Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 11-02-16, 12:17 PM   #51
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
以為勇士岩開季打得有D辛苦今場會緊湊
點知

舊 11-02-16, 09:35 PM   #52
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
KT仲未回魂
番埋黎真係可以睇火力壓制

舊 11-03-16, 10:05 AM   #53
Penny仔
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
禪師麻煩你檢討下啦
望向Lakers, 再睇下今年呢隊NYK...
好心就放權比教練去搞啦,如果唔係就自己落黎教

Hornacek話禪師冇干預佢, 但我就唔信喇
當初請佢, 就貪佢唔係大牌教練之嘛
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-16, 10:25 AM   #54
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: 搖搖 查看文章
KT仲未回魂
番埋黎真係可以睇火力壓制
我覺得KD來到好似有少少塞住勇士ball movement(有時會持球單打﹚,
當然KT命中率差要自己再調整,就算多咗KD可能變做三號得分手,KT角色仍然重要。
引用:
作者: Penny仔 查看文章
禪師麻煩你檢討下啦
望向Lakers, 再睇下今年呢隊NYK...
好心就放權比教練去搞啦,如果唔係就自己落黎教

Hornacek話禪師冇干預佢, 但我就唔信喇
當初請佢, 就貪佢唔係大牌教練之嘛
唔好夾硬打三角進攻啦⋯⋯隨非禪師自己教。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-16, 10:31 AM   #55
sunnypigdog
Ultimate Gamer
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 阿聰 查看文章
我覺得KD來到好似有少少塞住勇士ball movement(有時會持球單打﹚,
當然KT命中率差要自己再調整,就算多咗KD可能變做三號得分手,KT角色仍然重要。

唔好夾硬打三角進攻啦⋯⋯隨非禪師自己教。
睇左一兩場NYK, Rose好似唔係好識打三角咁

舊 11-03-16, 10:46 AM   #56
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
引用:
作者: sunnypigdog 查看文章
睇左一兩場NYK, Rose好似唔係好識打三角咁
作為支持ROSE嘅我,我敢講ROSE係「完全唔識」打三角!
或者咁講,全隊NYK冇幾多個球員識!

三角進攻最講求傳、切、檔,呢幾點唔知點解好多球員都唔明!
而走位、中距離投射能力都係基本要求,但NYK球員好多都做唔到,
有D係能力問題,有D係打法問題(例如ROSE同MELO都需要球權﹚,咁點樣實行?

P.S. 公牛最尾NIKO連炒兩球FT追唔返,今季首敗。

舊 11-03-16, 11:09 AM   #57
Penny仔

http://www.hk01.com/%E9%AB%94%E8%82%...9A%9C%E7%A4%99

正評是比易帝的
舊 11-03-16, 12:42 PM   #58
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
個個今年睇好Devin Booker大爆發,但暫時都未有手感(我依然相信佢今年會掂的),但比較起上來TJ Warren就已經爆緊…

Klay Thompson 好似上季都係一樣,比較慢熱…同埋可能係fatigue,上季打到finals,off season又打team USA
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-16, 12:54 PM   #59
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

今日CP3 vs Westbrook…智力 vs 體力之戰
舊 11-03-16, 01:27 PM   #60
Penny仔

引用:
作者: kin~kin 查看文章
個個今年睇好Devin Booker大爆發,但暫時都未有手感(我依然相信佢今年會掂的),但比較起上來TJ Warren就已經爆緊…

Klay Thompson 好似上季都係一樣,比較慢熱…同埋可能係fatigue,上季打到finals,off season又打team USA
Booker 個名響左, 一定比人重點招呼...慢慢會慣

Klay preseason 爆晒珠, 但開季3分就大低潮(D 2分反而keep 到)
不過射手係咁...要等手風順返
舊 11-04-16, 11:36 AM   #61
Penny仔

雷一開波好有決心
但KD一個人禁返熄....

頂, KD 半場29pts

此篇文章於 11-04-16 11:52 AM 被 Penny仔 編輯。
舊 11-04-16, 12:01 PM   #62
JMi

註冊日期: Feb 2011
我淨係覺得西書今日著果件背心好低能 lol
呢輪睇花生好過睇波 包括3-1 XD

RUBIO又傷唔知幾耐先出得返 THIB哥好慘

舊 11-04-16, 12:10 PM   #63
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
作者: JMi 查看文章

Rubio傷,Kris Dunn順勢上位,表現好的話就搶埋個正選位…然後送走Rubio。

講真,Rubio真係好雞肋下,Playmaking佢真係好ok,但係佢射波真係…0係今時今日0既NBA好難生存
舊 11-04-16, 12:14 PM   #64
Sar8
The One

KD真係不留情

舊 11-04-16, 12:40 PM   #65
Penny仔

夠啦, 收手啦....
舊 11-04-16, 12:57 PM   #66
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

KD成場波都笑咪咪咁…

呢隊勇士的確有弱點,但火力真係恐怖
舊 11-04-16, 01:11 PM   #67
Sar8
The One

引用:
夠啦, 收手啦....
睇到WB第三節抖哂大氣.....

舊 11-04-16, 01:55 PM   #68
Penny仔

引用:

今日佢的確需要救生衣
...等KD 作客先係主菜,今場大家當熱下身先啦
舊 11-04-16, 02:12 PM   #69
sunnypigdog
Ultimate Gamer
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
引用:
今日佢的確需要救生衣
同意, 贏主場係應份, 作客都掂先可以開心

舊 11-04-16, 02:12 PM   #70
JMi

引用:
今日佢的確需要救生衣
原來件野仲有得反轉著 完全痴左線 XD

舊 11-04-16, 02:15 PM   #71
Penny仔

引用:
原來件野仲有得反轉著 完全痴左線 XD
唔係呀嘛....

有冇圖?XD
舊 11-04-16, 02:18 PM   #72
JMi

唔知佢準備左幾多款 XD

舊 11-04-16, 03:00 PM   #73
Penny仔

引用:

唔知佢準備左幾多款 XD
有質素, 有品味......
舊 11-04-16, 04:52 PM   #74
Penny仔

對此尼克隊的後衛Courtney Lee在受訪時表示:「我們的防守練習需要貼近真實,不應該再去練習如何反制三角戰術。我們在進攻端已經練習用三角戰術來進攻,竟連防守端也要練習應對三角戰術。我想我們應該多練習面對pick and rolls時的防守,才能在場上更從容面對,這才是其他隊伍真正在執行的戰術。」

http://www.xxlbasketball.com.tw/article/317

真的嗎?
舊 11-04-16, 05:13 PM   #75
阿聰

引用:
對此尼克隊的後衛Courtney Lee在受訪時表示:「我們的防守練習需要貼近真實,不應該再去練習如何反制三角戰術。我們在進攻端已經練習用三角戰術來進攻,竟連防守端也要練習應對三角戰術。我想我們應該多練習面對pick and rolls時的防守,才能在場上更從容面對,這才是其他隊伍真正在執行的戰術。」

http://www.xxlbasketball.com.tw/article/317

真的嗎?
都冇球隊打三角進攻。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 40 - CLOSED 阿聰 體育版 1001 11-05-16 12:48 PM
NBA 討論區 VOL. 38 - CLOSED 阿聰 體育版 1002 11-25-15 01:38 PM
NBA 討論區 VOL. 36 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 07-04-14 01:36 PM
NBA 討論區 VOL. 34 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 06-14-13 08:04 PM
NBA 討論區 VOL. 33 - 開波了 阿聰 體育版 998 01-04-13 10:04 PM

現在的時間是 03:22 PM

手機版 | APP版