Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-27-15, 08:41 PM   #601
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: casio 查看文章
16頁講咗
THX
哈哈
呢個POST會暴露年紀

原來04年有
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=91714

此篇文章於 02-27-15 08:44 PM 被 BRA武藏 編輯。
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 08:47 PM   #602
KUTAR#
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
引用:
作者: 魔璃 查看文章
諗起animax
當年有冇人比佢開台時得幾套片翻loop咁播雷左
而且有開哂超根性睇哂成套機魂末世錄 a
我後期睇
好似都成日播card captor sakura
狼雨
clamp 学園探偵団
探偵学園Q
エリア88
cowboy bebop

之後有段時間買片買得幾好
おねがいティーチャー
月姬cut到支離破碎
ヒカルの碁
ガン×ソード
Blood+
基本上會長開animax, 唔睇都會聽下

但之後愈來愈多少年向作品
加上又冇左深夜動畫時段
頂唔順cut台

此篇文章於 02-27-15 08:53 PM 被 KUTAR# 編輯。
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 08:53 PM   #603
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
以前有D美國動畫都幾好睇
1)有套科幻背景,D主角的頭/手/腳/武器同交通工具可以互相交換砌

2)有套應該係亞視播
古代背景,D人D武器定本人可以變動物的
記得有條友可以變猩猩,對白係「唯獨猩猩能變人,人能變猩猩」

此篇文章於 02-27-15 09:01 PM 被 BRA武藏 編輯。
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 10:13 PM   #604
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: 真!DC 查看文章
裝甲少女隊?
印象中最後同宿敵單挑
宿敵打甩而罩露出身分
最後用真正身份對決
主角贏左冠軍
p.s.最近先知哩套係新房
由手機版發出
OP又是滄海遺珠

記憶中香港係暑假播同M7差不多時段

女配裝甲重有一套更耐(好似美戰首播時期個暑期)
只記得男同女都有甲釋做格蘭騎士之類

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 10:47 PM   #605
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219

好想買碟呀....又無日版碟又無BD....

舊 02-27-15, 11:03 PM   #606
fxi
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
又諗起一套 "彩夢芭蕾"

失去良心既腹黑王子, 幕後操控既鬼才作家, 同搵心之碎片無啦啦跳天鵝湖既女主角, 個故仔都幾添布頓FEEL

可惜又係睇唔到結局
fxi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 11:18 PM   #607
hiyoko
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2007
對紅藍燈神特別有陰影印象...
不過操控的公主好好丁
hiyoko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 11:32 PM   #608
廢人
The One

ANIMAX開台除佐硬食佐機魂末世綠之外
都另到我知道套好野既
dt戰士

現在於名單的人仕為: comxxxxxxjp,xenxxxxxx??86
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 11:34 PM   #609
vk1052
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: Rance 查看文章

呢套Sega saturn 出過game , op有少少唔同......

http://youtu.be/dzX9gKnpQNE
vk1052 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 11:52 PM   #610
Tano
嫑憅

引用:
作者: Rance 查看文章

好似連DVD都冇出過……

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 02-27-15, 11:53 PM   #611
YALIU
儲錢中...

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: Tano 查看文章
OP1小室 哲哉編曲節奏好入腦
動畫好似醒得返

有冇版友肯定亞視播小紅帽時
SAMP 首OP有冇Cut到?

亞視好像播兩次,兩次我都有睇
YALIU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-15, 12:14 AM   #612
Tano
嫑憅

引用:
作者: YALIU 查看文章

亞視好像播兩次,兩次我都有睇
童年動畫未試過由第一集追睇到尾,重播都唔知

其實係想問ATV版全部播SMAP原曲定有播過沢田聖子版

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 02-28-15, 12:19 AM   #613
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
兒時 無線有播 反斗小魔星.....

章魚燒譯成燒墨魚丸 而本人正值小時候 深信不疑....

有生之年唔知有機會見到魔騎入機戰呢....

