Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-21-17, 09:57 AM   #326
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
跌落水即Dead n 次。搞錯。

打唔贏個BOSS
初期按住L1行埋去好安全,最好向偏左行(自己方向)。
二連爪貼身打唔到。雙手插要正先會中,而且一路開擋最多都只係爆擋。噴火果D就當然係繞背狂踢時間。
要注意黑氣捉同跳躍攻擊,不過基本二段迴避好安定。
後期佢會狂抓反撃時間比較麻煩,三分一血左右踢到佢冇氣就神獸上身盲劈安定。

舊 01-21-17, 10:59 AM   #327
ayane123
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2003
用pro試左60FPS模式好爽

Sent from my iPhone using Gaforum
ayane123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-17, 11:41 AM   #328
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
初期按住L1行埋去好安全,最好向偏左行(自己方向)。
二連爪貼身打唔到。雙手插要正先會中,而且一路開擋最多都只係爆擋。噴火果D就當然係繞背狂踢時間。
要注意黑氣捉同跳躍攻擊,不過基本二段迴避好安定。
後期佢會狂抓反撃時間比較麻煩,三分一血左右踢到佢冇氣就神獸上身盲劈安定。
都係覺得好鬼難。
Online同人一齊打搞惦左。

而家新出個1對1 第二關重難…

舊 01-21-17, 11:42 AM   #329
zero0417hk
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2012
PSN  IDzero0417hk
難玩到唔識用文字形容

歡迎加好友呀
zero0417hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-17, 01:23 PM   #330
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
打到第一個boss
感覺再易過之前版本少少
敵人攻擊力又調低了
仙藥攞多會入倉庫
竟然可以捱到兩下boss攻擊唔死
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-17, 07:09 PM   #331
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
尋晚下載完開嚟試玩咗一陣,
玩完教學關之後,行咗一陣去到水邊以為可以直接落水執道具,
點知一落水就出「落命」死咗…WHY?
古人唔係漁民就一定唔識游水浸死?

同埋點解個DEMO要限48小時內玩?矜貴D?

畫面風格及水平,
我覺得似中人之龍 見參!及人中之龍 維新!果類,
同Bloodborne、Dark Souls III等比較又唔算特別靚,
所以普通PS4都做到高動態畫面?

舊 01-21-17, 07:47 PM   #332
ComeLOLoh

今早Online幫我搞惦個Boss既人,Thanks!唔知係唔係呢個Forum呢?
佢斬一下已經3xx damage,我一下只得6x damage。
除左升level之外,要點先升到咁高架呢?
https://youtu.be/qU_cRcre098?t=9m40s

舊 01-21-17, 08:07 PM   #333
Faiz_ko
Junior Member

註冊日期: Oct 2013
今次個demo真心短。。
不過逢魔任又難左 中boss已經係之前demo個大佬@@
真心唔驚嚇怕玩家嗎?。。
Faiz_ko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-17, 08:27 PM   #334
神人ではない!新人だ

引用:
作者: Faiz_ko 查看文章
今次個demo真心短。。
不過逢魔任又難左 中boss已經係之前demo個大佬@@
真心唔驚嚇怕玩家嗎?。。
玩得逢魔就預咗俾佢嚇
不過今次逢魔BOSS好友善,唔會生成D卒仔出黎屈死你…
引用:
今早Online幫我搞惦個Boss既人,Thanks!唔知係唔係呢個Forum呢?
佢斬一下已經3xx damage,我一下只得6x damage。
除左升level之外,要點先升到咁高架呢?
https://youtu.be/qU_cRcre098?t=9m40s
佢應該連逢魔都過埋。
武器本身有LV分,可以去鍛治升。

此篇文章於 01-21-17 08:32 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-17, 09:01 PM   #335
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
好難……唔知點玩

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-17, 09:52 PM   #336
Orphan
Game Master

註冊日期: Oct 2002
打左八個鐘COOP終於打贏鬼女
好玩
但RPG要素唔高
要考慮買唔買
Orphan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-17, 10:08 PM   #337
TURN-A
Junior Member

