Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 06-13-13, 02:51 PM   #151
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: tylau 查看文章
而家呢個年代仲用呢個人設真係好難頂, 男主角全部整容樣, 尖鼻尖面, 整到咁真, 有D嘔心.
日系就係美型最高嘛。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線  
舊 06-13-13, 03:19 PM   #152
我係我
God of Gamer
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
引用:
而家呢個年代仲用呢個人設真係好難頂, 男主角全部整容樣, 尖鼻尖面, 整到咁真, 有D嘔心.
除左髮型極度MK之外,都冇乜問題既
不過唔知點解一見到主角我就諗起佢......
我係我 目前離線  
舊 06-13-13, 05:07 PM   #153
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
FFVII以來 (野村人設) 一直都係咁, 唔通要整到GTA5咁咩 ?
gingq7 目前離線  
舊 06-13-13, 05:18 PM   #154
シスグノ
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2011
Wii U IDJulian_Lau
路過, 唔好打頭.

從來唔覺野村既人設靚...

是日超痛一入,但越痛越強!

Nintendo ID:
WiiU美: John_Lau
WiiU日: Julian_Lau
シスグノ 目前離線  
舊 06-13-13, 05:24 PM   #155
gingq7

引用:
作者: シスグノ 查看文章
路過, 唔好打頭.

從來唔覺野村既人設靚...
我就從來無諗過野村d男角得唔得,
我剩係知佢d女角好得
gingq7 目前離線  
舊 06-13-13, 05:32 PM   #156
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
我覺得kingdom heart d 哈比人都好難頂, 我只爆過KH1, 全因迪士尼。
now_loading 目前離線  
舊 06-13-13, 06:12 PM   #157
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
引用:
作者: 庵野迷 查看文章
求哥d game全部有呢個問題, FFXIII-1/2同3rd birthday都係咁
搞到好似好多裏設定咁, 其實根本就亂黎

FXIII唔理故仔的話, 雖然一本道其實都幾好玩. FFXIII-2 故仔正常返d但係Serah又唔知點解有時詠能力
人大咗打機真係冇咁多心力理解推敲佢懶有深度的對白

希望FFXV唔會有呢個問題
係大家諗複雜左姐,寫劇本果個只係話所有野都係黎自水晶
水晶係萬能?係,因為水晶係神化左,總之有水晶就得世界.......
完!
卡柏 目前離線  
舊 06-13-13, 07:36 PM   #158
權愛真

註冊日期: Oct 2010
引用:
求哥d game全部有呢個問題, FFXIII-1/2同3rd birthday都係咁

FXIII唔理故仔的話, 雖然一本道其實都幾好玩. FFXIII-2 故仔正常返d但係Serah又唔知點解有時詠能力

我想問問各位,

Serah 其實有無死到?
權愛真 目前離線  
舊 06-13-13, 07:44 PM   #159
Echo01
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
引用:
作者: 權愛真 查看文章
我想問問各位,

Serah 其實有無死到?
係13-2死佐, 係LRFF就未知
Echo01 目前離線  
舊 06-13-13, 08:31 PM   #160
MO

註冊日期: Aug 2005
引用:
樣無乜問題,
但個髮型真係OUT得好緊要
MO 目前離線  
舊 06-13-13, 08:40 PM   #161
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:

13都話最大問題唔係一本道
而係返唔到轉頭兼且10章之前你係連戰鬥系統都摸索唔到呀

舊 06-13-13, 11:21 PM   #162
TSZ
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDI-c-eman
又吾好甘講, 如果隻game真係3,4年前出倒既話都算行得好前架啦

問題係06年發表,咩新鮮感都無曬

舊 06-14-13, 12:11 AM   #163
シスグノ

引用:

知音人。

我覺得KH1好地地,故事,氣氛及遊戲結構。
算係用迪士尼角色最夾最好的一作。

跟住其它果d,又表又裡又東又西又真又假,唉,不知所謂。

シスグノ 目前離線  
舊 06-14-13, 01:55 AM   #164
Nichiki

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: シスグノ 查看文章
知音人。

我覺得KH1好地地,故事,氣氛及遊戲結構。
算係用迪士尼角色最夾最好的一作。

跟住其它果d,又表又裡又東又西又真又假,唉,不知所謂。
KH關求哥咩事
Nichiki 目前離線  
舊 06-14-13, 08:03 AM   #165
シスグノ

引用:
作者: Nichiki 查看文章
KH關求哥咩事
sorry, 我目盲睇咗鳥山求做野村。

此篇文章於 06-14-13 08:06 AM 被 シスグノ 編輯。
シスグノ 目前離線  
舊 06-14-13, 09:49 AM   #166
華倫君島陽平
Crazy Gamer
去打工

