Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 03-20-17, 09:11 PM   #476
Shadow 神
God of Gamer
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
引用:
作者: Penny仔 查看文章
Dlo 今日40pts

其實呢個球員都幾特別
講速度又唔快,冇咩爆炸力
6呎5但冇幾何見佢突破同入樽
就連控球都唔講得上好
感覺係一個異質球員....好易養壞
我諗如果佢連爆入去的能力都無的話,一係變做定點 shooter,一係練下 kobe 個種 post up
依家咁打手感真係唔睇好 ...

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-17, 10:02 AM   #477
sunnypigdog
Ultimate Gamer
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
無左KD, 勇都仲係贏緊OKC 20分
希望唔好倒水

舊 03-21-17, 10:11 AM   #478
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
浪花一準返, 即刻大大力鞭.....

Btw,手感係咪有得借?
....因為阿哥呢排準返,而家又到細佬態沈

此篇文章於 03-21-17 10:28 AM 被 Penny仔 編輯。
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-17, 04:18 PM   #479
Penny仔

太有型
舊 03-21-17, 06:45 PM   #480
sunnypigdog
滅絕小五郎

引用:
作者: Penny仔 查看文章

太有型
仲有之後個防守

舊 03-22-17, 10:24 AM   #481
Penny仔

引用:
Jerry Krause, the architect of the Chicago Bulls dynasty of the 1990s, has died at age 77.

The Bulls confirmed his death on Tuesday.
RIP
雖然同MJ不和
但全靠佢專同MJ唱反調, 所以先構成Bulls呢個冠軍陣容
舊 03-22-17, 03:08 PM   #482
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
RIP

------

輪休事件好似嘈到好大單

個人唔反對輪休,不過都休得好睇啲丫....
好揀唔揀揀兩場直播黎輪休...b2b又揀場硬野黎休
唔嘈有鬼
仲拉埋馬刺落水

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum

舊 03-22-17, 04:00 PM   #483
Penny仔

引用:
作者: 搖搖 查看文章
RIP

------

輪休事件好似嘈到好大單

個人唔反對輪休,不過都休得好睇啲丫....
好揀唔揀揀兩場直播黎輪休...b2b又揀場硬野黎休
唔嘈有鬼
仲拉埋馬刺落水

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum
大帝自己突個頭出黎,覺得批評係針對佢(根本件事唔止針對一隊)
但佢D回應真係...
更何況明明馬刺先係始作俑者
大帝梗係唔記得馬刺當年比人罰錢喇

坦白講,你班all star而家個個年薪幾千萬, 都係多得果份天價轉播合約
次次揀大戰先黎輪休講唔講得去先?
勇士上次對馬刺休4件
然後騎士對大飛又休3件
即係而家比我個觀感係....你地班球員選擇去逃避競爭(反正贏一隊強隊都係計1W)

所以真係好難怪有貴古派球迷
以前球星大戰打認真, 而家大戰就黎玩輪休

以前各隊都有當家球星,球星間對決幾好睇
而家興抱團, 打friend子籃球
明星賽又玩hea打

球迷比錢睇波, 並唔deserve睇你班大富翁渣流灘囉....
舊 03-22-17, 04:00 PM   #484
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
但係球員利益角度下,B2B對強隊休息係最好選擇
而家咁既賽制下如果唔作出改變只會越來越多呢D事件發生

此篇文章於 03-22-17 04:10 PM 被 Sar8 編輯。
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-17, 04:44 PM   #485
Penny仔

引用:
作者: Sar8 查看文章
但係球員利益角度下,B2B對強隊休息係最好選擇
而家咁既賽制下如果唔作出改變只會越來越多呢D事件發生
所以我覺得件事變得太功利...冇左以前種味道
例如勇士back to back馬刺果場,其實大家寧願你對木狼果場輪休
然後騎士對大飛果場留力,留力去打湖人...........

功利角度睇冇錯既,作客出全力打易食果場
但好冇出息囉

當然掉返轉黎講,球迷同媒體一樣咁功利
而家網絡上去評價球員,就係講佢有冇冠,歷史地位...etc
73-9 比人抽足一年
咁既氣氛下, 仲邊有人season同你認真打?
舊 03-22-17, 04:50 PM   #486
Shadow 神
混沌與光明的創造者

Cut d season game 佢啦 ... 好似 NFL 咁打 1x 場算啦
橫掂班友都捱唔到咁多場

wii friend code: 3580 5742 2557 1699
舊 03-22-17, 04:57 PM   #487
Sar8
The One

球迷就係咁
衝果陣就全部人叫衝,好啦衝完又衰左冠,就話做乜野追紀錄,老實講,你估冠軍話拿就拿,冇沖係咪就過到根本冇人知,連D球員事後個個都抽,而家肯定會變打穩守
上年勇士仲有果鋪熱血,今年感覺冇左沖勁
當然球員心態其實先最重要,如果佢真係要上邊個阻到佢

我覺得勇士其實平時都好抖架啦....其實大飛根本威脅唔到騎士,就算LBJ唔出我都唔覺大飛會穩贏,所以根本唔洗做得咁核突
勇士直情覺得就係岩岩KD傷左,浪花低潮,係心理質素上休息,你知勇士係頂住歷史上最可笑最佳戰績,如果比馬刺炒廿幾三十分可能會崩潰

此篇文章於 03-22-17 05:01 PM 被 Sar8 編輯。
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-17, 05:39 PM   #488
sunnypigdog
滅絕小五郎

