Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-30-12, 01:34 AM   #351
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
真係估唔到真係呢個人咁爛囉...

舊 08-30-12, 01:38 AM   #352
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
上集LAST個句對白
就係16話TITTLE
我唔相信岸本你當年咁早諗定伏線咁勁

舊 08-30-12, 01:42 AM   #353
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
引用:
作者: money 查看文章
上集LAST個句對白
就係16話TITTLE
我唔相信岸本你當年咁早諗定伏線咁勁

[IMG]http://gallery.gaforum.org/var/albums/money/53647435353590998909byGAF.JPG?m=1346261845[IMG]
爆漫o既不是一回完o既一回方法囉

果句用法咁廣闊

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-12, 02:33 AM   #354
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: yeah yeah 查看文章
咁好耐之前兜個時拉出左棺木帶土咁驚訝做咩?
會唔會拉出左卡卡西死左既女朋友?
即係帶土暗戀個女仔..
兜果個棺材就係裝住班啦
佢一路扮班見到本尊出現會驚應該唔奇既

但班又好似識面具飛咁...即係帶土
班又識長門
但佢又死左

到底個時間線點架
真係睇到好亂
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-12, 02:46 AM   #355
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: D.K. 查看文章
爆漫o既不是一回完o既一回方法囉

果句用法咁廣闊
同樣見解

唔係一早諗定 而係藉今回令過去的某某成為伏線

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-12, 08:53 AM   #356
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
16話內容係?
如果係主線伏筆,就算未開始連載前已經諗定都唔係出奇ge事
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-12, 10:01 AM   #357
mgsyfw
Insane Gamer

註冊日期: May 2010
PSN  IDmgsyfw
XBox Live Gamertagmgsyfw
有少少解唔通,佢係4代學生,但4代同佢打果陣完全察覺唔到係佢仲要準備埋九尾既力量對付佢
有冇咁深不可測?以前明明連凱都打唔過
mgsyfw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-12, 10:50 AM   #358
是但啦
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2004
話到底寫輪眼開眼前後差距都好大,開咗眼就算係二勾玉狀態,都已經可以洞察某種程度既忍術/體術,同進行複製。如果帶土開咗眼同凱打,情況肯定又唔同。
是但啦 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-12, 10:59 AM   #359
天空
God of Gamer

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDTEKxPHOENIX
引用:
作者: 李奧涼介 查看文章
外傳係接住連載GA
一定會睇到......
yes

新CG一張
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=196278
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=189365
天空 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-12, 11:07 AM   #360
是但啦

外傳啱啱好就係出現喺第一部完結同進入第二部疾風傳中間,單行本喺第二十七期,連載喺二百三十八話之後。

此篇文章於 08-30-12 11:09 AM 被 是但啦 編輯。
舊 08-30-12, 11:17 AM   #361
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
一陣又話因為卡卡西吸引左佢心儀女性既視線
然後就成為反派角色

咁既話真係唔知俾咩反應

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-12, 12:02 PM   #362
是但啦

引用:
作者: 埃及使者 查看文章
一陣又話因為卡卡西吸引左佢心儀女性既視線
然後就成為反派角色

咁既話真係唔知俾咩反應
五百九十四話同五百九十七話入面佢對卡卡西既揶揄已經表現出一種【恨】啦,如果以前卡卡西自己講過重視既人都死哂係真,即係琳已經死咗,咁樣成為導火線都唔出奇。
舊 08-30-12, 01:14 PM   #363
pet3
The One

引用:
作者: 真!DC 查看文章
16話內容係?
如果係主線伏筆,就算未開始連載前已經諗定都唔係出奇ge事
由手機版發出
但現在的bug 多到不行.....

使用任何一種萬華鏡(特殊能力)會一點一點永久消耗眼力
只有使用別人的眼睛成為永恆萬華鏡,不會消耗眼力

班(拿弟弟),佐助(拿哥哥),卡卡西(拿帶土)都是使用別人的眼睛
所以是眼力不會消耗
而萬華鏡的特殊能力是跟隨眼睛走
神威的能力是帶土眼睛的特殊能力
假如假面男是帶土(木人),他不可能是永恆萬華鏡
因為轉眼睛的話,就會失去神威而變新另一隻眼的能力(佐助現的天照是哥哥的天照)
而且他的眼睛紋和卡卡西的眼是一樣
但如果不是永恆萬華鏡
他過去一直都不斷依賴神威(時空間特殊能力)戰鬥
應該早已經完全完全看不到任何東西了

所以是吃書了?
如果是說帶土沒死之後被偷眼睛再假扮他就能完全說通了

再者 輪迴眼是需要永恆寫輪眼再加上仙人體細胞進化出來
他的一隻眼給了卡卡西,他說長門的雙眼都是他的
他哪裡來永恆萬華鏡(還2隻

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-12, 02:16 PM   #364
惡魔X魔鬼
Game Master
[=" o "=]

註冊日期: Sep 2003
其實呢個未必係帶土
而係帶土既孖生兄弟
惡魔X魔鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-12, 02:16 PM   #365
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: pet3 查看文章
skip
簡單啦

帶土:我係壓係石下垂死一刻,回覆前生既部份能力同記憶,原來我就係六道仙人~哈 哈 哈 哈 哈 哈

帶土:我係六道仙人,所以唔會盲~哈 哈 哈 哈 哈 哈
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-12, 02:29 PM   #366
Montague
遺伝子生物工学博士号

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code2363 6017 4707
PSN  IDultcth
XBox Live GamertagMontagueC
最有可能係有人偷左帶土既肉體?
目的係要隻眼

舊 08-30-12, 02:36 PM   #367
Paptimus
Ultimate Gamer

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDpaptimuslun
如果係一樂老細, 我相信會好睇好多

舊 08-30-12, 02:44 PM   #368
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
如當年同四代打成平ge 面具男係帶土
到底點樣短時間升lv
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-12, 02:49 PM   #369
pet3
The One

引用:
作者: 真!DC 查看文章
如當年同四代打成平ge 面具男係帶土
到底點樣短時間升lv
由手機版發出
塞亞人血統
死唔去的話...會...