之前見CRUSADE出咭 以為會有D動作-.-

Fate/GO ID 335,820,884

此篇文章於 02-28-15 12:25 AM 被 GN00508771 編輯。
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-15, 12:26 AM   #614
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

同埋竟然好似唔見有人講呢套.....

舊 02-28-15, 12:28 AM   #615
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: GN00508771 查看文章

呢套我有印象....主角後段打個奸角話係未來既自已經....其實係咩意思??
之後冇追落去...其實好想知結局偽點

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-15, 12:28 AM   #616
YALIU
儲錢中...

註冊日期: Mar 2006
引用:
童年動畫未試過由第一集追睇到尾,重播都唔知

其實係想問ATV版全部播SMAP原曲定有播過沢田聖子版
好像全部smap版…
我記得有睇到結局
但我唔記得左

想問下
婚紗小天使播完TV,之後係未得4集OVA
當年睇A-club好像重有機械人版
YALIU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-15, 12:38 AM   #617
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: 呂鳳仙 查看文章
呢套我有印象....主角後段打個奸角話係未來既自已經....其實係咩意思??
之後冇追落去...其實好想知結局偽點
好似唔係打未來既自己...? 好似係複製人..???

我記得睇TVB 最尾戈集就係打完BOSS 我方5部機出現> 完

我都唔明-- 有冇人解下晝

舊 02-28-15, 12:40 AM   #618
Tano
嫑憅

引用:

#382已有

婚紗小天使有機械人好似Virtual On咁

重有套想知個名
一家人係飛船生活
2男1女
主角例牌紅色飛機
哥定細佬藍色機
女用黃色機識潛水

後期有集阿爸阿媽係飛船內
揸部60年代風格合體超機人掃場

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 02-28-15, 12:45 AM   #619
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: YALIU 查看文章
想問下
婚紗小天使播完TV,之後係未得4集OVA
當年睇A-club好像重有機械人版
http://zh.wikipedia.org/wiki/%E6%84%...82%B3%E8%AA%AA
>及後在發行影碟時再外加2集映像特典,名為「第10526集:對不起洋介」及「最終回:愛天使戰隊最後之戰
應該係指特典?
好好笑的

真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-15, 12:45 AM   #620
Tano
嫑憅

引用:
好似唔係打未來既自己...? 好似係複製人..???

我記得睇TVB 最尾戈集就係打完BOSS 我方5部機出現> 完

我都唔明-- 有冇人解下晝
記憶中

打大佬之前有部頭有打火機的配角話
集齊五行力量之類就會贏

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 02-28-15, 07:00 PM   #621
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
引用:
記憶中

打大佬之前有部頭有打火機的配角話
集齊五行力量之類就會贏
如毀打火機,我諗到一套:

「黃金戰士」?

其實好戇居,無諗過點變身的一套野…

舊 02-28-15, 07:10 PM   #622
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:

[IMG]http://www.watermark.jp/tms/moviesquare/special/mvmg/movimaga/playback90/img/01/intro01.jpg
當年見到部機冇心機睇落去....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-15, 09:40 PM   #623
Irwin
愛.ROCK.友

註冊日期: Aug 2006
PSN  IDlrwin
XBox Live Gamertagsirwinho
引用:
作者: BRA武藏 查看文章
以前有D美國動畫都幾好睇
1)有套科幻背景,D主角的頭/手/腳/武器同交通工具可以互相交換砌

唔知你係咪講呢套
如果係,我前面有提過。

https://www.youtube.com/watch?v=_xyc...0ET2Hg-3LJrQJS

<------------時間------------>
工作搵錢                  買GAME打機

時間,永遠不夠用似的。 <>
Irwin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-15, 10:20 PM   #624
Tano
嫑憅

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
當年見到部機冇心機睇落去....
配角真心覺型得多
尤其白虎同龍

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 02-28-15, 10:24 PM   #625
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル