Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-15-17, 10:12 PM   #26
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
問題一個, 全班包括主角都無加PT, 即係個PT係全班計?
另外會唔會負數(做太多錯事過左10萬LIMIT)?
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-17, 11:51 AM   #27
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: axe1292 查看文章
問題一個, 全班包括主角都無加PT, 即係個PT係全班計?
另外會唔會負數(做太多錯事過左10萬LIMIT)?
月零用錢
是計根據班上的點數x100倍=收入
全班一樣

不會負數

其實也只有頭1個月出事
之後做回本份再在特別測試贏分回來
雖然不算多,也叫有回250分到

一個月有2萬5千日元 (這裡物價是1點=1日元)
根本超幸福
食堂又有免費0元菜飯

就算沒有傳說中的想做什麼行業都必能入行的破關特典
單純名校畢業也已經不錯
不被退學也能得到快樂3年物質生活

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-17, 10:16 PM   #28
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
ZAQ / カーストルーム -Music video full size-
引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-17, 12:00 AM   #29
Iro
God of Gamer
魔法學園學生

明明動畫有東山效應+外型+其他(特登畀佢早出場) 但"B班頭馬"好似無咩突出感嘅?

另外會做到A班白髮女(見到角色圖)咁遠? 以為得光頭
Iro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-17, 12:04 PM   #30
pet3
The One

引用:
作者: Iro 查看文章
明明動畫有東山效應+外型+其他(特登畀佢早出場) 但"B班頭馬"好似無咩突出感嘅?

另外會做到A班白髮女(見到角色圖)咁遠? 以為得光頭
05小說剛剛好
不良笨蛋被屈那集壓縮好了

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 07-20-17, 12:32 PM   #31
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
主角 "D班" 得0分,A班有9百幾分,好難相信A班會唔知到 遊戲規則。B,C 班同樣。

咁既 setting 下,只能講,主角 "D班" 係冇朋友/唔收風/好純真率直既人。

實在太棒了,D班棒棒達。
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-17, 01:26 PM   #32
pet3
The One

引用:
作者: shooter 查看文章
主角 "D班" 得0分,A班有9百幾分,好難相信A班會唔知到 遊戲規則。B,C 班同樣。

咁既 setting 下,只能講,主角 "D班" 係冇朋友/唔收風/好純真率直既人。

實在太棒了,D班棒棒達。
做好上堂認真這種基本野本來就不會扣分吧
你做不到這種基本野本來就去不到A,B班吧
就是一開始廢先入D班

FGO 目標預算
舊 07-20-17, 02:12 PM   #33
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: pet3 查看文章
做好上堂認真這種基本野本來就不會扣分吧
你做不到這種基本野本來就去不到A,B班吧
就是一開始廢先入D班
入學試睇 考試成績吧。

至於上堂唔認真,入學前誰知道? 難道是就 入學面試 那點時間?

我太認真了。
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-17, 02:30 PM   #34
pet3
The One

引用:
作者: shooter 查看文章
入學試睇 考試成績吧。

至於上堂唔認真,入學前誰知道? 難道是就 入學面試 那點時間?

我太認真了。
>入學試睇 考試成績吧

絕對錯

是會問舊學校的所有舊資料(舊老師評價和表現)去睇
所以一開始一開始就知道他是否上課專心

FGO 目標預算
舊 07-20-17, 02:33 PM   #35
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
其實D班係因為佢地成績廢,0分係因為表現差。冇咩衝突呀?
入學成績差去D班,入到D班本領發揮繼續低能表現而0分,目前為止都幾合理呀
而且如果搬社會規則去學校,請人(入學)CHECK前公司(學校)記錄評價應該係指定動作吧?

脷伸:未睇第二集

此篇文章於 07-20-17 02:46 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-17, 03:22 PM   #36
pet3
The One

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
其實D班係因為佢地成績廢,0分係因為表現差。冇咩衝突呀?
入學成績差去D班,入到D班本領發揮繼續低能表現而0分,目前為止都幾合理呀
而且如果搬社會規則去學校,請人(入學)CHECK前公司(學校)記錄評價應該係指定動作吧?

脷伸:未睇第二集
其實小說寫明左知佢地舊校表現的
所以平田,桔梗,鈴音先會在D班

只用考試的話
鈴音點會唔係A班

如我之前說這不是歡迎學力至上教室

所以分班情況是全方位檢查的

FGO 目標預算
舊 07-20-17, 07:29 PM   #37
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
黑長直英文唔係咁好喎, 頭幾位都唔見佢, 反而有個姓王既幾西利

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-17, 10:52 PM   #38
weinky
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
3DS Friend Code2578 4046 6410
PSN  IDweinky
一聽到換班制度即刻諗起笨蛋測驗,然後發現男主角髮型好似明久
weinky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-17, 01:22 AM   #39
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
黑長直掘到爆理實中你幾靚都只是個單細胞生物然後比人重度欺凌
似乎應該係個兄控
不過佢兄都唔係好正常想用空手道打個妹
男主繼續隱藏實力不過應該算是個好人
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-17, 01:25 AM   #40
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
直到主角開始使出隱藏本領避開學生會長攻擊前,我都唔知原來呢套其實係格鬥番嚟嘅。

さすが主人公 可以做到科科都剛好50分,係需要對學科有一定程度嘅知識去故意答錯某啲問題先可以計到咁準。

(喺主角介入前,個學生會伸手掌出嚟究竟打算對妹妹做乜?點穴廢佢武功?胸襲?

冇睇原作,其實ED後面個句「人類是唯一能夠進行交易的動物」嘅名言已經暗示D班係如何大步檻過全班合格?

係咪有人(主角?)同當權者進行某種「交易」?

