Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 02-02-06, 06:03 PM   #1
Chris皇
God of Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDPanzerRaptor
XBox Live GamertagRaptorReaper
Firefox 1.51 出了~

What's New in Firefox 1.5.0.1

February 1, 2006. Firefox 1.5.0.1 is a stability and security update that is part of our ongoing program to provide a safe Internet experience for our customers. We recommend that all users upgrade to this latest version.

Here's what's new in Firefox 1.5.0.1:
  • Improved stability.
  • Improved support for Mac OS X.
  • International Domain Name support for Iceland (.is) is now enabled.
  • Fixes for several memory leaks.
  • Several security enhancements.
from
http://www.mozilla.com/firefox/releases/1.5.0.1.html
Chris皇 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-06, 06:06 PM   #2
邪氣小貓
Crazy Gamer
喵~

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDXieQiXiaoMao
今天自動 update 了... 重要 install 埋先直接通知我叫我 restart FF...

舊 02-02-06, 07:26 PM   #3
lofai
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2005
thx ~~
and 又做返firefox的用者了XD

舊 02-02-06, 07:56 PM   #4
司狼神威
Game Master
我懶故我在

註冊日期: Jan 2003
XBox Live GamertagDerekLaw
英文版的ff 可否用中文的外掛?
我重用緊1.0.7

曹操會消滅之,孫權會讓人過之,劉備會引人隨之...
司狼神威 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-06, 08:17 PM   #5
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 司狼神威
我重用緊1.0.7

me2....睇黎係時候升級了......

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-06, 08:22 PM   #6
usayarE

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDusayarE
3DS Friend Code3952 6975 1779
PSN  IDusayarE
XBox Live GamertagusayarE
我有個關於firefox既問題搭單問下...

就係如果想係firefox 睇到quicktime / realplayer 格式野
可唔可以唔用正宗quicktime player 同real player
而用quicktime/real alternative(即係media player classic入面個d)
我宜家就係用緊quicktime/real alternative而firefox又死都唔認佢地
搞到我宜家用firefox 成日睇唔到片聽唔到歌...

仲有就係d 字型同字既大小問題...成日都時大時細...
一時標楷體一時新細明體, 去option 到set 左fonts 佢都仲係咁...

唔知1.51 有冇改善呢d問題...
usayarE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-06, 08:35 PM   #7
cancerman
Game Master

註冊日期: Apr 2002
Lightbulb

我都係用緊1.0.7

舊 02-02-06, 08:46 PM   #8
Gnosis
Advance Moderator
グノーシス

註冊日期: Dec 2002
Right Encoding又被廢了武功

舊 02-02-06, 08:56 PM   #9
雪舟等楊
●  ω  ●

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDalone_wolf123
XBox Live Gamertagmoe magician
我咁耐都唔想up到去1.5
<~1.0.7使用者
觀望多一陣先

(`・ω・´)
≡ ∧_∧   ∧_∧
≡(#`Д )⊃;; )Д`)・゚.・
≡/つ  /  ⊂ ⊂/
「我絕不認為中國的落伍,是幾個昏君造成的,而是每個人造成。因為制度是人創造的,中國所有悲劇,都是中國人自編自導自演和自我欣賞,這絕對是與人種有關。」
雪舟等楊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-06, 09:53 PM   #10
xima
Game Master
待機男

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDxi-ma
引用:
作者: Hallucino
Right Encoding又被廢了武功
無廢
不過要自己移除舊的
再install做0.2.1.1
link here
xima 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-06, 10:17 PM   #11
riceball
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2004
升級了,不過外觀上冇咩野改
1.5都ok穩定
riceball 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-06, 12:27 AM   #12
李某人
Game Master
初心者

註冊日期: Jun 2004
# Fixes for several memory leaks.
感覺不到有進步...

人類因為別人幸福而自己也感到幸福這種事,只不過是望梅止渴而已。
李某人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-06, 12:33 AM   #13
riceball
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: 李某人
# Fixes for several memory leaks.
感覺不到有進步...
個Windows用左幾個鐘就會突然之間hdd不斷load唔停 (機箱的HDD燈不斷著)
搞到成個系統慢晒,我次次都要重開機先得....
究竟關唔關用Firefox事呢
riceball 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-06, 12:48 AM   #14
cloud

PSN  IDsteve_ho110
我有個theme用唔到......
會冇左拉網落去條bar

人並不是生來給打敗的。人可被消滅,但不能夠被打敗。

Hemingway (1899-1961)
cloud 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-06, 11:48 AM   #15
Sab
Crazy Gamer

註冊日期: May 2002
引用:
作者: 李某人
感覺不到有進步...
同感...

