Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-03-14, 02:17 PM   #2101
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: alvinclub 查看文章
某程度嚟講,stream box如果可以玩大部份stream上嘅game的話,可能會係史上兼容度最大嘅遊戲機。
steam
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-14, 04:25 PM   #2102
alvinclub
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDalvinbetic
XBox Live Gamertagalvinbetic
引用:
作者: ahleung 查看文章
steam
hee sorry 打錯咗~ :P

舊 01-04-14, 03:44 PM   #2103
RS 200
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
今日又身痕去amazon us睇下個銀聯卡9折優惠仲有冇,原來仲做緊promo....最後忍唔住喇真係...ORDER左一部
RS 200 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-14, 04:23 PM   #2104
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
想問下大家d 家用機點放 ? 多數廳定房 ?
如果房我真係無咩位
Ps3 重有排玩 , 遲下又一定會onep4U齊晒 , at least 都4部 , one又無得直放
幾頭痛

舊 01-04-14, 04:46 PM   #2105
taikin0901
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2011
Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
引用:
作者: 山內 一典 查看文章
如果房我真係無咩位
Ps3 重有排玩 , 遲下又一定會onep4U齊晒 , at least 都4部 , one又無得直放
幾頭痛
六部都駁住係廳
taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-14, 05:16 PM   #2106
hiupang
Junior Member

註冊日期: Mar 2009
引用:
如果房我真係無咩位
幾頭痛
房放wiiu.ps3
廳放ps4 xone
hiupang 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-14, 05:18 PM   #2107
hiupang
Junior Member

引用:
作者: RS 200 查看文章
今日又身痕去amazon us睇下個銀聯卡9折優惠仲有冇,原來仲做緊promo....最後忍唔住喇真係...ORDER左一部
我前幾日都訂佐,但唔知點解張卡過唔到數
之後上網$4300(連原裝220v火牛)收佐部2手返黎玩(同全新無分別)
hiupang 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-14, 05:57 PM   #2108
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: hiupang 查看文章
之後上網$4300(連原裝220v火牛)收佐部2手返黎玩(同全新無分別)
我都係同你一樣,

用銀聯paid 又係過唔到數。

算吧。 個天整定 我等行貨

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-14, 07:38 PM   #2109
RS 200

過唔到數?隔左幾耐先知?
舊 01-04-14, 07:41 PM   #2110
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
作者: hiupang 查看文章
引用:
作者: rokuna 查看文章
我都係同你一樣,

用銀聯paid 又係過唔到數。

算吧。 個天整定 我等行貨
引用:
大陸好似好多人都過唔到數
舊 01-04-14, 08:11 PM   #2111
RS 200

我用恆生銀聯卡,希望ok啦
舊 01-04-14, 08:40 PM   #2112
rokuna
Crazy Gamer

引用:
一日 到。

試過幾次再 repaid 3次 都唔得。

整定, 還掂買番黎淨玩 dr3.

有d野整定。

舊 01-04-14, 08:40 PM   #2113
rokuna
Crazy Gamer

引用:
我用恆生銀聯卡,希望ok啦
我同你一樣恆生銀聯

舊 01-04-14, 08:45 PM   #2114
mrk

Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
如果房我真係無咩位
幾頭痛
PS1 ONE,PS2,PS3,初代XBOX,X360,PSV TV,日版+美版WIIU,
300W變壓器 X 2,
5部3DS,1部PSV,2部PSP
Onkyo AMP 7.1,
40”3D LED TV+22”LED TV,
全部放到入房,重有少少位多,可以玩到WII FIT U or WII SPORT CLUB for 1個人。

PS:為左可以全部放到入房,搬過無數無數次書台+整掛牆架+起左3個實惠網架,差唔多用盡晒自己房的每一吋私人空間,
當然阿爸,阿媽無數次的清場威脅係我最主要的源動力呢

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-14, 09:03 PM   #2115
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
引用:
作者: mrk 查看文章
PS1 ONE,PS2,PS3,初代XBOX,X360,PSV TV,日版+美版WIIU,
300W變壓器 X 2,
5部3DS,1部PSV,2部PSP
Onkyo AMP 7.1,
40”3D LED TV+22”LED TV,
全部放到入房,重有少少位多,可以玩到WII FIT U or WII SPORT CLUB for 1個人。

PS:為左可以全部放到入房,搬過無數無數次書台+整掛牆架+起左3個實惠網架,差唔多用盡晒自己房的每一吋私人空間,
當然阿爸,阿媽無數次的清場威脅係我最主要的源動力呢
可唔可以見識下

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-14, 09:19 PM   #2116
mrk

Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: DC 97 查看文章
可唔可以見識下
最近先搬走左個書台頂(本身係書台連書櫃)
依家部40“3D三星電視終於可以拍到埋牆啦!

