Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-23-15, 08:41 PM   #426
DOA xA2raeL
Insane Gamer
DOA玩家

註冊日期: Feb 2014
PSN  IDxA2RAELo
XBox Live GamertagxA2raeL
引用:
作者: fiohk 查看文章
我啲DLC全部都係360,如果我轉PS4就無哂 ,咁買Collector edition係唔係最抵呢?我今日見到有好多最強版賣,但係唔見有collector版賣。
你戒左架喇
DOA xA2raeL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-15, 08:43 PM   #427
fiohk
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2012
XBox Live GamertagFio HK
引用:
作者: DOA xA2raeL 查看文章
你戒左架喇
煙癮起

舊 02-23-15, 08:44 PM   #428
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002
買DOA5LR,買PS4,買電視,
是手制未搞得掂

kog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-15, 08:44 PM   #429
fiohk

註冊日期: Feb 2012
XBox Live GamertagFio HK
引用:
我啲DLC全部都係360,如果我轉PS4就無哂 ,咁買Collector edition係唔係最抵呢?我今日見到有好多最強版賣,但係唔見有collector版賣。
我意思係我轉PS4又想有返啲衫係唔係最好買PS4 collector版呢?

舊 02-23-15, 08:45 PM   #430
DOA xA2raeL
DOA玩家

引用:
作者: kog 查看文章
買DOA5LR,買PS4,買新電視,
是手制未搞得掂
咁鬼有米
cross fire converter 3.0
你買到既話就買吧

此篇文章於 02-23-15 09:18 PM 被 DOA xA2raeL 編輯。
舊 02-23-15, 09:23 PM   #431
ComeLOLoh
God of Gamer

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
引用:
作者: KA版柯柏文 查看文章
請問PS4 引繼左一次, 可唔可以剷左佢, 再PS3買完衫再引繼過? HK PS4個 STORE真係太廢.......
台灣有人剷過,應該得…我估ja:
http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=...nA=6411&tnum=9

引用:
係,會最抵。
最強入面有盒Collector既…
不過要食埋最強d野。

引用:
作者: 嘖HEIHEI 查看文章
PS4中文版係唔係好少貨?深水埗好似唔多見有
係好少貨,而且今次好似好多人都買PS4版。
我今日都唔多見PS4普通行限。PS3就見到。
如果唔介意既,可以買PS3限定版。因為都有限定Code,PS4上用。
個Code PS3/PS4都有衫。

引用:
買DOA5LR,買PS4,買電視,
是手制未搞得掂
我買左手掣,差部PS4、電視...

此篇文章於 02-23-15 09:26 PM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-15, 09:27 PM   #432
DOA xA2raeL
DOA玩家

引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章

我買左手掣,差部PS4、電視...
大制? 快d買啦 我就黎悶死 冇人玩
舊 02-23-15, 09:39 PM   #433
ComeLOLoh

引用:
大制? 快d買啦 我就黎悶死 冇人玩
HORI PS3/4兩用那個。
側邊原來有個掣轉PS 3,4。
最初唔知,個掣set左為PS4,反應慢慢地。
之後先知,轉番去3,PS3上用感覺反應快番d。
出Phase 4, P,P,P+K,7K, P+K用新掣我出到。
但用舊掣最尾兩個input我成日出唔到。可能先剛剛練…

不過,用舊掣,頭幾個input去到第一個P+K我成日出到,
用新掣我頭幾個input一去到P+K就唔係成日出到。

但玩左一晚又好似ok番,幾準。

原本以為有L3, R3影相可以直用大掣,但發覺同所有大掣一樣,R2唔係Analog無辦法打直影相。
但平時勝利轉下angle都ok。

另外,今日有見到纯日限,唔記得PS3定4。
同之前人地既意見一樣,HORI 自家生產既掣硬過三和。
但Joystick方向感幾好。呢支新DOA5LR掣細過上次個隻DOA5掣,又輕左身。
PS3/4兩用幾好,但又無左兩個USB插頭。 Start/option掣又無蓋。可能係價錢考慮吧。
多左個PS4 Touch Pad。

Team Ninja監修,用硬少少既掣可能真係好d。我呢d人會無咁容易按多左一下。(成日發生…)
明明PP,我可能會變左PPP。不過,三和掣係舒服d既,唔洗大力按。

此篇文章於 02-23-15 09:55 PM 被 ComeLOLoh 編輯。
舊 02-23-15, 10:44 PM   #434
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
唔知咩事
次次打完ARCADE MODE出分數個個位
按咩制都冇反應...
有冇人都係咁???

