Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-22-14, 10:39 PM   #1051
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
睇完今集,終於完全明白大家對作家的感想
這是乜鬼射擊比賽呀

就人的角度是要有粒彈頭打爆目標就是射擊
就神的角度是只要打爆目標就是射擊

果然是神諗既嘢,凡人估你唔到

最奇是,CAD有進行檢查,咁違規既嘢都可以拎去比賽
無犯規啊

你下年也可以抄啊
只是你有沒有咁多mp 射 600下魔法 (100碟+次次炸6下 =600)

還有對戰根本無用
因為對戰是只可射自己色
開地圖是幫人

簡單說是使用者本錢多 可亂射

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-14, 11:02 PM   #1052
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
這是乜鬼射擊比賽呀

神人 專門取巧.佢果種[別人還在起跑線,我已身在終點]做法好過份.
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-14, 09:10 AM   #1053
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
即係打拳擊一個重量級唔洗減磅跑落去打蠅量級

係作者個大腦中完全無問題(?

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-14, 09:25 AM   #1054
pet3
The One

引用:
作者: 細路翔 查看文章

你根本係唔係都在反之嘛

在"魔法"比賽中
只要求你用魔法擊落目標
無犯規的 ,你中意的話 射似超長光劍的魔法 之後亂揮掃爆都得(雖然要超多mp)

另外這是校方代表比賽
就是叫你把校中最勁的人黎出戰
分什麼量級
規例都叫你出最強的人了
難道你太廢 要我們讓你也出廢人嗎 ?

這樣的話你直接叫 十司族/所有勁人 全部不要玩啦
動畫的香菜已經弱化到好廢
小說直接一射出碟即比憑空出現的冰射爆(普攻)
不是用槍射,你想成王之財寶 空中出現冰粒自己射擊

如果十文字玩的話 推一個大力場推(普攻) 也是直接全爆
深雪 玩的話直接出冰雪風暴(普攻)

要預賽拿100分(把所有目標打下)
只要你mp多不斷出范圍技 根本不難
之前無人做就是因為mp量不足的人出 范圍技根本自爆
主角也有說 如果不是你(這種等級)的話 其他人是做不到這效果

對戰時 范圍技就無用了
打錯對方顏色會送分比對方

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 06-23-14 09:39 AM 被 pet3 編輯。
舊 06-23-14, 09:49 AM   #1055
teealpha

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
其實預場只係得自己一個,打晒D碟就得的話…佢放兩個震源響果兩個射碟位出面咪得囉,駛乜要SET咁多個點等射手睇爆邊度,反正每次都係兩個定點狂爆到完場就得,更無腦啦

又一想SHOW OFF既法國大餐之作
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-14, 09:53 AM   #1056
FREDDY@o@
God of Gamer

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
引用:

上帝雖然係神, 但佢身份仍然係學生, 參賽無問題

引用:
作者: teealpha 查看文章
其實預場只係得自己一個,打晒D碟就得的話…佢放兩個震源響果兩個射碟位出面咪得囉,駛乜要SET咁多個點等射手睇爆邊度,反正每次都係兩個定點狂爆到完場就得,更無腦啦

又一想SHOW OFF既法國大餐之作
出碟位不在攻擊範圍, 要d碟飛左入範圍先可以射

舊 06-23-14, 10:03 AM   #1057
teealpha

引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
上帝雖然係神, 但佢身份仍然係學生, 參賽無問題

出碟位不在攻擊範圍, 要d碟飛左入範圍先可以射
彈出黎既碟速度不變的話都只係加多個固定延時發動就可以,仍然係見到有碟飛出黎就按制,飛入得分區>延時發動>得分,上帝你唔係做唔到呀?
舊 06-23-14, 10:09 AM   #1058
細路翔
The One

問題係個比賽完全無任何技術成份可言(?)點構成比賽

正常唔係應該會將mp多同mp少既人分兩級黎比?

