Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-25-17, 03:57 PM   #11201
dragonar226
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2007
根本唔駛,只要V-PARTS射閣運動性無大幅拋離NU既話,NU行得快過射閣
我落部YF29+NU,一到射閣行到基本上都包保有5珠以上

出完NU之後而家打咩防衛都巳經變豆腐,而家仲加埋呢部
都好既,好過之前GB互踢煩到死

此篇文章於 12-25-17 04:00 PM 被 dragonar226 編輯。
dragonar226 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-17, 04:01 PM   #11202
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
我岩岩果星期都仲係玩緊GB互踢 XD 黎緊我應該都係啦 @@ 冇晒石抽

你好似次次都抽到D神機咁,1出神機就課﹖
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-17, 04:05 PM   #11203
dragonar226

而家無課啦,大積加個下踩到我底線
今期EVENT都無咩點打,係登入抽機試用姐

石我都係無咩剩,用完應該就算
舊 12-25-17, 04:22 PM   #11204
Crazy Gamer
馬弓手

註冊日期: Oct 2006
NEW COMER都算,當佢每個月例行
但擺係大積加同NU之後真係何其....

舊 12-25-17, 06:53 PM   #11205
ShinDou

而家俾鬥滅搞到個倉入面埋左好多未拎既SSR,諗諗下都係而家清鬼晒D肥佢先,遲D清仲唔知點清 @@ 求其食鬼晒佢算

原來係D V PART晒位 @@ 而家BOX D肥淨係留SSR,得番47個,即係有百幾個係V PART,又冇得直接賣好煩 @@

已經食剩1肥,多過199 V PART @@ 順便刷勁V PART SKILL用黎鬥雞先,不過要將D廢機除晒V PART先都好煩,有排搞

順便嚴選CRI DAM俾GB用,而家加成54.1%,好正 XD 攻都加2357 甲都加3千 @@ 應該大力好多,我之前好似得3十幾%CRI DAM

嚴選埋耐性俾YF29同盾閣下用先 XD

此篇文章於 12-25-17 08:52 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 12-25-17, 09:21 PM   #11206
ShinDou

岩岩俾盾筆頭打,佢係拳師傻開必,另外擺盾閣下,大神,白優子

我是但用左YF29,純白,GB,盾閣下,死BUFF打

YF29郁先,但秒唔到隻盾筆頭,純白爭少少先出到招,俾拳師傻出招先,佢1野秒晒全場 @@ 我隻GB俾佢扣左8萬 @@ 痴線

不過我如果換走隻死BUFF落番大神應該夠佢快秒到拳師傻先
舊 12-25-17, 09:29 PM   #11207
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
今次隻盾筆頭出嚟係尅公主嘅,公主招必得最後一下可以入到 重要有耐性buff主難上火,如果同場有gb就重好比佢普攻回血更難死。
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-17, 09:34 PM   #11208
ShinDou

岩岩打果隻0凸咋,仲要V PART特登唔齊架 XD 但因為俾佢克屬同埋我YF29得凸2所以打剩少少秒唔到

不過打凸爆既話我諗佢頂盡兩3萬血,GB起到腳既話應該殺得到,只係頭先俾隻拳師傻秒晒先 XD

此篇文章於 12-25-17 09:37 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 12-25-17, 09:37 PM   #11209
clie

註冊日期: Dec 2001
我玩過幾隻GAME個禮物箱頁數都係勁少,呢個設計對營運有咩好處?
想人KEEP少啲嘢縮細個DATA BASE?定係博玩家唔記得有乜然後課多兩轉?
佢有資源寫啲請槍可以借埋隊友呢啲咁無聊既更新不如加頁數啦唔信無人投訴過
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-17, 09:47 PM   #11210
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
要你開倉囉

無尅屬,gb都未必秒到,至少我食過幾次gb臭腳都無被秒
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-17, 10:10 PM   #11211
ShinDou

其實呢隻係抄世奸自己隻CC,人地個禮物箱雖然都係得200個位,但有得SORT,分人,肥,TYPE之類,USER FRIENDLY好多

唔知點解呢隻硬係唔抄D好野過去

GB唔駛1下秒既,之前成日同人玩GB互踢,踢踢下就1腳2萬幾,大家都係盾打盾,果陣我仲要未嚴選CRI DAM,不過隻白NU郁得太快,俾佢出多幾次必應該都好快秒到GB,GB應該都出唔到幾多次腳

基本上而家要打白NU最好應該都係要有隻盾筆頭,有既話是但拳師傻再搭D拳指應該都秒得晒而家所有機咁濟,我GB都俾佢打8萬幾,唔克屬應該都4萬幾,都冇乜非盾機有4萬幾血啦

終於清晒箱低過2百,執晒D SSR出黎了,仲有百幾個V PART @@ 已經嚴選晒最有用果堆了,剩番遲D再慢慢揀 XD 出左DESTROY之後用得最多應該都係RESIST @@

此篇文章於 12-25-17 10:31 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 12-25-17, 10:37 PM   #11212
qqabc
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2017
有無人好似我咁乜都唔彈app淨係鬥滅先彈?
明明以前乜都唔會彈, 但隻app最新更新完就一直係咁...
qqabc 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-17, 10:40 PM   #11213
ShinDou

反而我係以前鬥滅成日HANG,早排UPDATE完我轉番FPS60就正常番晒了,而家FPS60好似冇晒D BUG,出D多段攻擊都唔會HANG
舊 12-25-17, 10:41 PM   #11214
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: qqabc 查看文章
有無人好似我咁乜都唔彈app淨係鬥滅先彈?
明明以前乜都唔會彈, 但隻app最新更新完就一直係咁...
更新完反反而穩定左,已經好多日冇彈過/