PS:重有PS1 ONE,PS2,初代XBOX只係純粹放係到,冇開冇插線好耐啦!
PS2:其實客廳重有一堆,不過放得整齊+入左箱,阿爸阿媽就算數啦!
PS3:房間其他位的,你可以睇番我之前POST個o的!
PS4:農曆新年就到,又要諗下清左邊堆舊宅物先!(話說9,10年前的舊GAME書,香港圖書館收唔收???)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 01-04-14 10:46 PM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-14, 10:13 PM   #2117
RS 200

引用:
作者: rokuna 查看文章
我同你一樣恆生銀聯
oh....
希望唔好出事啦
舊 01-04-14, 10:48 PM   #2118
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
如果房我真係無咩位
幾頭痛
我就所有放廳,
計之前部美版 Wii (不是 Wii U) 因為主機太多,地方細及少玩,
已放到另一處。

現在部日版 Wii 也是,
PS3 及 PS4 就打直放在一起,
XBOX360 以前打橫放,
現在 XBOX ONE 就用了 XBOX360 的位打橫放,
XBOX360 就要打直放。

而兩部 Wii U 也是打直放。

即是除了 XBOX ONE 要打橫放,
其他家用機都打直。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-14, 11:07 PM   #2119
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
引用:
作者: 八仙果 查看文章
我就所有放廳,
計之前部美版 Wii (不是 Wii U) 因為主機太多,地方細及少玩,
已放到另一處。

現在 XBOX ONE 就用了 XBOX360 的位打橫放,

其他家用機都打直。
Wooooo , 八爺我諗你見到d 火牛都頭痕(・㉦・)

舊 01-04-14, 11:16 PM   #2120
ahleung
The One
Bannnned

我就用恒生VISA嚮美國amazon買的.

之前其實係開account用佢個amazon payment服務去kickstarter 俾錢. 後來嚮amazon, humble bundle買野都OK.
舊 01-04-14, 11:22 PM   #2121
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
我就所有放廳,
已放到另一處。

其他家用機都打直。
我除左部WII之外就全部都係打橫放 , 不過部AMP嘅HDMI已經用盡 , 要搬屋換AMP先攪得掂
舊 01-04-14, 11:23 PM   #2122
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
作者: ahleung 查看文章
我就用恒生VISA嚮美國amazon買的.

之前其實係開account用佢個amazon payment服務去kickstarter 俾錢. 後來嚮amazon, humble bundle買野都OK.
你張VISA有埋銀聯?但係個PROMO好似要單銀聯先OK WO
舊 01-05-14, 03:35 AM   #2123
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
Wooooo , 八爺我諗你見到d 火牛都頭痕(・㉦・)
火牛我就沒煩過,
因為 Wii U 美日版共用所有 cable、火牛,
要玩邊部才轉。

PS3 PS4 都是行貨,不用火牛,
電源線都是共用的,同 PSV TV、Apple TV、美版及行版 PS2 用同一條。

較大的只是 XBOX360 及 XBOX ONE,但都 OK 的。
變壓器就十幾年都是那個 1 出 4 的 Super 牛。

PS:忘了說還有美版及行版 PS2 都是橫放。

引用:
作者: taikin0901 查看文章
我除左部WII之外就全部都係打橫放 , 不過部AMP嘅HDMI已經用盡 , 要搬屋換AMP先攪得掂
我 HDMI 的機就沒用 AMP,
只有光纖才有,
XBOX 系兩部自己 share 用,PS 系及 Wii U 系兩部也是。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]

此篇文章於 01-05-14 03:39 AM 被 八仙果 編輯。
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-14, 01:24 PM   #2124
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
火牛我就沒煩過,
因為 Wii U 美日版共用所有 cable、火牛,
要玩邊部才轉。

PS3 PS4 都是行貨,不用火牛,
電源線都是共用的,同 PSV TV、Apple TV、美版及行版 PS2 用同一條。

較大的只是 XBOX360 及 XBOX ONE,但都 OK 的。
變壓器就十幾年都是那個 1 出 4 的 Super 牛。

PS:忘了說還有美版及行版 PS2 都是橫放。

我 HDMI 的機就沒用 AMP,
只有光纖才有,
XBOX 系兩部自己 share 用,PS 系及 Wii U 系兩部也是。
我PS3,4 , XB360,XBO , WIIU 同電腦都係行HDMI去AMP . 下年搬屋就順便換埋AMP有8入兩出可以駁埋投投
舊 01-05-14, 02:20 PM   #2125
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: taikin0901 查看文章
你張VISA有埋銀聯?但係個PROMO好似要單銀聯先OK WO
oh , 係喎, 你地講緊個銀聯優惠, sorry

我見上面話張卡過唔到數, 咁我又講下我用咩卡過到數而已

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 0 03-18-14 12:16 AM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 03-13-14 01:25 PM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 02-07-14 06:04 PM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 01-18-14 09:47 AM
[XB1] Xbox One 情報區 Vol. 1 (請移玉步 Vol 2) ahleung 電視遊戲討論版 1187 07-02-13 09:31 AM

現在的時間是 05:00 AM

手機版 | APP版