Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 11-03-08, 06:31 PM   #776
~ViVi~
God of Gamer

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code1435 4592 2031
PSN  IDVivi1112
引用:
作者: 遊戲人間 查看文章
5G事小,但「心之中之聖騎士」要同週目內齊secret mission嘛.
(雖然可以俾幾十蚊買... )

我開頭唔知要同週...我係2週加埋先拎哂sm....
乜原來稱號可以買?
~ViVi~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-08, 06:37 PM   #777
遊戲人間
Ultimate Gamer
"oui"

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagark0811
引用:
作者: ~ViVi~ 查看文章
我開頭唔知要同週...我係2週加埋先拎哂sm....
乜原來稱號可以買?
對,好似每個角色都有一個稱號DLC.
無記錯ユーリ個稱號DLC會包埋「心之中之聖騎士」.

呢個稱號算麻煩,事關好多人(e.g.我自己)都係先攻略遊戲,打後先慢慢load save過SM的...

不過反正要齊全稱號都一定要二週目或以上,應該無乜人會買...

舊 11-03-08, 07:59 PM   #778
usayarE

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDusayarE
3DS Friend Code3952 6975 1779
PSN  IDusayarE
XBox Live GamertagusayarE
引用:
作者: ~ViVi~ 查看文章
果5g你可以唔拎架

我打果時都試左個幾鐘...最後招時雨打背都計中心臟
5g 同稱號都事小
個啖氣先重要
usayarE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-08, 11:08 PM   #779
usayarE

last boss 第二階段好難打
想升lv 又升得好鬼慢⋯
舊 12-09-08, 09:06 AM   #780
鐵拳浪子
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDironfist0507
XBox Live GamertagIron fist57
我想開15小時爆機成就,但係可唔可以係ex new game問始?
鐵拳浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-08, 09:33 AM   #781
小光
でっかいお世話です。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
引用:
作者: 鐵拳浪子 查看文章
我想開15小時爆機成就,但係可唔可以係ex new game問始?
肯定可以
放心去馬吧

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-08, 09:40 AM   #782
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
我而家o岩o岩由個將軍手上救番女主角, 有座要塞嚮海底升左上黎. 我想問我玩左幾多進度? 仲掙幾多爆機? (唔想睇攻略, 有spoiler )
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-08, 09:42 AM   #783
小光
でっかいお世話です。

引用:
作者: ahleung 查看文章
我而家o岩o岩由個將軍手上救番女主角, 有座要塞嚮海底升左上黎. 我想問我玩左幾多進度? 仲掙幾多爆機? (唔想睇攻略, 有spoiler )
85%左右吧

ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
舊 12-09-08, 09:49 AM   #784
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: 小光 查看文章
85%左右吧
好, 唔該~~
舊 12-10-08, 01:24 PM   #785
鐵拳浪子
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDironfist0507
XBox Live GamertagIron fist57
引用:
肯定可以
放心去馬吧
謝大大!

而家爭全地圖SAVE未開,其他都知道方法開!
鐵拳浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-08, 12:01 PM   #786
撒拉聖者
Junior Member

註冊日期: Dec 2004
XBox Live Gamertagdenniswong1111
唔好意思~我想問個白痴問題...
想問下點樣向戰鬥中控制第二個角色~?
thx a lot~

舊 12-28-08, 12:03 PM   #787
小光
でっかいお世話です。

引用:
作者: 撒拉聖者 查看文章
thx a lot~
我記得要先合成個item... 咩item就唔記得左
自己找找吧

舊 12-28-08, 12:12 PM   #788
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
作者: 撒拉聖者 查看文章
thx a lot~
合成ムーンセレクタ 就得, 素材 : 赤眼レンズ1つ、虫のツノ3つ、$1000
fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-08, 12:23 PM   #789
撒拉聖者
Junior Member

註冊日期: Dec 2004
XBox Live Gamertagdenniswong1111
引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
合成ムーンセレクタ 就得, 素材 : 赤眼レンズ1つ、虫のツノ3つ、$1000
引用:
我記得要先合成個item... 咩item就唔記得左
自己找找吧
thx~~ 我今晚看看先~

舊 12-29-08, 07:44 PM   #790
sohaboss
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2008
XBox Live Gamertagsohaboss
想問下yuri係咪有個係唔用道具既稱號,咁拎呢個稱號同完成怪物圖鑑係咪唔可以同週目完成?
sohaboss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-08, 11:05 PM   #791
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

Nintendo Switch ID4064 9412 4240
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
作者: sohaboss 查看文章
想問下yuri係咪有個係唔用道具既稱號,咁拎呢個稱號同完成怪物圖鑑係咪唔可以同週目完成?
唔用道具既稱號係由開始遊戲到JUDITH 加入同打完鐵勾船長, 之後可以用
舊 12-30-08, 12:15 AM   #792
sohaboss

引用:
唔用道具既稱號係由開始遊戲到JUDITH 加入同打完鐵勾船長, 之後可以用
個怪物圖鑑洗唔洗用magic len睇
舊 12-30-08, 09:28 AM   #793
小光
でっかいお世話です。

引用:
個怪物圖鑑洗唔洗用magic len睇

舊 12-30-08, 09:46 AM   #794
sohaboss

引用:
即係要全怪物圖鑑同唔用道具呢個稱號唔可以同時進行la
舊 12-30-08, 11:27 AM   #795
ahleung
The One
Bannnned

有隻怪物, 英文叫 Superstar D, 細細粒既黑色星星. 道具屋話嚮Southeast Wecca, 即係地圖右下角個高原群島既東南部, 但我搵極都搵唔到.......
舊 12-30-08, 08:59 PM   #796
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

引用:
作者: ahleung 查看文章
有隻怪物, 英文叫 Superstar D, 細細粒既黑色星星. 道具屋話嚮Southeast Wecca, 即係地圖右下角個高原群島既東南部, 但我搵極都搵唔到.......
晌地圖最右下的小島, 形狀似斜的H 字
舊 12-30-08, 10:30 PM   #797
usayarE

引用:
即係要全怪物圖鑑同唔用道具呢個稱號唔可以同時進行la
唔使急喎
第一周目全怪物圖鑑
第二周目唔用道具 + 15hrs爆機
再唔得玩埋第三周目
記住carry play time
到時應該乜100小時呀個d 成就都齊晒
舊 01-01-09, 10:12 AM   #798
ahleung
The One
Bannnned

引用:
晌地圖最右下的小島, 形狀似斜的H 字
上網睇原來要嚮有風既天氣先會浦頭. 但我嚮果道行左好耐都唔轉天氣. 唔通因為故事入面風精靈停左果區d風.......?
舊 01-06-09, 07:41 PM   #799
清清清清

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDonionToT
想問下係咪有d 快速加grade既方法?.?
如有 請巴打教教路
清清清清 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-09, 12:03 PM   #800
任仔
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch ID3331-5879-8302
引用:
作者: 清清清清 查看文章
想問下係咪有d 快速加grade既方法?.?
如有 請巴打教教路
裝 1tp 加洗衣機, 一個鐘就 3000+ grade la
任仔 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Tales of Vesperia (テイルズ オブ ヴェスペリア) - 攻略討論區II ゆり 攻略及心得交流區 639 06-08-12 05:19 PM
[ETC] 傳說系列又註冊新商標 romrom2004 電視遊戲討論版 23 04-01-09 01:32 PM

現在的時間是 04:13 PM

手機版 | APP版