Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-25-18, 02:09 PM   #201
charcsc2000
God of Gamer
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: TURN-A 查看文章
想問NS版有冇DELAY情況?
由手機版發出
引用:
作者: ビスケット 查看文章
唔係掛…俾錢買正版仲要捱delay?
好彩冇訂到,睇定啲先

ps4所謂合集其實1盒2隻碟定都係分開2盒?
聽聞有BUG....係PS4, PC, NS都有...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-18, 02:59 PM   #202
ericwpk
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDericwpk66

ericwpk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-18, 04:00 PM   #203
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
繼續玩rockman先

舊 07-25-18, 04:04 PM   #204
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
繼續玩rockman先
舊版rockman其實移植得幾好...我仲玩緊rockman 2 & 3...未爆...
rk 1爆左, 完左細過心願...個時覺得沒可能爆到...
相對於x系列簡直係easy mode...
舊 07-25-18, 04:13 PM   #205
RPG之鬼

引用:
舊版rockman其實移植得幾好...我仲玩緊rockman 2 & 3...未爆...
rk 1爆左, 完左細過心願...個時覺得沒可能爆到...
相對於x系列簡直係easy mode...
R1同R2都好難玩,即使用回帶都要回好多次
X有得跳牆已經易玩好多

舊 07-25-18, 04:14 PM   #206
exiazero
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2007
引用:
我買左PS4版 1,2合集
昨晚打打下X4 lass 關
打緊中間 8個 BOSS果陣突然話程式錯誤彈左GAME
唔知是否BUG來

此篇文章於 07-25-18 04:16 PM 被 exiazero 編輯。
exiazero 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-18, 04:17 PM   #207
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
R1同R2都好難玩,即使用回帶都要回好多次
X有得跳牆已經易玩好多
後尾先發覺點玩...原來R1打BOSS係不可連續射擊...要一下一下射..
如果你連續射擊...咁BOSS都會連續反擊...變相死快D....

R1黃魔和最後連續挑BOSS都係好痴線....
舊 07-25-18, 04:18 PM   #208
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: exiazero 查看文章
我買左PS4版 1,2合集
昨晚打打下X4 lass 關
打緊中間 8個 BOSS果陣突然話程式錯誤彈左GAME
唔知是否BUG來
可能...真心好多BUG...CHING有沒試過RX1有沒DELAY問題???
舊 07-25-18, 04:20 PM   #209
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
X1有出係PS版????
有出過隻合集版,PS2的
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-18, 04:20 PM   #210
RPG之鬼

引用:
可能...真心好多BUG...CHING有沒試過RX1有沒DELAY問題???
不如問有冇試RX1的密碼
當年出晒名

舊 07-25-18, 04:24 PM   #211
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: teealpha 查看文章
有出過隻合集版,PS2的
我記得只有美版...沒玩過...
舊 07-25-18, 04:26 PM   #212
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
今日mk日版
PS $368
NS $378

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-18, 04:37 PM   #213
teealpha

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
我記得只有美版...沒玩過...
正常,我有玩過係因為要靠佢補完返我買唔到PC版X2

X1、X3、X4我都係響PC度玩,所以STEAM度有人話keyboard用ZXC+方向制會搶制玩唔掂對我黎講唔係問題

想要儲炮中做DASH JUMP?
放棄C鍵,用左左/右右黎DASH就可以了
爬牆中反向大跳會失手跌落街呢樣只能自己靠根性解決
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-18, 04:51 PM   #214
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:

X1、X3、X4我都係響PC度玩,所以STEAM度有人話keyboard用ZXC+方向制會搶制玩唔掂對我黎講唔係問題

我諗緊用大掣玩

舊 07-25-18, 06:28 PM   #215
charcsc2000
J神哥

葵芳要星期六先返貨,預計$420 NS 1,2分開實體~
舊 07-25-18, 06:29 PM   #216
charcsc2000
J神哥

引用:

keyborad玩rx?不敢想像
舊 07-25-18, 07:03 PM   #217
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
以前無錢買GBA, 都係用keyboard 玩rockman zero
到出咗第三集,先買GBASP

小學由R3 開始拉觸rockman
一路都無用技能相刻去玩
感覺用儲氣去打,係最直接
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-18, 08:03 PM   #218
assy
Game Master

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDweh2cat
岩岩試左PS4日版X1,3,4各十分鐘
game入面用日文,無較過 filter
唔覺有任何delay既情況,係咪試耐d先會定玩到某part先會?
希望多d人報告下

舊 07-25-18, 08:10 PM   #219
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
將1,2pack用個紙套pack埋一齊
thx
amazon見到嗰個1+2嘅封面真係好鬼樣衰

如果100ms內我諗我呢啲冇打開格game嘅人應該唔多覺掛?
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-18, 08:30 PM   #220
VICT
什麼超有趣的?

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDvictorleung213
玩港版係咪冇主題曲
由手機版發出
VICT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-18, 09:23 PM   #221
exiazero
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2007
引用:
我一陣試埋X1-3
X4 試左感覺無DELAY
本來想打爆返X4 完返以前未打爆的夢
彈程式果下想掉手掣
未試過打打下PS4 GAME 彈GAME

引用:
作者: VICT 查看文章
玩港版係咪冇主題曲
由手機版發出
暫時試左X4
GAME內轉MEGAMAN或者ROCKMAN版都無主題曲

舊 07-25-18, 10:27 PM   #222
ericwpk
Crazy Gamer

見人講話將部電視轉做 GAMING MODE 就可以改善到 INPUT LAG
我試完又真係好左喎

舊 07-25-18, 10:31 PM   #223
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: ericwpk 查看文章
見人講話將部電視轉做 GAMING MODE 就可以改善到 INPUT LAG
我試完又真係好左喎
咁你平時打機用乜mode
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-18, 10:38 PM   #224
ericwpk
Crazy Gamer

引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
咁你平時打機用乜mode
標準

舊 07-25-18, 10:57 PM   #225
何金水 - 阿水
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
請問 NS 版個盒入面係實體 game 定係 D/L code ? thanks
何金水 - 阿水 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[KS] MEGAMAN THE BOARD GAME david 收藏品討論版 2 01-20-14 11:46 PM
放全新未開Metal Gear The Legacy Collection (美版白色封面) fatboy04 買賣專區 0 07-16-13 07:01 PM
Metal Gear Solid: The Legacy Collection ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 53 07-12-13 11:56 PM
[音樂碟] 黃貫中|Paul Wong Collection[發售中] W!LL Neo Music UNIVERSE 16 01-26-13 01:10 AM
Megaman Universe [開発中止] 6402oen 電視遊戲討論版 86 03-31-11 10:39 PM

現在的時間是 11:35 PM

手機版 | APP版