舊 02-23-15, 10:54 PM   #435
DOA xA2raeL
DOA玩家

引用:
作者: 忍者 查看文章
唔知咩事
按咩制都冇反應...
有冇人都係咁???
試過 bug黎者 呢隻game係咁架喇
舊 02-23-15, 11:27 PM   #436
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
想問就咁買隻doa5 LR,就齊哂D野,係D 衫要DLC?

舊 02-23-15, 11:37 PM   #437
ComeLOLoh

引用:
作者: 神風@AMD 查看文章
想問就咁買隻doa5 LR,就齊哂D野,係D 衫要DLC?
PS4/XboxOne係。(PS4部份2014 DLC衫未ready,update緊)
PS3/Xbox360無新髮型,無新場地,無柔術引擎。將來出新DLC可能不support (就黎到DLC既極限)

此篇文章於 02-23-15 11:44 PM 被 ComeLOLoh 編輯。
舊 02-23-15, 11:39 PM   #438
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
係。
暫時係。
因為見中文版咁平…驚有陷阱姐
THX

舊 02-23-15, 11:45 PM   #439
ComeLOLoh

引用:
作者: 神風@AMD 查看文章
因為見中文版咁平…驚有陷阱姐
THX
因為隻game計埋PSVita已經出到第四次。
主要多兩個人,新機種兩個stage,一堆新衫、新髮型,柔術。

此篇文章於 02-23-15 11:47 PM 被 ComeLOLoh 編輯。
舊 02-23-15, 11:55 PM   #440
忍者

引用:
試過 bug黎者 呢隻game係咁架喇
剷左SAVE...再打...打第二次就會咁.....
點搞...
次次都出GAME入GAME咩...

練完COMBO...打新手真係贏一條街

最衰冇CAP到片

舊 02-23-15, 11:58 PM   #441
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
唔知咩事
按咩制都冇反應...
有冇人都係咁???
果一下我懷疑係upload緊野上server, 我等1-2秒就能出返去, 未試過hang死
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-15, 12:31 AM   #442
DOA xA2raeL
DOA玩家

引用:
剷左SAVE...再打...打第二次就會咁.....
點搞...
次次都出GAME入GAME咩...

練完COMBO...打新手真係贏一條街

最衰冇CAP到片
search lobby 都會load死左係度 出出入入在所難免
ps4版? add你玩
舊 02-24-15, 12:43 AM   #443
DOA xA2raeL
DOA玩家

李強 龍舞中 6p+k 轉勁左真係好正 打中左stun狀態後下一招必中 對手都冇得hold 龍舞cb例外
舊 02-24-15, 01:40 AM   #444
忍者

我都係新手咋....

舊 02-24-15, 02:06 AM   #445
kog
Moderator
リン・ミンメイ

走去試雷道,
招升龍好難出
對快角好難打

舊 02-24-15, 02:15 AM   #446
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
煙癮起
煙癮難忍,買啦!買啦!

舊 02-24-15, 11:44 AM   #447
DOA xA2raeL
DOA玩家

舊 02-24-15, 11:50 AM   #448
bearkat

註冊日期: Dec 2011
上網ps4版好lag,hk人打都有小小delay,
Xbox 版有無??

暫時格鬥網連最好都係Xbox 隻街覇4
由手機版發出
bearkat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-15, 01:55 PM   #449
ikari28
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDlktang28
XBox Live Gamertagikari 28
引用:
走去試雷道,
招升龍好難出
對快角好難打
話說餅A練緊雷道
話隻野幾大力

引用:
作者: bearkat 查看文章
上網ps4版好lag,hk人打都有小小delay,
Xbox 版有無??

暫時格鬥網連最好都係Xbox 隻街覇4
由手機版發出
xbox1 未試, 360 同hk人打無乜明顯delay

巫女控工作日記 Wonder Festival 2015夏

點解今時今日[多機種]既意思已經變成PS123456789
ikari28 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-15, 03:01 PM   #450
bearkat

註冊日期: Dec 2011
玩完網戰再打cpu 就feel到係有小小delay !!
呢隻都算係易出連續技,就算有delay,都唔會影響太大
打sf4,目押要求極高!希望黎緊隻usf4 ps4版,做到零delay啦!!!
由手機版發出
bearkat 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] DEAD or ALIVE 5 Plus martinyau1979 手提遊戲機討論版 139 10-09-23 08:17 PM
賣PSV DEAD OR ALIVE 5+ hokhin 買賣專區 2 08-06-13 02:11 PM
Dead or Alive Online imgahou PC電腦遊戲討論版 18 11-13-08 08:38 PM
dead or alive 扭蛋 Miffy~~ 收藏品討論版 8 12-11-03 01:51 PM

現在的時間是 10:10 PM

手機版 | APP版