Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-29-14, 04:03 PM   #1226
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: teealpha 查看文章
所以我覺得十文字擔心下一年都好合理…即使班男生都提升左水平

人人都玩卑鄙的話根本就係一個引戰行為,只差在睇下邊個後台夠硬出聲先
比賽本意已經扭曲晒,根本唔係技術交流
最少之後2年都安全啦
達也絕對不可能會讓雪做會長的校失敗

3年後就等著比人圍吧

反正畢業了沒差吧

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-14, 04:09 PM   #1227
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: pet3 查看文章
最少之後2年都安全啦
達也絕對不可能會讓雪做會長的校失敗

3年後就等著比人圍吧

反正畢業了沒差吧
擔心下新生收生好過啦,D咁效率廚既學校
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-14, 04:11 PM   #1228
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
無犯規的話點解唔得? (欺x遊戲根本成日咁玩)
因為現實中會被吹罰,有樣野叫欠缺體育精神,如果無講就得我地現實比賽應該下下得返一個人入場……
你要知道比賽競技唔係戰爭,前者有最低限的規則同道德標準,後者先係你所講贏左就得話知你明招。
而且重乜拉埋唔同性質比……馬里奧賽車係容許放烏龜……倒轉你係頭d放烏龜比我睇……

此篇文章於 06-29-14 04:13 PM 被 尼路 編輯。
尼路 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-14, 04:14 PM   #1229
teealpha

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: 尼路 查看文章
因為現實中會被吹罰,有樣野叫欠缺體育精神,如果無講就得我地現實比賽應該下下得返一個人入場……
你要知道比賽競技唔係戰爭,前者有最低限的規則同道德標準,後者先係你所講贏左就得話知你明招。
正如現實中唔可以好似立花兄弟咁踩自己人跳、唔可以健威咁飛腳門柱,全部都會俾人吹停一樣

呢套…上帝說了算,唔係點叫YY小說
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-14, 04:19 PM   #1230
pet3
The One

引用:
作者: teealpha 查看文章
正如現實中唔可以好似立花兄弟咁踩自己人跳、唔可以健威咁飛腳門柱,全部都會俾人吹停一樣

呢套…上帝說了算,唔係點叫YY小說
其實只是很多作品都係咁做
只係在這裡 說會出現公平/現實系主義出黎講不公平...

引用:
而且重乜拉埋唔同性質比……馬里奧賽車係容許放烏龜……倒轉你係頭d放烏龜比我睇……
但這比賽容許魔法啊

而且現在已經算留手吧
只是單純發光
她本身能對水面用睡吧 的光魔法反射就直接全滅了

單純發光如果對方實力的話只是會慢左起步
不會直接跌地出局吧

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 06-29-14, 04:21 PM   #1231
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
我想話,光井個場而家動畫先係初賽,之後先係主菜
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-14, 04:23 PM   #1232
sund
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2013
引用:
你只能鬧他賤狗
但他是合法吧
上帝賤狗大家已接受
最難明是物以類聚,人人賤狗
更難明雨宮天感動D乜

引用:
而且現在已經算留手吧
只是單純發光
我落瀉藥也是留手了,其實我是可以直接落氰酸鉀
sund 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-14, 04:23 PM   #1233
pet3
The One

引用:
作者: sunhikari 查看文章
下次直接轟炸水面做波浪(放蕉皮)都仲得

FGO 目標預算
舊 06-29-14, 04:25 PM   #1234
pet3
The One

引用:
作者: sund 查看文章
上帝賤狗大家已接受
最難明是物以類聚,人人賤狗
更難明雨宮天感動D乜

落泄藥也是留手了,其實我是可以直接落氰酸鉀
你這是直接傷害吧

----------------------------
雨宮天感動真正的原因 不是因為能到達到哥哥的要求嗎?

她身心都想完全給哥哥了 (機器女僕代說)

FGO 目標預算

此篇文章於 06-29-14 04:28 PM 被 pet3 編輯。
舊 06-29-14, 04:27 PM   #1235
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
是否可期待八校大戰神?
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-14, 04:27 PM   #1236
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
下次直接轟炸水面做波浪(放蕉皮)都仲得
只係動畫唔知做唔做姐, 反正光井黎講初賽只係陽動作戰

小說透
複賽個陣全部人以為光井會做返初賽的野,全部帶黑超,最後變成全體因為黑超問題而自炒(除光井外,因為佢無帶)
咁叫乜

此篇文章於 06-29-14 04:31 PM 被 sunhikari 編輯。
舊 06-29-14, 04:28 PM   #1237
sund

引用:
你這是直接傷害吧
場外比賽規則管唔到,警察查不到的叫完美犯罪
舊 06-29-14, 04:30 PM   #1238
尼路
The One

引用:
其實只是很多作品都係咁做
只係在這裡 說會出現公平/現實系主義出黎講不公平...

