Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-07-13, 01:49 PM   #1
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
現階段只可以家中近端控制 ?

說好的遠端呢 ?
pstv 拿去朋友家玩家中的ps4/ psv 在街直接玩ps4 (雖然講明只能玩非實時性類遊戲,例如RPG)

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-13, 01:52 PM   #2
taikin0901
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2011
Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
引用:
作者: pet3 查看文章

說好的遠端呢 ?
pstv 拿去朋友家玩家中的ps4/ psv 在街直接玩ps4 (雖然講明只能玩非實時性類遊戲,例如RPG)
好似其實都得,不過唔建議之嘛,因為保證唔到連線穩定
taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-13, 01:53 PM   #3
Kain
God of Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:

說好的遠端呢 ?
我估都係要你買雙版本,然後SAVE傳去PSN PLUS共通
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-13, 01:56 PM   #4
pet3
The One

引用:
作者: taikin0901 查看文章

好似其實都得,不過唔建議之嘛,因為保證唔到連線穩定
PSV 用LTE (iphone 放wifi)
ps4 在家中插線
這樣
上傳下載 都有最保守都15mb吧
應該足夠的

更別說日本和泡狗

引用:
作者: Kain 查看文章
我估都係要你買雙版本,然後SAVE傳去PSN PLUS共通
我是因為想要這功能先打算提早購買PS4.......

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
舊 11-07-13, 02:00 PM   #5
taikin0901
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2011
Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
引用:
ps4 在家中插線
這樣
應該足夠的

更別說日本和泡狗

我都諗住用psvita tv去fd屋企玩
taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-13, 02:03 PM   #6
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
ps4 在家中插線
這樣
應該足夠的

更別說日本和泡狗

問題是而家雙版本係要俾2隻Game$...
同當初$ony 1隻Game$可以玩晒PS3+PSV差好多
退一步黎講,加多$100其實可以考慮,2隻Game錢真係唔值,特別暗榮同笨大D貴Game...
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-13, 02:19 PM   #7
Kain
God of Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:

說好的遠端呢 ?
我當初係以為WiiU係咁添,點知只係一個有MON既手掣
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-13, 02:25 PM   #8
pet3
The One

引用:
作者: Kain 查看文章
我當初係以為WiiU係咁添,點知只係一個有MON既手掣
不同啦
wiiu 一開始就講明唔得

ps4 一開始就講這是ok的

------------------------------
psv tv
行貨
1月16
798元

FGO 目標預算

此篇文章於 11-07-13 02:30 PM 被 pet3 編輯。

標籤
PlayStation 4, 綜合情報

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] PlayStation 4 情報總合 01 | 2013年年末商戦に発売 neo 電視遊戲討論版 1009 06-29-13 11:55 PM
[XBLA,PSN]The Simpsons Arcade Game(XBLA版Feb 03,2012)(美PS+會員07/02-29/02免費) IDGAF 電視遊戲討論版 18 09-05-12 04:32 AM
[演唱會] "左麟右李演唱會2009" 01/02/09~14/02/09 香港體育館 Busconcamp Neo Music UNIVERSE 42 04-14-09 01:48 AM
[TVB] "耳分高下" 主持:哈林,Honey鄧 & 眾閒角Sing之天使 02/02/09~13/03/09 星期一至五 22:35~23:05播映 Busconcamp Neo Entertainment TREND 157 03-30-09 12:24 PM
拳皇02 單眼皮男孩 街機遊戲討論版 1 03-30-05 05:39 AM

現在的時間是 10:16 AM

手機版 | APP版