Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 10-01-10, 01:07 PM   #251
pakchi70
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2004
PSN  IDpakchi70
尋日睇wall street journal頭版就話3ds要延期
去到下年2月尾,歐美就3月
話因為年尾出的話會唔夠貨供應所以延期
pakchi70 目前離線  
舊 10-01-10, 01:13 PM   #252
stevenfan
Ultimate Gamer
貧窮神附身

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: pakchi70 查看文章
尋日睇wall street journal頭版就話3ds要延期
可能是和其他廠交好關係
3DS已經係必勝無謂同其他廠係聖誕檔期到爭食.....

stevenfan 目前離線  
舊 10-01-10, 01:57 PM   #253
雷火武
God of Gamer
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: 如月刃 查看文章
唔覺得咁有啲變質咩?

通常一隻game好玩嘅話,自然會有動力去發掘哂可以玩嘅嘢出嚟
依家因為儲成就所以先有動力去完成所有遊戲內容…
我覺得係完全變哂質

以前D game,例如ps2個D,同埋手提機.自己鐘意玩,就玩玩哂d野出來

而家打Ps3.反而係為左儲白金而強迫自己去打d已經玩到悶既Game

由其好多時儲野個d....跟本已經唔係玩了.係比game玩..
雷火武 目前離線  
舊 10-01-10, 02:36 PM   #254
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
引用:
作者: dust11 查看文章
love+ 個賣點都唔係3d

畫質提升左已經有堆人會買
如果班女女會3D跳出黎咀啖個玩家, 我肯定隻GAME最少賣多個DOUBLE

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線  
舊 10-01-10, 03:01 PM   #255
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
作者: YHW 查看文章
係喎, 你提一提先醒起直mon冇3D, Love Plus果度都幾難搞...
有幾難搞, 個PV 都特登係咁轉視點show 俾你睇可以咁做, 要睇3D 果時咪用打橫模式囉

下面個mon冇3D? 最緊要係上面有姐

fantasy俊仔 目前離線  
舊 10-01-10, 04:18 PM   #256
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
極度唔希望任記加 成就/獎杯系統

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線  
舊 10-01-10, 05:24 PM   #257
Y.Bird
度日如日

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code1676 3642 5459
引用:
作者: MO 查看文章
我都唔贊成有成就獎盃之類既嘢...
係人玩GAME, 唔係GAME玩人
有啲成就/獎盃條件真係好似玩緊人,比份功課你做咁...
玩GAME我覺得開心過, 自己覺得滿足就得. 完成幾多唔重要,
唔會由"消閒"變咗"受訓"咁....
(個人睇法...勿插...)
不過有了這個系統也可以當這個系統不存在,
可繼續隨便玩。

隱藏、二周目、儲齊裝備、獎杯等都放棄了啦,
因為跟本唔夠時間打機,
買一隻爆一隻都好難...。

此篇文章於 10-01-10 06:33 PM 被 Y.Bird 編輯。
Y.Bird 目前離線  
舊 10-01-10, 05:27 PM   #258
Y.Bird
度日如日

引用:
作者: W!LL 查看文章
極度唔希望任記加 成就/獎盃系統
成就系統真係個人有沒都得,
直接買game 送分換3DS ware game/gb,gba 懷舊game ,
當感謝下我們這班正版支持者好過。

因為跟本唔夠時間打機,
Y.Bird 目前離線  
舊 10-01-10, 05:47 PM   #259
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
作者: Y.Bird 查看文章
直接買game 送分換3DS ware game/gb,gba 懷舊game ,
咁不如好似隻魂斗羅4咁直接係隻game入面送埋紅白機12代
download都唔使

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線  
舊 10-01-10, 05:56 PM   #260
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
我都支持呢樣, 要推行Online shopping點都應該送下野先
引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
咁不如好似隻魂斗羅4咁直接係隻game入面送埋紅白機12代
download都唔使
DL有得俾玩家揀, 造game果陣又唔洗諗入邊隻入去

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線  
舊 10-01-10, 06:04 PM   #261
BlackWing
World Order
↘本氣度0

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code3480 2495 6871
PSN  IDgafkalut
如果變成 成就系統夠一定分數>可以免費download d懷舊遊戲呢?
BlackWing 目前離線  
舊 10-01-10, 06:27 PM   #262
monkeylove
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDMonKeY_0830
XBox Live GamertagMonkey0830
其實唔追求成就分的話,無視佢未得囉~
多一樣野都冇壞喎~

XBOX360 GAMER TAG : Monkey0830
monkeylove 目前離線  
舊 10-01-10, 06:34 PM   #263
Y.Bird
度日如日

引用:
作者: 摩亞 查看文章
如果變成 成就系統夠一定分數>可以免費download d懷舊遊戲呢?
唔好,
沒時間煲機﹗

因為跟本唔夠時間打機,
Y.Bird 目前離線  
舊 10-01-10, 07:09 PM   #264
MO

註冊日期: Aug 2005
引用:
我贊成呢個...
直接買games送pts, 多多少少都好,
又可以引到啲light user入去shopping channel...
MO 目前離線  
舊 10-01-10, 07:29 PM   #265
BlackWing
World Order
↘本氣度0

引用:
唔好,
沒時間煲機﹗
係咪煲其實都係睇點set,有d set得好既十幾廿個鐘都得
係果d下下set到咩max lv幾百粒鐘果類先超反感
不過今代家用機我就無玩開,唔多清楚d成就係點設定

電腦玩果d多數係完成某個任務就有成就
舊 10-01-10, 09:03 PM   #266
jyeung1
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: 摩亞 查看文章
一萬個反對!!!
(即係要被Game 玩!!)
加成就無問題,但似好老任講左無!!