但這比賽容許魔法啊

而且現在已經算留手吧
只是單純發光

單純發光如果對方實力的話只是會慢左起步
不會直接跌地出局吧
因為其他作品出奇招,人地都會出返,大家都出咁都係變相公平,足小大家都殺人射球,ic21大家都有必殺技,你睇欺詐遊戲對方都會出術(雖然本身就係鬥出術),但呢套只有主角群用,咁重唔係唔公平?好像睇高智能得車仁用升壓鍋咁……

舊 06-29-14, 04:31 PM   #1239
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:

小說透
複賽個陣全部人以為光井會做返初賽的野,全部帶黑超,最後變成全體因為黑超問題而自炒,咁叫乜
死啦,比你咁講根本是一個正常人同一班馬騮玩緊
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-14, 04:33 PM   #1240
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: J+1 查看文章
是否可期待八校大戰神?
由手機版發出
正常先聯合抗議吧~
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-14, 04:34 PM   #1241
pet3
The One

引用:
因為其他作品出奇招,人地都會出返,大家都出咁都係變相公平,足小大家都殺人射球,ic21大家都有必殺技,你睇欺詐遊戲對方都會出術(雖然本身就係鬥出術),但呢套只有主角群用,咁重唔係唔公平?好像睇高智能得車仁用升壓鍋咁……
你估他們(敵方)下次不會用嗎?
哥哥完全是打算反正我食左一次頭香先
之後你地抄時我就用另一招
紅鳥果間有資本同佢玩的(下年

引用:

小說透
複賽個陣全部人以為光井會做返初賽的野,全部帶黑超,最後變成全體因為黑超問題而自炒,咁叫乜
太耐不記得了
係唔係有一場她全身一直發強光 ?

FGO 目標預算
舊 06-29-14, 04:35 PM   #1242
sund

如果故事不是地球和地球人
而是 - 魔法少女小圓 [外篇] QB的物語
發生在QB星的QB們(擬人化修正)的故事
我不但會接受到,還會覺得很可口

此篇文章於 06-29-14 04:41 PM 被 sund 編輯。
舊 06-29-14, 04:39 PM   #1243
sunhikari
Crazy Gamer

引用:

太耐不記得了
好似無, 但我都唔記得
記得的原因只係呢個戰術真係高招先記得
引用:
作者: J+1 查看文章
死啦,比你咁講根本是一個正常人同一班馬騮玩緊
由手機版發出
我想話,即使係現實世界,一個人,除左自己的專科,其他野根本同白痴無分別
這就是現實
舊 06-29-14, 04:43 PM   #1244
尼路
The One

引用:

太耐不記得了
咁等我見到佢地用先算……

引用:
作者: sund 查看文章
如果故事不是地球和地球人
而是 - 魔法少女小圓 [外篇] QB的物語
發生在QB星的QB們(擬人化修正)的故事
我不但會接受到,還會覺得很可口
俾你咁講一講,又真係喎……

舊 06-29-14, 04:56 PM   #1245
pet3
The One

引用:
咁等我見到佢地用先算……
:
無機會啦
動畫不會做到

FGO 目標預算
舊 06-29-14, 05:02 PM   #1246
casio

註冊日期: Apr 2005
引用:
好似無, 但我都唔記得
記得的原因只係呢個戰術真係高招先記得

我想話,即使係現實世界,一個人,除左自己的專科,其他野根本同白痴無分別
這就是現實
但係呢套除咗主角同佢身邊嘅人外,全世界都同白痴無分別
例如一班專業人仕竟然唔夠一班學生玩……

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-14, 05:03 PM   #1247
飛燕
懺悔不用等

註冊日期: Dec 2004
我記得F1都Ban製造亂流影響對手,同比賽公平性有關

規則無寫
同件事做完大家欣唔欣賞是兩回事

講game

GTA arm race都起步10秒禁武器啦
孖車起步都要一段時間先準攻擊啦

正常腦袋的人都知咁搞一定炸左個起步點,因為起步所有人是集埋一起無得逃強制硬食

Set rule無考慮過這一點,參賽者又老老實實係度正經起步?
足夠証明了無論參賽者同大會無人有正常智力水平

引用:
因為魔法比賽 本身容許魔法...
兒童向 4驅兄弟都有攻擊性車啦

紅字:不準干擾對手不就好嗎?
其實你想表達套作品的程度是兒童向?
飛燕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-14, 05:22 PM   #1248
pet3
The One

引用:
作者: 飛燕 查看文章

其實你想表達套作品的程度是兒童向?
原來不是嗎?

FGO 目標預算
舊 06-29-14, 05:31 PM   #1249
尼路
The One

引用:
原來不是嗎?
看看bf,這套是連兒童向都不是……

舊 06-29-14, 05:49 PM   #1250
leungky1

註冊日期: Jul 2009
引用:
看看bf,這套是連兒童向都不是……
bf是在深刻歷史根基下,不會輕視兒童智商,讓大人都有得著嘅合家歡節目

呢套係無任何根基下,依舊輕視ACG界智商,讓大家得到一次宣洩壓力機會嘅過場節目
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「.hack//」総合THREAD money 日本動漫畫討論版 157 11-18-22 07:04 PM
[PSV] 魔法科高校の劣等生 Out of Order 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 30 12-16-14 08:22 PM
出售日文輕小說(魔法科高校の劣等生/変態王子と笑わない猫),同人誌 sam55699 買賣專區 3 08-27-14 05:55 PM
あなたの力でBD化プロジェクト 総合THREAD money 日本動漫畫討論版 36 02-23-13 07:18 PM
[動畫] Lass「11eyes」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 239 12-20-12 11:23 PM

現在的時間是 03:49 PM

手機版 | APP版