Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-28-15, 10:36 PM   #626
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
重有李仲達
金霸龍型D..

舊 03-01-15, 12:01 AM   #627
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: Irwin 查看文章
唔知你係咪講呢套
如果係,我前面有提過。

https://www.youtube.com/watch?v=_xyc...0ET2Hg-3LJrQJS
係呀,THX
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-15, 12:05 AM   #628
BRA武藏
Game Master

呢套有冇人記得
THE VISIONARIES

以下大部份香港都播過,睇返忽然記得晒

此篇文章於 03-01-15 12:39 AM 被 BRA武藏 編輯。
舊 03-01-15, 10:18 AM   #629
yeah yeah
God of Gamer

註冊日期: Dec 2002
我細個記得睇呢個不得loop

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-15, 11:23 AM   #630
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: BRA武藏 查看文章
呢套有冇人記得

80'S美國動畫中, 有好多無記亞記都有播(無記多D),
而其中最有印象係

虎威戰士
變形金剛
英文名叫MASK, 中文名唔記得

記得的最大原因係當時以上三個在當時間都有出玩具(反斗城, 屈人屎, 萬零)

引用:
作者: yeah yeah 查看文章
我細個記得睇呢個不得loop

到依家都唔知邊個係姐, 邊個係妹,
不過長頭髮女最慘, 個男長期係英國
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-15, 11:57 AM   #631
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
原本想搵加德利奧結局係點

搵到10年前的貼
http://www.gaforum.org/archive/index.php/t-91170.html

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-15, 01:02 PM   #632
超必
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: Tano 查看文章
原本想搵加德利奧結局係點

搵到10年前的貼
http://www.gaforum.org/archive/index.php/t-91170.html
加德利奧都唔係主角,記得結局同平時一樣Hea住收場....

P.S. 黃金戰士的結局仲記得,但宇宙大帝好像沒有看過結局;有沒有人知道結尾係點???
超必 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-15, 06:24 PM   #633
費比加拿斯
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2010
引用:
作者: zzzdx 查看文章
我記得cutman根本係搞笑角黎
無記錯個"復製人"成日懶醒咁
費比加拿斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-15, 06:24 PM   #634
費比加拿斯
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2010
引用:
作者: 超必 查看文章

P.S. 黃金戰士的結局仲記得,但宇宙大帝好像沒有看過結局;有沒有人知道結尾係點???
加德利奧.

我第一時間諗起係[俏皮扮野貓]果隻肥貓女
費比加拿斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-15, 07:03 PM   #635
vov430
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
引用:
呢套有冇人記得

史高冶係最好睇0既廸士尼卡通,仲有好多神秘學原素,
最後果套d&d我細過睇過,搵左好耐,睇左e個intro記番晒

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-15, 07:22 PM   #636
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
引用:
作者: harakuma 查看文章
幻變奇兵丫嘛......

十頁前本童子講完即刻俾人吐槽話太多人記得所以唔入流......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-15, 07:36 PM   #637
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
果套太空孫悟空有沒人有印象?

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-15, 07:39 PM   #638
vov430
黑色疾風丸

XBox Live Gamertagvov430
仲有套80s美動,有玩具0既,跑車會變飛機,船又會變車既
有冇人知?

原來樓上已有,幻變奇兵

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!

此篇文章於 03-01-15 07:56 PM 被 vov430 編輯。
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-15, 08:03 PM   #639
BRA武藏
Game Master

引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
果套太空孫悟空有沒人有印象?
有印象的應該係70後
當年睇過呀
舊 03-01-15, 08:05 PM   #640
BRA武藏
Game Master

引用:
80'S美國動畫中, 有好多無記亞記都有播(無記多D),
而其中最有印象係

虎威戰士
變形金剛

記得的最大原因係當時以上三個在當時間都有出玩具(反斗城, 屈人屎, 萬零)

