Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-16-18, 01:31 PM   #376
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
發現個波設計非常好
夠重量感,外表手感又好(但未知易唔易污糟)
而且重心係波下方,放枱面都會企好

但未知長時間用會點,同埋有無得掟曲球?
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-18, 01:46 PM   #377
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
明明隻game蝦老手嘅
巴他蝶10lv無念力,大岩蛇曉落石⋯⋯
候怪要打完小剛先預到

剛剛捉了小火龍⋯有排用了
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-18, 02:43 PM   #378
麥C
God of Gamer
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
引用:
作者: 19909696 查看文章
唔好意思問多少少,一震就襟制then手機就會自動去咗捉野個畫面?
由手機版發出
當返GO PLUS個用法
https://support.pokemongo.nianticlab...%E7%90%83-Plus

過程唔駛開手機app

因為只係用紅波去捉
捉到機率唔過4成
試過10連跳走的

GO PLUS長年用戶,1代時有5成捉到,而家越來越唔好用,不過就咁行制唔駛開機係方便

此篇文章於 11-16-18 02:48 PM 被 麥C 編輯。
麥C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-18, 03:03 PM   #379
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: 麥C 查看文章
當返GO PLUS個用法
https://support.pokemongo.nianticlab...%E7%90%83-Plus

過程唔駛開手機app

因為只係用紅波去捉
捉到機率唔過4成
試過10連跳走的

GO PLUS長年用戶,1代時有5成捉到,而家越來越唔好用,不過就咁行制唔駛開機係方便
個精靈球都一樣有顏色燈顯示?
由手機版發出
19909696 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-18, 06:15 PM   #380
zzzdx
↘三一龍娘之超極衝擊

註冊日期: Sep 2008
3DS Friend Code0088 0093 0096
PSN  IDMamiTomoeDX
XBox Live GamertagDouble Zeta Gundam
隻拍擋有冇報告刷唔刷到色違版?

2500:FA-ZZ、イクス-エクリプス、イクス-アイオス
2000:試作1号機、ガナーザク、デュナメス、ゴールド天
2000:スローネドライ、ギャン、ガイア、ブルー2L
1000:アレックス、ガンイージ、∞ジャスティス(ラクス搭乗)
zzzdx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-18, 06:17 PM   #381
luffy1734
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2003
玩左咁多年寶可夢仲未玩夠呀
luffy1734 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-18, 08:06 PM   #382
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
引用:
作者: luffy1734 查看文章
老任都係靠佢捱到今時今日
我就玩手機GO開始入坑,之前GB,紅黃,金銀未掂過
卡通就有睇

我知俾我長青玩家大有人在,佢地答有說服力D
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-18, 08:23 PM   #383
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
20年前玩game boy 黃版
到今日終於有中文版
有Ns又有玩pokemon真係幾高興
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-18, 08:39 PM   #384
張飛後代
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
明明隻game蝦老手嘅
巴他蝶10lv無念力,大岩蛇曉落石⋯⋯
候怪要打完小剛先預到

剛剛捉了小火龍⋯有排用了
由手機版發出
你仲有妙蛙種子⋯

舊 11-16-18, 08:44 PM   #385
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-18, 09:09 PM   #386
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
嘩!點解美版pokeball包裝好咁多
盒中有盒,港版得塊紙皮
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-18, 09:10 PM   #387
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: luffy1734 查看文章
呢家出嘅遊戲要排隊買嘅有邊啲唔係多年IP
Pokemon就係有令人想不斷玩嘅魔力

我玩咗差唔多20年,鍾意就會玩
唔鍾意嘅送都唔會玩,邊個ip都係咁樣
舊 11-16-18, 09:10 PM   #388
Irwin
愛.ROCK.友

註冊日期: Aug 2006
PSN  IDlrwin
XBox Live Gamertagsirwinho
唔知點解我覺得之後會有藍波版、黑波版同白波版… 同時又提高捕捉率…

