Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-26-18, 10:10 PM   #126
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
唔知呀...戰女4個畫面應該唔會用盡ps4機能,
所以我覺得ns版應該都仲可完美移植,
隨時ns版遲早仲包埋dlc....
我應該等佢地兩個版本出左比較下先買~
你看看ns火影123 的解像度
-----------------------
玩完試版
總覺得早見會早死

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 02-26-18 10:14 PM 被 pet3 編輯。
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-18, 10:21 PM   #127
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: pet3 查看文章
玩完試版
總覺得早見會早死
但佢做咗訓練官,應該唔會再上戰場吧
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-18, 10:33 PM   #128
pet3
The One

引用:
作者: 野良貓 查看文章
但佢做咗訓練官,應該唔會再上戰場吧
談作戰計劃是被偷射

這集支援兵可以直接對重傷倒地者復活

試版只能升到lv4

會不會全資料保留

留到我就洗1回贏遊擊 3000 3000 貯定筆錢等正式時一開始升爆 女主和偵察兵

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 02-27-18 02:05 PM 被 pet3 編輯。
舊 02-27-18, 12:51 AM   #129
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
點解個雜魚女狙擊兵命中率咁低....

舊 02-27-18, 07:19 AM   #130
pet3
The One

引用:
作者: Rance 查看文章
榴彈兵識站崗反擊ok勁
雖然她一出場果關,根本無機會比佢動....
炮兵一下一隻
佢要兩炮

狙擊未拿到勁槍之前還是用真綾啦

FGO 目標預算
舊 02-27-18, 09:32 AM   #131
野良猫
肥倫

今集敵軍有快mode實在太好,唔駛睇佢慢慢跑
不過ai依然好低b

我已經茂咗响據點
佢依然跑到過嚟零距離茂响我面前開槍

雖然係demo,但今集難度應該都唔高
唯有再挑戰全滅s
舊 02-27-18, 09:35 AM   #132
野良猫
肥倫

引用:
睇運啫

東山出場嗰關
佢未出場前我己經用戰車爆咗兩個炮台
舊 02-27-18, 10:17 AM   #133
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
玩完試版
總覺得早見會早死
你o岩...
睇完ns火影123...真係把鬼...今時今日仲有手提mode 960x540...好好笑囉
我決定入返隻ps4 女武4中文算...

其實好多時唔係機的問題...完全係廠商功力問題...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-18, 11:29 AM   #134
Rance
The One
ガハハ

引用:
作者: 野良猫 查看文章
睇運啫

東山出場嗰關
佢未出場前我己經用戰車爆咗兩個炮台
跑到半路變ap0真係畀佢玩死...

要S有咩條件?只係要快?

舊 02-27-18, 01:41 PM   #135
pet3
The One

引用:
跑到半路變ap0真係畀佢玩死...

要S有咩條件?只係要快?
快就得

傳統上
故事關只能玩一次 (一周目時)
故事關會有ACE敵人 (有稱號的敵人)
殺ACE敵人會拾他用的槍

所以一般都是以s級時間殺到ACE下 0永久死亡過關

4應該是跟一代系統
1代時重傷倒地後
被敵人接觸/3回合唔救佢=當周目 永久死亡 (女主角等人另計)

FGO 目標預算
舊 02-27-18, 04:47 PM   #136
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
會唔會又同一代咁,

第一次玩根本唔知派咩兵種好, 所以通常要玩第二次先知,

尤其一開始唔洗落滿晒D兵, 有時中段佔咗据點先由果度出兵.

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-18, 05:24 PM   #137
pet3
The One

引用:
作者: harakuma 查看文章
會唔會又同一代咁,

所以其實識玩的話
正常玩法是
起點就只放故事人物(加CP)
最多放多隻突擊兵做防守

之後搶到新地後由新地出

-------------------
最後的玩法(?)
吃我的潛能力覺醒>全力防守>女主角>跑吧
1回合

不過這玩法屈錢時ok
平時關我還是喜歡S級時間之內全殺
爆頭>嗯(高興舉手特寫)

FGO 目標預算
舊 02-27-18, 07:14 PM   #138
pet3
The One

第2章的王牌在地圖後半的故事說狙擊塔的右邊 戰車附近

右上 有紅支援兵
右中 就是戰車和ACE

其他關我未找到

原來這集可以故事關都可重玩

FGO 目標預算

此篇文章於 02-27-18 07:56 PM 被 pet3 編輯。
舊 02-27-18, 07:53 PM   #139
野良猫
肥倫

引用:
會唔會又同一代咁,

哩個係一定
初代第一次玩我都係落滿人,之後越嚟越少淨係落偵查同突擊各一就算
再唔係兩個突擊,因為搶據點方便,守都易好多

引用:
第2章的王牌在地圖後半的故事說狙擊塔的右邊 戰車附近

右上 有紅支援兵
右中 就是戰車和ACE

其他關我未找到
但因為無得玩2次 所以找不到
DEMO入面應該得一個ACE了
不過都冇所謂啦,又唔繼承嘅

此篇文章於 02-27-18 07:55 PM 被 野良猫 編輯。
舊 02-27-18, 07:58 PM   #140
pet3
The One

引用:
哩個係一定
初代第一次玩我都係落滿人,之後越嚟越少淨係落偵查同突擊各一就算
再唔係兩個突擊,因為搶據點方便,守都易好多

DEMO入面應該得一個ACE了
不過都冇所謂啦,又唔繼承嘅
唔係全保留嗎?

