Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 02-06-07, 12:08 AM   #1
williamsiusuper
Ultimate Gamer

註冊日期: May 2004
一個40歲的電車獨男

http://www.youtube.com/watch?v=mrrvSDgNBnY
好好笑
內有av

舊 02-06-07, 12:24 AM   #2
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
好鬼耐 la...
其實係好嚴重既社會問題, 都唔明點解仲要用咁嘲笑既手法來報導, 唔可以正視一下 ga ma ?
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-07, 12:26 AM   #3
Dev
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
XBox Live GamertagPhonix Dev
地震時, 我怕佢會比D碟壓死.

舊 02-06-07, 12:29 AM   #4
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
未睇之前我以為佢係迷figure, 電玩...原來係
不過我覺得某程度上會係電視台要誇張地去拍攝所以出o黎會咁效果(當然都要佢本身有咁上下啦...)
Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-07, 12:44 AM   #5
AthrunZala
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
好鬼耐 la...
其實係好嚴重既社會問題, 都唔明點解仲要用咁嘲笑既手法來報導, 唔可以正視一下 ga ma ?
點解係社會問題?

1. 佢對日本經濟ge供獻比一般人多
2. 起碼佢分清現實與幻想, 唔會走去做痴漢
3. 堅守自己ge信念,唔會因為其它人ge眼光而放棄 <--做大事必要條件

反觀不少年青人遊手好閒,不務正業,作奸犯科

此篇文章於 02-06-07 12:58 AM 被 AthrunZala 編輯。
AthrunZala 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-07, 02:03 AM   #6
chrischun
God of Gamer
Juliuscrui

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch IDJuliuscruiz
XBox Live GamertagJuliuscruiz
碟買左12萬日元 ,佢餓得好緊要

舊 02-06-07, 02:14 AM   #7
nacho
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2003
佢真係 好有毅力 ~~
但 2日 咁就 120 000 Japanese yen = 7 747.25002 Hong Kong dollars
佢 真係好 捨得, 佢 1 個月 揾到幾多錢呢 ??
要好似佢咁, 真係 唔係 話做就做到

此篇文章於 02-06-07 02:57 AM 被 nacho 編輯。
nacho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-07, 02:49 AM   #8
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: chrischun 查看文章
碟買左12萬日元 ,佢餓得好緊要
只係水著女優o者..又唔係真係 ...起碼我冇個識先

舊 02-06-07, 03:34 AM   #9
saintvenus
Crazy Gamer
網絡上有很多弗人弗事

註冊日期: Mar 2006
雖然佢係買得幾豪, 不過呢0的係佢0既自由,
佢又唔係偷又唔係搶, 只係一種比較 0既lifestyle
我覺得冇咩問題
不過晌香港買同樣數量0既老翻, 應該會平過12萬円

而家先0黎壞冷氣, 唔係呀嘛?! 天哪!
saintvenus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-07, 07:19 AM   #10
elmond
女權主義信奉者

註冊日期: Nov 2003
XBox Live Gamertagelmond1986
我只識得乃亞

舊 02-06-07, 08:19 AM   #11
BeBop
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2003
好有錢喔...
BeBop 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-07, 08:20 AM   #12
豆腐
無間豆

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5112 3637 7002
PSN  IDKOUKEN_84
引用:
作者: nacho 查看文章
佢真係 好有毅力 ~~
但 2日 咁就 120 000 Japanese yen = 7 747.25002 Hong Kong dollars
佢 真係好 捨得, 佢 1 個月 揾到幾多錢呢 ??
要好似佢咁, 真係 唔係 話做就做到
正常黎講一般40歲上班族會有大約至少30萬日幣

咁用左12萬,仲有18萬可以用
食飯用12萬都算多啦掛XD(無老婆,唔洗俾家用,所以 = =)

當然,如果係我,我寧願upgrade我部腦

舊 02-06-07, 08:35 AM   #13
Sab
Crazy Gamer

引用:
作者: 豆腐 查看文章
正常黎講一般40歲上班族會有大約至少30萬日幣

咁用左12萬,仲有18萬可以用
食飯用12萬都算多啦掛XD(無老婆,唔洗俾家用,所以 = =)

