Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 
手提遊戲機討論版>[NDS]天外魔境II [已售]
neo2046 01:22 PM 05-12-05
Homepage opened
http://tengai.jp/pc/ten2ds/index2.html

ソースはハドソンの5/11決算説明資料
(ハドソン公式サイトにてPDF資料としてダウンロード可能)
http://www.hudson.co.jp/corp/investors/ir4.html

ニンテンドーDS版「天外魔境II」  夏発売予定
PSP版「天外魔境 第四の黙示録」 秋発売予定

山王 01:38 PM 05-12-05
好懷疑佢係移植pc-engine版定係ps2 remake版,
不過我估都係pc-engine版, 主要原因係容量細d.
火機 01:39 PM 05-12-05
又出天外魔境II 戰國萬丸, 上次PS2 Remark個隻我都未打爆, 不過兩個畫面又睇下佢點出.
PSP版 第四默示錄, 都應該ok, 個時都打爆過, 故事都OK, 不過都預計到係PSP 大概係點.

反而我最想佢remark 第一隻, 自來也, 大蛇丸同網手, 故事太正.
neo2046 01:41 PM 05-12-05
作者: 火機:
又出天外魔境II 戰國萬丸, 上次PS2 Remark個隻我都未打爆, 不過兩個畫面又睇下佢點出.
PSP版 第四默示錄, 都應該ok, 個時都打爆過, 故事都OK, 不過都預計到係PSP 大概係點.

反而我最想佢remark 第一隻, 自來也, 大蛇丸同網手, 故事太正.
me too!!! 第一隻正
火機 01:45 PM 05-12-05
作者: neo2046:
me too!!! 第一隻正
正有鬼用咩, 廣井王子話明唔出, 佢話唔見左個劇本, 雖然可以用番PC-Engine個隻做Remark, 但佢話咁做會俾同行笑...... 真係無言
MJT 01:46 PM 05-12-05
哈哈,好野,一定買~
我鐘意 PCE 版多過 remake
同埋我可能真係要買 psp 啦~
neo2046 01:53 PM 05-12-05
正有鬼用咩, 廣井王子話明唔出, 佢話唔見左個劇本, 雖然可以用番PC-Engine個隻做Remark, 但佢話咁做會俾同行笑...... 真係無言
唔係呀, 手機版有出 (i-mode?)
土星人 01:56 PM 05-12-05
但係好似好多人都笑緊佢隻III...
火機 02:06 PM 05-12-05
唔係呀, 手機版有出 (i-mode?)
唔好玩啦, 手機點同呢, 加上 for japan only.
火機 02:07 PM 05-12-05
作者: 土星人:
但係好似好多人都笑緊佢隻III...
但我仲未買wo, 仲諗住下星期考完試買, 不過都會買的.
neo2046 02:13 PM 05-12-05
唔好玩啦, 手機點同呢, 加上 for japan only.
有乜唔同
都係移植
火機 03:30 PM 05-12-05
有乜唔同
都係移植
唔係移植, 移植係乜都唔改, 原封不動, 廣井係話唔remark, 情況如天外II.
IDGAF 07:43 PM 05-12-05
隻GC版都未玩過...
一一 08:19 PM 05-12-05
希望人設好o的,ps2 o的人設.... 不懂欣賞
山王 08:23 PM 05-12-05
作者: 一一:
希望人設好o的,ps2 o的人設.... 不懂欣賞
ps2 果隻? 你講天外2 定係天外3先?
兩隻我都無玩過, 但印象中天外2 REMAKE時都好似有點地方做了3D化.
一一 08:27 PM 05-12-05
作者: 山王:
ps2 果隻? 你講天外2 定係天外3先?
兩隻我都無玩過, 但印象中天外2 REMAKE時都好似有點地方做了3D化.
唔知丫,剩係知道個男主角塊面好似有紋身咁...
山王 08:33 PM 05-12-05
作者: 一一:
唔知丫,剩係知道個男主角塊面好似有紋身咁...
男主角塊面好似有紋身果個係天外3 ,
天外2 係咁樣, 個人認為係人設最正果集.

詳細請睇
http://tengai.jp/pc/ten2/chara/index.html
Bandit-Anji 09:56 PM 05-12-05

DS版「天外魔境II」  夏薴帘w
PSP版「天外魔境 第四黙示録」 秋薴帘w
又多隻game要買~

搞到PSP好似係懷舊人士必備品!
全部移植
一一 10:43 PM 05-12-05
作者: 山王:
黎位人兄好似一套動畫既男主角 (忘了套動畫叫什麼名字
)
神祕人1號 12:10 PM 09-14-05
DS「天外魔境II」12月発売
angelsky 12:54 PM 09-14-05

呢隻值得期待
不過點解會出2先
我想要ZERO呀
山王 01:28 PM 09-14-05
原本話夏天出, 而家12月先出....
neo2046 01:32 PM 09-14-05
我想要天外1
我期待天外1多D
gc64 01:34 PM 09-14-05
我想要天外1
我期待天外1多D
天外一俾左360~
shtam 03:42 PM 09-14-05
NDS 天外二真係必買。。。冇計。。。真係情意結。。。
好想再睇「絹」力量蘇醒0個幕。。。大感動。。。雖然都有買 ps2 版。。。不過都未再爆。。。

最記得成日行0黎行去鋤 level 儲錢買最貴道具。。。因為唔想買0的平但係半桶水0既武器。。。

第四默示錄都幾好玩。。。不過個故事好似「直線」0左0的。。。

再唔係出返「風雲團十郎」都好0丫。。。
1 2 3 4 

返回主題版面