<------------時間------------>
工作搵錢                  買GAME打機

時間,永遠不夠用似的。 <>
Irwin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-18, 09:30 PM   #389
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: Irwin 查看文章
唔知點解我覺得之後會有藍波版、黑波版同白波版… 同時又提高捕捉率…
呢間係老任,路係capcoin
只會出amibo,唔會出咁多手制嘅
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-18, 09:31 PM   #390
權愛真
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2010
無左傳統既「野戰」…真係一大遺憾!
真係唔明點解逼大家變到無得選擇?
其實無左呢個元素,係咪只係偷懶?
權愛真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-18, 09:49 PM   #391
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: 權愛真 查看文章
驚玩開垃圾手遊班所謂輕玩家玩唔掂囉
由手機版發出
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-18, 09:57 PM   #392
沈賦權
Junior Member
Lazy Gamer

註冊日期: Jan 2015
Wii U IDshumfukuen
PSN  IDshumfukuen
開Game時揀咗中文,想轉日文但揾唔到邊度可以Set,大家知道嗎?Thanks!
沈賦權 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-18, 10:15 PM   #393
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: HM 查看文章
驚玩開垃圾手遊班所謂輕玩家玩唔掂囉
由手機版發出
小心刺激到呢度某幾member。
其實正常人都知喺咁捉怪捉怪放落傳統平台會悶到喊
不過調轉頭諗,捉好性格好個體再生蛋咪又喺咁重複
不過開發嘅除了玩家,好明顯無理大木博士感受
由手機版發出
舊 11-16-18, 10:36 PM   #394
leungky1

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: 權愛真 查看文章
要用自己資源重現個系統點算偷懶......
同埋幾似傳統,官方都無定義依隻做傳統
我諗對住影相機同名偵探嗰啲,你都唔會次次話「無得選擇」掛
由手機版發出

此篇文章於 11-16-18 10:43 PM 被 leungky1 編輯。
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-18, 10:55 PM   #395
小光
でっかいお世話です。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
用精靈球搖控有時候搖唔到個Y掣出黎?
例如戰鬥中想看招式詳細就搖唔到
出返去MENU畫面又得

有冇人都有咁既情況?

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-18, 10:59 PM   #396
麥C
專業R水吹

引用:
作者: 沈賦權 查看文章
開Game時揀咗中文,想轉日文但揾唔到邊度可以Set,大家知道嗎?Thanks!
Del個save再開過
冇得中間轉

舊 11-16-18, 11:03 PM   #397
麥C
專業R水吹

中午帶了隻lv5比卡超出街,今晚上用了來做連PKM go一陣
返到去放返入game
有12xxx exp
幾正喎

舊 11-16-18, 11:57 PM   #398
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
卡比媽媽
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-18, 12:39 AM   #399
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
引用:
作者: Akira 明 查看文章
老任都係靠佢捱到今時今日
我就玩手機GO開始入坑,之前GB,紅黃,金銀未掂過
卡通就有睇

我知俾我長青玩家大有人在,佢地答有說服力D
引用:
作者: 雷火武 查看文章
20年前玩game boy 黃版
到今日終於有中文版
有Ns又有玩pokemon真係幾高興
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
呢家出嘅遊戲要排隊買嘅有邊啲唔係多年IP
Pokemon就係有令人想不斷玩嘅魔力

我玩咗差唔多20年,鍾意就會玩
唔鍾意嘅送都唔會玩,邊個ip都係咁樣
十分認同,所以這個作品 買硬的。

Pokemon 黃版 REMAKE 。 經典之作。有誠意。

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-18, 02:38 AM   #400
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: 峰凌 查看文章
得左
唔該師兄
有時發覺「精靈球」會連極都連唔到switch主機,
其中1個原因係重係手提模式中,(1對左右JoyCon插著主機中)
需要拔走1個JoyCon令主機變番冇手掣連線狀態先得!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「ポケットモンスター(Pokemon) XY」好評放送中!! Vol.2 money 日本動漫畫討論版 551 09-19-23 06:11 PM
[3DS] ポケットモンスター ウルトラサン/ウルトラムーン 2017年11月17日発売予定 ゆり 手提遊戲機討論版 42 11-15-17 07:06 PM
[3DS] [VC版]ポケットモンスター 赤・緑・青・ピカチュウ | 2DS 同梱版 | 2016年2月27日発売 seed2005 手提遊戲機討論版 33 03-24-16 09:58 AM
[3DS] ポケットモンスター オメガルビー・アルファサファイア (Pokémon Omega Ruby / Alpha Sapphire) money 手提遊戲機討論版 264 05-26-15 08:16 PM

現在的時間是 07:45 PM

手機版 | APP版