APP版