Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-26-17, 08:27 PM   #3301
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
我睇緊乜q a

舊 03-26-17, 09:44 PM   #3302
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
引用:
作者: 細路翔 查看文章
神作

估唔到我會有講出"age真係一套好完整既作品"的一天

起碼age真係用50集將老害描寫成一個有血有肉既人

所以朱古力之前挖地到底挖到d乜?
最少基友對決,阿西姆同炸蝦寫得好好多…
阿西姆一直對XR能力追求後期靠自己慢慢進步
炸蝦就一直都使命同友情中間唔知點好
睇返依邊…咖哩去到第二季口講大義實情根本好多野無思考,朱古力拎完巴力變腦殘
搞到最後基友對決好無feel
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-17, 10:20 PM   #3303
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
第四廿九話(除咗講句嘟你之外都唔知講乜好)

1. 原來係死肥佬做嘅去賣人情,賤人!估錯晒,唔通佢嚮大小姐嗰度裝咗偷聽器,掛?
2. 個隧道掘咗「成個禮拜」都未通?
3. 三明個宣告,同昭宏嘅對白,跟住朱莉亞嘅,都係旗。
4. 朱古力突然大發「神威」,一支公一隻艦居然埋到去鬍鬚佬隻艦度,仲KO埋艾恩,咁前幾集究竟發生咗咩事?嗰陣咁搏盡打咪有嬴面囉?
5. 最後一次見二五大叔,同蘿莉;白毛亦無喇喇領咗檔,好似監生整死
6. 同意上面講兩條友真係中二到末期,完全無對決報仇嘅氣氛
7. 下回,全滅feel好重,個特殊部隊似乎係專針對狼王出嘅

好懷疑岡媽係咪唔知受咗咩刺激壓力發皮四,定係諗到無晒橋收工,有小小可能係因第三季/電影咁玩法,革命篇真係睇緊另一部劇咁。

此篇文章於 03-26-17 10:46 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-17, 10:47 PM   #3304
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
呢頭模型說明話不斷之劍 戈頭就今集斷左

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-17, 11:34 PM   #3305
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
再鋒利ge劍都有(ry
呢2把古董劍丫

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-17, 11:34 PM   #3306
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
引用:
作者: GN00508771 查看文章
呢頭模型說明話不斷之劍 戈頭就今集斷左
唔斷就最後無得射番幾野電磁砲
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-17, 01:32 AM   #3307
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
可以感受到笨大比咗幾多壓力編劇
令編劇寧願收刀片都唔想巴力賣得

我唔想比意見啦,只係白色頭髮嘅人一定唔好渣機械人
十個有八個下場都無謂⋯⋯

其實呢一刻邊個收便當都唔會有太大感覺,因為觀眾己經無哂焦點⋯⋯
無哂鐵血一直比人的期待
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-17, 06:50 AM   #3308
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
對比麥基 哈什一開始係度憎三明到死咩都無威過 , 仲以為中段佢會裝耶奶威下 到底出第二季個陣班劇本仲有無衡量過成件事

奧加成套第二季幾乎無表現就咁整死佢完全無張力, 麥基成季又係嘴砲到最後竟然唔知奧加死自己上去單機仲要真係無料到, 你留班兵落去幫守我都由你

上季話得事班地球圈結果真係到呢一刻都無野做過, 到底上季尾講到武裝化 武左係邊 可以起號角尾注無地球無殖民星人想出黎威, 甚至自己班老屎忽完全無諗過幫手清左個邊自己起埋麥基做大佢呢D諗法真係完全唔係咁玩啊

到底架 MA 出黎係為咩, 號角班友咁射禁武其人唔出聲,

革命少女真係革命完就乜都唔使做, 同班本土派真係一L樣

定係想話你班小朋友同我地有錢有權又有勢既大人玩政治玩陰謀同班港豬等緊收檔都唔知咁樣?

大哥同女既死真係最唔抵, 被自己人玩到咁然後成個集團都無幫到手既同級

=====================

麥基唔知咖哩未死, 真係成件事最膠, 你話一早仲要講晒所有野俾佢知只不過派佢過對面隊呃晒全世界咁我都覺成件事型好多

鐵血上季劇本都已經好差, 死人又唔覺好深刻, 基友被人坑個位完全唔合理, 用埋禁忌MS係城市到玩, 再加埋今季D禁武都無法律制裁, 真係痴線

呢套野真係同亡國有得比, 呢套真係玩左50集叫佢地返去訓覺啦
OO 會俾人話悶 AGE 都會俾人話唔好睇 真係諗落都唔知全球化下D人諗咩,

=====================

近年真係慳返唔少錢, 一部新動畫出既模型都無買過 zzzz

此篇文章於 03-27-17 07:06 AM 被 Van仔 編輯。
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-17, 07:15 AM   #3309
ゆり

