Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-05-14, 04:04 PM   #326
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 平山深雪 查看文章
呢個簽名檔強烈建議樓主永久置頂,打magic真理
好~
等我整走左個幾個大階字先~~

「snake」+「devil」+「madness」= 「soulless beast」
Cancer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-14, 04:20 PM   #327
mgsyfw
Insane Gamer

註冊日期: May 2010
PSN  IDmgsyfw
XBox Live Gamertagmgsyfw
引用:
作者: Cancer 查看文章
好~
等我整走左個幾個大階字先~~
巨師所言...
真係 Laugh My A_s Off XD

此篇文章於 01-05-14 04:42 PM 被 mgsyfw 編輯。
mgsyfw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-14, 04:37 PM   #328
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:
作者: mgsyfw 查看文章
巨師所言...
真係 Laugh my A_s Off XD
大師~~
#4追加左您的名言~

「snake」+「devil」+「madness」= 「soulless beast」
舊 01-05-14, 04:40 PM   #329
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
諗番自己都砌左又拆左唔少deck

5對純色10對雙色10對三色,仲有無色同五色,自己無玩既應該得:

黑綠白
紅黑白
五色
無色

下次睇下可唔可以衝埋佢
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-14, 11:33 PM   #330
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:
諗番自己都砌左又拆左唔少deck

5對純色10對雙色10對三色,仲有無色同五色,自己無玩既應該得:

黑綠白
紅黑白
五色
無色

下次睇下可唔可以衝埋佢
紅黑白 得3隻legend...
黑綠白都唔係多好多...得4隻

5色好多野玩

無色就Kozilek, Butcher of Truth / Ulamog, the Infinite Gyre la~

==

大師的名言...追加左新版本~~

舊 01-06-14, 01:09 AM   #331
Gary_Token
Senior Gamer
我希望下世係樹妖

註冊日期: Apr 2012
引用:
大師~~
#4追加左您的名言~
新版本簡單易明喎www

舊 01-06-14, 01:14 AM   #332
mgsyfw

引用:

5色好多野玩

無色就Kozilek, Butcher of Truth / Ulamog, the Infinite Gyre la~
紅黑白隻 Tariel, Reckoner of Souls 應該係最難用
另外條龍實用性一般,主要用黎殺細獸或者自己野玩COMBO?

黑綠白 主要玩墳同用強力生物威脅對手?

無色得2兄弟同卡恩巨巨
同樣係神器大佬, Memnarch 比較強力同易砌
舊 01-06-14, 01:35 AM   #333
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:
紅黑白隻 Tariel, Reckoner of Souls 應該係最難用

無色得2兄弟同卡恩巨巨
如果真係講神器大佬
其實仲有Bosh, Iron Golem

之前一路都想砌bosh
不過已經砌左太多deck 玩神器了orz

nekra 其實隻隻都多野玩lol
fungus
treefolk
龍王
都勁~

掘墳就更不用說了lol

此篇文章於 01-06-14 01:39 AM 被 Cancer 編輯。
舊 01-06-14, 01:35 AM   #334
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:
作者: Gary_Token 查看文章
新版本簡單易明喎www
因為縮短左lol?

舊 01-06-14, 04:44 PM   #335
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

M15 改frame...(again?)

http://www.wizards.com/Magic/Magazin...ly/feature/281

新frame

此篇文章於 01-06-14 04:49 PM 被 Cancer 編輯。
舊 01-06-14, 04:54 PM   #336
mgsyfw

引用:
改完d卡樣衰左好多...唔再印既卡就唔受影響?
舊 01-06-14, 05:05 PM   #337
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:
改完d卡樣衰左好多...唔再印既卡就唔受影響?
佢話M15或之後的expansion 都會用新frame
唔知MM2 會點~lol

我開頭都唔鐘意8th 後 的frame
始終開始玩個陣係舊frame...

玩耐左就會慣la

salvation 有人估遲d 佢又會整一個新的format
類似現在的modern

舊 01-06-14, 07:10 PM   #338
phforce
Junior Member

註冊日期: Nov 2013
[廣告借位]天神創生現已接受訂購 , 歡迎查詢 , thanks ^^

https://www.facebook.com/groups/229113033807792/
phforce 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-14, 09:43 PM   #339
HM

引用:

5色好多野玩

==

大師的名言...追加左新版本~~
引用:

無色得2兄弟同卡恩巨巨
引用:
如果真係講神器大佬
其實仲有Bosh, Iron Golem

之前一路都想砌bosh
不過已經砌左太多deck 玩神器了orz

nekra 其實隻隻都多野玩lol
fungus
treefolk
龍王
都勁~

掘墳就更不用說了lol
黑綠白可以砌胞子王,將我手上既納雅牛改一改就係,但無意思
另一隻幽靈酋長無興趣

紅黑白一直無砌係覺得無咩主題同配合,純粹落一堆POWER卡落去

五色未識砌,無色就地牌麻煩
舊 01-08-14, 08:23 PM   #340
孤鎗客
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011
XBox Live GamertagSENTINEL1080
http://www.cardwalker.com.tw/?p=10392
艾紫培UCCU
上上一次慘勝但中二病發作離家出走
上一次被打敗,戰友二人身亡(有一個有可能活著),發誓一定要保護好的人就失散,更慘的是,對方(白判、紅判)已經放水放很大了…
這一次是勝了沒錯,但是…
孤鎗客 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-14, 09:55 PM   #341
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:
作者: 孤鎗客 查看文章
http://www.cardwalker.com.tw/?p=10392
艾紫培UCCU
上上一次慘勝但中二病發作離家出走
上一次被打敗,戰友二人身亡(有一個有可能活著),發誓一定要保護好的人就失散,更慘的是,對方(白判、紅判)已經放水放很大了…
這一次是勝了沒錯,但是…
冇試過有好結果