佢地個世界觀d人好清楚兩者有明顯差別架喎,點解仲會明知都仲整個根本構成唔到任何技術性競爭既比賽方式出黎

即係將奧運同殘奧既田徑撈埋黎搞一樣

英國說大家抱團死

此篇文章於 06-23-14 10:11 AM 被 細路翔 編輯。
舊 06-23-14, 10:12 AM   #1059
teealpha

引用:

佢地個世界觀d人好清楚兩者有明顯差別架喎,點解仲會明知都仲整個根本構成唔到任何技術性競爭既比賽方式出黎

即係將奧運同殘奧既田競撈埋黎搞一樣
比既係工程師既技術 (1s
即係好似鯊魚泳衣同普通泳衣咁?
舊 06-23-14, 10:13 AM   #1060
pet3
The One

引用:
彈出黎既碟速度不變的話都只係加多個固定延時發動就可以,仍然係見到有碟飛出黎就按制,飛入得分區>延時發動>得分,上帝你唔係做唔到呀?
會變的 (越後越快/同時幾隻)

所以他做的魔法就是 給mp多的人用全畫面攻擊

射出> 飛入 >按 (實際炸6下)>得分

FGO 目標預算
舊 06-23-14, 10:15 AM   #1061
細路翔
The One

引用:
即係f1既維修員偷偷地裝支火箭係架車上面然後自己落場

英國說大家抱團死
舊 06-23-14, 10:17 AM   #1062
pet3
The One

引用:

普通比賽平時是有分啦

但這次規則是派你最勁的人出黎
只是主角果間學校 出賽的全是mp高到爆(女方限定)

你要分 即係叫自己方全部不用參賽????

即係奧運要分黑人版和白人版/黃人版 ?

引用:
前題是mp 夠高咁玩
之後就是選用魔法的選擇

最後就是預賽完成

對人賽還是要自己贏

引用:
即係f1既維修員偷偷地裝支火箭係架車上面然後自己落場
你架車夠力夠油 用到火箭噴射先架

FGO 目標預算

此篇文章於 06-23-14 10:20 AM 被 pet3 編輯。
舊 06-23-14, 10:20 AM   #1063
FREDDY@o@

引用:

學界運動會都要分級別係咪有點搞笑? 最多咪分男女級

舊 06-23-14, 10:23 AM   #1064
細路翔
The One

奧運入面人種差別無依套野d魔法師之間個實力咁大落差喎大佬

依套野擺明係不分量級打緊綜合格鬥技比賽一樣

即係有咩鬥攻擊範圍既項目既話,會有icbm同坦克主炮比較既狀況出現

退一百步我唔當佢係運動,當佢地搞緊軍事開發show,即係用一支xm8同A-10支炮扔落同一個測試

英國說大家抱團死

此篇文章於 06-23-14 10:33 AM 被 細路翔 編輯。
舊 06-23-14, 10:32 AM   #1065
FREDDY@o@

引用:
奧運入面人種差別無依套野d魔法師之間個實力咁大落差喎大佬

依套野擺明係不分量級打緊綜合格鬥技比賽一樣

即係有咩鬥攻擊範圍既項目既話,會有icbm同坦克主炮比較既狀況出現
用奧運同個學界比賽比較
就算係地區性運動會都唔會咁分級啦

爆冰柱就係鬥攻擊範圍項目, 2邊對轟有乜問題?

舊 06-23-14, 10:37 AM   #1066
細路翔
The One

引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
用奧運同個學界比賽比較
就算係地區性運動會都唔會咁分級啦

爆冰柱就係鬥攻擊範圍項目, 2邊對轟有乜問題?
佢前面吹到天花龍鳳

好明顯唔單純係學界比賽黎架喎

老實講我低微既智商每集睇完只GET到"さすがお兄様!"

英國說大家抱團死
舊 06-23-14, 10:40 AM   #1067
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
這是乜鬼射擊比賽呀

E個唔叫不合理....只係上帝找左個GAME的另一個方向去玩.....

後面就有因識飛太屈機....所以大會把CAD COPY交出去俾所有人用
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-14, 10:41 AM   #1068
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
佢前面吹到天花龍鳳

好明顯唔單純係學界比賽黎架喎

老實講我低微既智商每集睇完只GET到"さすがお兄様!"
"さすがお兄様!".....這不是本書的重點嗎........神是多強大
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-14, 10:45 AM   #1069
pet3
The One

引用:
作者: ouki 查看文章
E個唔叫不合理....只係上帝找左個GAME的另一個方向去玩.....

