Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 10-31-16, 11:29 AM   #26
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: Penny仔 查看文章
Chandler Parsons呢條友係咪打波架......仲未出得?
呢幾年感覺佢坐多過打, 但係好高薪
話「下星期應該出得」喎.....聽住先啦

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-16, 12:14 PM   #27
Penny仔
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
Westbrook又大三元....
雖然我仍舊質疑呢種打法是否健康,
但雷要贏波似乎得呢個方法
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-16, 01:49 PM   #28
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
Westbrook又大三元....
雖然我仍舊質疑呢種打法是否健康,
但雷要贏波似乎得呢個方法
西書同AD都係咁單天保至尊打法,真係好快入廠⋯⋯希望佢地D隊友爭氣!

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-16, 01:57 PM   #29
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 阿聰 查看文章
西書同AD都係咁單天保至尊打法,真係好快入廠⋯⋯希望佢地D隊友爭氣!
AD都話想要隊友爭氣,
西書係擺明想靠自己

佢一向都係鐵人尼,唔太擔心佢會之入廠
AD就...請定神醫吧
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-16, 02:06 PM   #30
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
引用:
作者: okabe 查看文章
AD都話想要隊友爭氣,
西書係擺明想靠自己

佢一向都係鐵人尼,唔太擔心佢會之入廠
AD就...請定神醫吧
西書冇咗KD同IBAKA,真係冇咩人可以依靠⋯⋯
AD其實D隊友反而質素唔太差,但真係幫唔到AD呢下真係無言⋯⋯

舊 10-31-16, 09:46 PM   #31
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
呢種打法東區仲可能入到top8既...
但係西岸....

舊 10-31-16, 09:51 PM   #32
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:
西書冇咗KD同IBAKA,真係冇咩人可以依靠⋯⋯
AD其實D隊友反而質素唔太差,但真係幫唔到AD呢下真係無言⋯⋯
唔係掛,AD隊波除左佢其他果d隨時過多幾年全部都唔0係NBA喇

佢off season重金收購Solomon Hill同Galloway 真係俾佢吹脹

Solomon Hill過千萬年薪…就算薪金大幅上升0既16-17球季都好,無可能會係咁

此篇文章於 10-31-16 09:53 PM 被 kin~kin 編輯。
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-16, 11:37 PM   #33
Penny仔

引用:
作者: kin~kin 查看文章
唔係掛,AD隊波除左佢其他果d隨時過多幾年全部都唔0係NBA喇

佢off season重金收購Solomon Hill同Galloway 真係俾佢吹脹

Solomon Hill過千萬年薪…就算薪金大幅上升0既16-17球季都好,無可能會係咁
成隊雜魚...就算冇傷患問題,呢隊波都唔會好得去邊
Asik 已經跟唔上而家nba節奏...佢應該冇辦生存落去
但佢張約去到2020
Solomon Hill 同E'Twaun Moore 明顯級數唔夠, 其實冇必要簽4年去賭自己眼光
尤其自己眼光唔係太好的時候....

就算Holiday同Tyreke Evans可以出
我覺得以今日既水平...呢2隻只可以去到2線

結論就係AD 一個拖住班2-3線兵
舊 11-01-16, 12:42 AM   #34
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
成隊雜魚...就算冇傷患問題,呢隊波都唔會好得去邊
Asik 已經跟唔上而家nba節奏...佢應該冇辦生存落去
但佢張約去到2020
Solomon Hill 同E'Twaun Moore 明顯級數唔夠, 其實冇必要簽4年去賭自己眼光
尤其自己眼光唔係太好的時候....

就算Holiday同Tyreke Evans可以出
我覺得以今日既水平...呢2隻只可以去到2線

結論就係AD 一個拖住班2-3線兵
咪係囉,點睇都係Westbrook班隊友高質過AD啦。
Adams、Oladipo、Kanter,起碼有3個有質素先…

AD真係堅慘,就算Evans同Holiday出返,都真係唔會係一線,呢兩件多傷,大不如前…雞肋…
Buddy Hield暫時都仲係無手感,佢係咪真係可以0係NBA生存到都仲係未知數…
講真,Pelicans今季off season d move真係眼都凸埋,應該要炒左個GM啦。

Hill、E'Twaun Moore、Galloway,三件夾埋食左二千五百萬cap room,真係死得。
舊 11-01-16, 09:18 AM   #35
Penny仔

引用:
咪係囉,點睇都係Westbrook班隊友高質過AD啦。
Adams、Oladipo、Kanter,起碼有3個有質素先…

AD真係堅慘,就算Evans同Holiday出返,都真係唔會係一線,呢兩件多傷,大不如前…雞肋…
Buddy Hield暫時都仲係無手感,佢係咪真係可以0係NBA生存到都仲係未知數…
講真,Pelicans今季off season d move真係眼都凸埋,應該要炒左個GM啦。

Hill、E'Twaun Moore、Galloway,三件夾埋食左二千五百萬cap room,真係死得。
其實Lin+Jeff Green 呢類比較高質既2線兵, 夾埋都27M左右...
或者HEAT今季簽果堆蝦兵蟹將(唔計Tyler Johnson )
夾埋唔駛20M, 全部1-2年貨仔,而且望落去仲叫打得下

又或者忍一季, 今季咩都唔好做...只練新人搵潛力兵
等下年Holiday 同Evans 約滿, 如果冇簽Solomon Hill 同E'Twaun Moore
就應該有近40M cap, 再加抽波仔...前景一定好過而家
舊 11-01-16, 09:28 AM   #36
阿聰

引用:

可能我LAG咗⋯⋯SORRY。

咁幾年後AD應該會走人啦⋯⋯

舊 11-01-16, 10:13 AM   #37
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

喂貨不對辦喎,點解Bulls甘多3分架?