到依家都唔知邊個係姐, 邊個係妹,
不過長頭髮女最慘, 個男長期係英國
虎威戰士當年有林子祥中文主題曲
個MTV D DANCER 仲扮番D人物

MASK,都係睇返段片,先記得當年好想有D玩具

此篇文章於 03-01-15 08:08 PM 被 BRA武藏 編輯。
舊 03-01-15, 08:06 PM   #641
BRA武藏
Game Master

引用:
作者: vov430 查看文章
史高冶係最好睇0既廸士尼卡通,仲有好多神秘學原素,
最後果套d&d我細過睇過,搵左好耐,睇左e個intro記番晒
認同,史高治係罕有幾好睇的廸士尼卡通
套D&D好似睇過下,但今次睇返片先知原來係D&D黎o既
舊 03-01-15, 08:17 PM   #642
harakuma
Game Master

引用:
虎威戰士當年有林子祥中文主題曲
個MTV D DANCER 仲扮番D人物

MASK,都係睇返段片,先記得當年好想有D玩具
MASK果架紅色跑車真係好型好正(細果的眼光, 依家當然覺得又丑又核突),

車門好似林寶咁升起變成對翼, 玩具的話, 車頂有個制, 一按兩邊車門會彈起

同埋唔知有冇C兄熟HEMAN,

以前D有米親戚個仔唔要D玩具, 送咗好多HEMAN公仔比我, 其中有一個係HEMAN, 但係全身藍色, 無錯係藍色, 唔係肉色, 點解會咁?
(公仔應該係正版, 30年前無老翻我估)

此篇文章於 03-01-15 08:25 PM 被 harakuma 編輯。
舊 03-01-15, 08:40 PM   #643
BRA武藏
Game Master

引用:
MASK果架紅色跑車真係好型好正(細果的眼光, 依家當然覺得又丑又核突),

車門好似林寶咁升起變成對翼, 玩具的話, 車頂有個制, 一按兩邊車門會彈起

同埋唔知有冇C兄熟HEMAN,

以前D有米親戚個仔唔要D玩具, 送咗好多HEMAN公仔比我, 其中有一個係HEMAN, 但係全身藍色, 無錯係藍色, 唔係肉色, 點解會咁?
(公仔應該係正版, 30年前無老翻我估)
隻野叫FAKER
http://he-man.wikia.com/wiki/Faker

動畫曾有冒牌heman,但都係正常肉色的

出玩具時就有隻藍色的
舊 03-01-15, 08:41 PM   #644
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu

呢套野其實有冇結局

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-15, 08:53 PM   #645
BRA武藏
Game Master

引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章

呢套野其實有冇結局
嘩 OP首歌我居然仲記得
舊 03-01-15, 09:11 PM   #646
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
Danger Mouse...

唔知有無CHING睇過呢?

我記得細細個時叫做望過下, 但都唔知佢有無ENDING, 因為次次都話"究竟會點點點, 請收睇下集LA"

HON HON 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-15, 10:22 PM   #647
harakuma
Game Master

引用:
隻野叫FAKER
skip
THX, 就係呢隻嘢!!!原來真係壞人
舊 03-01-15, 11:36 PM   #648
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: 超必 查看文章

隱約記得忠那邊的博士貪外星人的科技,竟然變奸成為lass boss。
而外星人原來是來自未來,因為地球有三一能源,所以產生野心侵略其他星球;外星人便發明時光機,回到過去打地球。
最後一幕係宇宙大帝出發去未來,打算同外星人和解。
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-15, 03:16 AM   #649
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: GN00508771 查看文章
同埋竟然好似唔見有人講呢套.....

原來馬仔唱香港主題曲

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-15, 06:25 AM   #650
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 費比加拿斯 查看文章
加德利奧.

我第一時間諗起係[俏皮扮野貓]果隻肥貓女
吓?乜唔係講緊隻肥貓咩...

隻老虎貓主角叫咩名...

---