後面就有因識飛太屈機....所以大會把CAD COPY交出去俾所有人用
採星星懂飛 完全是屈爆

達也的目的明明是打某一些人臉
向人說 要求好好對待技術人員啊

之後又會出現大家識飛又點
你們根本沒mp 可以飛全程0.<

FGO 目標預算
舊 06-23-14, 10:47 AM   #1070
細路翔
The One

即係唔改變神既偉大度,劇情發展迫佢花少少力將支散彈壓縮成小手槍既火力去贏會唔會無咁欠吐糟

我係對面既話,感覺應該同參加正式劍道比賽無啦啦食左招斬艦刀一樣(?

英國說大家抱團死
舊 06-23-14, 10:47 AM   #1071
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
D人唔知可以點面對神

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-14, 10:48 AM   #1072
FREDDY@o@

由頭到尾只有森崎贏到上帝, 其他人都臣服了

舊 06-23-14, 10:52 AM   #1073
細路翔
The One

我有種感覺如果搵佐島寫浪客劍心劇本

就會變成劍心天生就將天翔龍閃當普攻,然後比古清十郎係一邊讚嘆"好強..."(拖走

英國說大家抱團死
舊 06-23-14, 10:58 AM   #1074
pet3
The One

引用:
即係唔改變神既偉大度,劇情發展迫佢花少少力將支散彈壓縮成小手槍既火力去贏會唔會無咁欠吐糟

我係對面既話,感覺應該同參加正式劍道比賽無啦啦食左招斬艦刀一樣(?
如果是參加魔法劍比賽的話

對方拿今集把玩具玩
真的可以的

所有先有第一期小說咁
有分魔法劍和普通劍道

你咁鬼怕死,又話要公平回去玩普通劍道啦

FGO 目標預算
舊 06-23-14, 11:02 AM   #1075
teealpha

引用:
作者: pet3 查看文章
普通比賽平時是有分啦

但這次規則是派你最勁的人出黎
只是主角果間學校 出賽的全是mp高到爆(女方限定)

你要分 即係叫自己方全部不用參賽????

即係奧運要分黑人版和白人版/黃人版 ?

前題是mp 夠高咁玩
之後就是選用魔法的選擇

最後就是預賽完成

對人賽還是要自己贏
睇使用人黎調整呢個係工程師既工作黎喎
新牌仔都俾部F1佢揸咁同叫佢提早人生畢業冇分別
再講,冇料既都派上場比賽的話咁係學校自己巴自己面…或者好憎個學生

引用:
作者: pet3 查看文章
採星星懂飛 完全是屈爆

達也的目的明明是打某一些人臉
向人說 要求好好對待技術人員啊

之後又會出現大家識飛又點
你們根本沒mp 可以飛全程0.<
用掛冇問題,唔俾人CHECK到就可以了…最少我可以用到一回先(目的達成)
一齊用同一套掛都冇問題,不過套掛係我寫既所以我識改而你地唔識改…上帝模式表示你們都是腦缺

另,套飛行術式唔咪有公司專利?公司未正式對外發表俾人用真的大丈夫?(雖然話你係設計者)
再講唔係SELL俾軍方咩?雖然可以夾硬話九校戰係個盛大實驗場黎啦

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「.hack//」総合THREAD money 日本動漫畫討論版 157 11-18-22 07:04 PM
[PSV] 魔法科高校の劣等生 Out of Order 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 30 12-16-14 08:22 PM
出售日文輕小說(魔法科高校の劣等生/変態王子と笑わない猫),同人誌 sam55699 買賣專區 3 08-27-14 05:55 PM
あなたの力でBD化プロジェクト 総合THREAD money 日本動漫畫討論版 36 02-23-13 07:18 PM
[動畫] Lass「11eyes」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 239 12-20-12 11:23 PM

現在的時間是 10:46 AM

手機版 | APP版