註冊日期: Jan 2017
PSN  IDTURN-A_CYS105
爆唔到DS同BB
但仁王輕輕鬆鬆爆到DEMO

反而第一個DEMO限武器耐久覺得仲難

想打雪女果個MISSION
TURN-A 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-17, 01:14 AM   #338
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
血戰個半鐘 終於lv15打死西國無雙
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-17, 08:51 AM   #339
ComeLOLoh

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
血戰個半鐘 終於lv15打死西國無雙
由手機版發出
立花我差少少,打左成個鐘,藥越黎越少放棄了。
贏左有無咩獎?

舊 01-22-17, 09:53 AM   #340
神人ではない!新人だ

引用:
贏左有無咩獎?
冇去正式版既獎,有把雷劍同西國無雙裝備俾你玩下咁。
不過其實去逢魔會出更高LV既武器之餘,刀(淨係打立花出過一次)同弓(其實有冇裝入DEMO都唔知)以外既西國無雙系列都出下。

舊 01-22-17, 12:10 PM   #341
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

我打死果次就已經跌雷切
然後打逢魔就跌埋上位版西國劍同半套西國裝

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 01-22-17, 12:19 PM   #342
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
demo版D道具無拎到正式版有得拎返嗎?
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-17, 01:03 PM   #343
麥C
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
逢魔一開始用LV10武打LV25怪叫難打dd
打2隻出到lv20以上武器同防就易打

整體算易玩
係唔習慣用R1 R2改正方三角打

引用:
贏左有無咩獎?
打3定4次會出證書
可以整西國裝

地圖上有塊石
用佢來拉打咁立花就好易打

舊 01-22-17, 01:40 PM   #344
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
其實刷夠裝備應該易玩

btw隻鬼女boss廢到....

舊 01-22-17, 07:03 PM   #345
ComeLOLoh

引用:
作者: 麥C 查看文章
逢魔一開始用LV10武打LV25怪叫難打dd
打2隻出到lv20以上武器同防就易打

整體算易玩
係唔習慣用R1 R2改正方三角打

打3定4次會出證書
可以整西國裝

地圖上有塊石
用佢來拉打咁立花就好易打
我有呀,用塊石黎劏。
但都爭少少先打贏。
佢到1/3個時好少破綻。

引用:
作者: Sar8 查看文章
其實刷夠裝備應該易玩

我成日避唔到佢d 跳過黎個下。

舊 01-22-17, 07:32 PM   #346
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
我有呀,用塊石黎劏。
但都爭少少先打贏。
佢到1/3個時好少破綻。

我成日避唔到佢d 跳過黎個下。
遠距離跳果下一個backstep夠做
近距離果下向前step (中段step兩次,上段step會安全D)

舊 01-22-17, 07:47 PM   #347
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: Sar8 查看文章
其實刷夠裝備應該易玩

以BB黎講 鬼女等於聖職者之獸
宗茂哥大概係神父再勁少少…
由手機版發出
舊 01-22-17, 08:28 PM   #348
荒木飛呂彥
Game Master
◇白金之星◇

註冊日期: Dec 2001
正式版會唔會有得改難度??

舊 01-22-17, 09:05 PM   #349
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
尋晚打左勁耐先過到鬼女+立花, 今日先知原來升靈可以開神獸效果
一開始應該要點爆靈開滿神獸效果先...
成隻GAME即刻易玩左超多
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-17, 10:24 PM   #350
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
...我連開頭都過唔到,次次一對二就收皮....

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
火鳳燎原討論區~第146回~仁王之王 Asurada 日本動漫畫討論版 1002 03-27-21 06:09 PM
[絕對不適合未成年人仕觀看 OTZ] 今天的遊蕩團... 副題: Loli tachi: "oniichan? doko ni iru no?" KKH 照相館 67 08-14-06 11:47 PM
一粒香口膠Sony Ni-Cd or Ni-MH電幾錢左右? 繪夢 影音館 0 11-29-04 12:58 PM

現在的時間是 11:13 PM

手機版 | APP版