Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-20-12, 11:03 PM   #2551
TCS_disable
God of Gamer
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
唔好玩啦
我Upload 5GB 野只係用左兩個字
主要睇係未需要Overwrite

如果HDD 爆左會更慢
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-12, 12:05 AM   #2552
shodanng2
Ultimate Gamer
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
http://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=673&t=3059929

1.PlayStation®Network
對應PlayStation®Plus功能
2.near
"near"界面翻新,改善操作性。
3.網頁瀏覽器
(1)改善網頁讀取速度。
(2)新增游標協助點選網頁選項。
4.強化HTML5與JavaScript的對應。
5.內容管理
(1)改善操作性。
(2)可利用PS Vita的Wi-Fi功能傳輸檔案。
(3)PS3®與電腦間的檔案傳輸可一次傳輸一整個資料夾。
6.MAP
可在地圖上顯示天気資訊。
7.E-mail
(1)新增電子郵件功能。
8.設定
可在設定畫面中調整新訊息的通知方式(畫面pop-up,PS bottom閃爍或聲音提醒等)。
9.其他
(1)遊戲
<1>可利用觸控螢幕或背面觸控板模擬初代PlayStation®規格遊戲的按鍵。
<2>針對非寬螢幕設計的遊戲,可調整畫面輸出模式。
<3)可以消除PSP®遊戲中所拍攝的照片,或是編輯出的音樂。
(2)PS Store
可預訂想要的遊戲or內容。
(3)朋友
<1>可在LiveArea™上表示朋友的動態。
<2>可藉由操控觸控螢幕得知好友的動態。
<3>提出朋友申請時,可附加訊息。
<4>對於上述訊息若有不適當的內容,也增設了向PSN通報的機能。
(4)群組通話
新增可於簡訊中附加的檔案類型(TIFF、BMP、GIF、PNG、MPO)。
(5)獎盃
獎杯資訊將在背景中與伺服器更新,與此同時可進行其他操作。(終於!)
(6)網頁
<1>可將網頁推到twitter中。
<2>不必中斷遊戲就可以瀏覽網頁。(終於)
(7)Video
<1>可撥放解析度が1080的影像檔。
<2>可慢速撥放。
<3>可跳過章節播放。
(8)設定
<1>追加自動切斷Wi-Fi的功能。
<2>帳號資訊(avatar, online ID, 自我介紹......等等。)移到新增的profile頁面中。
<3>於PlayStation®Network中追加Twitter頁面。
<4>語言追加土耳其語。
<5>系統中追加PlayStation®Mobile頁面。
(9)其他
<1>擷取螢幕時的儲存動作會在背景中進行,與此同時可進行其他操作。
<2>可捲動表示音樂與Video等清單中,因長度而被省略的title名稱。
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-12, 06:06 AM   #2553
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2008
想問問,
如果宜家想由日psn轉港psn,
係咪要洗機洗記憶咭/or洗機轉記憶咭
有冇邊度有詳細教人點做?

舊 11-21-12, 08:17 AM   #2554
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
今日用開美國psn plus帳戶嘅我,
發現多左好多Free Game DL啦!
重有Jet Set Radio都上左美國架啦!
同時終於用爆左張16GB卡啦!

正題:請問psv點樣backup save data上雲端呢?

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-12, 10:17 AM   #2555
RnB
Insane Gamer
黃金體驗安魂曲

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDRnB6779
XBox Live GamertagRnB HK
咁多位師兄, 我部psv用緊hk psn, 請問點樣upgrade做plus?
thanks!

舊 11-21-12, 01:04 PM   #2556
LemonCoke

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code3823 8824 1251
PSN  IDLemoncoke
XBox Live GamertagLemoncoke
引用:
作者: mrk 查看文章

正題:請問psv點樣backup save data上雲端呢?
請問係邊度見到plus o既free game ???
我用開港服, 但好似未見到佢地update 個介面 ???
LemonCoke 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-12, 02:01 PM   #2557
shodanng2
Ultimate Gamer
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
引用:

送個堆game要做plus會員期間先玩得
無送斷隻game
只係租game咁玩
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-12, 02:08 PM   #2558
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: 9844 查看文章
想問問,
如果宜家想由日psn轉港psn,
係咪要洗機洗記憶咭/or洗機轉記憶咭
有冇邊度有詳細教人點做?
引用:
作者: RnB 查看文章
咁多位師兄, 我部psv用緊hk psn, 請問點樣upgrade做plus?
thanks!
待介面更新後, 會有一欄PS Plus會員, 購買通行證(30日/1年)後便可即時享用PS Plus會員服務
如已經嚮PS3登記成為Plus會員則無須再次登記

引用:
作者: LemonCoke 查看文章
今日開始提供Vita Plus會員服務
http://blog.asia.playstation.com/vie...&blogPost=5753

應該晏少少就會有

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-12, 02:21 PM   #2559
cheer2237
Junior Member

註冊日期: Nov 2006
Wii U IDcheer2237
PSN  IDcheer2237
HK PSN Plus Vita game 剛剛上架,unit 13 and uncharted download中
cheer2237 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-12, 02:59 PM   #2560
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
HK PSN plus有咩特別著數?
我見外國plus陣容都幾吸引

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-12, 03:27 PM   #2561
assy
Game Master

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDweh2cat
http://www.jp.playstation.com/psn/plus/
日 psn, 基本上真係free得隻墨鬼

舊 11-21-12, 03:56 PM   #2562
martinyau1979

PSN  IDmartin1979
引用:
作者: assy 查看文章
http://www.jp.playstation.com/psn/plus/
日 psn, 基本上真係free得隻墨鬼

有墨鬼都好呀, 隻uncharted 同 unit13 我一早買jor 嚟玩........