註冊日期: Nov 2004
我依家唯一知道既就係

入機戰會好多隱藏角色...
由手機版發出
ゆり 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-17, 07:36 AM   #3310
lan
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2003
其實,成套戲發展成咁係正常的。大家睇-騎當千太
多了!利申:買比1:100巴力。
lan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-17, 08:32 AM   #3311
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
哩獨野除左巴巴好型三明無咀砲殺得好爽快之外無野值得記住
怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-17, 09:31 AM   #3312
Reishin
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
豬隊友黑仔

咁死法完全無張力

引用:
作者: ゆり 查看文章
我依家唯一知道既就係

入機戰會好多隱藏角色...
由手機版發出
巴力把劍擋晒所有實彈系武器,包括機槍

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-17, 10:21 AM   #3313
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: lan 查看文章
其實,成套戲發展成咁係正常的。大家睇-騎當千太
多了!利申:買比1:100巴力。
今集不就正正是一騎當千咩? 如果巴力咁神早幾集就唔駛敗走啦....
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-17, 10:41 AM   #3314
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
作者: J+1 查看文章
今集不就正正是一騎當千咩? 如果巴力咁神早幾集就唔駛敗走啦....
由手機版發出
飛過跳線一堆爆炸光,我以為自己睇咁Seed...

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-17, 10:49 AM   #3315
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008

▲ガンダムバエル唯一の武装である「バエル・ソード」。
http://hobby.dengeki.com/reviews/360575/

電磁炮係咪亂加架
除咗HG說明書有提到外好似根本冇人知咁

笨大︰「巴力得兩把劍好似唔多夠,加多個武裝俾佢啦,模型會好賣啲
呀編劇,巴力最終戰加個發炮動作比佢」

事實上睇完動畫我都唔知佢啲炮响邊個位射出嚟

此篇文章於 03-27-17 10:51 AM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-17, 11:17 AM   #3316
lan
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: J+1 查看文章
由手機版發出
5死就-千,死就老千,正常仲有—集,可能會逆轉,
話死果個係番版(三+幾年港漫聖上之死已有呢D橋),又
可以話朱古力晨早将自己精神copy 落巴士,等加厘上巴士就
攻殼丶 憑依丶上身是但—樣。不過應冇共 煩,last —隻是是
但但完左算鬼數!
lan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-17, 11:21 AM   #3317
Sito
人修羅

註冊日期: Mar 2011
睇個款最後就係三明做到朱古力做唔到嘅嘢,單機無雙殺晒大叔成個部隊,之後死埋
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-17, 11:34 AM   #3318
野良猫
肥倫

引用:
作者: Sito 查看文章
睇個款最後就係三明做到朱古力做唔到嘅嘢,單機無雙殺晒大叔成個部隊,之後死埋
點殺?
一個火星一個宇宙
除非大川腦殘到自己落去送死……

拖時間都已經冇停手,仲邊有餘力上宇宙打

而且mao落緊火星幫拖
應該都係昭弘同副團長先後戰死,三明一個無雙同時打mao最後死埋

此篇文章於 03-27-17 11:40 AM 被 野良猫 編輯。
舊 03-27-17, 12:21 PM   #3319
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: 野良猫 查看文章
點殺?
一個火星一個宇宙
除非大川腦殘到自己落去送死……

拖時間都已經冇停手,仲邊有餘力上宇宙打

而且mao落緊火星幫拖
應該都係昭弘同副團長先後戰死,三明一個無雙同時打mao最後死埋
一把朗基努斯槍咁直掟上宇宙
係既我即買巴力盒hg又點話
由手機版發出
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-17, 12:43 PM   #3320
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
作者: 野良猫 查看文章
事實上睇完動畫我都唔知佢啲炮响邊個位射出嚟
應該係呢度,求其有個窿就話係炮口

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-17, 12:51 PM   #3321
野良猫
肥倫

睇灰模,絕對唔係炮口嚟囉笨大
舊 03-27-17, 12:57 PM   #3322
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
睇完呢集
成套作品真係唔合格,明明巴力出嚟個刻之前好正...

舊 03-27-17, 01:15 PM   #3323
Reishin
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100

HG說明書有寫

把劍真係笑話……

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-17, 01:23 PM   #3324
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2010
引用:
作者: Van仔 查看文章
OO 會俾人話悶 AGE 都會俾人話唔好睇 真係諗落都唔知全球化下D人諗咩,
00都係二期暴走,劇場版發神經...AGE仲衰,除左第二部,跟著都唔多得。
呢套又係二期暴走的經典...你回顧番成個二期,佢發生的事件對往後只係少一個角色禁解...
打MA個場、大哥退場到奧加退場都係禁,太多為死而死,為犧牲而犧牲...
明知唔夠打,一係出奇策一係就用政治手段,呢d一期有的野全部都冇...
大家都退化弱智到一個卒的地步。
001015 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-17, 01:24 PM   #3325
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
最鋒利嘅刀都有(ry
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 02:59 AM

手機版 | APP版