引用:
球迷就係咁
衝果陣就全部人叫衝,好啦衝完又衰左冠,就話做乜野追紀錄,老實講,你估冠軍話拿就拿,冇沖係咪就過到根本冇人知,連D球員事後個個都抽,而家肯定會變打穩守
上年勇士仲有果鋪熱血,今年感覺冇左沖勁
當然球員心態其實先最重要,如果佢真係要上邊個阻到佢

我覺得勇士其實平時都好抖架啦....其實大飛根本威脅唔到騎士,就算LBJ唔出我都唔覺大飛會穩贏,所以根本唔洗做得咁核突
勇士直情覺得就係岩岩KD傷左,浪花低潮,係心理質素上休息,你知勇士係頂住歷史上最可笑最佳戰績,如果比馬刺炒廿幾三十分可能會崩潰
今季第一場已經俾人炒左29分
我同意因為KD傷, 浪花個幾場又低潮, 打定輸數索性Hea過就算

我諗, 球迷係理智上明白B2B捨難取易係比較合理, 但運動熱血之處在於拚盡去爭。

我都會認我係呢三四年先開始睇勇士, 但73-9亞軍其實並唔可恥, 衰D講, 冠軍年年有, 73-9係歷史紀錄, 兩者性質根本不同。能夠並獲當然係最好, 最完美同最有說服力, 甚至球員自己都會話73-9 without ring is nothing, 但我真係唔明有咩咁好恥笑

呢幾年nba真係少左d拚勁, 哪怕上年兩次1-3反勝, 其實都唔係好有feel

舊 03-22-17, 05:44 PM   #489
Sar8
The One

因為好多覺得公牛72-10係係強者之中殺條出路之餘仲係冠軍
D球迷咪覺得你73-9咪又係恰其他隊,自己又拿唔到冠軍
有時唔好話球迷過唔到,連球員自己都過唔到

而家只係一門生意

舊 03-24-17, 11:41 AM   #490
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
因為好多覺得公牛72-10係係強者之中殺條出路之餘仲係冠軍
D球迷咪覺得你73-9咪又係恰其他隊,自己又拿唔到冠軍
有時唔好話球迷過唔到,連球員自己都過唔到

而家只係一門生意
公牛72-10時期邊有「輪休」,隊隊都有球星都好認真作戰。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-17, 10:21 PM   #491
Shadow 神
混沌與光明的創造者

引用:
作者: 阿聰 查看文章
公牛72-10時期邊有「輪休」,隊隊都有球星都好認真作戰。
依家球星錫身嘛,同埋好現實咁只睇 playoff ...
真係好難怪大家覺得依家 d 波無以前咁好睇

已經唔好講技術層面 ...
無 footwork 的 C
唔交波的 PG
唔識射波的 G

只能講依家球隊追求的野唔同左吧?

舊 03-25-17, 11:42 AM   #492
Shadow 神
混沌與光明的創造者

Devin brooker 70 分

舊 03-25-17, 11:44 AM   #493
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: Shadow 神 查看文章
Devin brooker 70 分
40投
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-17, 04:32 PM   #494
Penny仔

唉,我寧願佢地可以贏多幾場波
好過拎70分
舊 03-25-17, 11:40 PM   #495
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
Suns基本上全場都係垃圾時間
咁樣刷70分完全唔值得高興

舊 03-26-17, 09:15 AM   #496
Sar8
The One

仲要70分都輸....

舊 03-26-17, 09:10 PM   #497
Penny仔

Watch: Kobe only recently discovered he didn't have NBA cable package

http://www.thescore.com/nba/news/126...-cable-package

笑左...
舊 03-27-17, 10:21 AM   #498
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: Shadow 神 查看文章
依家球星錫身嘛,同埋好現實咁只睇 playoff ...
真係好難怪大家覺得依家 d 波無以前咁好睇

已經唔好講技術層面 ...
無 footwork 的 C
唔交波的 PG
唔識射波的 G

只能講依家球隊追求的野唔同左吧?
睇見依家呢堆所謂球星,真係好嘔血⋯⋯
以前普通球員甚至球星/巨星級的,BACK-TO-BACK都照打,
輪休簡直係不可思議,球迷真金白銀入場想睇你,你走去輪休?!
MJ以前去第二度作客打比賽都冇幾可唔爆棚,如果MJ玩輪休一定被人插到飛起。
你唔好理MJ當日攞幾多分,會唔會打夠三節就可以收工,但人地就有出場落力比賽。

講完輪休就講下技術,錫身問題,依家球員技術普遍不如以往就一定,但唔使錫身成咁呀?
唔好講PIPPEN呢D,以前連PG、SG都會有球員會搏人地撞過嚟搏進攻犯規,
依家果D?見到有機會封人地條去路都縮開,使唔使錫身成咁?!
再睇下以前籃底,RODMAN同BIG BEN去頂對面大前鋒/中鋒,呢D先係波嘛!

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-17, 03:53 AM   #499
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
Devin Booker真後好Klay Thompson feel
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-17, 11:17 AM   #500
sunnypigdog
滅絕小五郎

騎士輸完俾馬刺之後跌左落東岸第2

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 40 - CLOSED 阿聰 體育版 1001 11-05-16 12:48 PM
NBA 討論區 VOL. 38 - CLOSED 阿聰 體育版 1002 11-25-15 01:38 PM
NBA 討論區 VOL. 36 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 07-04-14 01:36 PM
NBA 討論區 VOL. 34 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 06-14-13 08:04 PM
NBA 討論區 VOL. 33 - 開波了 阿聰 體育版 998 01-04-13 10:04 PM

現在的時間是 05:19 PM

手機版 | APP版