Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-23-18, 05:27 PM   #41326
Eclair
Game Master
俺はMだ

註冊日期: Aug 2004
引用:
作者: GN00508771 查看文章
投降
10粒石
Aren't You Thankful?

宮本武蔵、頼光ママ、シェヘラザード、水着ネロ、土方歳三
、マーリン、刑部姫、アビゲイル、葛飾北斎、ジャンヌ・ダルク(オルタ)

不過真愛係マリー
Eclair 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-18, 05:52 PM   #41327
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
霸氣十石賀千日

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-18, 06:32 PM   #41328
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
咸川/新producer:十石,你地係值咁多

舊 04-23-18, 08:59 PM   #41329
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
乜唔係10石都已經比多左?

正常應該係十粒輝石

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-18, 09:55 PM   #41330
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
弓呆(黑杯),小玉(凌鏡),梅林(凌鏡)
是藍色弓呆連射隊

現在中到孔明了
聽大家說都是
孔明開場加速後轉人
是加速誰?(50np)

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-18, 02:00 AM   #41331
the fool
Insane Gamer
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
十石...已經無野好講 凸
引用:
作者: 大破人間 查看文章
咁我覺得加攻同魔放,降防最好升
LV.4同LV.10威力上差幾遠下,駛唔駛補刀幾睇呢樣

麻痺類都建議要升,麻痺類唔升幾乎九成九MISS

另外升滿有5CD 3T效果的技能如果升LV.10係非常好用
我覺得lv10最重要係CT-2,因為我係好鍾意一開波就開哂技,去到wave3通常就可以再用
至於麻痺類我最多升到4(因為我九成唔會用)
引用:
作者: gingq7 查看文章
咁lv10當然比lv4大力, 但事實係一年下來, 真係數唔出有幾多次係lv4要補刀的, 升到lv10就唔駛補刀
反而NP唔夠就係唔夠
可能我懶+貪心(放哂加成裝入隊),要唔要NP都係用孔明,所以NP技我唔係太著重(雖然都會升到6)

舊 04-24-18, 07:31 AM   #41332
細路翔
The One

引用:
作者: pet3 查看文章
弓呆(黑杯),小玉(凌鏡),梅林(凌鏡)
是藍色弓呆連射隊

現在中到孔明了
聽大家說都是
孔明開場加速後轉人
是加速誰?(50np)
你有他媽摸就唔洗換走孔明

直接兩隻換補+一隻藍卡大爆射打手射到天昏地暗

前題係3隻角色都要10/10/10

b

英國說大家抱團死
舊 04-24-18, 08:21 AM   #41333
pet3
The One

引用:
作者: 細路翔 查看文章
你有他媽摸就唔洗換走孔明

直接兩隻換補+一隻藍卡大爆射打手射到天昏地暗

前題係3隻角色都要10/10/10

b
所以直接弓明狐?
不是弓狐梅比較好嗎?
梅林有無敵有回復HP和np

我小玉梅林都是寶二 技101010
弓呆寶一 技101010(今年希望可以寶二)
孔明寶一 技999(有錢沒晶)

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 04-24-18, 12:26 PM   #41334
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
咁老老實實,就算送到10符,都係俾人鬧架啦;
其實應該拎隻本來就係在AP活動中會送的齊格當係1000日送角,咁就無人鬧
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-18, 01:24 PM   #41335
細路翔
The One