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-17, 01:55 AM   #41
魔法之子
Game Master

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDkamiyu1988
可能下話解話?
有睇漫就會覺得套野去得超快
魔法之子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-17, 07:56 AM   #42
ikari28
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDlktang28
XBox Live Gamertagikari 28
引用:
作者: s2001154 查看文章
黑長直掘到爆理實中你幾靚都只是個單細胞生物然後比人重度欺凌
好似之前套re:life甘

巫女控工作日記 Wonder Festival 2015夏

點解今時今日[多機種]既意思已經變成PS123456789
ikari28 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-17, 08:39 AM   #43
pet3
The One

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
直到主角開始使出隱藏本領避開學生會長攻擊前,我都唔知原來呢套其實係格鬥番嚟嘅。

さすが主人公 可以做到科科都剛好50分,係需要對學科有一定程度嘅知識去故意答錯某啲問題先可以計到咁準。

(喺主角介入前,個學生會伸手掌出嚟究竟打算對妹妹做乜?點穴廢佢武功?胸襲?

冇睇原作,其實ED後面個句「人類是唯一能夠進行交易的動物」嘅名言已經暗示D班係如何大步檻過全班合格?

主角一定在白色房間生活
不知外邊世界的平民程度如何
所以他把總分除2 當平均分去做
他想的話可以全部100分
而且入學筆試成績只有老師知道
所以沒有學生知道他在玩野

在這學校什麼東西只要不犯法和雙方同意下
什麼都能用點數買
例如 讓自己/某人直接升到A班也是可以的(貴到爆)

最後就是今年D班是歷屆唯一在首月就扣光點數的班級(池和山內太失敗)

以下哥哥的部分小說都無講明(只能推測)
哥哥在小說1-6 和主角見面過幾次
次次都超好待遇
其他人就算A班人想和他談話都會被無視

讓人覺得第一次接觸是看到主角在後方,為了釣主角所以出手打妹妹
B的領導者一之瀨 A班的早期領導者光頭
兩人都想進學生會,但都沒能進

主角就直接被招募了
哥哥根本是知道主角的真實身份吧

FGO 目標預算

此篇文章於 07-21-17 09:45 AM 被 pet3 編輯。
舊 07-21-17, 12:11 PM   #44
傑斯特
Game Master

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDjasterhk
XBox Live Gamertagjasterhk
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章

印象中小說係準備用投技(空手、合氣道)
黑帶又唔講
後尾跳到唔知點
記得第一次要同女主夾十萬幫個紅毛買一分架

同埋小說到最新進度都無講明主角背景
White room都係得板柳講過一次
握力測試可以控制隨意控制數值
究竟係咪非人都要等下一集小說啦
傑斯特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-17, 12:19 PM   #45
pet3
The One

引用:
作者: 傑斯特 查看文章
印象中小說係準備用投技(空手、合氣道)
黑帶又唔講
後尾跳到唔知點
記得第一次要同女主夾十萬幫個紅毛買一分架

同埋小說到最新進度都無講明主角背景
White room都係得板柳講過一次
握力測試可以控制隨意控制數值
究竟係咪非人都要等下一集小說啦
被白毛說出
白色房
天才
打倒你

之後
主角的回答根本超霸氣
第6本就更低調到無存在感

第7本應該就能打爆c班升2年級吧

FGO 目標預算
舊 07-21-17, 05:15 PM   #46
Iro
魔法學園學生

引用:
作者: pet3 查看文章
主角一定在白色房間生活
......(中略)
讓人覺得第一次接觸是看到主角在後方,為了釣主角所以出手打妹妹
B的領導者一之瀨 A班的早期領導者光頭
兩人都想進學生會,但都沒能進

主角就直接被招募了
哥哥根本是知道主角的真實身份吧
暑假中 當會長特別游說主角加入學生會時 橘書記唔係話有個一年級剛剛加入左咩? 我以為佢指一之瀨

(可能記錯)
Iro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-17, 05:30 PM   #47
pet3
The One

引用:
暑假中 當會長特別游說主角加入學生會時 橘書記唔係話有個一年級剛剛加入左咩? 我以為佢指一之瀨

(可能記錯)
一瀨進的是新學生會勢力的

新舊學生會是關係不好(小說6:在我們不知道的時候,看來二三年級出現過戰爭)

FGO 目標預算
舊 07-21-17, 06:07 PM   #48
傑斯特
Game Master

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDjasterhk
XBox Live Gamertagjasterhk
引用:

(可能記錯)
係講有個A班學生面試一次就淘汰左
會長同主角講可以留個書記空位佢

此篇文章於 07-21-17 06:12 PM 被 傑斯特 編輯。
傑斯特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-17, 05:02 PM   #49
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-17, 10:49 PM   #50
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
咁快就現形

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
第六十二屆殖民星大賽車(2015/11/19-->11/22) 昏迷童子Sleepy GAF Racing Engine車迷討論區 523 11-30-15 11:25 PM
第六十屆澳門格蘭披治大賽(2013/11/09,11/10, 11/14-->11/17) ALEX CHOW GAF Racing Engine車迷討論區 400 11-24-13 08:44 AM
衣笠彰梧「小悪魔ティーリと救世主!?」ドラマCD化決定 money 日本動漫畫討論版 2 08-26-13 04:58 PM
[ETC]2004/11/11 售上速報 (Kingdom Hearts COM=104,000本) neo2046 電視遊戲討論版 3 11-14-04 12:29 PM
尋找周杰倫 EP (CD+VCD) 11/11/2003 popstars Neo Music UNIVERSE 39 11-17-03 12:24 AM

現在的時間是 04:30 PM

手機版 | APP版