特別遊擊戰的關卡也是在右邊
東山的站場能力好勁

FGO 目標預算
舊 02-27-18, 08:30 PM   #141
野良猫
肥倫

引用:
唔係全保留嗎?

特別遊擊戰的關卡也是在右邊
東山的站場能力好勁
我錯,係全保留
飛住睇啲字淨係睇到話有DEMO SAVE的話製品版會拎到飾物

不過製品版我應該都係會由頭玩
反正飾物唔太影響能力值,少咁件嘢又唔難咗爆機
舊 02-27-18, 08:36 PM   #142
pet3
The One

引用:
我錯,係全保留
飛住睇啲字淨係睇到話有DEMO SAVE的話製品版會拎到飾物

不過製品版我應該都係會由頭玩
反正飾物唔太影響能力值,少咁件嘢又唔難咗爆機
到時再睇一次劇情就ok啦

反正 這次故事關能重玩

果d累計殺人數
放棄好浪費

FGO 目標預算

此篇文章於 02-27-18 08:38 PM 被 pet3 編輯。
舊 02-27-18, 10:12 PM   #143
harakuma
Game Master

無意中搵到條官片,

好羅果然好好楂
阿佳既非戰場MODE好正
條友應該由細楂到依家當食生菜

老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
舊 02-27-18, 10:45 PM   #144
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
沒錯啦!等了這麼久我就是要這個!這才是戰場女武神啊

沒太大改變沒問題,別像之前那黑歷史搞到四不像就行了

東山真是很強,差點都要使真綾要失業(當然不會啦)

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-18, 11:29 PM   #145
harakuma
Game Master

引用:
玩完試版
總覺得早見會早死
之前Trailor有一幕"女主角係類似密封爐之類既門外大叫"
當時估又會有人die,

正話睇返佢大叫時個名字是x(為免有透用x代替)

老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
舊 02-28-18, 02:30 AM   #146
kennethyu
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
引用:
所以其實識玩的話
正常玩法是
起點就只放故事人物(加CP)
最多放多隻突擊兵做防守

之後搶到新地後由新地出

-------------------
最後的玩法(?)
吃我的潛能力覺醒>全力防守>女主角>跑吧
1回合

不過這玩法屈錢時ok
平時關我還是喜歡S級時間之內全殺
爆頭>嗯(高興舉手特寫)

第1集嗰時係用Order 谷盡村姑玩跑Online...
唔知今集仲有無咁屈機既潛能既角色...

今集係據點收兵唔使CP, 所以可以放多幾粒兵到時再收番都無問題

同埋就算唔係據點都可以1CP 收番, 呢個幾好
kennethyu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-18, 08:18 AM   #147
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
原來有一位叫卡爾特的隊員升到下士後他妹妹會加入

製作人說了會有2,3 那樣隊員也有自己的個人故事,即是不能只用主角們了(反正大慨單用一個角色刷簡單的關升應可以了吧)

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-18, 10:02 AM   #148
野良猫
肥倫

引用:
無意中搵到條官片,

好羅果然好好楂
阿佳既非戰場MODE好正
條友應該由細楂到依家當食生菜

真綾姐直頭有前有後

引用:
作者: kennethyu 查看文章
第1集嗰時係用Order 谷盡村姑玩跑Online...
唔知今集仲有無咁屈機既潛能既角色...

今集係據點收兵唔使CP, 所以可以放多幾粒兵到時再收番都無問題

同埋就算唔係據點都可以1CP 收番, 呢個幾好
初代據點收兵都唔駛cp吧
係強制退避先扣
舊 02-28-18, 12:45 PM   #149
pet3
The One

引用:
真綾姐直頭有前有後

初代據點收兵都唔駛cp吧
係強制退避先扣
PS3(原版) 時 無得三角按回收
要你控個人入去按棋仔 ?

FGO 目標預算
舊 02-28-18, 12:55 PM   #150
Rance
The One
ガハハ

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
原來有一位叫卡爾特的隊員升到下士後他妹妹會加入

製作人說了會有2,3 那樣隊員也有自己的個人故事,即是不能只用主角們了(反正大慨單用一個角色刷簡單的關升應可以了吧)
咁即係個頭盔妹都有機會會除頭盔了

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
放:PS4 戰場女武神 中文版$170 jeffyen83 買賣專區 1 05-07-16 08:31 AM
RPG大作《戰場女武神》確認登陸PC (Steam) 720-1080p 60fps ( ゚ω゚)? PC電腦遊戲討論版 4 11-03-14 11:31 AM
平價出售~PS3 GAME 戰場女武神, 火影, Bayonetta ...... Keith.n 買賣專區 1 06-06-14 01:54 PM
賣PS3 戰場女武神 DCC Gal Gun 等 zero0417hk 買賣專區 3 05-31-14 11:11 PM
Under Defeat (已售| G.Rev| Dreamcast舊作移植| 直向STG) ahleung 電視遊戲討論版 19 02-24-12 11:40 PM

現在的時間是 01:10 AM

手機版 | APP版