Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 3 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 23  ... 最後
日本動漫畫討論版>長月達平「Re:ゼロから始める異世界生活 2nd season」#38「泣きたくなる音」
野良猫 10:53 PM 06-20-16
雷姆賢妻
Gallardo 11:56 PM 06-20-16
魔女陣味唔係越來越大咩? 入王城沒問題?
aricwong 01:53 AM 06-21-16
作者: Gallardo:
魔女陣味唔係越來越大咩? 入王城沒問題?
唔係個個都聞到果陣除架...XD
Gallardo 09:57 AM 06-21-16
作者: aricwong:
唔係個個都聞到果陣除架...XD
我知, 但咁大場面, 一D勁人都冇??
十一月 11:51 AM 06-21-16
呢套,我覺得最根本的問題係在原作者?
男主角成日講好多佢自己明白但聽者唔會明白的說話,但卻寫到好似「会話成立」咁樣,真係睇到人好イライラ
stcdavidhk 12:04 PM 06-21-16
睇完今集剩係覺得男主角不自量力
人廢又成日以為自己會做到野
又唔知自己有機會會扯後腳
s2001154 12:12 PM 06-21-16
自從掃把佬死得多後
越來越放肆
主人命令都唔聽
supermanlady 07:31 PM 06-21-16
ミニアニメ「Re:ゼロから始める休憩時間(ブレイクタイム)」#11

作者: :

STRIFE 07:38 PM 06-21-16
作者: 十一月:
呢套,我覺得最根本的問題係在原作者?
男主角成日講好多佢自己明白但聽者唔會明白的說話,但卻寫到好似「会話成立」咁樣,真係睇到人好イライラ
作者: stcdavidhk:
睇完今集剩係覺得男主角不自量力
人廢又成日以為自己會做到野
又唔知自己有機會會扯後腳
智障既主角係比起四天王睇得更辛苦
四天王你冇期待,唔會失望
呢套野個作者想玩劇情,但眼高手低,故事刻意位真係超多
主角智障,言行舉止除左令人煩躁就係煩躁
green 12:43 AM 06-22-16
個人覺得男主角智障都唔算最難頂(其實佢一開始已經係咁), 佢個問題係完全無理過艾米莉亞感受
你明明係A公司職員, 但同B公司老闆一齊出席會議, 咁做會令自己老闆尷尬吧, 這已經不是無常識了, 更何況艾米莉亞都千叮萬囑叫佢唔好來
小嘉 01:09 AM 06-22-16
昂D行為好令人反感
Samng 07:33 PM 06-22-16
警告:前方低能反應!
黎緊幾集スバル會越來越蠢、越來越無用、做錯所有可以做錯既決定、得罪所有人、怨恨所有人之後自暴自棄,令人イライラ到除左叫佢快d死之外都唔知可以講乜。
請大家愛惜顯示器、鍵盤、滑鼠及生命

supermanlady 09:02 PM 06-23-16
http://re-zero-anime.jp/product/music.html

第2クール OP ジャケット
第2クール ED ジャケット

明日からゴーゴーカレーコラボがスタート! 
そして早くも第2弾の実施が決定です!! 
描き下ろしのレム&ラムのクリアファイルが貰えますよ。
詳しくは公式サイトへ⇒
http://re-zero-anime.jp/special/#gogocurry2

shooter 10:57 PM 06-23-16
作者: STRIFE:
智障既主角係比起四天王睇得更辛苦
四天王你冇期待,唔會失望
呢套野個作者想玩劇情,但眼高手低,故事刻意位真係超多
主角智障,言行舉止除左令人煩躁就係煩躁
作者智障,沒辦法。
魔法之子 12:25 AM 06-24-16
我覺得男主呢D唔係叫蠢
而係叫白目比較岩Dorz
supermanlady 09:36 PM 06-24-16
TVアニメ『Re:ゼロから始める異世界生活』第13話「自称騎士ナツキ・スバル」予告

事丫娃些 02:49 PM 06-25-16

supermanlady 05:44 PM 06-25-16
14 - 17話

十一月 02:09 AM 06-27-16
見到主角變豬頭,卻感覺心涼。
呢套作品真係相當特別
Van仔 04:12 AM 06-27-16
作者: 十一月:
見到主角變豬頭,卻感覺心涼。
呢套作品真係相當特別
真係唔明死左咁多次都唔知自己既定位係咩真係好抵打
死左都差唔多十次都仲唔識係當中練技真係你咪稱自己做宅啦好嘛, 根本廢人
亍 ◣ 08:05 AM 06-27-16
作者: Van仔:
真係唔明死左咁多次都唔知自己既定位係咩真係好抵打
死左都差唔多十次都仲唔識係當中練技真係你咪稱自己做宅啦好嘛, 根本廢人
因為佢自己以為自己真係高行動力宅
Kewellma 08:32 AM 06-27-16
也太故意將主角智將了...那壺不開提那壺,也很難怪エミリア給這種回應,後面一堆鬥氣話就懶得說了...
不過動畫製作組很厲害呀,這話就是要賣的胃痛感賣得很到位orz
mikemike 08:38 AM 06-27-16
大把大把車落男主腳身上,好爽!
RPG之鬼 12:36 PM 06-27-16
繼續CUT嘢...
主要CUT咗5名候選的立場,當中柏克凶人果下冇咗……

至於上面講練功方面,其實小說提過因為肉體LV不會在復活時帶埋,所以冇去練,但其實技術係可以帶走,如傭人技巧同魔法,總之在SAVE POINT前死咗就乜都冇,過咗SAVE POINT就有記錄
被人打到豬頭就當了事?作者冇咁好心啦
izumo 12:46 PM 06-27-16
作者: RPG之鬼:
繼續CUT嘢...
主要CUT咗5名候選的立場,當中柏克凶人果下冇咗……

至於上面講練功方面,其實小說提過因為肉體LV不會在復活時帶埋,所以冇去練,但其實技術係可以帶走,如傭人技巧同魔法,總之在SAVE POINT前死咗就乜都冇,過咗SAVE POINT就有記錄
被人打到豬頭就當了事?作者冇咁好心啦
唔知RE個魔法系統係點
如果學過用到一次就洗得番出來 咁都幾屈下
定係肉體一樣有限制?

主角一輸左就自殺 打番一百幾十次總會捉到路
第一 ... 3 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 23  ... 最後

返回主題版面