Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-22-06, 07:54 PM   #26
chunmanx
God of Gamer
我ge代號係風

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDndswii
兩集我都有買來玩
但我就覺得未至於好正
覺得有點唔留暢
不過呢個系列開創了新的robot動作遊戲操作方法
第二集也有進飛躍的進步
特別現在醒起玩zero shift同一騎當萬那個背景是啡色的那個場景
仲有第一次對艦開canon那野真的很爽
實在也真的不賴
期待第三集令這個系列成為經典

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-06, 11:59 PM   #27
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
呢個真係好消息
今次一定要有LEV用

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-06, 12:05 AM   #28
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
講真第一集邊個唔係為左隻mgs2買...

舊 03-23-06, 12:10 AM   #29
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
第一集我見二手平平地先買(果時mgs2已經出左)
玩完正式版再玩体驗版別有一番風味

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-06, 12:14 AM   #30
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
講真我買2係因為覺得1好玩,(我對mgs興趣不大)
個個都講到2比1好好,其實有d野1做左2係冇做,而那些也是吸引我的部份.
例如 環境 - 2係比1大和靚左,但係細緻度細左,以前1大多數場境大多數係大樓,而且大樓大部份glass係爆到,去到2只剩下少訐會爆.
敵人方面 - 係2boss係人型機,而且同自己個size差唔多,但係1時係有d boss機唔係人型,而且比自己size大.

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-06, 12:22 AM   #31
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
第1集 我覺得最大問題係敵機種太少, 來來去去都係果兩三種, 而且場景變化唔太大
仲有過場動畫3d 人始終唔及2d好

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-06, 01:58 AM   #32
Kaga

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: AiStudio
-skip-
敵人方面 - 係2boss係人型機,而且同自己個size差唔多,但係1時係有d boss機唔係人型,而且比自己size大.
zakat 唔係人型
Kaga 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-06, 11:33 AM   #33
nakakula

註冊日期: Apr 2003
Wii U ID
PSN  ID
XBox Live Gamertag
引用:
作者: 真!DC
第1集 我覺得最大問題係敵機種太少, 來來去去都係果兩三種, 而且場景變化唔太大
仲有過場動畫3d 人始終唔及2d好
係咪好似Toy story咁的感覺呢 ~ ?

nakakula 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-06, 11:28 PM   #34
銀色流星
疾 風 迅 雷

註冊日期: Jul 2004
講真我唔係為左MGS 2体驗版先買,
我係睇過ZOE的介紹, 已經被佢果種玩法吸引~
如果拿第一集果D過場CG片同現在的比一定死梗,
但已果時來講, 戰鬥方面真係好正~
最記得就啱啱玩隻GAME時, 不停控制架機左閃右閃, 又上又落, 直頭當左自己係NT

論壇跳轉

現在的時間是 10:23 PM

手機版 | APP版