===

我未知星期六好返未orz
所以今個星期6我就唔出了~

舊 01-08-14, 11:49 PM   #342
HM

http://magiccards.info/mt/en/65.html

下期到佢
會拆納雅牛
舊 01-09-14, 12:23 AM   #343
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:
http://magiccards.info/mt/en/65.html

下期到佢
會拆納雅牛
正~!
不過想問你會點砌?我指方向
有冇win con?

如果有win con...
大家應該會負責任,搵完要ge 野就送你隻大將上路

舊 01-09-14, 07:56 AM   #344
ammms
渣根懦夫

我張 Forced Fruition 冇得玩表示要

講笑姐

舊 01-09-14, 01:15 PM   #345
mgsyfw

新消息 5月30日會出modern event deck, MRSP $75 USD
舊 01-09-14, 01:39 PM   #346
HM

引用:
正~!
不過想問你會點砌?我指方向
有冇win con?

如果有win con...
大家應該會負責任,搵完要ge 野就送你隻大將上路
梗係無啦,最多DISCARD同精選之血
舊 01-09-14, 05:26 PM   #347
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:
作者: ammms 查看文章
我張 Forced Fruition 冇得玩表示要
[IMG]http://photo.gaforum.org/files/2/7/7/3/1/turn_the_table.gif[/I

講笑姐
A大~揾完要ge 野~ 送佢上路la
lol

引用:
新消息 5月30日會出modern event deck, MRSP $75 USD
http://www.wizards.com/Magic/Magazin...ly/arcana/1404
真係要同wizard 講多謝
咁貼心送埋卡盒同卡套...

「ザッケンナコラー!!」

fetchland 我預佢有shockland 應該都有, 但goyf 同bob...我就覺得機會好微lol

都係一樣la, 佢冇講個print run 係點...
msrp 寫74.99, 我希望可以用返呢個價入手...

不過我知道自己諗多左lol

引用:
梗係無啦,最多DISCARD同精選之血
真ge 話就太好了lol
不過我覺得到時都一係一堆人追殺你隻大將

「唔得,呢隻野太危機, 等我hinder 你先。」
「我唔知你想做咩,但你隻大將最危險, 所以打你先。」
「點都好,總之打你先。」

舊 01-09-14, 10:47 PM   #348
ammms
渣根懦夫

引用:
A大~揾完要ge 野~ 送佢上路la
lol
其實要攪個大將唔難
我純粹想出大絕 ~~ 反枱!!

Modern Event Deck 實在好有可疑
最平o既 modern 係咪玩 infect?
可能賣副純黑 infect 俾大家?

不過會唔會同 FTV 一樣實炒得起就唔知
感覺上冇上次 Commander 2013 咁想入手

舊 01-10-14, 01:48 AM   #349
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:
作者: ammms 查看文章
其實要攪個大將唔難
我純粹想出大絕 ~~ 反枱!!

Modern Event Deck 實在好有可疑
最平o既 modern 係咪玩 infect?
可能賣副純黑 infect 俾大家?

不過會唔會同 FTV 一樣實炒得起就唔知
感覺上冇上次 Commander 2013 咁想入手
唔sure infect 係唔係最平...
仲有rdw...
大師有可能清楚d

不過有d build 有 noble hierarch

多色自然會用到fetchland + shockland

一樣會貴lol

純黑infect 就不知道了
但如果好似salvation d 人講...

引用:
Probable event deck breakdown:

Spindown life counter, 80 exclusive card sleeves, 5 double-sided tokens (4/4 and 5/5 Dragon, Special Ajani Goldmane Avatar token, 1/1 Pegasus, 3/3 Wurmocoil lifelink token {you have to buy another event deck for the deathtouch one}), and a deck box -MSRP $20

Deck + sideboard (burn with Tron lands)- MSRP $40

Strategy guide (written by MaRo and doodles from new recruit Gerry Thompson) -MSRP $14.99
咁我一定唔會buy orz

此篇文章於 01-10-14 02:29 AM 被 Cancer 編輯。
舊 01-10-14, 08:04 AM   #350
ammms
渣根懦夫

其實再扼錢 d
老威可以開恩 unban second sunrise
然後人人都可以俾 6 舊有副蛋蛋 deck 用
到時仲要出埋大字報『aren't you thankful?』
死未

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Magic: The Gathering 討論交流區 turn8 ~M14 發售中~ Cancer 收藏品討論版 1001 09-20-13 12:06 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn7 簡.. 收藏品討論版 1002 04-07-13 09:36 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn6 簡.. 收藏品討論版 1000 09-21-12 11:29 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn5 簡.. 收藏品討論版 1000 06-11-12 10:45 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn4 簡.. 收藏品討論版 1000 03-17-12 02:35 PM

現在的時間是 09:26 PM

手機版 | APP版