Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 12-18-04, 10:46 AM   #1
joker
Game Master
電影工作者

註冊日期: Nov 2003
試食口香膠 - $120

前排有朋友問我有無興趣試食口香膠 , 有錢收 , 但要個別去(即應該唔同朋友一齊去)同埋試食一個鐘 ..... 有無人試過 ?

舊 12-18-04, 10:57 AM   #2
SANG2003
Banned
希望之星

註冊日期: Feb 2003
知唔知一個鐘做D乜 ?聽佢講其他野 哄你買野
SANG2003 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-04, 10:58 AM   #3
二伍
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
香口膠一個鐘??
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-04, 11:01 AM   #4
提子
Crazy Gamer
Gemma Ward

註冊日期: Jul 2002
生產商話試食口香膠一個鐘比$120??

舊 12-18-04, 11:06 AM   #5
Fio

註冊日期: Dec 2001
我去過,不過係$100一次同食薄荷糖
朋友個家姐o係果d公司做,所以有時有得去(當然本身都唔係成日有...)
主要係事前電話做個問卷調查先,再約你上公司,大約做半個鍾左右ge MC問卷調查,其間食粒佢ge新產品,最後就收錢走人
Fio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-04, 11:38 AM   #6
老師
Crazy Gamer
難明漢字

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDwaiming69
哇,原來有d咁著數既工架,我都未見過喎……

不過要用一個鐘黎食香口膠,會好辛苦架!

老師 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-04, 11:59 AM   #7
Madoka
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2004
口香膠?
Madoka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-04, 01:12 PM   #8
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
原來有d咁正既外快架???

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-04, 01:14 PM   #9
蒲公英
~Freedom~

註冊日期: Oct 2003
煙我就試過~唔駛你食~
不過要坐定定俾人(盤)訪問一個鐘
酬勞$300

舊 12-18-04, 01:16 PM   #10
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

引用:
作者: 蒲公英
煙我就試過~唔駛你食~
不過要坐定定俾人(盤)訪問一個鐘
酬勞$300
呢份仲正

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
舊 12-18-04, 01:44 PM   #11
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 老師

都唔係好辛苦o者,我成日食香口膠都超過個鐘啦。

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-04, 02:18 PM   #12
gamerroid
Game Master

註冊日期: May 2002
PSN  IDgamerroid
XBox Live Gamertaggamerroid
其實最辛苦不是在食,而是要你想一點感想出來!!

gamerroid 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-04, 07:27 PM   #13
銀色流星
疾 風 迅 雷

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: gamerroid
咁份工唔多啱我...
我最怕寫感想...

舊 12-18-04, 07:34 PM   #14
Tassadar
Crazy Gamer
Fire!!!

註冊日期: Nov 2004
有o的咁o既工咁正

我返學o既時候一日都食五、六個鐘香口膠

Life is always hard...
Tassadar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-04, 07:51 PM   #15
House
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
引用:
作者: gamerroid
交仲要乜感想 ??
幾分鐘就無哂味啦

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-04, 08:11 PM   #16
gamerroid
Game Master

註冊日期: May 2002
PSN  IDgamerroid
XBox Live Gamertaggamerroid
引用:
作者: 小J
交仲要乜感想 ??
幾分鐘就無哂味啦
不給點感想,人家那會知道該產品行不行?

gamerroid 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-04, 08:49 PM   #17
Hunter

註冊日期: Jan 2002
我仲以為係大陸d 創意食品搵人試食, 睇下食唔食得死人
Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-04, 10:39 PM   #18
紫色螢火蟲
討厭雨天~_~

註冊日期: Aug 2003
咁筍嘅工我都想做

舊 12-19-04, 12:03 AM   #19
Fio

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 老師

應該只係食到冇味就得....
我果陣都係等到粒糖食完先繼續做問卷~
Fio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-04, 12:40 AM   #20
達比

註冊日期: Jul 2002
我都做過, 係問卷, 不過係香煙既包裝問卷調查
我本身都冇食煙,攞包煙上去做完問卷有$150收, 我介紹frd 上去做都有錢賺, 不過都冇frd 食
達比 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-04, 11:29 AM   #21
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

引用:
作者: 達比
我都做過, 係問卷, 不過係香煙既包裝問卷調查
我本身都冇食煙,攞包煙上去做完問卷有$150收, 我介紹frd 上去做都有錢賺, 不過都冇frd 食
從乜途徑會知道有呢D工做架??

舊 12-19-04, 12:23 PM   #22
冬雨
Game Master
closing

註冊日期: Oct 2002
markerting@@?
市場調查嘛..!!
好久之前我都試過...是問手提利賓納.....@@

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-04, 12:27 PM   #23
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: joker
前排有朋友問我有無興趣試食口香膠 , 有錢收 , 但要個別去(即應該唔同朋友一齊去)同埋試食一個鐘 ..... 有無人試過 ?
想知道詳情

可唔可以pm我

舊 12-19-04, 12:46 PM   #24
chammi
強化超(獸)人

註冊日期: Jan 2003
PSN  IDkuramahk
XBox Live Gamertagkurama hk
120一個鍾~時薪都好唔錯bor~

舊 12-19-04, 06:18 PM   #25
柯士甸