其實依家講左
係米set死
d 實體game一定分區???

其實今次都無咩新意
除左映相變mii
同合體幾有趣!!

3ds應該炒吾起,
應該甘遲先出應有大量貨源

同埋老任好似都
吾喜歡用炒價去做show!!
(邊度有得睇任記Conference full Play Back??)
jyeung1 目前離線  
舊 10-01-10, 09:07 PM   #267
BlackWing
World Order
↘本氣度0

鎖區好似未講,但近排美版dsi有人話玩唔到日版pm之後
就出現左"之後既機有鎖區"既講法
舊 10-01-10, 11:05 PM   #268
shodanng
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2007
http://ds.ign.com/articles/112/1124739p1.html
3DS Graphics: Old vs. New

PC StarCraft 2:
Character Name: Dan, Character Code: 972

iOS Game Center
id: shodanng

add完我請揚聲你係邊位網友
因為唔想同邊位玩完都唔知
shodanng 目前離線  
舊 10-01-10, 11:08 PM   #269
chunmanx
我ge代號係風

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDndswii
獎盃/成就系統有好過無
至少可以吸引人買多d game爆盃先
而且花費的成本和機能相應上係好低
追唔追求爆盃每人都會有自己的睇法
我自己就唔太會花時間咁做

有冇版友熟知日本的經濟?
老任會唔會在3DS出時迫日本政府將日圓降價以加強出口架?
但3DS又全部國內生產
所以日圓匯價對日本商品輸出去美國係唔會有太大影響?

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279

此篇文章於 10-01-10 11:10 PM 被 chunmanx 編輯。
chunmanx 目前離線  
舊 10-01-10, 11:33 PM   #270
MO

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: chunmanx 查看文章
獎盃/成就系統有好過無

但3DS又全部國內生產
我反而覺得有咗成就/奬盃,
多咗人買賣二手GAME...
喺有限既金錢下去追逐無數既成就/奬盃,
唯有爆完即賣, 甚至只買二手...

幻想下...如果Mario Bros 有咗成就/奬盃會點...
第一次食變大菇 - 5G
第一次到終點 - 5G
殺掉100隻龜 - 10G
殺掉10000隻龜 - 20G
取得1000000個金幣 - 30G
....
MO 目前離線  
舊 10-01-10, 11:38 PM   #271
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
獎盃/成就系統有好過無

但3DS又全部國內生產
有, 任天堂係日本上市公司, 所有收入用日圓計算, 定左歐美地區售價之後唔可能隨便加價, 只要日圓一直升, 佢收入就一直減少 (基本上所有日本公司都有類似問題)

除左生產支出 (其實人仔都一路升值...), 開發成本主要都係日圓 (人工...)
enishi 目前離線  
舊 10-01-10, 11:50 PM   #272
chunmanx
我ge代號係風

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDndswii
引用:
作者: MO 查看文章
我反而覺得有咗成就/奬盃,
多咗人買賣二手GAME...
喺有限既金錢下去追逐無數既成就/奬盃,
唯有爆完即賣, 甚至只買二手...
但二手市場活化
亦都可以驅使一手遊戲市場
因為消費者知道買左返黎ge game賣返出去係值錢ge
會令佢地提早左在某些較高的價位入市
唔會等到佢地得好多先買
而且老任都好似開始有the best版
某程度上比人一個選擇
引用:
作者: enishi 查看文章
有, 任天堂係日本上市公司, 所有收入用日圓計算, 定左歐美地區售價之後唔可能隨便加價, 只要日圓一直升, 佢收入就一直減少 (基本上所有日本公司都有類似問題)

除左生產支出 (其實人仔都一路升值...), 開發成本主要都係日圓 (人工...)
咦!咁呢個會唔會就係3ds定價比過往手提機都要貴的其中一個原因呢?

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線  
舊 10-02-10, 12:25 AM   #273
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
咦!咁呢個會唔會就係3ds定價比過往手提機都要貴的其中一個原因呢?
理論上應該係歐美售價高 d, 而日本定價低 d

而家個情況似係用日本市場補貼歐美 不過事實要睇埋歐美定價先知
enishi 目前離線  
舊 10-02-10, 12:37 AM   #274
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
引用:
作者: pakchi70 查看文章
唔夠貨其實可以係好事
可以製造話題
令大眾有個錯覺佢好好賣

當然你要keep 住都要有貨少少少少咁滲出黎啦

iPhone / apple 系列其實係個好好的例子

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線  
舊 10-02-10, 01:31 AM   #275
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
有成就/獎杯容乜易, 要做, PSP 都已經可以做到
睇下佢點樣將Mii 串連 Wii 同3DS 啦
呢樣我覺得重殺食..

此篇文章於 10-02-10 03:32 AM 被 now_loading 編輯。
now_loading 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Nintendo Wii 癮君子FC & 操作吸毒區 Vol.2 [Wii 機主集中地][邪道免問] antony chan 攻略及心得交流區 879 02-19-11 04:31 PM
[NDS] Nintendo DSi Vol.2 W!LL 手提遊戲機討論版 35 02-22-09 09:45 AM
3DS 畫幾域人 d關節點整? ZeroChow 手機資訊/電腦軟硬討論 33 03-07-08 01:33 AM
有冇覩嘅男女3ds model download? ZeroChow 手機資訊/電腦軟硬討論 3 02-21-08 04:32 PM

現在的時間是 11:05 AM

手機版 | APP版