Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-13-18, 01:58 PM   #551
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
英配冇乜興趣
佢隻手機game都有日配了
家姐内田真礼配總覺得唔多match
其他角色感覺同想像差不多
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-18, 02:05 AM   #552
hlcw99
Senior Gamer
LAZY KING

註冊日期: Dec 2013
PSN  IDhlcw99
今日放假的起心肝爆埋隻1代, 的確係經典....

32年前如果我係架仔玩呢隻GAME真係好難唔愛上

(好中意佢D迷宮, 第1次入去真係會盪失路....)
hlcw99 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-18, 02:50 AM   #553
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: hlcw99 查看文章

就算唔係架仔唔識日文都會愛上
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-18, 08:12 AM   #554
Game Master
YOONA!!!!

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code0533 5273 8311
PSN  IDQuantic Dream
XBox Live GamertagREGEDIT
Question

引用:
作者: hlcw99 查看文章

仲喺升級階段

可PM
2009 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-18, 08:13 PM   #555
Eddie Lau

註冊日期: Jul 2010
轉自 PlayStation Hong Kong Facebook 專頁......

【勇者問卷調查】廠方 Square Enix 希望更了解玩家需求及對《勇者鬥惡龍》系列的感言,特設網上問卷收集意見!
※ 立即填寫:http://bit.ly/DQ_Survey | 獲得『勇者鬥惡龍XI 尋覓逝去的時光』個人造型套組下載代碼
感謝各位對《勇者鬥惡龍》系列多年來支持,一起努力提昇系列作品質素

M+ 故事: 電玩中的多樣香港
Eddie Lau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-18, 12:26 PM   #556
charcsc2000
God of Gamer
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: Eddie Lau 查看文章
轉自 PlayStation Hong Kong Facebook 專頁......

【勇者問卷調查】廠方 Square Enix 希望更了解玩家需求及對《勇者鬥惡龍》系列的感言,特設網上問卷收集意見!
※ 立即填寫:http://bit.ly/DQ_Survey | 獲得『勇者鬥惡龍XI 尋覓逝去的時光』個人造型套組下載代碼
感謝各位對《勇者鬥惡龍》系列多年來支持,一起努力提昇系列作品質素
個code好似係DB6P-JMN8-A5L2, 不想填問卷可以試下, 5/31前~
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-18, 12:44 PM   #557
1pi
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2013
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
個code好似係XXXXXXXXXXXXX, 不想填問卷可以試下, 5/31前~
你咁樣公開咗條code,唔夠厚道喎。 square enix
1pi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-18, 12:50 PM   #558
真!DC
Banned User
奉行我道

琴日填左
都係寫想加日文語音
仲以為個code係一次性原來個個一樣
由手機版發出

此篇文章於 04-20-18 12:53 PM 被 真!DC 編輯。
舊 04-20-18, 01:10 PM   #559
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 1pi 查看文章
你咁樣公開咗條code,唔夠厚道喎。 square enix
信我...好多人不想填問卷...哈哈~
舊 04-20-18, 01:11 PM   #560
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 真!DC 查看文章
琴日填左
都係寫想加日文語音
仲以為個code係一次性原來個個一樣
由手機版發出
我都係填呢個...
隻game有埋日文語音真心完美....
舊 04-20-18, 01:39 PM   #561
1pi

引用:
信我...好多人不想填問卷...哈哈~
square enix就喺想受訪者填咗,先有code嘛
你咁做法,米削弱咗啲人填問卷嘅動力囉
舊 04-20-18, 02:04 PM   #562
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
我淨係意見果項填咗希望中文版DQ XI加返配音,
彈性d 英語、日語都無所謂。

舊 04-20-18, 02:19 PM   #563
Vanux

註冊日期: Jul 2004
引用:
呢啲咪叫賴好心做壞事囉
Vanux 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-18, 03:10 PM   #564
charcsc2000
J神哥

引用:
關咩事...係FANS就會填....不是FANS就算有CODE都不會填啦....
舊 04-21-18, 12:29 AM   #565
1pi

引用:
作者: Vanux 查看文章
呢啲咪叫賴好心做壞事囉

引用:
關咩事...係FANS就會填....不是FANS就算有CODE都不會填啦....
引用:
作者: 風間鈴木仁 查看文章
十分感謝,我真的不想填呀!