註冊日期: May 2002
PSN  IDKENNEDY84BOND
XBox Live GamertagBond XX
老實講隻game拖太耐,搞到而家冇咩意欲,而且畫面係上一代個引擎移植番落黎,畫面己經唔覺有驚喜

舊 06-15-13, 02:08 AM   #167
權愛真

註冊日期: Oct 2010
引用:
作者: Echo01 查看文章
係13-2死佐, 係LRFF就未知
唔該哂師兄。很可惜……
好想她可以回來。
權愛真 目前離線  
舊 06-15-13, 09:41 AM   #168
卡柏

PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
引用:
作者: 權愛真 查看文章
唔該哂師兄。很可惜……
好想她可以回來。
今集有個女角似serah,但又唔係,似平行時空下既另一個serah...
卡柏 目前離線  
舊 06-18-13, 08:12 PM   #169
Echo01

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=585421

demo分析, 有興趣既朋友可以睇睇~
Echo01 目前離線  
舊 06-18-13, 09:47 PM   #170
gingq7

引用:
作者: Echo01 查看文章
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=585421

demo分析, 有興趣既朋友可以睇睇~
雖然個trailer好得, 但實在很難不懷疑SE整ACT既能力.......

我個人是倒很希望SE可以成功地將大量ACT元素加入FF正統作來打入外國市場
gingq7 目前離線  
舊 06-18-13, 10:33 PM   #171
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 華倫君島陽平 查看文章
老實講隻game拖太耐,搞到而家冇咩意欲,而且畫面係上一代個引擎移植番落黎,畫面己經唔覺有驚喜
都未必係上一代engine!!!
因為上一代根本乜都無做過
Terry仔 目前離線  
舊 06-19-13, 12:35 AM   #172
Echo01

引用:
作者: gingq7 查看文章
雖然個trailer好得, 但實在很難不懷疑SE整ACT既能力.......

我個人是倒很希望SE可以成功地將大量ACT元素加入FF正統作來打入外國市場
其實FF係外國銷量都好得, 今次SE將ACT元素帶入FF number series反而係睇下個市場接受程度有幾高, 睇下以後點出

我個人都偏好今次既改進, 玩起黎真係爽快D, 刺激D~

以前我都懷疑SE整ACT既能力, 尤其係睇完2011年段trailer後, D戰鬥, 動作同流暢度真係好麻麻

不過睇完今次個trailer後, 已經唔再擔心~

anyway, 希望最後個成品真係有trailer個質素LA~
Echo01 目前離線  
舊 06-19-13, 01:33 AM   #173
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
求哥係直頭唔識寫對白,起承轉接佢明顯承轉接都唔識囉

最近睇實況慢慢睇D對白都依然覺得係咁
你睇下奶挺姐聽到Hope仔講句家畜飼養就無神神頓悟左咁
但係玩家全部都共感唔到囉,呢D咪佢D對白同故事都寫得衰既問題

反而你話果D表裡世界、真真假假果D,睇你點寫架姐,我覺得似係有人睇唔慣呢D設定多
極端講句,Xenogears既設定同裡設定複雜過佢地十倍有突啦話
但你唔會睇唔明Xenogears佢地做緊咩囉,最多係唔明波動存在同索哈魯係咩
係表達力同編劇力既問題黎

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線  
舊 06-19-13, 09:49 AM   #174
庵野迷
Game Master
無在原点

註冊日期: Nov 2002
Nintendo Switch IDSW-1199-7658-3976
3DS Friend Code0662 3760 7609
PSN  IDmyhong
好在FFXV已經無求哥份 (雖然野島一成都唔好得去邊)

咁多隻FF故事上真係FFT最好, 真心覺得松野泰己的故事/劇本係正野, 可惜Ivalice個世界觀唔太受歡迎
庵野迷 目前離線  
舊 06-19-13, 11:50 AM   #175
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
松野泰己寫既劇本我係 Final Fantasy XII 時真係領教過
要我揀我真係寧願揀野島一成
起碼 VII, VIII, X, VII -AC-, VII -CC- 都係良作

Anyway,冇求哥真係已經冇問題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 21 03-24-24 02:10 AM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy CURTAIN CALL シアトリズム ファイナルファンタジー カーテンコール l 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 50 05-07-14 10:08 PM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy シアトリズム ファイナルファンタジー | 已售 money 手提遊戲機討論版 307 12-13-12 09:18 AM
[NEWS] SHARP、フルHD DLPプロジェクタ「XV-Z21000」 KTN 影音館 3 08-11-06 11:21 AM
[GBA] 美版 Final Fantasy I & II: Dawn of Souls 29/11/04發售 tonyyeung 手提遊戲機討論版 5 12-03-04 06:27 PM

現在的時間是 06:28 AM

手機版 | APP版