Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-05-06, 02:14 PM   #51
Bandit-Anji
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2004
XBox Live GamertagZangfeva
咁多人要回水
本野又咁冷
真係一本買左會 絕對冇命既書

Bandit-Anji 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-06, 02:15 PM   #52
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
麥斯大大都買本睇下啦

現在於名單的人仕為: comxxxxxxjp,xenxxxxxx??86
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-06, 02:37 PM   #53
黑咪 破壞大王
God of Gamer
地上最頹廢人間

註冊日期: Mar 2003
Arrow

引用:
作者: chunwai0091
x5 & x6
我同我細佬都笑唔出 orz
其實最大重點係睇個孫哭笑不得個樣
黑咪 破壞大王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-06, 02:55 PM   #54
美版之王-天涯浪子
玩具封印王

註冊日期: Jan 2002
好險, 幾乎想買.

OT: 有冇人睇本地自創漫畫"好橙", 不是十分好笑, 但我鐘意d人的表情, 簡單的面部筆觸卻充分表達d人蠱蠱惑惑的行為.

Cuddle
Rose of May
Hometown Domina

好聽, 動聽.
美版之王-天涯浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-06, 03:18 PM   #55
冬樹
Crazy Gamer
潛水中

註冊日期: Jan 2004
PSN  IDloungemode
引用:
作者: 美版之王-天涯浪子
另外, 這部漫畫對象本來是日本小學生, 香港文化唔同, 雜誌社可能對本港市場評估不足.
呢點我認同

估唔到既係...之前天下出左本叫做"大佬踩過界"[兄ふんじゃった!]
都係玩爛GAG,而且畫功真係唔掂...
不過係日本果邊真係好受歡迎,遲d仲有簽名會

(不過我覺得d GAG都幾掂)

妖怪Buster白犬隊 歡迎link機
3DS FC 5472-8593-7630
冬樹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-06, 03:20 PM   #56
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 美版之王-天涯浪子
好險, 幾乎想買.
x 2
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-06, 04:07 PM   #57
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: R222
銀魂lor...
銀魂係擺明玩冷笑話,不過好神奇地係笑得出既(應該係話佢D gag要諗一諗先明..)
銀魂ok wo

ps:
要笑點都唔可以唔提稻中同史上最不幸大佬

舊 07-05-06, 04:10 PM   #58
Bandit-Anji
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2004
XBox Live GamertagZangfeva
引用:
作者: 冬樹
呢點我認同

估唔到既係...之前天下出左本叫做"大佬踩過界"[兄ふんじゃった!]
都係玩爛GAG,而且畫功真係唔掂...
不過係日本果邊真係好受歡迎,遲d仲有簽名會

(不過我覺得d GAG都幾掂)
買左哩本 ....我同樣的 Orz
gag 爆
有o的都笑左出黎

Bandit-Anji 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-06, 04:27 PM   #59
修羅Lemon
Game Master
解毒不能 喪屍咬人

註冊日期: Apr 2002
其實本爺爺唔係咁差姐................
OK低能好笑丫~
銀魂我反而覺得好麻麻,覺得睇佢既話不如睇軍曹好過~
而3郎5期打後除佐間唔中河內發神經好笑之外,其他已經唔好笑...............
引用:
作者: GateHacker
x3
off一off問,其實有冇咩笑漫,近排or以前可以介紹下
西森博之:高校武士道士郎~/

此篇文章於 07-05-06 09:51 PM 被 修羅Lemon 編輯。
修羅Lemon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-06, 09:01 PM   #60
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

PSN  IDhigurash66442088
銀魂已經當左動作漫畫睇啦

但係而家追緊連載爺爺期期睇到喊喎
記得有次睇日本連載大長篇
講阿爺要打大魔王
到最後大魔王現真身
就係0個回第1格已經出左場
0個個旁白用0既對白框

我覺得唔係俾小學生睇...有d gag位係無咁上下人生資歷就無乜可能睇得明的
反而係個作者0既無厘頭發想
可以比得上宮本茂

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-06, 09:22 PM   #61
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
引用:
作者: sugihara
銀魂已經當左動作漫畫睇啦

但係而家追緊連載爺爺期期睇到喊喎
記得有次睇日本連載大長篇
講阿爺要打大魔王
到最後大魔王現真身
就係0個回第1格已經出左場
0個個旁白用0既對白框

我覺得唔係俾小學生睇...有d gag位係無咁上下人生資歷就無乜可能睇得明的
反而係個作者0既無厘頭發想
可以比得上宮本茂
我撐你

好睇到爆
買唔齊臺版咋

舊 07-05-06, 09:25 PM   #62
石主乙個
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
搞笑漫畫就係咁,有人o岩食既時候一定會有其他人唔o岩食...
就好似我睇銀魂可以笑出聲,但睇SR睇到一整個無言

舊 07-05-06, 09:32 PM   #63
メソウサ
The One

作者的話同內頁先係精華

舊 07-05-06, 09:54 PM   #64
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

PSN  IDhigurash66442088
裡封面有野睇真係估佢唔到

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-06, 09:56 PM   #65
hehaha
Banned

註冊日期: Jun 2006
d畫風太簡單,所以有覺得要回水的感覺吧。
hehaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-06, 09:57 PM   #66
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
到底係得定唔得....銀魂看完第一期已經唔知有乜好笑...這個搏唔搏得過的....

舊 07-05-06, 10:06 PM   #67
メソウサ
The One

連剪紙game都有GAG

舊 07-05-06, 10:07 PM   #68
修羅Lemon
Game Master
解毒不能 喪屍咬人

內頁又係攪爛gag~
引用:
作者: 尼路
到底係得定唔得....銀魂看完第一期已經唔知有乜好笑...這個搏唔搏得過的....
都話係咁攪低能無聊爛gag囉~
怕蝕$味去漫畫店租囉,最多味要你$5蚊~

舊 07-05-06, 10:12 PM   #69
メソウサ
The One

http://www.faje.or.jp/4manga.htm
第50回bb

舊 07-05-06, 11:03 PM   #70
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 修羅Lemon
內頁又係攪爛gag~

都話係咁攪低能無聊爛gag囉~
怕蝕$味去漫畫店租囉,最多味要你$5蚊~
剩講低能無聊爛gag點知即係乜 每個人的角度不同麻 有無近似作品可以提下.

舊 07-06-06, 12:01 AM   #71
airless
Junior Member

註冊日期: Dec 2004
我都係coco睇左幾話…(因為細佬買開)
我細佬就覺得超好笑~
而我就唔多笑得出呢…
不過無聊又唔洗自己$都可以睇下嘅~
(起碼好過田中太郎…之前睇到瞓著…)
airless 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-06, 12:06 AM   #72
hehaha
Banned

註冊日期: Jun 2006
唔係丫,我覺得好搞笑,可能我低b啦...
hehaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-06, 12:08 AM   #73
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
望一眼就無興趣果隻

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-06, 12:51 AM   #74
~昊~
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2003
引用:
銀魂好唔好睇真係好見仁見智…
我反而覺得本野好得喎…

舊 07-06-06, 12:56 AM   #75
修羅Lemon
Game Master
解毒不能 喪屍咬人

引用:
剩講低能無聊爛gag點知即係乜 每個人的角度不同麻 有無近似作品可以提下.
好似山田太郎(我的ET同學)呢類笑料咁上下啦~

論壇跳轉

現在的時間是 08:07 PM

手機版 | APP版