如果唔係我有個 greasemonkey script 係要 1.5 ff 先行到, 我一定 downgrade 番去 1.0.7
Sab 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-06, 01:53 PM   #16
沒名字的?君
小牧 愛佳

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDMrNonameX
XBox Live GamertagMrNonameX
引用:
作者: 邪氣小貓
今天自動 update 了... 重要 install 埋先直接通知我叫我 restart FF...
我都係,真係吹帳

舊 02-03-06, 05:38 PM   #17
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
昨日她偷偷地自動更新了
然後叫我為她restart

不過1.5用了好一段時間
都無問題,幾穩定
Extension絕大多數已經有更新可用
次次更新前都用mozbakup備份一次

但之前聽過人講,裝1.5最好不要用回舊有的profile
乾乾淨淨重新裝1.5就無問題
之前懶用回舊1.07 backup,真的有點問題..穩定性也差了
重新裝1.5不用回backup就穩定好多

此篇文章於 02-03-06 05:43 PM 被 KTN 編輯。
KTN 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-06, 01:30 AM   #18
碧咸廿三
Game Master
史上最強最勁最型!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code0023 0023 0023
PSN  ID碧咸廿三
XBox Live GamertagBECKHAMS23
我想問下呢個好用D定還是GreenBrowser好用D咁呢~我係用緊GreenBrowser既~想轉下用呢個~

★ 我敢想敢做、我有我超型態度 !!! ★

碧咸廿三 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-06, 01:36 AM   #19
momopower
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
XBox Live Gamertagmomopower
引用:
作者: riceball
個Windows用左幾個鐘就會突然之間hdd不斷load唔停 (機箱的HDD燈不斷著)
搞到成個系統慢晒,我次次都要重開機先得....
究竟關唔關用Firefox事呢
我之前都有呢個問題, 之後format左部機lu...

舊 02-06-06, 01:08 PM   #20
clie

我冇用過firefox
但取近ie好似慢左d
想問firefox係咪一定好過ie?
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-06, 03:12 PM   #21
沒名字的?君
小牧 愛佳

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDMrNonameX
XBox Live GamertagMrNonameX
引用:
作者: clie
我冇用過firefox
但取近ie好似慢左d
想問firefox係咪一定好過ie?
由於m$勢力強大的原故
ie入到的網,firefox未必入到
所以我用maxthon多

但load圖方面firefox真係好過ie系好多

舊 02-06-06, 03:27 PM   #22
Cheetah00120
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2005
uninstall 左firefox 1.5
再裝新版,d theme無晒
Cheetah00120 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-06, 04:45 PM   #23
clie

o岩o岩install左黎用,有幾個問題
1, 頂頂o個排"檔案"、"編輯"、"檢視"d字型同字款好醜怪,有冇得轉?
2, 可唔可以將書籤同ie既我的最愛同步update架?唔想每次都add兩次~
3, 有冇一d簡体轉繁體既software(eg. 龍之旅o個d)可以embed入firefox度用架?
新手試用,請大大幫忙
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-06, 06:34 PM   #24
kcf1201
Game Master

註冊日期: May 2004
引用:
作者: clie
o岩o岩install左黎用,有幾個問題
1, 頂頂o個排"檔案"、"編輯"、"檢視"d字型同字款好醜怪,有冇得轉?
2, 可唔可以將書籤同ie既我的最愛同步update架?唔想每次都add兩次~
3, 有冇一d簡体轉繁體既software(eg. 龍之旅o個d)可以embed入firefox度用架?
新手試用,請大大幫忙
1)可能有D theme會幫到你
2)唔知
3)有,去呢度下載個新同文堂黎用,咁就可以將整個網頁簡体轉繁體
kcf1201 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-06, 10:18 PM   #25
=PANDA=
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2004
我裝左1.5之後裝唔到flashgot...
=PANDA= 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Firefox的書簽突然消失..  手機資訊/電腦軟硬討論 10 01-10-06 11:03 AM

現在的時間是 08:48 PM

手機版 | APP版