我的雜談小屋
舊 11-01-16, 10:17 AM   #38
Penny仔

引用:
作者: HEAD_HUNTER 查看文章
手感籃球......
舊 11-01-16, 10:19 AM   #39
Penny仔

引用:
可能我LAG咗⋯⋯SORRY。

咁幾年後AD應該會走人啦⋯⋯
要等到2020/2021...
變表弟2號
舊 11-01-16, 10:29 AM   #40
阿聰

引用:
作者: HEAD_HUNTER 查看文章
D Wade一球,JB兩球咋喎!
不過Niko有四球,Canaan有三球。
引用:
要等到2020/2021...
變表弟2號
咁AD有排捱⋯⋯

舊 11-01-16, 10:48 AM   #41
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:
D Wade一球,JB兩球咋喎!
不過Niko有四球,Canaan有三球。

咁AD有排捱⋯⋯
Niko同D. McDermott
3分一向都有,只係表現唔穩定
暫時未有咩考驗,等睇過幾日對NY
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-16, 11:12 AM   #42
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
其實Lin+Jeff Green 呢類比較高質既2線兵, 夾埋都27M左右...
或者HEAT今季簽果堆蝦兵蟹將(唔計Tyler Johnson )
夾埋唔駛20M, 全部1-2年貨仔,而且望落去仲叫打得下

又或者忍一季, 今季咩都唔好做...只練新人搵潛力兵
等下年Holiday 同Evans 約滿, 如果冇簽Solomon Hill 同E'Twaun Moore
就應該有近40M cap, 再加抽波仔...前景一定好過而家
你睇而家暫時0既表現,年薪係veteran's minimum0既Lance Stephenson仲好過果兩件「重點」。

AD雖然有排先約滿,但如果佢要求球會換走佢0既,Pelicans都好頭痕。

除左Pelicans,另一隊我唔知做緊乜0既就係Magic,先後trade走兩個隊中最有potential 0既球員(Harris+Oladipo),雖然呢兩個應該成唔到大器,但已經係當時陣中最ok的…換埋d廢0既返來…
以為會重點培養Aaron Gordon,又換Ibaka、簽Jeff Green…
舊 11-01-16, 11:33 AM   #43
阿聰

引用:
作者: okabe 查看文章
Niko同D. McDermott
3分一向都有,只係表現唔穩定
暫時未有咩考驗,等睇過幾日對NY
睇多幾場再下定論,畢竟只係打咗三場。之後果個作客長征先見到真章。

舊 11-01-16, 12:08 PM   #44
Penny仔

引用:
你睇而家暫時0既表現,年薪係veteran's minimum0既Lance Stephenson仲好過果兩件「重點」。

AD雖然有排先約滿,但如果佢要求球會換走佢0既,Pelicans都好頭痕。

除左Pelicans,另一隊我唔知做緊乜0既就係Magic,先後trade走兩個隊中最有potential 0既球員(Harris+Oladipo),雖然呢兩個應該成唔到大器,但已經係當時陣中最ok的…換埋d廢0既返來…
以為會重點培養Aaron Gordon,又換Ibaka、簽Jeff Green…
用Cunningham同Quincy Pondexter 好過啦真係...(雖然Quincy Pondexter 未出得)

就咁睇Gordon skill set 應該打內線, 但魔術又話佢做另一個Paul George
係唔知Gordon打咩位情況下, 結果3-4號位各簽一個人塞住Gordon
舊 11-01-16, 12:11 PM   #45
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

https://vine.co/v/5p0VbPYaWBA

睇呢條只有數秒的片,就會知道當年點解DeAndre Jordan會淆底然後選擇留返0係Clippers

此篇文章於 11-01-16 12:20 PM 被 kin~kin 編輯。
舊 11-01-16, 12:22 PM   #46
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
用Cunningham同Quincy Pondexter 好過啦真係...(雖然Quincy Pondexter 未出得)

就咁睇Gordon skill set 應該打內線, 但魔術又話佢做另一個Paul George
係唔知Gordon打咩位情況下, 結果3-4號位各簽一個人塞住Gordon
Aaron Gordon絕對係打內線0既料,只係因為佢比較細粒,所以Magic就自high覺得佢可以打SF…
佢做PG…我唔敢話佢唔得,睇報導話佢係十分勤力果type,但佢而家其實無乜skill的…靠運動能力居多
舊 11-02-16, 12:46 AM   #47
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
http://www.espn.com/nba/story/_/id/1...-peace-himself

RAY GUN 宣佈退役....
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-16, 09:37 AM   #48
阿聰

引用:
作者: 魚伕 查看文章
96黃金一代終結了⋯⋯好彩依家可以睇CURRY。

舊 11-02-16, 11:12 AM   #49
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

到底會打殘AD先定Pelicans嬴波先?

我的雜談小屋
舊 11-02-16, 12:04 PM   #50
Penny仔

咖哩: 我去沖涼先

一節爆23分

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 40 - CLOSED 阿聰 體育版 1001 11-05-16 12:48 PM
NBA 討論區 VOL. 38 - CLOSED 阿聰 體育版 1002 11-25-15 01:38 PM
NBA 討論區 VOL. 36 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 07-04-14 01:36 PM
NBA 討論區 VOL. 34 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 06-14-13 08:04 PM
NBA 討論區 VOL. 33 - 開波了 阿聰 體育版 998 01-04-13 10:04 PM

現在的時間是 10:04 AM

手機版 | APP版