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
舊 08-30-12, 03:36 PM   #370
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
我方角色弱7成

舊 08-30-12, 06:45 PM   #371
vov430
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
岸本D 橋真係呢~~~
唉~~~
哭笑不得\

引用:
作者: mgsyfw 查看文章
有少少解唔通,佢係4代學生,但4代同佢打果陣完全察覺唔到係佢仲要準備埋九尾既力量對付佢
有冇咁深不可測?以前明明連凱都打唔過
唯一解釋係果時0既面具男仲係真0既班
另,凱係好好打架,

引用:
但現在的bug 多到不行.....

使用任何一種萬華鏡(特殊能力)會一點一點永久消耗眼力
只有使用別人的眼睛成為永恆萬華鏡,不會消耗眼力

班(拿弟弟),佐助(拿哥哥),卡卡西(拿帶土)都是使用別人的眼睛
所以是眼力不會消耗
而萬華鏡的特殊能力是跟隨眼睛走
神威的能力是帶土眼睛的特殊能力
假如假面男是帶土(木人),他不可能是永恆萬華鏡
因為轉眼睛的話,就會失去神威而變新另一隻眼的能力(佐助現的天照是哥哥的天照)
而且他的眼睛紋和卡卡西的眼是一樣
但如果不是永恆萬華鏡
他過去一直都不斷依賴神威(時空間特殊能力)戰鬥
應該早已經完全完全看不到任何東西了

所以是吃書了?
如果是說帶土沒死之後被偷眼睛再假扮他就能完全說通了

再者 輪迴眼是需要永恆寫輪眼再加上仙人體細胞進化出來
他的一隻眼給了卡卡西,他說長門的雙眼都是他的
他哪裡來永恆萬華鏡(還2隻
1/卡卡西有眼力消耗,睇佢同鼬0既對話有暗示過
2/帶土同斑都有收集眼,所以佢開到眼係可以講得通
3/e本野真係有好多bug.....

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!

此篇文章於 08-30-12 06:56 PM 被 vov430 編輯。
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-12, 08:20 PM   #372
pet3
The One

引用:
作者: vov430 查看文章
岸本D 橋真係呢~~~
唉~~~
哭笑不得\

唯一解釋係果時0既面具男仲係真0既班
另,凱係好好打架,

1/卡卡西有眼力消耗,睇佢同鼬0既對話有暗示過
2/帶土同斑都有收集眼,所以佢開到眼係可以講得通
3/e本野真係有好多bug.....
1的問題 只是說明卡卡西知鼬有消耗 不是說他自己(當時他還沒神威)

FGO 目標預算
舊 08-30-12, 08:40 PM   #373
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
引用:
1的問題 只是說明卡卡西知鼬有消耗 不是說他自己(當時他還沒神威)
唔係喎,當時個舖排似係佢已經練左神威,而且隻寫輪眼已經開始有視力問題
所以先會知鼬有呢個問題

(當然無證據啦,因為當時佢都無出神威 ...)

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-12, 11:01 PM   #374
金屬史萊姆

註冊日期: Apr 2012
引用:
作者: 惡魔X魔鬼 查看文章
其實呢個未必係帶土
而係帶土既孖生兄弟
唔洗咁麻煩.
直接話大蛇丸偷左佢細胞整個克隆帶土出來就可以(一直都做緊細胞研究).
但因為技術未完成失敗左(睇佢塊面都知有問題).
所以大蛇唔轉移過去克隆帶土身上而打佐神主意.
金屬史萊姆 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-12, 11:39 PM   #375
vov430
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
引用:
作者: Shadow 神 查看文章
唔係喎,當時個舖排似係佢已經練左神威,而且隻寫輪眼已經開始有視力問題
所以先會知鼬有呢個問題

(當然無證據啦,因為當時佢都無出神威 ...)
卡卡西同鼬0既對話-257話
卡卡西出神威-276話
兩話都仲係在救出我愛羅0既任務中,除非卡卡西一路修練一路救我愛羅,如果唔係可以假設佢已經識出神威

本野係多bug,不過唔好唔係bug都入law

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!

此篇文章於 08-30-12 11:42 PM 被 vov430 編輯。
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NARUTO ナルト 疾風伝 ナルティメットストーム3 武藤遊戲 電視遊戲討論版 165 10-22-13 02:39 PM
[漫畫] 岸本斉史 新作月刊ジャンプSQ号掲載丨一回完 money 日本動漫畫討論版 10 04-27-13 11:09 AM
NARUTO-ナルト-疾風伝 ナルティメットストームGENERATION [日版已售] 草薙さん 電視遊戲討論版 173 10-02-12 12:22 PM
[漫畫] 岸本斉史「NARUTO -ナルト-」Vol.15丨サスケがついにあの男と邂逅!!果たして…!? DevilElvis 日本動漫畫討論版 1010 03-16-12 02:55 PM
NARUTO Ψ★HYSKOA★Ψ 收藏品討論版 2 06-04-03 02:05 AM

現在的時間是 07:14 PM

手機版 | APP版