Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 02專區

主題工具 顯示模式
舊 06-19-07, 12:56 AM   #1
佳佳里
Advance Moderator
綿花白兔仔

註冊日期: Jul 2002
XBox Live GamertagBirdan
牛頓:2060年是世界末日

明報) 06月 18日 星期一 05:05AM

【明報專訊】英國 科學家牛頓的手稿周日起在耶路撒冷希伯來大學國家圖書館展出,根據手稿上的紀錄,牛頓認為世界將於2060年終結。據以色列報章報道,本身為虔誠基督徒的牛頓,在1704年一封書信中根據聖經內容推斷,公元800年神聖羅馬帝國查理曼大帝加冕後的1260年,就是世界的末日。依此計算,2060年就是世界末日。

中央社

舊 06-19-07, 09:04 PM   #2
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
如果係堅的話... 有生之內都可以感受下世界沒日~

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-07, 10:32 PM   #3
Qe1
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2006
2060年 睇伯我都已經係老野
Qe1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-07, 12:01 AM   #4
snowman
┌───────┐
Ben 10

註冊日期: Jun 2002
牛頓真係基督徒嗎?

舊 06-20-07, 12:18 AM   #5
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
哎呀~~
我好驚呀
好驚我有命等到2060 ar

舊 06-20-07, 12:48 AM   #6
wyhone
Game Master
宛如天使的惡魔

註冊日期: Oct 2005
今次係牛頓
可信性會增加!?

人類似乎不斷進化
工業革命更為人類帶來現代化的舒適生活
然而,現今愈來愈多人受上一代帶來的物質主義苟且一生
不再探究知識,但願安享天年
是好事還是壞事?
wyhone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-07, 01:37 AM   #7
Wtak
God of Gamer
永遠的西軍™

註冊日期: May 2002
引用:
作者: snowman 查看文章
牛頓真係基督徒嗎?
聽聞其實唔係

It knows it must outrun the slowest gazelle or it will starve to death.
It doesn't matter whether you are a lion or a gazelle.
When the sun comes up,you better start running.
Wtak 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-07, 03:04 AM   #8
沒名字的?君
小牧 愛佳

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDMrNonameX
XBox Live GamertagMrNonameX
引用:
作者: snowman 查看文章
牛頓真係基督徒嗎?
錫安會?

牛頓的確係自稱為基督徒
但不是歐洲三為一體的那一套
沒名字的?君 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-07, 07:09 AM   #9
艾莉娜
Ultimate Gamer
♪↓加里/陽子↑♬

註冊日期: Aug 2004
XBox Live Gamertagbobogaf
過到2012年12月22日的話,我先會信呢個2060年

舊 06-20-07, 11:11 AM   #10
\ot_to/
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2007
PSN  IDotto_yeung
到左2060年,就算唔係世界末日,都係我o既末日 (我有咁長命先算啦)
\ot_to/ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-07, 04:18 PM   #11
wyhone
Game Master
宛如天使的惡魔

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: 艾莉娜 查看文章
過到2012年12月22日的話,我先會信呢個2060年
唔知過左2060年後
又會信幾多年

人類似乎不斷進化
工業革命更為人類帶來現代化的舒適生活
然而,現今愈來愈多人受上一代帶來的物質主義苟且一生
不再探究知識,但願安享天年
是好事還是壞事?
wyhone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-07, 05:13 PM   #12
MS331
Game Master

註冊日期: Feb 2005
睇topic仲以為係科學野...
原來係聖經
MS331 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-07, 08:11 PM   #13
龍之子
Game Master

註冊日期: Sep 2006
[玩野mode]2046的話我會信多d [/玩野mode]

出位? 笑話 真係笑話
龍之子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-07, 08:46 PM   #14
singsingjai
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
係人類既末日, 唔係所有生物

i love toys
i love you!
singsingjai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-07, 01:32 PM   #15
-N3DS-
索柏最高~XD

註冊日期: Aug 2003
2060先世界末日......好似遲左d wo~
如果真係咁,我一定好好活下去~

舊 06-21-07, 06:50 PM   #16
david
The One

註冊日期: Mar 2002
o的基基又搞事亂講o野,牛頓係信有神,但佢信o既並非人格化o既神,更加唔係基基o既,佢係deist。

係啦係啦,拉晒所有科學家落水去講呢講路就可以乜都當真啦。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-07, 09:01 PM   #17
小加
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2002
2060~
有生之年有機見到...
到時就知啦
小加 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-07, 11:22 PM   #18
chrischun
Juliuscrui

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch IDJuliuscruiz
XBox Live GamertagJuliuscruiz
引用:
作者: \ot_to/ 查看文章
到左2060年,就算唔係世界末日,都係我o既末日 (我有咁長命先算啦)
/\ ,我都係咁話,睇嚟我有生之年都睇唔到

舊 07-01-07, 10:10 PM   #19
卡爾先生
Junior Member

註冊日期: Jul 2007
97講過一次世界末日, 2012又講一次, 2060再講一次... 可能講到UC0079都有世界末日

此篇文章於 07-01-07 10:11 PM 被 卡爾先生 編輯。 原因: 加icon
卡爾先生 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 06:41 PM

手機版 | APP版