當然,如果係我,我寧願upgrade我部腦
佢而家係一個週末就用左12 萬... 佢個個週末都係咁周圍撲..
唔好講其他, 淨係 d 即映即有 polaroid 都唔少錢...
Sab 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-07, 09:18 AM   #14
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: AthrunZala 查看文章
反觀不少年青人遊手好閒,不務正業,作奸犯科
日本黎講,似乎隱青、逃學、輟學等問題更為嚴重。

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-07, 09:30 AM   #15
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
人地用自己賺番黎o既錢買自己想買o既野o者, 唔覺得係咩社會問題
有d人拍拖一日可能都唔只洗12萬yen啦, 只係大家志向唔同o者

舊 02-06-07, 09:40 AM   #16
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
點解每套片都要買兩盒.....?

1盒睇1盒珍藏?
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-07, 09:40 AM   #17
HikariY
Banned
烏魯木齊之豹

註冊日期: Jul 2004
呢個叔叔絕對係追星族既榜樣!!
HikariY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-07, 09:40 AM   #18
AthrunZala
Crazy Gamer

引用:
作者: 柴崎幸 查看文章
正是
"雙失青年"先係日本急需解決ge社會問題

但秋葉男就唔算社會問題
因為佢地有返工ge同時仲好有消費能力, 真係可以話搵幾多洗幾多
比起要養老婆,仔女同供樓ge住家男人, 秋葉男對經濟更有供獻

其實只要影響唔到其它人, 人地做乜你都無權管

此篇文章於 02-06-07 09:44 AM 被 AthrunZala 編輯。
舊 02-06-07, 09:44 AM   #19
失業中年漢
Game Master
真係失業啦:(

引用:
作者: 柴崎幸 查看文章
仲有欺凌事件...

舊 02-06-07, 09:49 AM   #20
AthrunZala
Crazy Gamer

引用:
作者: 炸彈馬騮 查看文章
仲有欺凌事件...
試問邊間學校無欺凌事件?
出黎社會時所偶到ge野比學校欺凌有過之而無不及
我覺得呢d反而係鍛鍊年青人ge社交同保護自己ge能力

此篇文章於 02-06-07 09:52 AM 被 AthrunZala 編輯。
舊 02-06-07, 10:03 AM   #21
edison1610
Crazy Gamer
九一終結者

註冊日期: Jul 2006
無錯, 雙失人同it人係唔同, 唔好正歧視只係對住電腦既人啦

絕殺 車輪斬 去舊迎新
=========================女忍殺==
edison1610 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-07, 10:51 AM   #22
失業中年漢
Game Master
真係失業啦:(

引用:
作者: AthrunZala 查看文章
試問邊間學校無欺凌事件?
出黎社會時所偶到ge野比學校欺凌有過之而無不及
我覺得呢d反而係鍛鍊年青人ge社交同保護自己ge能力
樓上講緊日本青年既問題嘛...
你都識講, 出到黎都已經經過學校入面d 恐怖野,打左底
但你仲細果陣,父母會唔會教你去蝦人同防範比人蝦丫
小學老師唔會話你知中學有d無聊人會無啦啦去搞人吧?

離題了~

舊 02-06-07, 11:44 AM   #23
: Gospel:
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2005
其實凈對住部腦好過對住女朋友...
部腦唔會扭計...
: Gospel: 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-07, 11:50 AM   #24
【麥斯】
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

註冊日期: Jan 2002
好令人羨慕
【麥斯】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-07, 12:59 PM   #25
豆腐
無間豆

3DS Friend Code5112 3637 7002
PSN  IDKOUKEN_84
引用:
作者: Sab 查看文章
佢而家係一個週末就用左12 萬... 佢個個週末都係咁周圍撲..
唔好講其他, 淨係 d 即映即有 polaroid 都唔少錢...

哎呀,睇漏眼tim
加埋佢D相機等等...
佢究竟係咪D咩集團經理級人物 = ="

我去秋葉原買野時見到好多地下歌手....
每次都一堆人睇/跟住唱....
恐怖

論壇跳轉

現在的時間是 10:12 PM

手機版 | APP版