落梅林唔用紅卡攻擊手不如唔好玩

我玩法直程係落術閃/大腿他媽摸黎buff嫁王個攻擊力添

基本上玩得藍卡隊就無幾可會落梅林,因為唔需要

英國說大家抱團死
舊 04-24-18, 02:22 PM   #41336
gingq7

咁BB+梅林+白貞或盾娘, 都係藍卡隊, 接近不死;
梅林基本上係萬能key

此篇文章於 04-24-18 02:27 PM 被 gingq7 編輯。
舊 04-24-18, 03:12 PM   #41337
細路翔
The One

引用:
咁BB+梅林+白貞或盾娘, 都係藍卡隊, 接近不死;
梅林基本上係萬能key
所以我先話玩真正既藍卡大爆射真係唔需要梅林

組一隊可以令隻攻擊手每回合唔係下下爆擊就射寶具比較有效率

我暫時試過最大值係打非剋職嫁王連射四炮,每炮30萬以上
非洲如我嫁王只得寶1都打依個數字

寶5火力要留比課長GN大大去驗証

我個人認為無藍放/直接攻擊力3-40%UP既藍卡角唔算係藍卡隊(ry
梅林超人本身只係一個有藍卡寶具既規格外,不列入我個人藍卡隊之列

最主要係本身藍卡隊d np己經成日多到漏出黎唔洗靠梅林,有藍放既角色加攻時可以順便增加埋np回轉射得更快

英國說大家抱團死

此篇文章於 04-24-18 03:17 PM 被 細路翔 編輯。
舊 04-24-18, 03:42 PM   #41338
pet3
The One

引用:
作者: 細路翔 查看文章
所以我先話玩真正既藍卡大爆射真係唔需要梅林

組一隊可以令隻攻擊手每回合唔係下下爆擊就射寶具比較有效率

我暫時試過最大值係打非剋職嫁王連射四炮,每炮30萬以上
非洲如我嫁王只得寶1都打依個數字

寶5火力要留比課長GN大大去驗證

我個人認為無藍放/直接攻擊力3-40%UP既藍卡角唔算係藍卡隊(ry
梅林超人本身只係一個有藍卡寶具既規格外,不列入我個人藍卡隊之列

最主要係本身藍卡隊d np己經成日多到漏出黎唔洗靠梅林,有藍放既角色加攻時可以順便增加埋np回轉射得更快
我用梅林是因為他寶具回得好多hp

我寶2...
不斷出寶具後
可以hp長期滿著

孔明無回復

FGO 目標預算
舊 04-24-18, 03:51 PM   #41339
細路翔
The One

引用:
作者: pet3 查看文章
我用梅林是因為他寶具回得好多hp

我寶2...
不斷出寶具後
可以hp長期滿著

孔明無回復
孔明+他媽摸點會無回復

你遇上後面個d差唔多每回合都同你強化取消既契弟就會明白他媽摸寶具個即時補血+減技能cd搭埋孔明+嫁王個三個skill有幾痴線

不過我他媽摸會無卡住係開場np不足既狀況,純綷因為我突滿左伊莉亞個張每回合+10%np既禮裝比佢用

我玩藍卡攻擊隊唔用梅林既原因只有一個,落得梅林點解要浪費個英雄作成唔直接出堆紅卡力王

英國說大家抱團死
舊 04-24-18, 05:02 PM   #41340
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
老是常出現系列

Fate/GO ID 335,820,884

此篇文章於 04-24-18 05:08 PM 被 GN00508771 編輯。
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-18, 01:11 AM   #41341
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
而家+舞い降りし最強の魔竜+個模組好似好唔謙虛

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-18, 01:16 AM   #41342
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
原來我隻飛哥寶1

舊 04-25-18, 02:09 AM   #41343
the fool
永遠的愚者

雖然要返工,但今次event本身已經唔係太長,而家仲要無啦啦維護,就算送返5石5果都未必夠時間打得哂所有野
AP PU有d想要天草,希望中到
強化同shop畫面其實一早應該可以入present box,成日要出返去好煩
引用:
咁老老實實,就算送到10符,都係俾人鬧架啦;
其實應該拎隻本來就係在AP活動中會送的齊格當係1000日送角,咁就無人鬧
話哂1000日,送多10果睇落都大方d丫
而家睇返轉頭,我覺得可能係佢將d活動group左落AP活動果邊

舊 04-25-18, 05:47 PM   #41344
pet3
The One

抽金閃閃寶二,奶光寶一

還是金閃閃寶一 ,奶光寶二?

奶光是狂戰士那隻

FGO 目標預算
舊 04-25-18, 06:40 PM   #41345
gingq7

我已經放棄打哂所有野

必要換的只有金狗/銀狗/結晶,
素材揀少於200的換,
紅技石全部唔換,黃/藍技石隨緣
舊 04-25-18, 08:14 PM   #41346
GGGG
Game Master
我是玻璃心

註冊日期: Feb 2007
換淨綠方
然後高文寶具有BUG?

其實有D想再爆果刷天竺級(當然要先去刷符...),心臟掉率好似唔錯(ry

此篇文章於 04-26-18 09:28 AM 被 GGGG 編輯。
GGGG 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-18, 08:15 PM   #41347
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
換晒D技石 其他已經開始覺得無咩所謂

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-18, 09:08 PM   #41348
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
搞搞次次都完走既我好似好傻咁⋯

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-18, 03:46 AM   #41349
the fool
永遠的愚者

今日維護完之後諗住開game dl左d data先等收工可以即刻玩,
點知個電話入左sleep mode再開返就黑哂畫面,TK左再開返,應該未dl完要繼續,按左dl之後好似hand左咁無反應,諗左幾次之後先知原來係lag成咁
另外,中左天草
引用:
作者: GN00508771 查看文章
搞搞次次都完走既我好似好傻咁⋯
唔會,好似小弟咁,次次想升人都要諗下有無其他人要用或農素材,技石,就會覺得如果event唔努力d唔得(雖然有素材都仲要打QP orz)

舊 04-26-18, 08:53 AM   #41350
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
次次完走+1
我倒沒有覺得很肝
這活動到現在都是自然回體打, 預估明晚就換哂紅藍技石銀火箱以外的料了.

上年剩下的石抽禮裝有3(突),4(突),5(未突)星各1張
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 07:27 PM

手機版 | APP版