本人已DL ,謝謝你分享。
風間先生 就喺一個活生生的例證囉。 有咗code,重 點會填問卷呀
舊 04-24-18, 09:56 PM   #566
Eddie Lau

註冊日期: Jul 2010
不過難得SE社願意收集華人地區玩家的意見,大家有意見的話不妨珍惜機會填問卷,或者對其更多精采的中文版作品有幫助。

另外,我也剛剛完成 DQ 11 了,系統簡單容易上手,玩家大部分時間可以專注欣賞秀麗的湖光山色及出色的童話故事 (尤其中文化後,我更能自行從遊戲中理解故事),後段開始需要一點點策略,不過為了盡快知道結局如何,也不介意多花心思。

引用:

風間先生 就喺一個活生生的例證囉。 有咗code,重 點會填問卷呀

M+ 故事: 電玩中的多樣香港
Eddie Lau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-18, 10:23 AM   #567
jeffyen83

註冊日期: Apr 2010
我除左語音,仲寫左希望會出隻正傳規模既arpg XD
唔係dq無雙果隻XD
jeffyen83 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-18, 12:26 PM   #568
aquarius
Game Master

引用:
作者: jeffyen83 查看文章
唔係dq無雙果隻XD
DQ9原本都諗住係打寶式四人ARPG
不過最後敵不過國民意見轉回指令RPG
舊 04-25-18, 12:52 PM   #569
charcsc2000
J神哥

引用:
唔係dq無雙果隻XD
其實佢地係不接受正傳改變玩法~

此篇文章於 04-25-18 01:55 PM 被 charcsc2000 編輯。
舊 04-25-18, 12:55 PM   #570
真!DC
Banned User
奉行我道

指令rpg買少見少我希望會保留
由手機版發出
舊 04-25-18, 02:59 PM   #571
jeffyen83

註冊日期: Apr 2010
其實我意思係正傳規模既外傳
正傳我都鍾意回合制
jeffyen83 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-18, 03:24 PM   #572
charcsc2000
J神哥

引用:
其實我意思係正傳規模既外傳
正傳我都鍾意回合制
其實外傳出左好多喎...dqh, dqb, dqm, 不思議迷宮...
好想switch出多d不思議迷宮....好o岩ns玩~
舊 04-26-18, 08:27 PM   #573
aquarius
Game Master

https://www.youtube.com/watch?v=b8MVWyrfyEA

唔知post去邊
不過要來的還是要來了..
舊 04-26-18, 10:46 PM   #574
Celes

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code4811 6903 7489
引用:
作者: aquarius 查看文章
https://www.youtube.com/watch?v=b8MVWyrfyEA

唔知post去邊
不過要來的還是要來了..
新宿VR
雖然可能會有點暈,但點都應該好過之前USJ個DQ

https://www.famitsu.com/news/201804/26156469.html

舊 04-26-18, 11:32 PM   #575
cat8642

註冊日期: Dec 2004
引用:
其實外傳出左好多喎...dqh, dqb, dqm, 不思議迷宮...

好想switch出多d不思議迷宮....好o岩ns玩~

不思議迷宮x2 ...

Sent from my iPhone using Gaforum
cat8642 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Dragon Quest XI, ドラゴンクエスト XI

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[日本] ドラゴンクエスト ユア・ストーリー (AUG 2) | Dragon Quest: Your Story | 前売券発売中 david 電影版 16 08-05-19 11:02 AM
[多機種] ドラゴンクエスト ビルダーズ2 (Dragon Quest Builders 2) | PS4/NS | enishi 電視遊戲討論版 23 12-28-18 01:04 PM
[3DS] Dragon Quest XI 過ぎ去りし時を求めて | 已售 Exellen 手提遊戲機討論版 49 09-01-17 04:02 PM
[多機種] Dragon Quest Builders『ドラゴンクエスト ビルダーズ』 money 電視遊戲討論版 67 06-05-16 07:52 PM
[NDS] Dragon Quest V 天空の花嫁 [美版已售] neo 手提遊戲機討論版 144 02-21-09 07:20 PM

現在的時間是 09:32 AM

手機版 | APP版