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-12, 05:36 PM   #2563
LemonCoke

引用:
作者: martinyau1979 查看文章
有墨鬼都好呀, 隻uncharted 同 unit13 我一早買jor 嚟玩........

咁我本身已經有呢兩隻game, 再下載嘅話.
係唔係要del 佐我之前個icon 先??
佢話要del 埋相關嘅資料.
咁係咪即係要洗佐個save ???
當新game 咁玩???
舊 11-21-12, 05:40 PM   #2564
安安

註冊日期: Jan 2002
系統2.00主要更新內容
http://asia.playstation.com/hk/cht/s...sUpdate_PSVita

多樂貓社群(中英文合版) 11月29日登陸
http://asia.playstation.com/hk/cht/n...sDetail/296990
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-12, 07:42 PM   #2565
zokie

註冊日期: Jul 2006
zokie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-12, 07:44 PM   #2566
martinyau1979

PSN  IDmartin1979
引用:

你delete 應該連save 都洗埋, 你試下拎走遊戲card , 再下載, 睇下得唔得

可能好多人都知, 不過都分享下:
有關於個content manager wifi 搜唔到自己pc 既問題, 是firewall 的問題, 只要將 content manager 放入 例外就可以搜到

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-12, 08:39 PM   #2567
TCS_disable
我有車車~

引用:

有game仲點解要再DL?
舊 11-21-12, 09:17 PM   #2568
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007

由手機版發出
J+1 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-12, 09:21 PM   #2569
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
我咪寫住我係用開美國psn plus囉,
咁你港服當然唔見囉!!!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-12, 09:46 PM   #2570
LemonCoke

引用:
作者: TCS_disable 查看文章
有game仲點解要再DL?
就算玩都唔洗再拎番張咭出黎嘛。
舊 11-21-12, 10:26 PM   #2571
LemonCoke

引用:
我咪寫住我係用開美國psn plus囉,
咁你港服當然唔見囉!!!
我當然知港服/美服有分別喇。
今早只係我仲未見到港服有plus 嘅頁面,
想問下美服係邊個角位可以見到啫。
下午已經有版友話更新佐。
舊 11-22-12, 12:14 AM   #2572

註冊日期: Jun 2008
引用:
作者: 草薙さん 查看文章
待介面更新後, 會有一欄PS Plus會員, 購買通行證(30日/1年)後便可即時享用PS Plus會員服務
如已經嚮PS3登記成為Plus會員則無須再次登記

今日開始提供Vita Plus會員服務
http://blog.asia.playstation.com/vie...&blogPost=5753

應該晏少少就會有
你引用左我個post但係漏左答我(笑

同埋如果真係要洗機,會唔會洗埋d savedata架
定係洗記憶咭先會?

舊 11-22-12, 01:09 AM   #2573
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: 9844 查看文章
你引用左我個post但係漏左答我(笑

同埋如果真係要洗機,會唔會洗埋d savedata架
定係洗記憶咭先會?
咦, 係bo, 答返先
如果你唔要記憶卡既話直接format左佢就可以了
但部分遊戲會save嚮記憶卡, 果D就好似冇得back up...

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-12, 01:55 AM   #2574
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: 草薙さん 查看文章
咦, 係bo, 答返先
如果你唔要記憶卡既話直接format左佢就可以了
但部分遊戲會save嚮記憶卡, 果D就好似冇得back up...
Save 係 記憶卡先易 Backup
舊 11-22-12, 02:52 AM   #2575
fantast
↘SSR子宮3♪

註冊日期: Jan 2005
XBox Live GamertagFantasts
都係冇解決到PSN 買game後隻game save o既backup問題?

2014/8/25 4:10am, 2014/9/6 4:30am, 2014/11/28 3:00pm, 2015/4/4 2:30pm, 2015/6/25 4:33am
2015/7/29 6:05pm, 2015/8/12 8:00am, 2015/8/22 12:00pm, 2015/9/4 11:20pm, 2015/9/6 4:29am
2015/9/7 1:16pm, 2016/3/19 3:01pm, 2016/4/18 10:26am, 2016/6/3 10:37am
fantast 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Ps vita 曰版大約几時度會反貨呀?16/12前 可否反貨?? Allen TAKAMINA 手提遊戲機討論版 16 12-01-11 10:02 AM
[PSV] DJMAX Technika FOR PS Vita 月之民 ̄▽ ̄ 手提遊戲機討論版 10 09-11-11 11:31 PM

現在的時間是 12:23 PM

手機版 | APP版