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-17, 11:14 PM   #11215
dragonar226

試用半日,我感覺盾筆係想改番PVP根基
而家PVP防守都係可以只係擺齊5部強機,每一部隨時都可以死
進攻都因為反正僚機挨唔住,如果唔係可以BUFF到一開波秒晒對面全部就不如直接落堆死BUFF去輔助特定一部好過

但而家出NU同盾筆
NU唔駛講,隊友全部生存先完全發揮到
盾筆針對特定一部強化,而家守陣求其擺5部強機拖到夠鍾等guardian 13號/古鐵打GB呢招失去左效用
守陣要回歸番去以前,要諗番自己D機點行,一開始秒左對面進攻既KEY先有效

不過雖然理論上係咁,但又唔係人人都追晒新機,有都未必有心同佢癲
求其砌安定
舊 12-25-17, 11:24 PM   #11216
ShinDou

但冇盾筆既話冇乜機秒到白NU呢

有盾筆既話就應該好易了,而家變到係冇盾筆就唔駛打,佢又唔係派俾人 XD 咁下次又要有D機秒番盾筆先掂,唔係既話又唔駛打 XD
舊 12-25-17, 11:26 PM   #11217
dragonar226

係阿,所以我都係話理論上就環境大變,實際上......今個月咁樣連發唔係個個都頂得順
舊 12-25-17, 11:34 PM   #11218
ShinDou

已經見到凸3盾筆,凸爆白NU,凸爆大馬沙,凸爆GB,凸爆輪回陣了 XD

睇黎真係有課長同佢顛 XD
舊 12-26-17, 03:42 AM   #11219
王蛇

註冊日期: Mar 2003
官方個挑戰任已經俾人仿傚改良,感覺真係好似以前個神速陣

盾筆+白指+白NU魂MAP,3萬HP左右都要爆

此篇文章於 12-26-17 03:44 AM 被 王蛇 編輯。
王蛇 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-17, 06:52 AM   #11220
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: 王蛇 查看文章
官方個挑戰任已經俾人仿傚改良,感覺真係好似以前個神速陣

盾筆+白指+白NU魂MAP,3萬HP左右都要爆
白指即係邊部?

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-17, 07:26 AM   #11221
王蛇

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: GN00508771 查看文章
白指即係邊部?
白指揮而已,多數用石田EVA+白ヨーコ(如果有OO 提耶仲麻煩)

如果唔可以輪迴,風歌先動擋一下或有多血機,普通舊機隊一下就變光
對方唔用魂用覺醒都難搞,支援補珠再可能射多次 多數得返DESTROY,GUNBUSTER,大贊加有命

之後就要睇對方第5部係咩機

此篇文章於 12-26-17 07:57 AM 被 王蛇 編輯。
王蛇 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-17, 09:03 AM   #11222
ShinDou

連營運果版SP都打唔到 XD 鬥雞應該打唔到上去了,估唔到真係咁多課長同佢顛,呢隻GAME真係冇乜可能會執 @@
舊 12-26-17, 09:28 AM   #11223
h0023874
Junior Member

註冊日期: Dec 2017
諗番轉頭,都真係好痴線....

呢個月,第一周GB/MF,第二周羅姆兄盾安琪,第三周00三子,
之後連續大前卡、阿寶/馬沙、聖誕筆頭
下星期又黎個洛克人

一個月內,成個對戰生態唔同哂.....
h0023874 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-17, 09:37 AM   #11224
ryvius123
Game Master
↗預言C10帝↗

註冊日期: Oct 2005
而家基本每次出新機對戰生態都唔同哂吧, 月頭既gb/mf而家都有少少過氣
ryvius123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-17, 09:46 AM   #11225
ShinDou

又唔係每次新機都唔同晒生態既,要真係勁既機先會出左好耐係街仲見到,而家仲見成街DESTROY同GB,始終唔係有D屈機野既話都打唔到佢地

第2周盾劍狼係大力但太慢,盾安琪技係勁但太易死,而家D勁人個個都有DESTROY,1野秒啦,所以都好少見人擺盾安琪,應該好多人都有只係唔擺出黎守姐

第3周3子直頭冇威過咁濟,係肥仔個死BUFF算勁,但都好少見人擺

大積加係勁不過又係好局限同易死

大馬沙勁,不過1望落隻白NU度完全係兩個世界,佢上修大馬沙唔出部全新機應該都係特登俾D甜頭D課長,反正上次出大馬沙都係NEW COMER唔係活動機

白NU就1隻已經打晒現有所有機

而家盾筆頭再將所有機打面

下次落黑人仲會唔會咁勁呀﹖反而估會鬥雞好廢,可能係精26B真通行證似D,再咁出勁機係鬥雞焗人射,D課長真係開老金無限金錢咩﹖@@

此篇文章於 12-26-17 09:48 AM 被 ShinDou 編輯。

標籤
スパクロ, スーパーロボット大戦X-Ω, 本區金句:營運都要賺錢嫁, 極西支部, 超級機器人大戰 X-Ω

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
J League 討論區 泰利 體育版 131 08-17-14 12:19 PM
[憤怒鳥] MKJJPOP 討論區 歌絲˙暮斯 ~清談館~ 34 07-07-14 05:54 PM
Xenosaga 討論區 + 爆機畫面 Legends 攻略及心得交流區 296 06-10-04 08:00 PM

現在的時間是 11:52 AM

手機版 | APP版